Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - mkaut

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31
Så vidt jeg husker så han fra Bilradiospesialisten at han målte 8V på batteriet og 7.5V på kabelen til radioen. Han sa også at det så ut som at 12V-batteriet ikke ble ladet i løpet av vanlig billading - det ville i så fall være en feil, ikke sant? (Men det ville kanskje forklare saken, fordi vi bare har brukt bilen til korte turer siden vi kjøpte en e-Golf..)

Jeg får forresten et rødt batterisymbol på dashbordet når jeg slår tenningen på, men den forsvinner med en gang jeg starter bilen - det har jeg hatt så vidt jeg kan huske (kjøpt brukt), så jeg har ikke tenkt på det.

Tror jeg bør kjøpe en voltmeter (en billig multimeter fra Biltema bør holde, ikke sant) og sjekke spenningen. Har jeg forstått riktig at den bør være over 14V både under lading og når bilen er på?

Ellers har jeg plutselig kommet på at jeg har hatt en blåtann OVMS-dongle sittende i kontakten for over ett år nå - kan den tappe batteriet, eller blir strømmen der kuttet når bilen er slått av?

32
Skriv ut dette skjema som er link til under. (Ingen vedlegg fungerer på forum)

En gang til takk for hjelpen.
Jeg har hatt bilen tilbake hos Bilradiospesialisten og de har satt radioen til en annen kurs .. bare for å finne at problemet var i 12V-bilbatteriet, som hadde visst bare 8V, så bilen begynte å koble ut unødvendig utstyr. De ladet batteriet og det funker nå, i alle fall en så lenge - veldig fornøyd med dem...

33
e-Golf / Sv: varsle om feil i kart (i bilnavigasjonen)?
« på: Tirsdag 06. Februar 2018, klokken 08:33 »
Trur det er kartverket/statens veivesen som står ansvarlig for det med riktig vei og nr og så videre. Husker ikke detaljene nå i hodet.
Og her tror jeg at det er kommunen som gjør den originale jobben før den legges i matrikkel, som sendes statens kartverk. Da er det en offisiell adresse.

Som sagt, gaten er riktig i Statverkets kart (og andre norske online kart), så jeg har ingenting å klage på der. Det er nok Here som har fått det feil...

34
e-Golf / Sv: varsle om feil i kart (i bilnavigasjonen)?
« på: Tirsdag 06. Februar 2018, klokken 08:31 »
Er ikke navigasjonsdata til e-Golf fra HERE?

Har sjekket og Here-kartet online viser samme feil som bilen - så jeg skal prøve å få det fikset der og se hva som skjer. Takk for info.

35
e-Golf / Sv: varsle om feil i kart (i bilnavigasjonen)?
« på: Mandag 05. Februar 2018, klokken 16:37 »
Hvis gaten er tegnet feil, kan det være av "lokal" opprinnelse. Prøv å snakke med den i kommunen din, som har ansvaret for matrikkelen.

Tror ikke det, gaten er riktig på alle online kart jeg vet om (både norske og for eks. Google sine) - men jeg vet at den er feil i en del bilnavigasjoner, fordi håndverkere, taxi osv. kommer stadig feil, hvis jeg ikke varsler dem.
Det må jo være mulig å si ifra til dem som lager kartet??

36
e-Golf / varsle om feil i kart (i bilnavigasjonen)?
« på: Mandag 05. Februar 2018, klokken 12:35 »
Er det noen plass man kan varsle om feil i kartet i bilen?
(Gaten vår er tegnet feil, så bilen blir forvirret hver gang, dessuten havner alle som følger navigasjonen hos naboen. Det hjelper neppe med kartoppdatering, siden gaten har vært slikt i 20 år...)

37
Volkswagen VW / varsle om feil i kart (i bilnavigasjonen)?
« på: Mandag 05. Februar 2018, klokken 12:26 »
Er det noen plass man kan varsle om feil i kartet i bilen (e-Golf)?
(Gaten vår er tegnet feil, så bilen blir forvirret hver gang, dessuten havner alle som følger navigasjonen hos naboen. Det hjelper neppe med kartoppdatering, siden gaten har vært slikt i 20 år...)

38
Eg henta strøm til Dashcam frå 12V uttaket via ein skjøtekabel, og festa alt inni dashbordet, over "hanskerommet". Der er det god plass. Dermed vart det berre ein kabel som er litt synlig.

En kabel fra 12V-uttaket er nok det jeg har prøvd å unngå ved å ta strømmen fra gps-en, men blir sannsynligvis det beste alternativet (siden det ikke er nok strøm til både gps og dashcam i gps-uttaket) .. finnes det noe beskrivelse hvordan man tar av "paneler" på siden og i taket, for å skjule kabelen?

39
Skriv ut dette skjema som er link til under. (Ingen vedlegg fungerer på forum)

Takk, jeg får se om de tar det imot.

Hvordan er det forresten med strømmen til gps-en, er det mulig å sette den på en "sterkere" kurs? Jeg hadde fått en dashcam og prøvde å drive den fra samme kabel som gps-en (via en mini-usb splitter), men det var ikke nok strøm til begge.. (Dette har ingenting med den øvrige saken å gjøre, fordi dashcam er nå frakoblet i påventing av bedre idéer.)

40
Jeg har fått byttet bilradioen i C-Zero med Pioneer DEH-X7800DAB hos Bilradiospesialisten. Den så ut å funke fint i noen minutter, men så slått den seg av .. og det gjør det hver gang, ca. 7-9 minutt etter at jeg starter bilen - og den kommer ikke tilbake før jeg slår bilen av og på.  :(
Jeg har fått en ny time for å få det fikset, men lurer på om noen har peiling på hva som kan være feil og hvordan det kan fikses, for å øka sjansen å få det riktig.

Flere observasjoner:
  • navigasjonen får ikke GPS signal mens radio er på, få den rett etter at den slår seg av
  • trodde det kunne være at radio og navigasjonen slåss om strømmen, så jeg koblet navigasjonen av - og problemet med radio var fortsatt der
  • radio starter hver gang som etter en reset, dvs. klokken viser 12:00 og DAB starter å søke etter stasjoner

Forresten har jeg lagt merke til at de har satt en mikrofon på frontruta - er det vanlig? Jeg hadde egentlig forventet at de skulle koble seg på den som måtte være i bilen fra før. (Bare lurer, mikrofonen er ikke i veien eller noe.)

41
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Sv: montering av dashcam i C-Zero
« på: Mandag 11. September 2017, klokken 07:58 »
Tusen takk!  :+1:
Det var et godt poeng med taklampen - bortsett fra det at den har sikkert strøm hele tiden, mens jeg vil ha kamera koblet slikt at den ikke trekker strøm når bilen er av - har opplevd å tømme batteriet med taklampen. Dessuten har kamera et lite batteri innebygd.
Jeg ville tro at en antenneforsterker ikke får strøm når bilen er av, så derfra burde det gå .. ellers er jeg tilbake til å ta strømmen fra navigasjonen som kommer med C-Zero og som jeg vet mister strømmen når jeg slår bilen av.

42
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Sv: montering av dashcam i C-Zero
« på: Søndag 10. September 2017, klokken 20:00 »
Tja. Har den +12VDC tilførsel eller er det kun den gode, gamle coax-kabelen som går fra selve antenna og ned til radioen?

Jeg klarer ikke å finne ut av det. Har prøvd å løsne dekslet rundt speilet, dvs. nummer 4 her:

men fant bare klipsene fra seksjon A-A, ikke de fra B-B. Da er jeg like langt.

Og jeg har fortsatt ikke klart å ta av deksler fra a-stolpene - er redd for å ødelegge noe hvis jeg bruker for mye styrke. (Har allerede funnet ut at jeg ikke kan bruke tak-polstringen som støtte, siden den ikke tåler noe  :()

43
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / Sv: montering av dashcam i C-Zero
« på: Søndag 10. September 2017, klokken 14:01 »
Hvordan finner jeg ut om jeg har aktiv antenne?

44
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Status Arctic Roads
« på: Søndag 10. September 2017, klokken 12:23 »
Virker AR-laderen på Hjerkinn nå?

I dag (10. 9.) har både Dombås og Hjerkinn funket, men på Hjerkinn bare en lader.
I går testet vi Oppdalsporten og det funket også.
Alt er fortsatt gratis.

45
Mitsubishi i-Miev / Citroen C-Zero / Peugeot iOn / montering av dashcam i C-Zero
« på: Søndag 10. September 2017, klokken 12:22 »
Jeg har fått en dashcam og vil montere den i C-Zero. Planen er å plassere den bak speilet og få strømmen fra navigasjonen. For dette har jeg kjøpt en mini-USB splitter (så jeg kan få strøm til både navigasjonen og kameraet) og en mini-USB kabel.
Jeg vil gjerne skjule kabelen så mye som mulig og antar at det går an å plassere den bak dekslene både på taket og på A-stolpen (på vei til navigasjonen). Det jeg lurer på er:

- Hvordan får jeg dekslene av/på, så jeg kan plassere kabelen bak dem (hvis det går i det hele tatt)?

- Finnes det en bedre måte å løse dette på (enn å ta strømmen fra navigasjonen), uten å ha mye synlige kabler?

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 9