Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - rth

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 14
31
BMW i3 / Sv: Leverantör av 20” felger till i3
« på: ſøndag 15. April 2018, klokken 16:38 »
Hei,
Hade varit trevligt med nya felger till sommeren. Fick pris av BMW men det var ikke direkt tilltalande. Finns det någon annan leverantör av ”pirat”-felger till i3? Eller någon som kan tänka sig att byta/sälja sina 20”. Betalar bra mellanpeng isf.

Hvilke felger har du?

32
BMW i3 / Sv: Priser service i3
« på: Lørdag 31. Mars 2018, klokken 10:30 »
https://www.bmw.no/content/dam/bmw/marketNO/bmw_no/Topic/Offer-and-services/service-and-warranty/service-inclusive/BMW%20i%20SI-priser%20(NOK)%20nov%2016.pdf

Takker.

Da ser det ut til at 3/100 000 til 3700 er det fornuftige. Med påfyll av samme en gang til. Det skulle gi 3 servicer totalt for en pris på 7400. Med forbehold om at varianten finnes når tid for påfyll kommer.

33
BMW i3 / Sv: Priser service i3
« på: Torsdag 29. Mars 2018, klokken 11:14 »
Du kan fx få serviceavtale 3år/100.000km til 3687,- 1service
Du kan fx få serviceavtale 10år/200.000km til 15.432,- 5service
Klarer ikke å finne prisliste til i3 på BMW sine nettsider. Finner priser for alle andre modeller.
https://www.bmw.no/content/dam/bmw/marketNO/bmw_no/Topic/Offer-and-services/service-and-warranty/service-inclusive/BSI%20NO%20veil%20priser%202016-12.pdf

Har noen link til prislisten?

Jeg finner info om hva som skal gjøres på service.
  • BMW i3 Service Inclusive, Serviceomfang

    bilkontroll og standardarbeider
    service på / bytte av mikrofilter
    service på / bytte av bremsevæske
[/i]

For meg ser det ut som om service er bytte av microfilter og bremsevæske. I så fall behagelig enkel jobb i forhold til et fossilt kjøretøy.

34
BMW i3 / Sv: Priser service i3
« på: Onsdag 28. Mars 2018, klokken 11:11 »
Bilen vår skal ha service i 2018. Vi kjører 30-35 000 km i året. Jeg klarer ikke å finne at serviceavtaler fungerer for meg. Typisk bruker vi opp KM lenge før bilen skal på service. Noen som har funnet avtaler som funker her?

Lurer også på om det egentlig har noen hensikt å ta servicen hos BMW, siden andre tilbyr service til helt andre priser. Garantier er vel i orden så lenge en tar service hos godkjente verksteder. Eller??

35
BMW i3 / Sv: Air condition
« på: ſøndag 11. Mars 2018, klokken 08:24 »
Det er vel også sånn at da tennes nærlysene og baklys(?). Bilen skifter fra dag til natt om en kan si det sånn. Det er i hvert fall sånn jeg har tolket det.

36
BMW i3 / Sv: Hva skjer med BMW connected og BMW i Remote
« på: Onsdag 07. Mars 2018, klokken 09:17 »
Og fungerer kanskje normalt like bra som når man bestiller verkstedtime via bilens system.

37
BMW i3 / Sv: Hva skjer med BMW connected og BMW i Remote
« på: Onsdag 07. Mars 2018, klokken 08:19 »
Når det er mange biler som er rammet, så er nok ikke problemet lokalt i bilen.

Med fare for å virke grumpy, så er jeg ikke mye imponert over app. Ser at andre synes den er mye bedre enn WV sin, og i så fall er jo det enda mindre imponerende. Jeg er veldig glad i BMW som merke, men det ser ikke helt ut til at de tar databiten så veldig seriøst.

En app som det her burde jo virke kjapt, hver gang, og ha langt flere muligheter. For meg så virker det helt merkerlig at en f.eks. ikke kan styre setevarmen ved forvarming, raportere utetemp, skru på speilvarme osv. Alt finnes jo tilgjengelig. Det hele kan på mange måter sammenlignes med ett smarthus. Et smarthjem ala BMW ville ikke solgt mye. 8)

38
BMW i3 / Sv: Ting jeg lurer på.
« på: Mandag 26. Februar 2018, klokken 10:46 »
Mulig dette kan fungere på sommerføre. Da kan en jo være rimelig sikker på at bremser tar godt. Korrigeres dette mhp veigrep?

Vi har også hatt tilfeller hvor bil under ACC har akselerert mot forankjørende bil, og jeg har absolutt ikke turt å ta sjansen på at bilen har kontroll. Typisk i køkjøring, og hvor bilen plutselig akselerer. Føler meg derfor ikke trygg på denne funksjonen. Og en mulighet er jo at ting ikke er som de skal være. Jeg er vant til avstandscruise. Med justering av innstilling avstanden. Riktignok annet bilmerke.

39
BMW i3 / Sv: Ting jeg lurer på.
« på: Mandag 26. Februar 2018, klokken 09:30 »
Jeg lurer på den automatiske bremsefunksjonen. Vi har dette på vår bil, men jeg har aldri opplevd at det gjør noe av seg. Kan få fram lysvarsel om at nå er det fare på ferde, men har aldri opplevd noe inngripen. Hvordan håndteres glatt vei kontra tørr asfalt?

Får en følelse av at denne funksjonen ikke ville meg i å kjøre på noen bakfra, f.eks. Om det da ikke er noe galt med vår bil. Det er vel kameraet som styrer dette.

40
BMW i3 / Sv: Folk blinker med fjernlyset mot meg :O
« på: Mandag 18. Desember 2017, klokken 16:30 »
Dette har jeg opplevd litt for mange ganger etter at jeg fikk i3en. Flere blinker med fjernlyset når det er mørkt. En lastebil slo på fjernlyset og lot det sto på, helt til jeg gjorde det samme, da satt han på nærlys. Jeg har aldri opplevd liknende med andre biler jeg har hatt. Opplever andre det samme? Har i3 for sterkt lys nærlys? :O
Opplever det innimellom. Det er også lett å plukke ut en møtende i3 synes jeg. Det blir en litt spesiell blåaktig farge når en er i ytterkant av spredninga. Javnt over i grenseland høyt stilte virker det som.

41
BMW i3 / Sv: Modifisere vindusspylerne?
« på: Torsdag 30. November 2017, klokken 19:56 »

Har du, eller noen andre, justert dysene? Forsøkte i dag med en tynn stift, men selve dysen virker rimelig urokkelig. På undersiden var det tilsynelatende ikke så mange muligheter heller  :-\

Jeg har resignert når det gjelder spylere. Har prøvd å justere uten hell. Velger å sitte lavt, så ser jeg under "tåka". Blir spesielt ille på salta veier. Bilen er super, men det er en del ting der som jeg ikke hadde forventa av BMW. Vinduspylere er en av dem.

42
BMW i3 / Sv: Priser service i3
« på: Tirsdag 31. Oktober 2017, klokken 18:57 »
En skal slett ikke se bort i fra at prisen til Mekonomen er den fornuftige og riktige prisen. En service er stort sett kikk litt rundt på bilen, bytt bremsevæske og noen filter. Hvis en står og venter på bilen, så ser en at en slik service ikke er en heldagsjobb hos Bilia. Faktisk rimelig raskt gjort var min opplevelse.

43
BMW i3 / Sv: Sliter i3 raskt dekk?
« på: Tirsdag 19. ſeptember 2017, klokken 22:39 »
Passert 80k km, ennå ikke skiftet, men ser jeg nå snart bør det. ::) Ihvertfall sommerdekkene.
Kjører ikke som en prest! ;D
Noen tips til hvor jeg kan kjøpe rimelig? (155 foran, 175 bak)
Om du har DNB Mastercard, så er det 25% rabatt hos Vianor fra 21-23/9. Blir fort 2500 i rabatt for 4 hjul.

44
BMW i3 / Sv: Bytte bremseklosser og skiver selv
« på: Onsdag 13. ſeptember 2017, klokken 08:27 »
Å bytte bremser er ikke komplisert, men det kan allikevel være inni h... vanskelig! Det er skruer som er rustet og sitter bom fast, stempler som skal presses inn osv. Og antagelig mangler du noe vesentlig verktøy når du nesten er ferdig, og det er søndag formiddag. Been there...
Jeg vil nesten si det er 10 ganger så vanskelige å bytte bremser enn hjul. Og attpåtil må du bytte hjul. Men øvelse gjør mester. + YouTube, forum osv.

Helt enig, og bremser skal man ikke mekke selv med mindre man vet hva man driver med og har litt handlag for slikt. Kaliper bolter skal gjerne skrus til med moment og i tillegg brukes det gjerne låsevæske, og spesialverktøy som nevnt. En kaliper eller klosser som løsner i fart slik at et hjul låser seg, eller at bremsene svikter er ikke å spøke med.

Et tankekors er at det er fritt frem for god og hvermann å skru sin egen bil med fare for at man foråsaker andres død mens man ikke får røre f.eks eget elanlegg, røranlegg mm.

Skal ikke mase mye om vanskelighetsgrad. Det er individuelt. Om man skal bytte bremser selv, så må man selvfølgelig vite hva som skal gjøres. Da er det ingen heksekunst eller farlig i ettertid.
http://www.tv2.no/a/3658906/


45
BMW i3 / Sv: Bytte bremseklosser og skiver selv
« på: Tirsdag 12. ſeptember 2017, klokken 17:49 »
Med alle mulige forbehold om at i3 er spesielt komplisert ang skiver/klosser, så er det å bytte skive/klosser selv omtrent på nivå med å bytte hjul.

https://www.youtube.com/watch?v=BOubDKjnqak

2 skruer for å løsne caliper og 1 skrue for å løsne skive. Så er det om rust gjør at ting sitter litt.

Edit:  Ser at det er bittelitt mer komplisert. Bl.a. brukes ett spesialverktøy for å presse inn sylinderen. Noe som ofte har vært gjort med ei vannpumpetang i "gamle dager". Gammelt triks vil trolig fortsatt kunne funke helt greit. Samt at det er ett par skruer til involvert. :)

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 14