Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Trond.m

#7891
Zoe / Sv: Driftsbatteriet i Zoe
lørdag 18. oktober 2014, klokken 07:01
Ja, da vet vi det :-)
Bildet viser også batterimodul på 8 celler som stemmer med opplysningene fra Renault. Liker hva jeg leser:

- Uniform temperature enabling cooling at
  low level of energy and extended life
  cycle secured
#7892
Zoe / Sv: Driftsbatteriet i Zoe
fredag 17. oktober 2014, klokken 22:30
Fant denne pressemeldingen som bekrefter at Renault Zoe ikke har batteri fra Nissan/ NEC  (AESC), men fra LG Chem som regnes som en av de ledende innen batteriet for biler. I pressemeldingen står det:

"Renault is the only manufacturer to offer a full range of four electric vehicles: Kangoo Z.E., Fluence Z.E. (with AESC* batteries), Twizy and ZOE (with LG Chem batteries)"

http://media.renault.com/global/en-gb/renaultgroup/media/pressrelease.aspx?mediaid=33184

Regner dette for en god nyhet med tanke på videreutvikling av batterier for Zoe.

#7893
Overrasket over kostbar service på C-Zero:
2 års service ink. bytte av kupefilter og bremseveske. Det inkluderer ikke sjekk av batteriets tilstand, men de sjekker og etterstammer ved behov høyspentkabel. 34000 km
kr 5135 kr ink. mva

Det inkluderer verkstedmateriell på kr 315 + mva. I følge verkstedet dekker det blant annet strips, splay og plast til å dekke setet.

De er riktignok god service der, men jeg synes det er en høy pris for en enkel bil.

Interesant å merke seg at prisen de tar for en standard 2 års service (uten deler) tilsvarer prisen for en 5 års service-avtale for BMW i3.
#7894
Zoe / Vinterdekk til Zeo
fredag 17. oktober 2014, klokken 18:51
Jeg vurderer å kjøpe 185/65 R15 piggfrie vinterdekk. Noen som har erfaring med Goodyear Ultra Grip Ice 2 eller Nikian Hakapellitta R2 på Zoe ?
#7895
Har fått litt forskjellig informasjon, men det er snakk om mellom 17 og 20 kg. Det er iallefall såpass mye at man må tenke litt på ryggen når man tar den ut fra bagasjerommet. Og jeg ville ikke kjørt rundt med den uten å feste den til lastekrokene i bagasjerommet.
#7896
Sitat fra: pottle på søndag 05. oktober 2014, klokken 23:26
Oppdatert med Mercedes sitt bidrag. Batteri med 36 kWh.
Vil bare korrigere siste innlegg. Mercedes B-klasse i produksjonsversjon får desverre redusert batteri til 28 kwh (200 km NEDC / 230 km med tilleggsopsjon som gjør det mulig å overlade)
Bør ikke brukes daglig, da det vil føre til at batteriet får raskere ytelsestap.
#7897
Zoe / Sv: Driftsbatteriet i Zoe
torsdag 16. oktober 2014, klokken 14:41
Har noen fått bekreftet at batteriene i Zoe i dagens produseres av LG Chem og ikke AESC (Nissan / NEC) som var forventet ?
Leaf batteriet består av 48 moduler a 4 celler, mens Zoe batteriet skal ha 12 moduler.
LG Chem regnes for å være ledende på batterier til bil og har annonsert at de vil ha batterier med ca 320 km rekkevidde i 2017. Har ikke tenkt å vente å vente på det, men det er jo interessant med tanke på man kanskje en dag kan oppgradere til dobbel rekkevidde.
Det kunne også være interessant å vite hvordan batteriet er bygget for å hindre høy temperatur; eks. om det er aktiv kjøling på en eller annen måte.
#7898
Fikk bekreftet fra forhandleren min at det skal komme en ladekabel som skal gjøre det mulig å lade fra vanlig stikk-kontakt med IT nett. Det er ikke den gule "plastbøtta" på 17 kg, men visstnok en nokså vanlig ladekabel. Det ligger nok et stykke unna i tid; mest sannsynlig ikke før 2. kvartal 2015.  Produktet må godkjennes både av Nemko og Renault før det kommer på markedet. Kunne vært interessant å se bilde av en prototyp, for det må jo finnes når de informerer kundene om dette. Er det noen som vet noe mer konkret ?
#7899
Zoe / Sv: Driftsbatteriet i Zoe
onsdag 15. oktober 2014, klokken 06:06
Kanskje noe av forklaringen til at Renault anbefaler "100 %" lading er at de har lagt inn en høyere sikkerhetsmargin i toppen enn Nissan. Kan det være grunnen til at Renault oppgir 22 kwh, mens Nissan 24 kwh. Batteriene er til forveksling like og fra samme fabrikk.

At Renault foreslår at strømmen alltid er tilkoblet skyldes vel også at kundene ellers ikke får noe glede av Z.E Interactive appen for å styre lading, oppvarming / kjøling av kupe. Selv vil jeg nok for foretrekke at ladenivået ligger mellom 30 og 80 % hvis bilen skal stå ubrukt en uke eller to. Jeg tror det var VW som anbefalte dette, men jeg finner ikke igjen informasjonen.
#7900
Zoe / Sv: Driftsbatteriet i Zoe
tirsdag 14. oktober 2014, klokken 10:38
Takk for nyttig info.

Det er det vel egentlig varme som er større risiko for batteriet enn kulde. Hvis bilen parkeres ute og det er høy temperatur (25-30 gader), så bør den vel helst ikke være full-ladet ?
Kan kanskje være fornuftig å unngå hurtiglading på de varmeste sommerdagene ?
#7901
Zoe / Driftsbatteriet i Zoe
tirsdag 14. oktober 2014, klokken 09:54
Jeg har ikke sett den norske instruksjonsboken, men i den engelske står det:

"When the vehicle is parked for more than seven days in temperatures below about -25°C, charging the traction battery can become impossible"

Det høres ut som om faktisk kan bli ødelagt ved sterk kulde. Så det er kanskje ikke så lurt å parkere en EL bil på Gardermoen i januar ? Dere som har fått bilen levert, hva står det om parkering ute om vinteren ?  25 kuldegrader er jo ikke så vanlig, men under -15 C må man jo regne med i perioder.

Hvis det er samme batteri som i Leaf, så betyr det vel at det hverken har aktiv oppvarming eller kjøling ?

#7902
Zoe / Sv: zoe test kjørt. godt fornøyd men...........
søndag 12. oktober 2014, klokken 14:04
Jeg har prøvekjørt Zoe flere ganger, og er enig i at den har en høyfrekvent pipelyd fra motoren som jeg bare har opplevd i en annen bil (Think). Min C-Zero er til sammenlikning nærmest lydløs. Jeg synes det virker som det varierer litt fra bil til bil, men jeg tror ikke man tenker på det til vanlig. Jeg tok en langtur med Zoe hvor jeg kjørte 40 mil på landeveien før jeg konkluderte med å bestille en Zoe.
#7903
Zoe / Sv: Ny Elbil kjøp
fredag 10. oktober 2014, klokken 10:00
Appen heter Z.E. Services
#7904
Zoe / Sv: R-Link / Z.E Connect for Zoe Life
fredag 10. oktober 2014, klokken 05:55
Fortsatt uklart hva som er forskjellen mellom R-Link funksjonaliteten i Life i forhold til Intense. Forhandlerne jeg har snakket med er heller ikke sikre på det, men de mener at det følger med GSM sim kort også til Life. Hvordan skal man eller kunne sjekke ladenivået via en app ?.
Jeg tipper at forskjellen kun ligger i abonnementet som er inkludert, og at Life da ikke har tilgang til å laste ned apper og 2-veis kommunikasjon (eks. starte lading). Når,abonnementene utløper etter 3 år, så tipper jeg at  R-Link i Life og Intens har eksakt samme funksjonalitet, avhengig av hva slags abonnement man tegner. Kanskje det er slik at for å få ZE Connect, så trenger man bare en dataforbindelse, så man kan bruke det et data-sim kort til sitt eksisterende abonnement.  Det hadde vært greit om noen (gjerne fra importøren) kunne forklare dette for kunder og forhandlere.
#7905
Zoe / Sv: Ny Elbil kjøp
fredag 10. oktober 2014, klokken 05:47
Gratulerer med et fornuftig valg av elbil. Etter å ha testet og vurdert alle elbiler (unntatt Tesla) har jeg kommet til at Zoe Life også er et riktig valg for meg. Jeg synes utstyrsnivået er helt greit for mitt bruk og sammenliknet med VW Up synes jeg man får mye mer bil for pengene. Jeg har bestilt en Life selv, men har utsatt leveringen til etter nyttår da jeg har en helt grei C-Zero i dag.
Jeg har forstått det slik at det er inkludert egen kurs til laderen. Den blir så vidt jeg vet montert med 20A sikring og 4mm2 lednings-tverrsnitt, og det tviler jeg på at du har i dag. Dessuten må de montere en skilletrafo dersom du ikke har et nytt anlegg med 400V / IT nett. Det skal være inkludert i prisen. Hvis du har 400V kan det være en ide å få lagt en overdimensjonert kabel (6 mm2), slik at du i framtiden kan utvide til 11 kw uten å trekke om ledningene. Du må da betale et tillegg, men jeg tror ikke det koste så mye mer. Det kan du eventuelt spørre Infratek om når de kontakter deg.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA