Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - hgs

Sider: 1 [2] 3 4 ... 45
16
Model 3 / Sv: Tur til Stockholm - plan B for lading
« på: onsdag 03. juli 2019, klokken 03:37 »
For å svare på det første spørsmålet ditt: Arboga har stort sett mange ledige plasser. Lader der relativt ofte, og har enda til gode å se den mer enn halvfull.

17
Model 3 / Sv: "Betalingsforsikring" DNB billån gjennom Tesla
« på: torsdag 13. juni 2019, klokken 20:38 »
Hos Santander ble vi iallfall spurt, det var ikke bakt inn i avtalen. Bra frekt spør du meg. Er lei av å bli forsøkt påprakket forsikringer jeg ikke trenger.

18
Tesla i media / Sv: Tesla i norske medier
« på: onsdag 12. juni 2019, klokken 22:58 »
Han fikk jo Model S ramponert for noen år siden også, ekstremt uheldig:
https://elbilforum.no/index.php?topic=21396.019
Model 3 / Sv: Ny Model 3 eller brukt Model S
« på: mandag 03. juni 2019, klokken 23:38 »
Vi har gått fra S til 3. Savner egentlig bare plassen enkelte ganger, men ingen problem for oss å få med det du trenger i 3 heller, og blir det fullt er det bare å sette på skiboksen.2 voksne og 2 barn i familien. Jeg er i grunnen ganske imponert over hvor god plass det faktisk er i 3.

20
Ja det har heldigvis gått den riktige veien de siste årene, men fremdeles langt igjen til vi er nede på samme fornuftige nivå som Sverige og resten av Europa.
Ja, Sverige har lavere bilavgifter enn oss, men staten, enten i Norge eller Sverige må ha sitt.
I Sverige er arb.giveravgiften på 32 prosent. I Norge er den fra 5 - 14 prosent. Ja - det ville fått meg til tenke meg nøye om før jeg ansetter nye.
Må aldri bare ta fram et eksempel fra et land uten å se hele bildet.

Word! Kona er svensk, og når vi er der med teslaen er missunnelsen langt større fra svenskenes side når de hører hva slags biler vi kan velge i moms og avgiftsfritt. I tillegg har de et samlet skatte og avgiftsnivå som ligger godt over norsk nivå. https://forskning.no/samfunnsokonomi-ny-samfunnskunnskap/hvor-mye-skatt-betaler-vi-i-norge/268353

21
Elbiler i media / Sv: Elbilsmell for regjeringa
« på: mandag 27. mai 2019, klokken 23:07 »
Frp vil ha moms på elbil allerede fra neste år. Det kan gi 7 milliarder til statskassa som igjen kan brukes til å kutte i bompengene.https://www.dagbladet.no/nyheter/slik-vil-frp-lose-bompengekrisa-tar-milliarder-fra-elbilistene/71114572#_ga=2.85710553.1379712678.1558904214-1905159033.1551641070

Først var det altså 3 milliardar, no er det plutseleg blitt 7. Men om dei samtidig skal redusere på bompengane så blir det vel ikkje så mange milliardar igjen.....

Ta fra elbilene og gi til fossilbilene....Jaja, dette får de nok ikke gjennom uansett, men man har da skaffet seg et forhandlingskort om ikke annet.

22
Model 3 / Sv: Tilhengerfeste nå tilgjengelig på Model 3
« på: søndag 12. mai 2019, klokken 14:31 »
Kan det hende at Even Sandvold Roland (kommunikasjons ansvarlig i Tesla Norge) mente at det ikke er mulig å ettermontere Tesla sitt eget originale hengerfeste, og IKKE et mulig tredjeparts? Eller gjelder det alle hengerfester uansett? Sendte en forespørsel til et at Tesla sine service sentere og lurte på om et ettermontert hengerfeste fra tredjepart som KUN ville bli brukt som sykkelstativ (maks 75kg) vil påvirke garantien Tesla gir på sin bil men de har ikke svart.

Nå er det vel slik, såvidt jeg kjenner til, at garantien påvirkes kun dersom en skade kan relateres til den endringen som er gjort. Vi vurderer også sykkelstativfeste, og anser den risikoen som relativt liten. Regner med at det i såfall blir EcoHitch.

23
Model 3 / Sv: Forbruk med takboks og (tilnærmet) full bil
« på: tirsdag 16. april 2019, klokken 22:58 »
Det var jo vanvittig bra forbruk. Men det går temmelig treigt langs Sørfjorden da

24
Model 3 / Sv: Innkjøp av takstativ?
« på: fredag 05. april 2019, klokken 09:11 »
Mine ble montert like etter jobb i dag. Glasstaket er fortsatt helt. Anbefaler å ha noe ekstra beskyttelsestape på stålet som pakning ligger inn mot før den skyves til siden. Da blir det mindre tjangs for at 'bolten' skraper på lakken mens en holder på.

De neste dagene så blir det rundtur til leverandørene for å løfte på noen skibokser for å se om det blir helt "håpløst" å kjøre med boks ett par ganger i året.

Jeg ser det at det at de to stativene ikke kommer i vater, så en hvilken som helst boks vil falle litt ned i forkant uansett.

Hvordan opplevde du installasjonen ellers? På TMC - forumet er det mange som har sagt de synes det er knotete.

25
Model 3 / Sv: Rekkevidde M3LR
« på: torsdag 04. april 2019, klokken 22:09 »
Synes ikke det er vanskelig å holde seg under 1.5 kWh/mil på tur til jobb med R3-dekkene, selv med varme på og deler av strekket på motorvei. Stor forskjell fra Model S mht forbruk, der lå samme tur typisk rundt 190.

26
Model 3 / Sv: Innkjøp av takstativ?
« på: torsdag 04. april 2019, klokken 17:31 »
Nå har jeg ikke tenkt jeg hverken skal ha takstativ eller skiboks på min TM3, men jeg synes de bildene jeg har sett så langt ikke gjør bilen penere i hvert fall.
Nå vil vel en del ha boksen på kun ved behov. Uansett så venter jeg på flere bilder så det er bedre å gjøre seg opp en mening

Du har vel boks og stativ fordi du skal ha med deg ting, ikke for at bilen skal bli finere....?

27
Model 3 / Sv: Forsikringstilbud - LR AWD
« på: torsdag 04. april 2019, klokken 00:23 »
Ringte de selv. Pga risikoen hadde de valgt å ha som krav at ALLE forsikringer må være i KLP for å tilby forsikring til bilen.

Ga klar tilbakemelding om hva jeg synes om at de tilsynelatende har en kjempepris som lett kommer frem gjennom kalkulatoren på nettsiden, og at det ikke på noe tidspunkt opplyses om at det er et ufravikelig kriterie. Da jeg sa at de likegjerne kunne sagt de ikke vil forsikre modellen, fikk jeg kun til svar at hun skjønte hva jeg mente.

Så forsikring fra KLP: "5700,-" med beste dekning, 12000 km, 3000,- i egenandel og 75% bonus.

Jepp, fikk samme beskjed etter å ha fått veldig bra pris i konfiguratoren. Gjaldt bare Model 3 og noen få andre biler. Temmelig irriterende, men visstnok ikke uvanlig i bransjen har jeg fått vite i etterkant. Noen modeller anses som høy risiko med spesielle krav, men hvilke  varierer mellom selskapene.

28
Model 3 / Sv: Hengerfeste like vell..!!??
« på: tirsdag 19. mars 2019, klokken 08:10 »
Jeg snakket med en Teslaansatt på utleveringa i går. Han hadde bilen selv, og virka bedre informert enn de fleste andre jeg har snakka med. Han sa at alle biler produsert etter 9 januar var klargjort for hengerfeste, at dette nå var til typegodkjenning hos vegdirektoratet og at ettermontering ville bli mulig. Igjen: Ta all slik info med en stor klype salt, men det er iallfall mange uavhengige, positive drypp nå .

29
Model 3 / Sv: Liten felle for deg som har finansiering i Santander....
« på: mandag 18. mars 2019, klokken 20:58 »
Det Santander krevde var en slags 'hybrid' mellom BankID på mobil og BankID. Man må oppgi Id- pin som ved BankID på mobil, og deretter det gamle passordet man brukte med brikka. Engangskoden fra brikka var derimot ikke nødvendig. Siden både  jeg og kona hadde glemt koden måtte vi ringe hver vår bank og få de til å resette passordet og sende nytt på sms. Konas bank nekta først å gjøre dette, men det var nok basert på en misforståelse. Det gikk til slutt etter et par ekstra telefoner, men temmelig upraktisk da ho stod på hull 17 på en golfbane et sted i syden og jeg var 'gissel' i varemessa. Trikset er uansett å få nytt passord av banken din på forhånd om du har mistet det, og deretter angi nytt passord for BankID. Uansett, klønete av Santander at man må signere på den måten. Tok alt i alt 1.5 t ekstra. Men herlig  bil da  :+1: Savner ikke S'en lengre.

30
Model 3 / Liten felle for deg som har finansiering i Santander....
« på: mandag 18. mars 2019, klokken 11:04 »
Sitter og venter på utlevering nå, og det tar mer tid en planlagt.....Salgspant hos Santander kan ikke signeres med Bank ID på mobil, og brikka med koden har jeg ikke brukt på årevis. Merk deg denne koden før du henter ut bilen, så slipper du masse styr. Papirsignatur var ikke mulig da kona ikke kunne være med på utlevering, og begge måtte signert på papir om det skulle være gyldig....Fullmakt holder ikke.

Sider: 1 [2] 3 4 ... 45