Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - goev

Sider: 1 [2] 3 4 ... 17
16
Model 3 / Sv: Bestillings status - regneark oversikt
« på: Onsdag 22. Mai 2019, klokken 18:54 »
Savner Kristiansand som utleveringssted. Får ikke tilgang til Sheet2 så jeg fikk ikke lagt det til heller.

17
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 15. Mai 2019, klokken 19:39 »
Veldig bra! Jeg er bittelitt usikker på om det er noe vi kan legge inn i standard OVMS, men kult likevel. Jeg må studere hva du har gjort først, og så må jeg se om jeg kan finne en annen løsning, og hvis ikke, så må jeg høre med de "voksne" i OVMS-teamet om det er en løsning vi kan gå for.

Jeg kan forøvrig enkelt vekke bilen, men jeg unngår det for å tappe 12V batteriet for fort.  xkn_ign1 eller xkn_acc_relay kan brukes, vil jeg tro.

18
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 15. Mai 2019, klokken 12:43 »
Hvis txerr øker med 8 for hver feil, og minker for hver som går riktig, så kan det også løses ved å passe på at det kalles minst 8 korrekte for hver feil. Ikke helt optimalt, men det skulle kunne fungere som en quickfix.

Bra jobba TiPe!!!  :+1:

19
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 15. Mai 2019, klokken 08:55 »
Det ser ut til at det er pollingen mot BMS-en som feiler (7e4). Det er litt uheldig, for det er den som forteller oss når bilen begynner å lade.
Jeg har noen mulige løsninger, men det haster å finne ut av dette fordi vi har en kjøper på Niroen vår, og jeg er usikker på når vi får den neste med APP og forhåpentligvis hengerfeste :(

20
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 15. Mai 2019, klokken 08:34 »
Flott at du ser på dette TiPe! Jeg har ikke så mye ledig tid for tiden, dessverre :(

Can1 er forresten ikke på MPC2515 men den som er innebygget i ESP-chipen. De er kanskje så like at det ikke har noen betydning, men kanskje greit for deg å vite.

Det er ikke så mange spørringer som går når bilen er av, men det kan jo ta litt tid før OVMS har fanget det opp og da kan det ha gått en del meldinger. Dette kan i teorien ha tatt en del av de 255 txerr.

Jeg skal sjekke loggen din litt nøyere og se om jeg finner ut noe mer.

Bruker du en offisiell versjon av firmwaren, eller har du fått firmwaren fra meg?

21
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Tirsdag 14. Mai 2019, klokken 15:21 »
Takk, TiPe!

22
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Mandag 06. Mai 2019, klokken 23:10 »
Takk for feedbacken, TiPe!

Jeg jobber med OBD-saken. Dessverre famler jeg litt i mørket på den da det skjer etter så lang stund at det er nesten umulig å debugge, men jeg jobber med det!

Radbrytingen er en ren Android sak, så der kan jeg dessverre ikke gjøre noe. Er usikker på hvem som utvikler Android-versjonen av app-en.


23
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 24. April 2019, klokken 14:31 »
Ja, det er gøy. Ellers hadde jeg neppe brukt så mye tid på det :)
ELM-enhetene med bluetooth/wifi ofte kan komme til kort p.g.a store datamengder. Det er i allefall min erfaring. Jeg endte opp med å måtte kjøpe en slik: https://www.ebay.com/itm/USB-CAN-Converter-Adapter-Dual-channel-CAN-Interface-Card-USB-CAN-2A/173120144262?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Jeg bruker et diagnoseapparat fra HiCom, men den fungerer kun på Hyundai og Kia. For e-Golf finnes det sikkert tilsvarende løsninger.

24
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 24. April 2019, klokken 11:55 »
Jeg har sittet i dagesvis i Soul-en og Niro-en mine for å prøve å tolke dataene på can-bussene. Dette er ikk noe som kommer gratis, dessverre. Soul-en var heldigvis ganske snakkesalig. Den sender en bråte med data hele tiden. Der har jeg (og flere til) sittet og logget mens man har kjørt, trykket på knapper, vridd på ting, tatt av og på belter, åpnet dører, åpnet vinduer og alt du kan tenke deg. Men uten tilgang på diagnoseapparat, hadde  OVMS-støtten for Soul-en vært veldig begrenset i forhold til hva den er i dag.

I motsetning til Soul, Niro-en er taus som graven. Den sender INGENTING om du ikke spør om det. Der har jeg vært helt nødt til å bruke et tredjeparts diagnoseapparat. Uten det apparatet hadde jeg ikke kommet noen vei! Men selv med slike apparater er det en tidkrevende jobb å tolke dataene i etterkant. Veldig tidkrevende.

25
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Fredag 12. April 2019, klokken 14:39 »
Er det ide og mulighet for å endre klimakontroll timer fra appen? Da er det jo bilen selv som starter opp klima, men det vi gjør er kun å endre verdi for avreise.

For nå om dagen om jeg skal plutselig ut å reise og jeg ønsker varme går jeg inn i bilen og starter opp med ladekabel i og stiller tidspunkt. Om det er under 30 minutter til, starter den med en gang.

Kan du da eventuelt bruke en knapp for start varme i appen som egentlig heller endrer avgang i bilen til nåværende tidspunkt pluss 30 minutter?

Sikkert noen utfordringer med dette også men måtte bare skrive det her da det for meg høres ut som en ide, og ønsker å hjelpe til.
Tanken har vært tenkt, for å si det sånn :) Jeg lette med lykt og lupe etter dette på Soul-en min, men jeg fant ingen steder hvor jeg kunne sette forvarmingstidene via OBD2-porten. Det betyr ikke at det ikke er mulig, men jeg har ikke funnet det.
På e-Niro har jeg ikke prøvd, men det aner meg at det er minst like skjult.
Det positive er jo at navigasjonsenheten på e-Niro kjører Android og det er mulig å installere egne programmer på den og da kanskje filer og. Kanskje noen kunne hentet ned det programmet som setter temperaturen, dekompilert den og da funnet ut noe mer?

26
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Fredag 12. April 2019, klokken 12:16 »
Yessss....
Vil bare nevne det at du var den tredje i hele verden som kjører OVMS på e-Niro  ;)

27
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 10. April 2019, klokken 21:45 »
 :+1:

Moro å se Android-versjonen. Den er litt annerledes enn iOS-versjonen som jeg bruker.


Da har jeg lagt ut en ny versjon hvor det viktigste er at TPMS fungerer.

Estimated range er forresten satt til WLTP med beregnet fratrekk for temperatur. Dessverre har jeg ennå ikke funnet ut hvordan jeg får dette tilgjengelig rekkevidde fra bilen. [ You are not allowed to view attachments ]


28
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 10. April 2019, klokken 17:50 »
Da ligger nyeste uoffisielle versjon ute på: http://geir.validalo.net/ovms3.bin
Oppsett er omtrent helt likt som på Kia Soul (se brukermanualen til OVMS)

NB! Brukes på eget ansvar!

29
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: Onsdag 10. April 2019, klokken 13:14 »
Kan jag ladda ned .bin filen för version 3.2.001 någonstans?
Edit: jag fann EAP inställningen, har nu 3.2.001 installerad. Men jag hittar inte KIA e-Niro i Vehicle listan?
Edit igen: E-niron finns inte i 3.2.001 får antingen försöka kompilera själv eller om @goev har en fungerande version åt mig? :)
Jeg vet faktisk ikke når de planlegger ny release av OVMS, men jeg skal prøve å få lagt ut en versjon ett eller annet sted til deg senere i dag :)

30
Kia Niro EV / Sv: OVMS support?
« på: ſøndag 07. April 2019, klokken 22:30 »
Den virker være ganske stabil nå, ja. Jeg jobber ennå med å finpusse den litt, bl.a. for å minimalisere forbruket av 12V-batteriet.

Sider: 1 [2] 3 4 ... 17