Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - TM

Sider: [1] 2 3 ... 372
1
Audi e-tron / Sv: Ny prisliste?
« på: I dag kl. 17:25 »
Jeg har også har hatt biler som ble betydelig dyrere en liten tid etter at jeg kjøpte den. Det har hatt fint lite å si på brultbilprisen. Den har fulgt et rimelig normalt verditap.
Det avgjørende er vel prisen på tilsvarende nye biler i markedet. Hvis bare e-tron går opp i pris og markedet flommer over at rimeligere konkurrenter, så vil nok ikke bruktprisen gå opp. Hvis det innføres mva på alle elbiler, så vil det definitivt bremse verditapet. Rett etter en prisøkning er det grunn til å forvente at nesten nye tilsvarende biler også blir litt dyrere, forutsatt at modellen er etterpurt. Det gjelder noj i høy grad e-tron.

2
Elbiler i media / Sv: EU på gli med elbiltiltak?
« på: I går kl. 19:55 »
Vi har flere mva satser og å innføre mva fritak opp til et fastsatt beløp er neppe vanskelig. Vektavgift er nok noe som bør innføres, da tunge kjøretøy gir større belastning på veinettet og økt skadepotensiale. Prisen på en innstegsmodell og en topp utstyrt modell kan ofte utgjøre 2-300.000. Er det rimelig at dette utstyret er mva fritt, samtidig som de som kjøper en elsykkel som alternativ transport betaler full mva ?

3
Elbiler i media / Sv: EU på gli med elbiltiltak?
« på: I går kl. 07:09 »
Et tak på 7000 Euro i støtte er fornuftig. I Norge er støtten nærmest ubegrenset og kan fort komme opp i 200.000 kr. Det er meningsløst og kan ikke fortsette stort lenger. Nei, det er ikke misunnelse fra min side. Jeg har nytt godt av dette i mange år, men det er på tide å tenke på en innstramming i bruken av skattepenger og statens pensjonsfond. Et tak på 100.000 kr ville da ikke være urimelig ?

4
EQC / Sv: Bestilling av EQC
« på: I går kl. 06:54 »
Jeg er enig i at komforten i EQC generelt er veldig god når veien holder bra standard. Men jeg synes man merker fartsdumper, ujevnheter og hull i asfalten mye mer enn i en e-tron med luftfjæring. Det er vel som forventet, og luftfjæring kan samtidig blir en dyr affære etter 5 år. Totalt sett framstår en EQC som et veldig god bil og mye bil for pengene for de som kan klare seg med litt mindre plass og lavere bakkeklaring enn e-tron. Så er det behagelig å kunne trykke på en knapp når man trenger hengerfeste, framfor å fomle på knærne bak bilen for å få det på  ;)

5
Audi e-tron / Sv: Levering av bil
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 22:03 »
Ja, de fleste vil det. Uke 33 er vel starten på MY21. Det blir neppe noen endringer fra uke 33, men man kan jo håpe at de gjør små forbedringer basert på erfaringer fra service. Man kan jo håpe at de gjør forbedringer i programvare og erfaringer fra MY 2019-2020 er at de ikke oppdaterer funksjonaliteten for tidligere modellår.

6
Audi e-tron / Sv: Levering av bil
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 21:22 »
Har hørt rykter om forsinkelser. Selv håper jeg på så lang forsinkelse at det blir modellskifte  ;)

7
Audi e-tron / Sv: Levering av bil
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 19:53 »
Er det noen som bestilte rett før prisøkningen som har fått bekreftet (ikke estimert) produksjonsuke ?

8
Audi e-tron / Sv: Ny prisliste?
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 17:47 »
Det er vel heller ikke utenkelig at det store prishoppet på Audi er bevisst for at bilen skal bli mer premium enn folkevogn. De må jo gi VW og Skoda rom for å være rimeligere alternativer, og det er nok vanskelig hvis e-tron fortsatt skulle være priset til ca 500.000.

9
Skoda ENYAQ / Sv: Bakkeklaring Enyaq ??
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 06:44 »
Er det lov å håpe på luftfjæring som på e-tron? Tviler dog på det men, hadde vært kjekt.
Lov å håpe, men drømmer du om det så er det vel e-tron som er det naturlige valget.

10
Audi e-tron / Sv: Aktivisering av Ionitykort ( Audi Charging Service )
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 05:44 »
Ja, det kan hende. Men fordelen med ionity er vel paradoksalt nok den høye prisen 😏. Den gjør at det sjeldnere er kø der fordi få uten abonnement ønsker å betale 8,40 pr. kwh eller lader så lite som mulig for å komme videre til en rimeligere ladestadjon.

Å kjøre elbil på langtur gir noen begrensninger på langtur i forhold til en dieselbil med 1000 km rekkevidde. Da tror jeg faktisk det er en god «investering» å betale noen kroner for å gjøre det enklest mulig å lade. Det er småpenger i forhold til subsidiene vi elbileiere får, og mindre en den årlige trafikkforsikringsavgift andre bileiere må betale. 

11
EQC / Sv: Bestilling av EQC
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 22:31 »
Du kan skrive kontrakt på 2021 modell og få levert bil før årsskiftet.

12
Audi e-tron / Sv: Ny prisliste?
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 21:08 »
Da er ny prisliste ute. Et solid prispåslag, tross at «kundefordelen» i pakkene er større enn noen gang.

https://www.audi.no/dam/nemo/no/pricelists/2020-05-20_Prislister_Audi-e-tron.pdf


690.000 for e-tron 50 Advanced Sport - 13 % opp  !!
630.000 for e-tron 50 Advanced Business - 10,5 % opp !!

13
Mach-e / Sv: Forsinket levering av Mach-E
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 19:04 »
Info fra Ford Norge i dag:

Utsettelsen er veldig ugunstig hvis det innføres delvis mva. fra 2021. I disse Corona tider man man ikke se bort fra at det blir nødvendig for å holde seg innenfor handlingsregelen for bruk av oljefondet.

«Dessverre medfører COVID-19 avbruddet ved våre fabrikker noe forsinkelser for de første leveringene av Mustang Mach-E. Vi forventer å starte leveransene i Norge i begynnelsen av 2021, og kan bekrefte at du som har forhåndsbestilt vil være i front av køen.

Like før fabrikken stengte ned produserte vi de aller første prototypene av Mach-E, og kvaliteten på disse tidlige bilene er helt i tråd med våre forventninger. Nedenfor kan du bl.a. lese om at Mach-E oppnår nesten 30 prosent raskere ladetider ved lynlading. Vi jobber kontinuerlig med flere slike oppgraderinger, og er overbevist om at Mustang Mach-E vil overgå dine forventninger»

14
Audi e-tron / Sv: Aktivisering av Ionitykort ( Audi Charging Service )
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 18:10 »
Vil det være fornuftig å " spare " aktivisering av Audi-kortet til grensene åpnes ( og ting er tilbake til normalen... ) for kjøring utenfor Norge ( i S, DK, D, F og I ) , og begrense seg til Elbilforenings brikke for å lade i Norge ?
Skal du lade mye i utlandet når grensene åpnes så er det kanskje lønnsomt å vente. Uansett er det vel ikke den store besparelsen du oppnår. 189 kr er vel langt mindre enn det bilen taper seg pr. dag i avskrivning, men et par hundre kroner nå og da blir jo også litt. 

15
EQC / Sv: Bestilling av EQC
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 17:56 »
Varme i ratt medfører vel at du må ta bort sportsratt ? Eller er det endret nå ?

Sider: [1] 2 3 ... 372