Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Tai

Sider: 1 2 [3]
31
Opel Ampera PH / Vurderer en Opel Ampera - Merkelig historikk?
« på: Mandag 27. Januar 2014, klokken 22:41 »
Hei

Jeg har en kamerat som vurderer å kjøpe en Opel Ampera og jeg skjønner ham godt. Jeg var millimetre fra å kjøpe en selv men grunnet dårlig kundebehandling hos bilforhandleren skrinla jeg tanken og siden har jeg bestilt noe annet. Nok om det.

Bilen han ser på er en 2012 model som har gått 26000. Den ser flott og fin ut men har en litt merkelig historie. Han har kjøpt bilen i januar og vil nå selge den, har ikke fått oppgitt grunn. Men videre forteller ham om bilen dette:

(sitat)
Dette er en demobil for Opel Norge, som ble eksportert til Tyskland, fordi den medfølgende laderen ikke fungerte i alle norske stikkontakter. Da det kom en ny type lader som fungerer overalt i Norge, kjøpte vi bilen i Tyskland. Dette er derfor en norsk bil med norsk garanti fra Opel Norge. Bilen ville ha kostet 435 000 i 2012, og fremstår somsagt som ny

Synes det høres veldig dramatisk ut å eksportere en bil til et marked der den er mindre verd på grunn av at laderen ikke virker. Er det noen her som har noen tanker om det?

Tai

32
Lading / Lading av Leaf
« på: Lørdag 25. Januar 2014, klokken 23:17 »
Hei elbilvenner :)

Jeg og min kone bestilte oss endelig en elektrisk bil  i september i fjor og valget falt på en Tesla. Nå gleder vi oss til å kjøre miljøvennlig om en måneds tid når bilen kommer. Men vi holder fremdeles på å sjekke ut ladealternativene våre og er i kontakt med styret i borettslaget vårt. I garasjeanlegget vårt er vi på samme kurs som en Nissan Leaf og siden jeg har fått etpar spørsmål om lading av Leaf jeg ikke kan svare på tenkte jeg å benytte ekspertisen på forumet her. Håper dere kan hjelpe.

Kursen i anlegget vårt er 16 Amper og den forsyner også garasjeportene samt 2 utelys. Leafen i anlegget er en 2011 modell.

1: Hvor lang tid tar det å lade en Leaf fra tom til full på en 16 A kurs?

2: Hvor mange kilometer vil en Leaf lade per time på en 16 A kurs

3: Kan en justere hvor mangen amper bilen skal lade på?

Jeg har egentlig ingen tro på at en 16A kurs kan lade en Leaf og en Model S samtidig uten å ta sikringen men jeg er ikke elektriker så jeg må skaffe meg fakta før jeg kontakter styret igjen.

Alle gode råd eller tips blir mottat med takk.
Ha en videre fin helg :)

Tai


33
Model S / God jul!
« på: Mandag 23. Desember 2013, klokken 01:28 »
Selv om vi venter på bilen vår eller allerede har fått den vil jeg ønske alle sammen en riktig god jul. Noen har fått tidenes julegave mens andre må venter til "januarsalget" begynner. Selv ville det vært fantastisk om bilen ble satt i produksjon nå men det kommer vel tidsnok.

I mellomtiden venter god mat og drikke, kvalitetstid sammen med venner og familie samnt noen sokker og truser ;). Håper dere alle får det dere ønsker dere under treet i år. (husk det skal et rimelig stort tre til for å passe en Model S under ;D)

Tai

34
Model S / Tesla Pick up.
« på: ſøndag 17. November 2013, klokken 22:58 »

35
Model S / Gruppekjøp - Vinterdekkpakke
« på: Lørdag 16. November 2013, klokken 18:43 »
Jeg har nettopp laget en post angående prisøkningen på vinterdekk og felger på bilen. Selv mener jeg at jeg skal betale gammel pris, Tesla er ikke enig i det. Og jeg regner ikke med å komme noen vei med det. Så derfor kunne jeg tenke meg å skaffe tilbud fra andre dekkleverandører i Bergen for å se om vi kan spare litt penger. Og jo flere vi er jo billigere kan vi få pakkene.

Så hvis du er interessert stem på dimensjonene du ønsker så skal jeg ta med meg listen rundt på forskjellige forhandlere i Bergen og skaffe oss en pris.

Tai

36
Model S / Prisstigning på vinter dekk. Fra 15k til 23k
« på: Lørdag 16. November 2013, klokken 18:32 »
Flyttet hele diskusjonene ang prisen på vinterdekk fra "når får vi bilene våre" til ny tråd.

Diskusjonen gjaldt prisen på vinterdekk og flere enn meg har fått forespeilet en pris på 15 000,- . Etter at Tesla la inn prisøkningen på bilen og utstyr har det nå økt til 23-24 000,- Jeg og flere med meg reagerer på at vi må betale ny pris siden bilen ble bestilt før prisøkningen og hadde ingen mulighet til å bestille dekkene med bilen da.

Så i det erend var jeg innom Tesla Bergen og snakket med Simon. Jeg la fram saken min slik beskrevet og alt han kunne si var at han skjønte frustrasjonen min men kunne ikke gjøre noe med det. Han gav også uttrykk for at han ikke viste om at prisøkningen kom da jeg var innom uken før prisene ble skrudd opp. Slik han beskrev det hadde han ikke, og jeg sitere, et "verktøy for å hjelpe meg". Han visste ikke hva han kunne gjøre for meg.

Det er jo en fryktelig enkel bortforklaring og hvor sant det er kan jeg ikke si noe om. I tillegg kjøper vi bil til 600 000,- , hva har 8-9 000,- i tillegg å si? For meg har det litt å si på prinsipp, men en god del på kundeservice. Tror de fleste bilselger misunner Tesla ansatte sine kunder, mange som kommer inn i butikken er allerede solgt og sikler som det er etter bilen. Når vi som Tesla eiere i tillegg er villige til å tolerere flere feil og mangler både i produksjon og levering synes jeg det er dårlig gjort å legge på prisen på bilen for oss som har bestilt, vinterdekk trenger vi jo her i Norge.

Vi kommer nok neppe noen vei med denne saken ovenfor Tesla men jeg lar meg irritere litt. Det er sure penger å tape fordi Tesla ikke har gitt oss muligheten å bestille vinterdekk med.
Jeg har vært flere ganger innom butikken her i Bergen men i dag var første gang jeg gikk derfra og følte meg irritert.

Tai

37
Model S / Hor mye feil er det på Model S
« på: Torsdag 03. Oktober 2013, klokken 17:18 »
Jeg har bestilt meg en 85 kwh men har ikke levering før i januar. Så da fyller jeg tiden med å lese så mye jeg kan om bilen. Det er egne tråder på feil og mangler ved bilen og flere har allerede kommentert problemer de har hatt med bilen sin. Men jeg synes det er vanskelig å få en oversikt over hvor mange som har hvilke skader og hvor mange som ikke har skader i det hele tatt. Så da tenkte jeg at en avstemning kunne gi oss svaret på det.

Trond


Sider: 1 2 [3]