Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - ruff

#1
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye hurtigladere planlagt i Finnmark
torsdag 27. februar 2020, klokken 16:08
Ny utvikling i saken, kraftlagene i regionen overtar søknaden hos Enova fra Fortum? Blir et omfattende antall ladepunkter i Nord-Troms og Finnmark.Pressemelding:
https://www.altakraftlag.no/utbygging-av-ladenettverk-for-elbiler-i-troms-og-finnmark/?fbclid=IwAR2G_FAGyVEEBytl91Gt0UUgXnGRVUXCOwtDaddEcXOM2pmXkwv36U2KsH8


PRESSEMELDING – Kraftselskapene i storfylket Troms og Finnmark overtar søkerposisjonen i forhandlingsprosessen med Enova, målet er å bygge landets kraftigste ladenettverk for elbiler.

Kraftselskapene Ymber, Alta Kraftlag, Hammerfest Energi, Repvåg Kraftlag, Luostejok Kraftlag, Nordkyn Kraftlag og Varanger Kraft har blitt enige med Fortum og Enova om å overta Fortums søkerposisjon i prosessen med å få et ladenettverk på 25 lyn- og hurtigladesteder i Troms og Finnmark.

– Vårt klare mål er å få bygget ut ladenettverket i løpet av 2020 og 2021 sier lederne Erling Martinsen (Ymber), Per-Erik Ramstad (Alta Kraftlag), Oddbjørn Samuelsen (Repvåg Kraftlag) og Stein Mathisen (Varanger Kraft), som hadde et koordineringsmøte torsdag 27. februar.

– Dette er en samfunnsoppgave, og vi går inn i denne rollen for å skaffe vår region et nødvendig ladenettverk, for å ta del i «det grønne skiftet». Med de utfordringene vi står ovenfor når det gjelder elektrifisering av både persontransport og annen transport, er det riktig av oss å ta et ansvar for å få ladenettverket realisert.

De 7 selskapene er i god dialog med Enova og vil i løpet av kort tid levere reviderte søknader på de 3 «ladepakkene» som skal bygges i fylket. Pakkene består av 7 ladesteder i Nord Troms og Vest Finnmark, 7 ladesteder i Midt-Finnmark og 11 ladesteder i Øst-Finnmark.

Under forutsetning av at kraftselskapene og Enova finner en omforent løsning på de tekniske og økonomiske kravene, vil de 7 lokale selskapene sørge for at elbilbrukerne i regionen kan bevege seg på kryss og tvers i det nye storfylket uten problemer med lading. Alle ladesteder vil ha både lynladere (150 kW) og hurtigladere (50 kW), i tillegg til såkalt normallading.
#2
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye hurtigladere planlagt i Finnmark
fredag 06. september 2019, klokken 12:45
2 nye hurtigladere i Alta.
Alta Kraftlag har i samarbeid med Alta kommune og Fortum bygget 2 nye 50kW ladestasjoner i Alta sentrum på parkeringsplassen mellom Scandic og E6.


Sitat fra FB:
"Gladnyhet til alle elbilentusiaster! 🚙🔋🔌
I samarbeid med Fortum Norge og Alta Kommune har vi nå satt i drift vår første hurtigladestasjon for elbiler sentralt i Alta Sentrum! Laderne er klare for bruk og hele 6 parkeringsplasser er reservert for ladende biler! Du kan betale via app, SMS eller ladebrikke. – med Fortum Norge og Alta kommune."


Facebook link:
https://www.facebook.com/altakraftlag.no/photos/a.769198579820028/3076854855721044/?type=3&theater
#3
Ny hurtigladestasjon i Kirkenes åpnet 21. desember. 2 stk. ABB 50KW hurtigladere.

"SØR-VARANGER: Kirkenes sentrum har fått sin andre ladestasjon for el-biler. Varanger Kraft åpnet sin stasjon fredag 21. desember. Stasjonen som står bak kirken kan brukes av de fleste typer el-biler på markedet og har kapasitet til å lade inntil to biler samtidig med en maksimal kapasitet på 50 kilowatt, skriver konsernet i en pressemelding. Teknisk ansvarlig Odd A. Hansen og prosjektleder Kjetil Labahå med daglig leder Arnfinn Mentyjærvi, ser på stasjonen som første ledd i utviklingen av et nytt forretningsområde for selskapet. Inntil videre er stasjonen gratis å bruke."
https://www.facebook.com/vkentreprenor/photos/rpp.1670314743276179/1937669199874064/?type=3&theater

#4
Kjørte forbi der i helga, og det så ut som 2 ladestasjoner sto på paller, og det pågikk gravearbeider. Fikk ikke tatt bilder i forbifarten.
Turiststasjonen er på E6 mellom Gratangen og Lavangsdalen.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA