Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Joachim@sancon.no

Sider: [1] 2 3 ... 31
1
Tesla / Sv: Er referralprogrammet fra Q4 2018/Q1 2019 avsluttet?
« på: Onsdag 08. Juli 2020, klokken 12:29 »
Venter fremdeles på min som ble bestilt høsten 2018. Sendt 3 purre mailer, og har 2 ladebokser fra før. Så ikke noe bråhast. Men hadde vært greit å fått den slik at den ihvertfall kan støve ned i garasjen. :)

Fikk svar i dag.. Ikke noen leveringsdato, men ihvertfall livstegn.. Ikke dårlig!! Tok 1 mnd før de svarte..

________________________________________________________

Dear customer,

Thank you for contacting us regarding the Tesla Referral Program.
Please accept our apologies for the delayed response and any frustration this might have caused.

We would like to inform you that we have checked your account and we can confirm that your Signature Black Wall Connector is on our shipping list for delivery. Unfortunately at the moment we are unable to provide you with an ETA as to when you will receive this as we don't have inventory to ship out.

Kind regards,

Tesla Referral Program Support
45500 Fremont Blvd | Fremont, CA 94538
ReferralProgramEMEA@tesla.com

2
Model S / Sv: Kjøp av inventory nå noen mnd før refresh?
« på: Onsdag 08. Juli 2020, klokken 10:24 »
Lønner det seg å vente til slutten av kvartalet med å kjøpe bruktbil fra Tesla?
Det gjorde det tidligere i alle fall.

De som var der nå frem til kvartalsslutt virket noe høyt priset etter min mening, men det kan igjen være pga lavt volum og høyere etterspørsel..

Etter min erfaring så er det ingen sammenheng mellom kvartalslutt og priser. Tesla kjører dutch auction på bilene så når de ble lagt ut så legges de ut til en veldig høy pris, også setter de jevnt og trutt ned prisene til bilen er solgt. Man kan ofte se en 2-3000 hver tredje dag i reduksjon. Så da er det bare å vente så lenge du tør. :)

Her er ett eksempel. Ganske uaktuell til 550, men når de la til FSD og den til slutt gikk på 409, så var det ikke så gærnt.

Legg merke til price history på slutten.

https://tesla-info.com/car/NO-5YJSA7E1XHF212546

3
Model S / Sv: Kjøp av inventory nå noen mnd før refresh?
« på: Onsdag 08. Juli 2020, klokken 10:14 »
Jeg fulgte med på tesla-info.com i hele vår da jeg var på jakt etter en nyere Model S 100d eller LR, og la merke til at både inventory og CPO bilene forsvant en etter en, uten at jeg syntes prisene var spesielt rimelig. Så det er tydelig at mangel på inventory og økt etterspørsel etter brukt/nytt har gjort noe med etterspørselen. Kanskje var det mange som så for seg norgesferie i en Tesla?

Selv fikk jeg slått kloa i en LR Raven model S helt på tampen av Mai med 9K km til 710. Dette er vel den eneste LR jeg har sett til salgs i vår/sommer, og jeg slo til rimelig fort. Eneste ulempen var at dagen etter jeg overtok satt tesla ned prisene med 50 lapper, og jeg solgte Tesla aksjer for å få penger til 35% egenkap. :) men, lett å være etterpåklok. :)


Er du på jakt etter en ny Model S så hadde jeg klinket til med bestilling av en ny LR. Rekkevidden er helt syk og det nye adaptive understellet er veldig behagelig.

I slutten av juni kjørte cvi og et vennepar fra Drøbak til Falster syd i danmark. Venneparet hadde en Model x 75D. ABPR sa vi måtte ha 1 lading, og de måtte ha 4! Så opplevd forskjell er veldig stor.

På tur hjem fra Drøbak til Trondheim valgte vi å rett og slett å bare droppe lading. 4 personer i bilen og helt full bil. Kom hjem med 9%. Kjørte fartgrensen + 4 og hadde noen få forbikjøringer i Østerdalen.

4
Model X / Sv: Long Range Raven 2019 - ok pris?
« på: Fredag 03. Juli 2020, klokken 11:17 »
Ser den er solgt nå, men jeg blir alltid så sinnsykt nysgjerrig på hvorfor folk selger en 8-9 måneder gammel Model X.... WHYYYY!!!?!?!?!
Kan jo selvfølgelig være Korona/Olje-kriseting.... eller er det noe med bilen?

Der kan jeg hjelpe deg med svar.  :D

 Har selv hatt TMS 2015 og 2018 modell før jeg byttet over til en 2018 TMX 100. Bilen var stor og flott, og hadde god plass.  Det jeg ikke likte med X var at den krenget mere, var en del tregere og følelsen av å kjøre verdens raskeste buss var til stede.

Nå i Juni var vi i Danmark med et vennepar og de har en 2018 TMX og du merker også betydelig mere krenging og sidevind på en X kontra en S.

Har nå byttet tilbake til en Raven TMS 2019 og er igjen veldig fornøyd.   :D

5
Tesla SW og AP / Sv: Tesla starter betaling av Premium Connectivity
« på: Onsdag 24. Juni 2020, klokken 17:19 »
Selv har jeg 4 juli som dato for utløp av premium connectivity. Det sommer litt rart er at bilen ble første gangs registrert i september 2019, og jeg regnet med at PC ville vare til september. Men det kan se ut til at 1års PC ikke følger bilen, men kun første eier. Bilen ble i Tesla sine systemer registrert på meg 4 juni.

6
Tesla SW og AP / Sv: Ny pris for AP
« på: Onsdag 24. Juni 2020, klokken 16:57 »
Noen som vet om FSD oppgradering fremdeles inkluderer HW3 til ap2.5 biler?

Dvs, står der skriftlig noen plass?

7
Tesla / Sv: Er referralprogrammet fra Q4 2018/Q1 2019 avsluttet?
« på: Mandag 01. Juni 2020, klokken 23:36 »
Venter fremdeles på min som ble bestilt høsten 2018. Sendt 3 purre mailer, og har 2 ladebokser fra før. Så ikke noe bråhast. Men hadde vært greit å fått den slik at den ihvertfall kan støve ned i garasjen. :)

8
Lading av Tesla / Sv: Lading 2019 Model S Raven med CCS
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 13:15 »
Har de startet oppgradering i Norge? Trodde det bare var den på Liertoppen som hadde V3 i dag.


9
Model S / Sv: Utstyr å anbefale til Model S?
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 09:29 »
Sotade ruter bakom B-stolpen hela vägen runt? Har själv 20 %, ser bra ut.

Ihvertfall et stort pluss om man har barn og skal på bilferie i sommer. Hatt det på mine tidligere S`er. Har samme toning som taket. Barna er veldig fornøyd.

10
Lading av Tesla / Sv: Lading 2019 Model S Raven med CCS
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 08:20 »
Ingen forskjell på SuC v2. Er kun på v3 og native CCS-ladere du vil trenge det.

Da spørs det om det adapteret vil bli særdeles lite brukt. :)

11
Lading av Tesla / Lading 2019 Model S Raven med CCS
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 07:52 »
Skal hente min 2019 model S i dag som har CCS Adapter Og skal være klargjort det CCS. Er det noen forskjell på ladehastighet på SUC V2 om jeg bruker gamle kablen eller den nye med CCS adapteret?

Eller er det kun på V3 stasjoner og andre Native CCS ladere det har noen hensikt?

12
Tesla SW og AP / NOA ikke lenger del av EAP?
« på: Lørdag 23. Mai 2020, klokken 16:45 »
Vurderer fortiden en Model S fra våren 2019 som ble solgt første gang i den store lagertømmingen til Tesla i juni 2019. Jeg har tidligere kjørt mye med autopilot og jeg pleide å bruke mye autolane change som var en del av EAP før, nå en del av FSD. Og dette er en funksjon jeg vil ha på ny bil nå

På bilen jeg har sett på Finn.no står det Enhanced Autopilot på software menyen, men det er ikke noe valg om NOA på autopilot menyen. Selger sier han heller ikke har noe valg om å oppgradere til FSD i appen sin, og han vet ikke hvordan AP software han har.

Hvordan kan man for sikkert finne ut hvordan AP nivå man har?

Jeg er 50 mil unna bilen så ikke bare å ta seg en tur.


13
Model S / Sv: Kjøpe brukt Model S solgt opprinnelig til et firma?
« på: Lørdag 23. Mai 2020, klokken 09:31 »
Er det slik å forstå at om jeg kjøper en brukt bil fra en privat person så gjelder ikke forbrukerkjøpsloven for meg mot Tesla? Eller overtar jeg rettighetene mot Tesla fra forrige eier?

Det jeg tenker litt på er om jeg burde hoppe over denne bilen da den er solgt til et firma og ikke privat. Mer så just in case. Ligger 10 lapper lavere en neste bil på Finn, men 10.000 er jo peanutts i den store sammenhengen her.

14
Model S / Kjøpe brukt Model S solgt opprinnelig til et firma?
« på: Fredag 22. Mai 2020, klokken 21:59 »
Vurderer en 2019 model S nå, men fant akkurat ut at bilen er eid av selskapet til eieren og ikke han selv. Mener jeg en gang har lest noe om at det er dårligere garantier/rettigheter når bilen er solgt til et selskap og ikke til en person.

Noen som vet noe om dette er tilfelle?

15
Kia Soul EV / Hvordan Soul har jeg kjøpt?
« på: Tirsdag 21. April 2020, klokken 20:08 »
Jeg klinte til og kjøpte en Soul usett på tvangsauksjon i går. Bilen har noen skrammer, men prisen var såpass bra at jeg er ikke veldig bekymret.

Når jeg søker opp VIN nummer så kommer det opp at bilen er en 2018 Model, men den er registrert første gang i Norge høsten 2017. Ser ut til at bilen er en fransk Modell.

Det jeg er mest spent på er hvordan batteri som er i bilen, om det er 27kwh eller 30kwh. Noen som vet om dette kan avleses på vin?

Nummeret om noen kan type modell typene er KNAJX81EFJ7023865

Ellers fulgte det ikke med sommerdekk på bilen, så må ha nye dekk/felger. Er det slik at de må være spesielt til Soul mtp tpms? Hadde vært fristende å finne noen brukte, da dette blir en ventebil for meg.Sider: [1] 2 3 ... 31