Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Panduck

Sider: [1] 2 3 ... 139
1
Lading i Sverige og Danmark / Sv: Circle K, Malmø!
« på: Onsdag 26. Februar 2020, klokken 17:17 »
Hm jah, den ble lagt til upplading.nu i september i fjor. Hadde håpet dette kanskje var startsskuddet på en rask oppbygging i Sverige, men om det har gått så langt tid og dette er den eneste, lover det ikke like bra.

2
Lading i Sverige og Danmark / Sv: Circle K, Malmø!
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 22:05 »
"Vi bygger egna snabbladdare!
Vi lanserar nu våra första snabbladdare under eget varmärke! Vår nyöppnade station i Flädie blir först ut med fyra nya laddstolpar, två snabbladdare med en effekt på 50 kW och två med en effekt på 150 kW.
Vi storsatsar på snabbladdning och tar nu ytterligare ett steg mot att bli störst i Sverige på snabbladdning av elbilar."

3
Lading i Sverige og Danmark / Circle K, Malmø!
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 21:55 »
Det sære med Sverige er alle disse "enkeltladerene" rundomkring, så da leter man etter lokasjoner som har mer enn en tilbyder i nærheten, slik at man har flere muligheter, om det skulle være noen som lader på en av laderne. På noen lokasjoner kan man til og med finne fortum, e-on OG bee på samme område. Unntaket er selvfølgelig Ionity. OG en circle-k utenfor Malmø!

Skiltet viste at det var ladere der, så vi svingte av, selv om ingen kart viste ladere der. Med 91% på batteriet var det ikke supernødvendig, men ladet til 95% mens jeg planla hvor neste ladestopp skulle være. Tesla ladet på en 150kW lader, det var ikke noe vits å finne supercharger, for her var strømmen gratis. Inntil videre :)

Ikke noe sånn tull som CircleK hadde i sin gratisperiode i Norge "gå inn på stasjonen og lån ladebrikke". Bare å lade.

Dette lover godt for CircleK utenfor Norge!

4
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Kart over planlagte Ionity hurtigladere (150 - 350 kW)
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 18:01 »
Blir vanskelig å følge med på planlagte ionity-ladere når topic blir hvor flott Tesla er og hvor langt det er til butikken :/

5
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: E.ON betaling
« på: Lørdag 22. Februar 2020, klokken 13:23 »
Plugsurfing er sikkert en flott brikke å ha, men jeg gidder ikke å betale SEK 9,09/kWt for 50kW lading. Det var nemlig prisen jeg fikk opp når jeg sjekket et par e-on stasjoner i Sverige.

Har i grunn ikke brukt Plugsurfing etter det ble slutt på AC lading til NOK 2,50/kWt hos Fortum.

9kr var omtrent det jeg betalte for e-on-lading i Danmark (med easypark), så jeg antok at de var omtrent det det kostet å lade på eon i sverige også, men så feil kan man ta. Ser ut som jeg initielt betalte 2.5kr pr kWh, og nå 2.5kr pr minutt (som på min bil blir sånn ca 3.5kr pr kWh), så da er det definitift ikke lurt å bruke plugsurfing med mindre bilen har sikkelig kalt batteri...

6
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: E.ON betaling
« på: Torsdag 20. Februar 2020, klokken 07:49 »
Jeg har koblet til både Hyundai-brikken og Plugsurfing, i tillegg til at jeg har kort fra dem.

Plugsurfing fungerer jo direkte på e-on sine ladere. Flott brikke å ha både i Norge og utlandet.

Har e-on kort som jeg bruker på cirkle k sine ladere, så motsatte fungerer nok også flott :)

7
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Nye og kommende hurtigladere - post bilder og info her
« på: Lørdag 15. Februar 2020, klokken 23:25 »
Er jo umulig å få med seg alt som kommer av hurtigladere nå. Plutselig var det ladere ved den ombygde coop butikken på Eidsvoll (Hammerås), som er relativt nær E6, og da et greit alternativ for lading om det er fult på Nebbenes (eller ønsker seg raskere enn 50kW lading). 4 hurtigladere på Bolleland Kro, som sikkert er et velkomment tilskudd til de på Bolleland-bensinstasjonen. Der har de faktisk overraskende god mat, spesielt etter veikrostandard, så det kan være flott sted å spise & lade. Ny menybutikk ved Bavaria-forhandleren i Lillestrøm, der var det en rekke ladere.

Det litt overraskende er at det virker som om det kommer flere ladere langs "bakveier" enn motorveier, men det kommer vel litt av at mange av laderene står Grønn kontakt for, og de har avtaler med Coop, ikke bensinstasjoner.

8
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Noen som vet hva Fortum mener?
« på: Tirsdag 28. Januar 2020, klokken 08:50 »
I en annonse sier Fortum at man kan "slutte å beskymre seg for ladekø" med deres Fortum 360 abo. Her får man "sanntidsvisning av om ladere er opptatt eller ikke". Her er det altså å ha fortum strøm hjemme og mnd pris fra 29kr for... hva?

Skal fortumkunder få "prioritert tilgang til ladere"? Skal sanntidsvisning kun være for fortum kunder? Nei, fortum har ikke svart på spøsmål om hva dette betyr.

9
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: E.ON /clever med lynladere i Norge
« på: Lørdag 18. Januar 2020, klokken 22:54 »
Spørs om det frister så mye lengre med Ionity. De har nye priser, med 8,40 NOK fra 31.01.20 og til samme tid 6,20 DKK. Så kommer tillegget til Plugsurfing oppå der igjen.

Ionity priser seg dermed ut nå.

Dette er jo omtrent samme pris pr kWh som det er på Clever / Eon i danmark med deres egne kort, og LANGT under det plugsurfingpris med Clever i Danmark er, så jeg forstår ikke hvordan dette er "å prise seg ut". Ja, det er "å prise seg ut" i Norge, men ikke i Danmark.

10
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Begynnelsen på slutten for Chademo?
« på: Tirsdag 07. Januar 2020, klokken 08:07 »
Outlander PHEV har også Chademo-kontakt, og bilen brukes en del på kontinentet.

Outlander koblet til Chademokontakt viser hvorfor prising kun på kWh kan gi sære resultat. Heldigvis hadde jeg nok strøm igjen til å komme meg til neste hurtiglader :P

11
Lading i Sverige og Danmark / Sv: Tanum shopping og gratis hurtiglader
« på: Mandag 06. Januar 2020, klokken 15:32 »
er 2 gratis på kungsælv ved mcdonalds

Er det? Mente det sto på uppladding.nu at disse er tatt ned?

12
Kjøpe elbil? / Sv: Hyundai Kona Life eller Hyundai Ioniq Premium ?Nye K
« på: Lørdag 04. Januar 2020, klokken 15:07 »
Har det ikke vært en rekke leveringsproblem med KONA, der det tar langt mer tid enn antatt å få bilen? Om du går for KONA, kan det være greit å ha en garanti på at det faktisk ikke blir mer enn 6 mnd, og ikke være bundet til en "vi sier 6 mnd men du er bundet til kontrakten uansett om det måtte ta ett år" kontrakt.

13
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: E.ON /clever med lynladere i Norge
« på: Torsdag 02. Januar 2020, klokken 10:14 »
Hmm, mener jeg har et svensk clever ladekort som baserer seg på etterskuddsfakturering? Har aldri brukt det, men bestilte før første elbiltur gjennom Danmark og Sverige.

Har blitt fortalt at dette ikke lengre fungerer i Danmark. Svenske Clever har blitt eget firma, Bee. Så da må jeg eventuelt benytte plugsurfing på Clever i Danmark, noe som er svindyrt, så antar det blir mest e-on / ionity på neste Danmarkstur.

14
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: E.ON /clever med lynladere i Norge
« på: Onsdag 01. Januar 2020, klokken 17:56 »
Som jeg sa..."Det virkelig sære med Clever er jo hvor vanskelig det skal være å betale"

15
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: E.ON /clever med lynladere i Norge
« på: Onsdag 01. Januar 2020, klokken 12:41 »
Enda særere er at de konsekvent bare setter opp en lader pr lokasjon, og i kombinasjon med betaling pr KWh så er det jo blitt håpløst å bruke de i Danmark.

Igjen, er ikke dette nær identisk med E-on?

Sider: [1] 2 3 ... 139