Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Trond.m

Sider: [1] 2 3 ... 524
1
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Tirsdag 24. Januar 2023, klokken 22:04 »
Tenke seg til at det måtte 4 sider med støy til for noe som ordnet seg så "enkelt"  :laugh:
Ja, det er jo ikke enkelt når de kaller det “ikke refunderbart». Gjør man som Tesla sier, så får man jo ikke penger tilbake. Velfortjent omtale 👍

2
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Tirsdag 24. Januar 2023, klokken 21:54 »
Det er med glede jeg kan medele at jeg faktisk fikk tilbake pengene i løpet av 7 dager 👏👏👏.  Det skjedde uten at jeg måtte sende inn bankdetaljer. Det er sånn der skal gjøres, så hvorfor informerer det ikke bare kundene om at ordregebyret er refunderbart ? Uansett, da set vi at de kan når de vil…dvs. når man informerer om sin rett 👍

3
VOLVO EX90 / Sv: EX90 bestillinger
« på: Tirsdag 24. Januar 2023, klokken 06:14 »
Fikk beskjed om at prisen ved nettbestilling er bedre enn storkundeavtalen vi har. Leveringstid oppgis nå til 17-18 mnd. Det belastes et depositum på 5000 kr ved bestilling.  Dette refunderes etter 1-3 uker. Bestillingen kan kanselleres når som helst frem til bilen låses i produksjon uten kostnad. (Og pga angreretten kan den vel returneres inntil 14 d etter utlevering også, med fratrekk for evt bruk/slitasje.)
På nett får du vinterhjul og serviceavtale inkludert i prisen. Det utgjør omtrent det samme som den rabatten man får hos forhandler med avtale. Bonus er angreretten og den er jo nyttig når man forhåndsbestiller noe langt fram i tid.


Sent from my iPhone using Tapatalk

4
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Søndag 22. Januar 2023, klokken 08:39 »
Hvis du som privatperson kjøper en vare på nett og ombestemmer deg i løpet av 14 dager, skal du få ALLE penger tilbake forutsatt at du leverer den tilbake i samme stand som den var da du fikk den.

Tesla kan ikke lage egne regler eller klausuler som fratar deg som forbruker din angrefristrett. Ei heller om du signerer slike klausuler.

Prøv forbrukerrådet hvis du ikke kommer noen vei med kundebehandler hos Tesla.

PS: husk å dokumenere all korrespondanse med Tesla. Send mail. Ikke ring.
Blir interessant å se om jeg får tilbake depositum’et og eventuelt når. Jeg har fått bekreftet fra en senior Tesla Advisor at han har fått godkjent refusjon av sin Supervisor. Sånn sett har jeg tydeligvis fått et løfte om at Tesla i mitt tilfelle og etter grundig vurdering har valgt å godkjenne norsk forbrukerlovgivning. Da er første hinder på veien til tilbakebetaling overstått. Kommer det et nytt positivt gjennombrudd skal jeg informere om det.

5
BMW i3 / Sv: Helt ville priser, skal selge snart og vet ikke hvor jeg skal legge meg
« på: Fredag 20. Januar 2023, klokken 22:08 »
Jeg trodde firmaet som selger bilen i kommisjon kjøper bilen samtidig med at eierskapet overføres til ny eier ! I så fall har du vel ikke noe ansvar overfor kjøper ?
Men det ut til at det er noen ulemper med å selge bilen på den måten

https://dinbiladvokat.no/hvordan-virker-et-formidlings-salg-av-bilen-din-via-en-bilforhandler/

6
Tesla / Sv: Flere produsenter mangler Ultralyd sensorer, og de innrømmer det.
« på: Fredag 20. Januar 2023, klokken 06:07 »
Helt utrolig at de selger en bil i 2022 uten parkeringssensorer. Programvaren som skal erstatte de virker heller ikke, og kameraer er uansett ubrukelige hvis de er tildekket med rim eller skitt. Sensorer har betydelig større toleranser i forhold til tildekking før de slutter å fungere. Generelt er det vanskelig å vite hva man får når man kjøper en Tesla. Kjøper man andre merker får man gjerne en detaljert liste over som viser utstyrsnivået på ulike varianter på et detaljert nivå. Den kan man ta vare på og er det avvik fra den ved levering så gir det grunnlag for kompensasjon. Jeg har sett eksempler på det fra VW der importør har kompensert for endringer uoppfordret. At Tesla skal kompensere noe uten at de utsettes for betydelig press fra ressurssterke kunder som orker å ta slike saker er helt urealistisk.

7
Volkswagen VW / Sv: Når setter VAG ned prisen på VW ID.3/4/5?
« på: Torsdag 19. Januar 2023, klokken 21:47 »
Varmepumpe har vel alltid vært en opsjon i andre markeder, men standard i Norge. Å ta den bort vil nok ikke påvirke rekkevidden så mye, men markedsprisen for biler med varmepumpe øker nok mer enn det det koster fabrikk/importør å ta det med

8
Volkswagen VW / Sv: Når setter VAG ned prisen på VW ID.3/4/5?
« på: Torsdag 19. Januar 2023, klokken 19:14 »
Det har vel lite med saken å gjøre. Mange ønsker en stor familiebil for 5 personer, men det betyr ikke at den passer alle. Du får Multivan med 5 seter også.

9
Volkswagen VW / Sv: Når setter VAG ned prisen på VW ID.3/4/5?
« på: Torsdag 19. Januar 2023, klokken 17:37 »
ID.Buzz selger nok bra uansett da det ikke er noen andre som har lyktes med å lage "ungdommelige" flerbruksbiler/varebiler ennå.
Ingen Buzz under 500k? Prisen virker da ikke så "ungdommelig". De priser seg vel da ut og blir en marginal volum modell for lønnseliten.
Det synes jeg var et merkelig argument. Det var vel ikke prisen som ble omtalt som «ungdommelig» Multivan var også en kostbar bil, og id.buzz er attraktivt priset i Norge.  En ny flerbruksbil er vel ikke ment som et alternativ for ungdom uten fast inntekt heller ? 😉

10
Model Y / Sv: Vurderer å selge min MYP
« på: Onsdag 18. Januar 2023, klokken 20:13 »
Det er irriterende at en "premium" bil som Tesla ikke klarer å ha 360 view som biler til halve prisen har.
Godt at du skriver «premium». Det er en romslig bil, men kommer man fra en premium bil som Mercedes, BMW eller Audi så framstår det som en billigbil. Imitert treverk, klamme skaiseter og ingen instrumenter eller HUD. Nei takk 😉

11
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Onsdag 18. Januar 2023, klokken 12:40 »
Det er ikke lov å la være å tilbake et depositum uansett hva Tesla velger å skrive. De betaler også tilbake, men bare til de kundene som står på sin lovbestemte rettighet.

Siste beskjed fra Tesla 18.1,2023


«Har nå kansellert bestillingen og startet refund prosessen til Tesla»

Så til de som er i samme situasjon. Stå på rettighetene ! Så skal jeg oppdatere med veien videre, for det hevdes at det er noen omstendelige skjemaer som må fylles ut.
De som synes Tesla fortjener 2500 kr kan bare overse dette og betale gebyret med glede.

12
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Tirsdag 17. Januar 2023, klokken 18:38 »
@k sitat: «Jeg tenderer til å være enig med deg i dette, men problemet er hvordan trådstarter utbasunerer det ene bombastiske påstanden etter den andre spedd i uttrykk som "hvor sterk tobakk Musk røyker", "Tesla er xxx", osv, uten at Tesla beviselig bryter fkl. Jeg er ingen jusekspert og tviler på at trådstarter heller er det, men at de bryter noe som helst her tviler jeg på da de har sine eksperter som jobber med dette (altså ikke Elon selv).
At Tesla kan bli bedre på veldig mange ting, være seg formuleringer, inklusiv eller utdypende info, kommunikasjon, osv er det ingen tvil om. Er de dermed et drittselskap i forhold til de andre i bransjen; Nei»

Du kan gjerne være litt mer konkret og hvilke uttalelser du blir krenket av. Brukte jeg ordet drittselskap ? Har en liten mistanke om at du jobber for Tesla ?
 
Tesla bryter definitivt norsk lov når de ikke gir de opplysninger som angrerettloven krever av selskapet før avtaler inngås, og deretter yter stor motstand mot å tilbakebetale penger kunder har krav på. Men nå har jeg brukt nok tid på å sette fokus på Tesla og kunderettigheter knyttet til annulering av kontrakter. Nå kan andre fortsette uten meg.

13
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Tirsdag 17. Januar 2023, klokken 18:29 »
@gear sitat: Her har jo Tesla spesifisert 2500,- i ikke refunderbart gebyr, og allikevel tilbyr de altså kostnadsfri retur etter levering iht. Forbrukerkjøpsloven. Du har startet en tråd som selv i overskriften hevder at de bryter FKL. Står du fortsatt for det? Hva bryter de i så fall?

Hva med å forsøke å kansellere bestillingen hos BMW? Hadde vært interessant å høre om det aksepteres kostnadsfritt»

De tilbyr ikke noe som de ikke må etter norsk lov. Og de nekter i utgangspunktet konsekvent å tilbakebetale depositum slik loven krever med mindre man er tydelig på at man vet hvilke rettigheter man har. Da må de få «godkjent» tilbakebetaling  i henhold norsk forbrukerlov av ledelsen. Jeg kjenner flere som ikke har fått tilbakebetalt, og mange gir opp fordi det er så tungvint og tar mange uker.

BMW tilbyr ikke netthandel, så da er det klare regler for alle selskaper, med mindre man gjør individuelle avtaler.

14
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Tirsdag 17. Januar 2023, klokken 14:58 »
Bestiller bil til en halv mill på mobilen litt sånn i farta og gidder ikke sjekke hva den faktisk koster, også sutrer over at han ikke får tilbake et «ikke-refunderbart depositum» på 2500kr. Bestiller deretter bil som koster 300k mer for 2-300k, pyttsan, hva er vel det?
Vanskelig å kjenne på mye sympati her for de fleste skulle jeg tro.
Det er ikke lov overfor forbrukere å opere med «ikke refunderbart depositum». Det vet Tesla’s advokater godt men de vil ikke skrive «fullt refunderbart depositum slik Polestar gjør. Istedet tåkelegger de det med å skrive «bortsett fra når lovbestemte avbestillingsregler gjelder»
Nå har jeg snakket med flere som kommer til å kreve disse pengene tilbake, og jeg regner med at de som ikke er 100 % Tesla fanboys setter pris på det.

15
Tesla / Sv: Tesla bryter forbrukerkjøpsloven
« på: Tirsdag 17. Januar 2023, klokken 14:49 »
Jeg er ikke ute etter sympati, men at Tesla opptrer ryddig og i samsvar med Norsk lov og ikke Musk sine egne vilkår. Tesla sine vilkår bryter på mange punkter norsk lov. Til sammenlikning hadde jeg akkurat en samtale med Volvo Care. Der har de ryddige vilkår og betaler tilbake depositum automatisk etter en tid, selv om kunden ikke kansellerer. Nå har jeg og flere andre fått aksept for at depositum’et blir tilbakebetalt, men man får det ikke automatisk og uten å kjenne lovverket. Det er useriøst, men kanskje noe man kan forvente av Tesla. Men det er et fritt land, så folk må gjøre som de vil.

Sider: [1] 2 3 ... 524