Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - THE

#31
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hurtiglading mye dyrere enn drivstoff?
tirsdag 14. mars 2023, klokken 08:29
Sitat fra: arthur på tirsdag 14. mars 2023, klokken 08:02
Nå har jeg riktignok ikke fylt en eneste liter bensin på en stund, men kjører jo stadig forbi slike og prisen den senere tid har vært mellom19.99 og 24,50 etter hva jeg har lagt merke til.

Til sammenligning var prisen på strøm på min siste strømregning 118 øre per kWt.
Jeg lurer også på hvor i verden folk bor når de kjøper bensin til kr 18,50/liter i snittpris. Jeg har knapt sett bensinpriser på 18,5/L siden sommeren 2021. I høst og vinter har jeg fylt bilen til guttungen et par ganger til under 20kr/L, men stort sett ligger pumpeprisen mellom 21,50 og 24,50. Fyller for øvrig bare når det er "billig" da bilen brukes lite, så snittprisen min er nok kanskje under 20 kr/L etter rabatter.

Strømprisen i NO5 i februar var på 139 øre/kWh, og strømkompensasjonen var 45,9 øre/kWh, totalt 93 øre/kWh. Netteleia mi var 70,82 øre/kWh, så total gjennomsnittlig strømpris på 163,92 øre/kWh hvis jeg ikke hadde gjort grep for å spare strøm i dyre timer og bruke mer når det er lave priser. NO5 hadde ca 5 øre lavere strømpris i februar enn NO1 og NO2, men etter strømkompensasjonen var forskjellen ca 0,3 øre/kWh.

Det som bestemmer strømprisen er i stor grad nettleia som varierer veldig fra nettselskap til nettselskap, og hvor flink man er til å utnytte svingningene i timeprisene på strøm. Som et eksempel hadde jeg fått ca. 43 øre/kWh i nettleie om satsene var de samme som på hytta, en forskjell på 28 øre/kWh!
#32
Tesla / Sv: Tesla aksjer
mandag 13. mars 2023, klokken 20:18
Sitat fra: Electric cars in Norway på mandag 13. mars 2023, klokken 19:13
SitatEr dette noe som kan føre til flukt fra kronen?
Det skal mye til for at slikt skje. Krona er en såkalt safe haven
Stemmer det fremdeles? Forsikringspremien begynner å bli ganske høy, og forutsigbarheten fra de skattekåte løskanonene i regjeringskontorene er etterhvert ikke-eksisterende.
#33
Sitat fra: Arthur Morgan på mandag 13. mars 2023, klokken 19:32
Sitat fra: stefse på mandag 13. mars 2023, klokken 15:20
Problemet med brukte elbiler av ymse slag er reparasjon. Det gjelder forsåvidt fossile biler også, men delene er produsert i større kvanta der verden sett under ett. Når 1.gen elbilen ble kjøpt var den i et prisregime med compliance cars og fullt MVA fritak. Når det viser seg at delene ikke er masseprodusert i noe skala, og man må betale full moms på "spesial"deler fraktet og montert i Norge, blir dette risikosport for mange.
Jeg tror TM3 og antagelig Y vil være de eneste bilene det lønner seg å skru på når disse årgangene blir gamle, litt avhengig av hvor mye de ruster. Dyre elbiler som ikke er kurante nok vil fengsle eieren økonomisk, da den er for kostbar til å skrotes, så man blir tvunget til forhandleren for stadige reparasjoner om man er uheldig.


Det siste jeg ville eid når garantien går ut er en Tesla,
Det tror jeg ganske mange deler lik oppfatning av,
om de er lettere og få tak i deler får så være, prisen blir astronomiske forskjeller på reparasjonsutgifter kontra og eie en leaf feks.
Både Nissan,vw,Audi,Mercedes,bmw osv er alle 100 ganger større en Tesla,
Jo mer avansert bilene blir jo dyrere blir det for forbrukere,
Jeg er kanskje den villeste og galeste personen i hele Norge. Jeg kjøpte Norges verste bil med uendelig mye feil og problemer i 2017, en Tesla X. Dum som jeg er så kjørte jeg på nesten 100000 km fram til covid kom til landet, slik at garanti har jeg ikke hatt på nesten tre år. Pga. pandemi og mye hjemmekontor etterpå, samt at jeg tar buss til jobb av og til også så har jeg ikke kjørt mer en 65000 km etter garantien gikk ut. Jeg har ikke planer om å bytte bil, som den ekte selvpineren jeg er. Det hører også med til historien at jeg har aldri hatt andre biler så lenge, og kjørt så langt med dem. Faktum er også at jeg har hatt mye mindre feil og problemer med Teslaen min etter 100000 km enn med noen annen bil jeg har hatt, og de har jeg byttet ut senest ved 150000 km. På toppen av det hele så er det 200 km og tre timer kjøring hver vei til nærmeste Tesla servicesenter.

Jeg vet jo at flaksen må ta slutt en gang, og da kan jo plutselig alt gå galt samtidig. Da angrer jeg sikkert på at jeg ikke solgte driten tidligere, men enn så lenge er jeg en naiv og lykkelig eier av en garantiløs Tesla...
#34
bZ4 / Sv: Skandaleresultat for Toyota i rekkeviddetest
mandag 13. mars 2023, klokken 10:28
Sitat fra: suverinseveren på mandag 13. mars 2023, klokken 09:59
Sitat fra: THE på mandag 13. mars 2023, klokken 09:29
Tesla leverte sin første bil (Roadster) i 2008, 4-5 år før de lanserte Tesla Model S. Likevel er en Tesla Model S fra 2013 en bedre elbil enn en 2023 Toyota bz4x. Toyotaen er nok en mye bedre bil utenom el-delen enn den gamle Teslaen, men der Tesla hadde 5 års erfaring som bilprodusent så har Toyota 88 års erfaring som bilprodusent, og 26 års erfaring med elektrifiserte drivlinjer (hybrid). Det må jo da være lov å kritisere et særdeles halvhjertet forsøk på å lage elbil.

Det høres jo ut som oppdateringen som kommer til bz4x i mai vil løse mye av utfordringene med el-biten av bilen, så forhåpentligvis vil eierne av bz4x etter hvert også bli eiere av en OK elbil, ikke bare en bra bil.

Stemmer nok bra dette, jeg har logget mine timer i en MS 2013, og den var kanskje god på el, men ikke veldig god på bil :) Foreløpig er det nok omvendt hos bzen. God på bil, ikke så god på el.

Jeg er dog litt på siden her, siden jeg kjører Subaruen, og det finnes vel ikke noen, som noen gang har handlet en Subaru for den er best på forbruk, der er det andre ting som gjelder, enten den drives av boxer eller el. :)
Selv likte jeg Subaru før i tiden, og vurderte Legacy en gang eller to, men endte opp med Saab i stedet. Både Subaru og Saab var litt sære biler, og det er for så vidt Tesla også, selv om de har fått en annen kommersiell suksess. Godt mulig jeg kommer til å vurdere en elektrisk Subaru en gang i fremtiden, men da må den sannsynligvis være noe annet enn en Toyota med Subaru-merke i grillen. Ellers så må jeg si at det ofte er en del spenstige og interessante konseptbiler som kommer fra Toyota, og også noen av elbilkonseptene de lanserte i fjor er jo interessante. Spørs bare om de tør å lansere noe som er like spennende for salg. 
#35
bZ4 / Sv: Skandaleresultat for Toyota i rekkeviddetest
mandag 13. mars 2023, klokken 09:29
Sitat fra: Leffi på søndag 12. mars 2023, klokken 18:25
Jeg jobber sammen med et par som ha Tesla S, og jeg vet ikke hvor mange ganger de er inne på verstedet med bilen i løpet av året pga problemer, så det ser ut som om det er flere merker med bilene sine. Når man ser på Yotube og forskjellige forum på nettet, så ser det ut som det er litt utfordringer med de fleste merkene, men jeg er enig i at endel av el siden av Bz4x burde vært løst for en stund siden. Når det er sagt, så er denne vinteren den første vinteren bilen har vært ute på veiene, og det er da man virkeligt får teste den. Det som det ser ut for de fleste merkene, er at de vil pushe bilene ut på markedet så fort som muligt, og da blir det naturlig noen hickups. Det vet di med tidlige Tesla S alt om der det har vært store problemer med bærearmer i underste har røket, og batteripakker har mått blitt skiftet, seter løsnet, og software har mått blitt oppdatert en rekke ganger. Når det gjelder Toyota, så har de sine "svin på skogen" de også, men de pleier å være veldig flinke med å rydde opp i tingene sine, og det håper jeg og tror denne gang også.
Tesla leverte sin første bil (Roadster) i 2008, 4-5 år før de lanserte Tesla Model S. Likevel er en Tesla Model S fra 2013 en bedre elbil enn en 2023 Toyota bz4x. Toyotaen er nok en mye bedre bil utenom el-delen enn den gamle Teslaen, men der Tesla hadde 5 års erfaring som bilprodusent så har Toyota 88 års erfaring som bilprodusent, og 26 års erfaring med elektrifiserte drivlinjer (hybrid). Det må jo da være lov å kritisere et særdeles halvhjertet forsøk på å lage elbil.

Det høres jo ut som oppdateringen som kommer til bz4x i mai vil løse mye av utfordringene med el-biten av bilen, så forhåpentligvis vil eierne av bz4x etter hvert også bli eiere av en OK elbil, ikke bare en bra bil.   
#36
Sitat fra: Nasseliten på søndag 12. mars 2023, klokken 22:48
Jo, en annen ting jeg stusset på og lurer på om er normalt. Det er jo oppvarmet frontrute på bilene og da jeg kjørte til jobb en morgen med sola inn fra skrå, så jeg plutselig under turen et slag finmasket nett i frontruta. Nesten som et bølget rutepapir. Det var ikke lenge jeg så det og det var veldig svakt og ikke sett siden.

Er det riktig at under visse forhold ser man varmetrådene på slike frontruter?
På Ford sine biler med varmetråder i frontruta så man i alle fall disse godt, men det er 20 år siden. Jeg syntes det var veldig irriterende, og har aldri vurdert biler med varmetråder i frontrute etter dette. Mulig ruter med varmetråd er bedre nå, og jeg vet en del biler har folie som ikke skal være synlig, så varierer sikkert fra bil til bil hvor synlig dette er.
#37
Sitat fra: geear på lørdag 11. mars 2023, klokken 19:41
Sitat fra: Arthur Morgan på lørdag 11. mars 2023, klokken 15:41
Nå legges leafen min ut for salg !
Jeg har  brukt min Toyota bensin Corolla i hele vinter og det har mildt sagt vært befriende, og slippe hurtigladere/lading som koster meir en bensin/diesel.
Bare det og fylle full tank på få sekunder og vite at du har lengre rekkevidde en selv de dyreste elbilene. Slippe rekkevidde angst,

Leafen har stått på stedet hvil i heile vinter, og må nok ha jumpstart for og få liv i den og for og klargjøre den for salg. Dog veldig spent på hva jeg kan få for den når salget av elbiler har kollapset helt, og prisene faller hver dag på finn. 

Beholder den trofaste Toyotaen i 3-4 år til og ser ann hvordan dette bærer veien, stygt redd for at dette blir veldig ille for alle de som sitter med splitter nye elbiler, leste en artikkel om at 9/10 som kjøper seg ny Tesla har 100% belånt bil, helt vilt.
Ganske sikker på at det ikke blir noe verre for de som sitter med en ny elbil enn noen andre - ja, tiden for flipping nærmer seg nok slutten, iallfall så lenge etterspørsel og tilgjengelighet samsvarer sånn passe, men totalt verditap på en ny fossilbil er neppe hyggeligere enn på en elbil.

At det er lån på ni av ti Teslaer er ikke interessant uten å vite hvor stor andel lån det er på andre merker også, gjerne i tilsvarende prisklasse? Og gjerne også gjennomsnittlig alder på kjøperne? Har en mistanke om at Tesla har lav gjennomsnittsalder.

I tillegg har Tesla hatt helt sinnsvakt gode betingelser på lån, som helt sikkert har gjort at mange har valgt lån selv om de ikke trenger det. På Model X-en jeg kjøpte for snart seks år siden ble jeg tilbydd 0,25% rente, ville derfor TJENE penger på å ha billån på den. Altså ble det en no brainer og billån på meg for første gang siden jeg var 19. Hadde fortsatt 0,25% rente ved salg av den bilen i august 2021. De to Model Y-ene jeg har kjøpt etter det, har jeg betalt i sin helhet, fordi betingelsene ikke lenger er like bra.

Prisutviklingen på brukte elbiler har jo vært ganske usunn i mange år. Nå blir prisnivået på brukte elbiler mer likt bruktbilmarkedet generelt. Jeg tror det på litt sikt vil føre til at brukte elbiler blir veldig etterspurt. Selgerne må bare innse at de ikke kan ha en bil i 1-2 år og selge den for samme pris de ga for bilen da de kjøpte den ny. Det har alltid vært slik at du har tapt minst 10% på et bilkjøp bare ved å registrere bilen å kjøre den ut porten hos forhandleren. Slik blir det på elbil framover også, og når en 1 mnd. gammel TMY, ID.4 eller hvilken elbil det måtte være koster 40-50000 mindre enn tilsvarende nybil, så er markedet normalisert etter mitt syn.

Tesla-lån har jo vært et begrep de siste årene. Jeg fullfinansierte en TMX100D i 2017 med rente på 0,25%. Dette lånet har vært gunstig helt fram til nå, med til dels mye lavere rente på billånet enn på huslånet, og også lavere enn inflasjonen. For første gang siden jeg tok opp lånet er det nå lavere rente på huslånet mitt med 3,99% enn på Tesla-lånet med 4,05%. Det betyr at det nok kan være en del som sitter med nye(re) Tesla som er 100% lånefinansiert som begynner å slite. På mitt lån er det ca. en 1000-lapp ekstra i renteutgifter pr. mnd på billånet nå sammenlignet med for et år siden før rentene begynte å stige.

Hvis jeg hadde hatt en litt anstrengt økonomi, og samtidig eid en ny bil som var lånefinansiert, så ville jeg nok prøvd å selge bilen og kjøpe en rimeligere bil. Når man da kanskje bare får igjen 80-90% av lånesummen ved salg av bilen, og i tillegg er avhengig av bil og kanskje må låne for å kjøpe en rimeligere bil også, så er det vanskelig å sette prisen på Finn lavt nok til å få solgt raskt. Jeg tror mange som har biler ute med kunstig høy pris ikke nødvendigvis har tenkt å selge til hvilken som helst pris, men selger om prisen er høy nok. Ellers er det kanskje lurere å beholde den litt for dyre bilen enn å selge med restlån og kjøpe seg en kjip billig fossilbil som er dyr i drift. For min del hadde det i alle fall vært totalt uaktuelt å bytte inn elbilen i fossilbil, men jeg ser jo at en gammel Leaf ikke er den optimale bilen til så mye annet enn lokalkjøring. Samtidig betyr jo de stadig lavere prisene på brukte elbiler på Finn at det blir stadig enklere å kjøpe seg en OK brukt elbil, og jeg tror det kanskje kan gå vel så mye utover omsetningen av brukte fossilbiler framover. 80-90% av nybilkjøperne velger elbil, så er jeg sikker på at veldig mange som kjøper brukt bil også egentlig ønsker å kjøpe elbil om utvalg og pris er riktig.

Jeg tippet at nybilsalget skulle kollapse nå i 2023 pga. økte utgifter til bolig og mat, men det selges jo tydeligvis mange biler fremdeles. De fleste av bilene Tesla levere ut nå er det sannsynligvis inngått kontrakt på i desember og senere også. Noen har tydeligvis råd til nybil selv med dagens økonomiske situasjon...
#38
bZ4 / Sv: Skandaleresultat for Toyota i rekkeviddetest
fredag 10. mars 2023, klokken 14:58
1000 km challenge med bz4x ga meg noen tilfeller av god latter. Helt latterlig hvor dårlig denne bilen er som elbil. Hvis man skal kjøpte seg en Toyota så bør det være en Rav4, og ikke en bz4x.

Hvis man ønsker seg en elbil, så er vel konklusjonen så enkel som "Kjøp hvilken elbil som helst, bare hold deg langt unna Toyota".
#39
Tesla / Sv: Tesla aksjer
fredag 10. mars 2023, klokken 09:41
Truck er jo biler der det praktiske blir vektlagt. Foreløpig synes jeg det er lite konkret å finne om CT, men jeg har ikke lett veldig godt heller. Hvis jeg bodde i USA og skulle kjøpt en elektrisk pick-up så må jeg si at RAM og F150 sannsynligvis hadde stått høyere på ønskelista mi. For at CT skal bli populær så må den nok være overlegen på elbilbiten, dvs. ladehastighet, forbruk, rekkevidde osv. I tillegg må den kunne framvise egenskaper i praktisk bruk som ikke står tilbake fra de elektriske alternativene fra Ford, Chevy og Dodge. Man kommer jo ikke utenom at designet på CT er relativt spesielt, så jeg vil tro mange potensielle kunder vil velge andre alternativer bare pga. det.
#40
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
fredag 10. mars 2023, klokken 08:26
Sitat fra: Electric cars in Norway på fredag 10. mars 2023, klokken 06:57
SitatDet er jeg helt enig i.

Ja det er jeg enig i også, men nå har det blitt som det har blitt med støtteordninger for strøm. Strømmen burde vært normalt lav for oss i norge (les ti til femten øre) som er en vannkraftnasjon.
Strøm til 10-15 øre/kWh er nok veldig urealistisk over tid. All billig vannkraft er bygd ut, og kostpris på strømmen fra nye vannkraftutbygginger ligger rundt 35 øre/kWh mener jeg å huske. Dvs. at strømprodusentene må få betalt mer enn 35 øre/kWt for at det skal være lønnsomt å bygge ut ny kraft. I tillegg er det usikkerhet rundt beskatning som regjeringen skaper og krav til avkastning på utbyggingen, og ikke bare inndekking av utgifter. Nå er det slik at hvis vi vil ha billigst mulig strøm, så må vi godta landbasert vindkraft. Årsaken er at på nye prosjekter er det beregnet lavere kostpris på strøm fra nye landbaserte vindkraftutbygginger enn fra ny vannkraft.

Jeg har ikke noe tro på at strømprisen over tid vil ligge under 40-45 øre/kWh + mva. uansett hvordan samfunnet innretter seg. Om vi sier nei til vindkraft på land, så er mitt tips at vi må plusse på ganske mange % på den prisen også. Så har vi muligheten til å få billig, eller gratis kraft, gjennom overføringskablene til utlandet når de produserer med overskudd fra uregulerbar vind og sol. Uansett vil ikke prisen i Norge bli så lav som i Europa pga. at norsk kraftproduksjon i stor grad er regulerbar, og blir stengt ned når det er gratis strøm å importere. For at de lave europeiske prisene skal smitte 100% over til det norske markedet så må vi ha mye større overføringskapasitet til Europa, og det fører jo til at norske strømprodusenter kan eksportere større volum ved høy pris på kontinentet, og dermed enda tettere kobling mot europeiske strømpriser på både godt og vondt.

Redigert: Legger inn link som viser kostnader på utbygging av ny strømproduksjon. https://forskning.no/finans/na-er-vindkraft-den-billigste-energiformen-i-norge/2081656
#41
Kjøpe elbil? / Sv: Tips til stor elbil under 250.000kr
fredag 10. mars 2023, klokken 08:01
Sitat fra: Franke på torsdag 09. mars 2023, klokken 23:19
Takk igjen for mange bra tips. Særlig rundt dette med risiko rundt vedlikehold.

SitatHvis mulig så ligger det jo en S75d på Finn (https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=287553258) som ser bra ut til en bra pris, men litt over budsjett

En veldig fin bil jeg hadde oversett! Litt over budsjett, men kanskje litt garanti gjør at det er verdt det :-)

Det er fremdeles igjen drøyt to år med garanti på batteri og drivverk på denne bilen, men den generelle garantien på bilen er gått ut.
#42
Kjøpe elbil? / Sv: Tips til stor elbil under 250.000kr
fredag 10. mars 2023, klokken 07:57
Sitat fra: Electric cars in Norway på torsdag 09. mars 2023, klokken 23:29
Sitat
Er det kanskje enda tryggere å kjøpe rett fra Tesla?

Enig. Da går Tesla gjennom bilen først og retter opp feil.
I tillegg så får du 1år/20000 km garanti på bilen når du kjøper fra Tesla.

Hvis du kjøper 2019 modell med lav k-stand så har du jo resten av 5 års fabrikkgaranti igjen, men på en bil som er gått lenger enn 100000 km er garantien utløpt. Du har fremdeles reklamasjonsrett etter forbrukerkjøpsloven til bilen er fem år gammel, men Tesla-verkstedene kan ofte gjøre seg vanskelige når du forsøker å reklamere på feil.
#43
Kjøpe elbil? / Sv: Tips til stor elbil under 250.000kr
torsdag 09. mars 2023, klokken 08:46
Sitat fra: Franke på mandag 06. mars 2023, klokken 22:43
Hei,

Jeg ønsker å bytte ut min 2008 Saab diesel-bil med en billigst mulig "stor" elbil. Billig med tanke på både kjøp og vedlikehold. Er det noen som har tips for hva som er lurt å fokusere på, og som kan si hva jeg kan forvente av utgifter til vedlikehold?

Jeg kjører lite, men tar i blant turer på 10-25 mil med full bil, sommer som vinter. Tenker 4WD kan være lurt på vinteren. Håper på en pris mellom 200.000-250.000. F eks ser Tesla S 70D fra 2015 ut til å passe i budsjettet.
Jeg gjorde samme byttet i 2017, fra 2007 Saab 9-3 stv. diesel da vi byttet i TMX. For vår del byttet vi ut Saab'en fordi den ble for liten, spesielt i baksetet da guttungen begynte å bli ganske lang. Saab er artige biler med en del originale løsninger, litt på samme måte som at tesla gjør ting på sin måte. Nå skal guttungen ta førerkort og har kjøpt seg en Saab 1.8t stv., så nå har vi både Saab og Tesla Model X i tunet. Model S og Model 3 er jo mye likere Saab siden du sitter mye lavere enn i TMX. TMS kan vel mer sammenlignes med Saab 9-5 og TM3 blir mer lik 9-3. Da spørs det hvilken type Saab du skal gå fra, og hva du mener med stor bil. En ting å være obs. på er at TMS IKKE har tilhengerfeste, men Model 3 kan man få både med og uten tilhengerfeste.

Når det gjelder billig vedlikehold så er nok det litt risikosport hvis du går for en TMS uten garanti. Min TMX har gått ca. 163000 km, og det har vært lite problemer etter garantiutløp, men det ser ut til å variere veldig mye fra bil til bil hvor mye feil man får.

TMS70D fikk du vel med stålfjærer, kunne i alle fall få stålfjærer på S75D, og da har du fjernet et av de dyre servicepunktene på Tesla. Hvis du skrur selv så er det mye deler å få tak i til Tesla S, både fra Tesla, fra tredjepartsleverandører og fra høggern, så veldig mye kan du gjøre rimelig selv også.

Tesla S70 har vel ikke all verden til ladehastighet på hurtiglading, men det betyr sannsynligvis ikke så mye hvis du stort sett kjører kortere turer enn 25 mil. Jeg tror S75 lader en del raskere, men det må andre si noe sikkert om.

Hvis mulig så ligger det jo en S75d på Finn (https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=287553258) som ser bra ut til en bra pris, men litt over budsjett. Denne bilen har vel heller IKKE gratis lading på superlader vil jeg tro da den er registrert i juni 2017. Det har kanskje ikke så stor betydning for deg heller med få langturer? Den har panoramatak, og dermed mulighet for takstativ. TMS med ståltak kan man ikke montere takstativ på, så det er også greit å vite om.
#44
Sitat fra: arthur på onsdag 08. mars 2023, klokken 17:51
Alle fordelene med elbil har blitt borte? Hvor da? En tur til det blide sørland over helgen så sparte jeg 170 kroner i bompenger og brukte strøm for 135 kroner i stedet for 850 kroner i bensin, og i morgen tidlig kjører jeg inn til Oslo i kollektivfeltet mens bensin/dieselbilene står i kø.

FOrøvrig synes jeg det er langt behageligere å kjlre elbil og noe mindre ugunstig for klimaet såvel som klimaet er det også.

Nei takk, ingen flere bensin/dieselbil for meg!

I tillegg er det noen fordeler med elbil ennå. Kaldstart av en dieselbil i 10-20-30 minus er ikke noen god opplevelse sammenlignet med kaldstart av en elbil i samme temperaturer.

Som arthur sier så foregår heller ikke det meste av lading på hurtigladere. På småkjøring med bensinbilen til guttungen så går det 1l/mil nå i kulda, og ca 3kWh/mil på Teslaen. Dvs. 20 kr/mil med bensin, og 3,6 kr/mil med strøm.

Selv med lading uten strømstøtte på hytta så kostet småkjøring bare 6 kr/mil i februar. I tillegg er dette basert på snittpris for strøm, men jeg lader stort sett alltid til lavere strømpris. 20kr/l for bensin er BILLIG her, stort sett ligger det på 22-24 kr/l, så regnestykket kan se enda bedre ut i favør elbilen om jeg ønsker det.
#45
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
onsdag 08. mars 2023, klokken 18:11
Sitat fra: arthur på onsdag 08. mars 2023, klokken 17:32
Og da kom fasiten for strømprisen i februar; 118,01 (øre) per kWh med alle pålegg, tillegg, skatter, avgifter OG nettleie. Er det så ille?
Nei, heldigvis. Det kunne vært mye verre med en tørr høst og kaldere vinter. Får bare håpe på mildvær med mye vind og regn neste høst, og en relativt mild neste vinter også.

Og jeg kan godt tenke meg en strømpris på godt under 200 øre/kWh inkl. nettleie på hytta også, så jeg synes strømprisen i februar er ille nok.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA