Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - hhartes

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Model S / Sv: Kjøpe ny dekk på kontinentet
« på: Tirsdag 27. Mai 2014, klokken 16:06 »
Jeg leste meg litt opp på TMC og konkluderte for meg selv at Michelin supersport hadde vært å foretrekke, men siden de ikke ennå lager det i 265 bredde gikk jeg for pilot sport 2, som sto på originalt. Så at man kunne satt på 245 ss bak også, men da ryker jo medlemskapet i meter-klubben ;)

Gikk for første og beste tilbud i Spania. Etter en kontroll på nett virket prisen god. Betaler € 328 per dekk, inkl montasje (bak på P+). Er jeg heldig dunker de inn de gamle alloygatorene uten tillegg.

32
Model S / Sv: Med Model S til Kroatia.
« på: ſøndag 25. Mai 2014, klokken 23:17 »
Wallbox, rød adapter, type 2 kabel, avtale med RWE, skjøteledninger og evne til å se de gode historiene pga ladetrøbbel under veis. Helst ha avtale om trefaselading på hoteller og stoppesteder på forhånd, hvis man har det litt travelt + få dem til å holde av parkering,  slik at det ikke står fossilbiler i veien. Marinaer og fiskemottak er gode tips til ladesteder sørpå. De har oftest trefas, har interesse for fine biler og er delvis vant med turister. Personlig erfaring.

33
Lading av Tesla / Sv: Supercharger på andre bilmerker
« på: ſøndag 25. Mai 2014, klokken 15:24 »
Da er vi jo på god vei allerede :) Ny informasjon for meg dette.

34
Lading av Tesla / Sv: Supercharger på andre bilmerker
« på: ſøndag 25. Mai 2014, klokken 12:53 »
Vi har kommet et godt stykke på vei den dagen andre enn Teslaer kan svinge inn på Dombås, enten de har en annen kabel/uttak eller ei. Så lenge det meste sv kobberet er delt og det er tilnærmet like enkelt for alle å finne rask lading er mitt ønske innfridd. I valg av forhåndsbetaling, gratis, billig eller dyr energi for kundene, avtale mellom utbygger og konkurrent ligger fortsatt store rom for strategisk spill for den enkelte produsent.

35
Lading av Tesla / Sv: Supercharger på andre bilmerker
« på: ſøndag 25. Mai 2014, klokken 10:46 »
Men da tenker dere meget kortsiktig karer. Hva om Ford bygde sitt eget nettverk av proprietære bensinstasjoner og alle andre merker fulgte opp?

Kanskje Tesla rett og slett skal selge sitt nettverk når det er utbygd til et visst nivå? At det ikke er forberedt for alle biler er nok et overkommelig problem.

36
Model S / Kjøpe ny dekk på kontinentet
« på: ſøndag 25. Mai 2014, klokken 00:39 »
Det ser ut til at i hvert fall bakdekkene må skiftes ut før jeg returnerer til Norge (21" +). Noen som har tips om hvor man får god pris i utlandet (Spania/Frankrike/Tyskland) og ikke minst hvilke dekk jeg bør kjøpe?

37
Lading av Tesla / Sv: Supercharger på andre bilmerker
« på: ſøndag 25. Mai 2014, klokken 00:19 »
Jeg er helt overbevist om at andre må få tilgang om elbilen skal bli en snarlig suksess også utenfor Norge. Vi behøver å få avskaffet rekkeviddeangsten for alle. Dette får vi best til gjennom standardisering av plugger, betalingsløsninger etc. BMW og andre har vel så mye tro på hydrogen i fremtiden, så om vi ønsker suksess for Tesla, må vi få med de andre også. For noen år siden drev de og gravde ned fiberkabler i nabolaget. Først den ene og så den andre og så den tredje. Hvem er det som til syvende og sist betaler for all denne infrastrukturen og arbeidet? Resultatet blir ikke tre ganger så bra for kundene for å si det sånn. Vil vi ha det sånn for ladeløsninger?

38
Model S / Sv: Tesla Roadtrip / pappaperm til Spania
« på: Tirsdag 20. Mai 2014, klokken 22:01 »
Vi har nå kjørt fra helt sør i Spania til helt i nord og truffet flere av de viktigste personene innen elbil-miljøet i landet. Det har også vanket spesialbehandling hist og her på grunn av at vi kjører så flott bil:-) Mer om alt dette finner dere her: http://hharboo.wordpress.com/

39
Model S / Sv: Tesla Roadtrip / pappaperm til Spania
« på: Tirsdag 13. Mai 2014, klokken 00:41 »
Takk Henrik og Go-Carter. Morsomt å få gode tilbakemeldinger! Det gir fin inspirasjon.

Traff den største Tesla-entusiasten i Spania her i dag og skal treffe han igjen i morgen. Han har vel mer eller mindre egenhendig sørget for at det nå finnes et nettverk av 22 kW ladestasjoner på hoteller rundt omkring i landet. Hadde jeg skjønt hvor viktig kontakt han var mens jeg drev planleggingen, ville jeg ha unngått episodene i siste blogg-innlegg. Men på en annen side så ville jo bloggen blitt en del kjedeligere da :-) Anyway: hvis andre skal på kjøretur i Spania, så er det bare å google Dream & Drive. Mark bistår dere gjerne under veis. Inntil trøkket blir for stort, gjør han det også uten å ta betaling.

40
Model S / Sv: Tesla Roadtrip / pappaperm til Spania
« på: Mandag 12. Mai 2014, klokken 10:25 »
Bloggen min er nå oppdatert. Denne gangen handler det om kjøreturen fra Sveits og nedover mot Andalucia. Ladelogistikken er en smule vanskeligere der enda, for å si det sånn, men den er i ferd med å bedres kraftig. I dag skal jeg forresten møte en av 2-3 Tesla-eiere i Spania. Det er han som går i bresjen for å få installert trefaselading på strategiske plasser i landet, gjennom firmaet sitt Dream & Drive. Kan bli et spennende møte og nyttig stoff for andre som tenker på en kjøretur hitover.

http://hharboo.wordpress.com/

41
Model S / Sv: Ustabil 3G signal og dekning i det siste?
« på: Fredag 25. April 2014, klokken 23:27 »
Jeg var helt uten nett her i Sevilla for to dager siden. Kjørte fra sentrum og ut av byen i 30 min, uten å ha signal i det hele tatt. Veldig frustrerende - spesielt siden jeg ikke hadde en nøyaktig adresse å skrive inn.

42
Model S / Sv: Tesla Roadtrip / pappaperm til Spania
« på: Torsdag 17. April 2014, klokken 08:48 »
I dag har jeg lagt ut et nytt innlegg i kategorien elbil https://hharboo.wordpress.com/2014/04/17/a-kjore-til-et-elbil-u-land/. Der nevner jeg at jeg ladet hos en norsk Tesla-eier utenfor Marbella (12 kW). Regner med det er samme bil som dere nevner her. En hvit performance. Dessverre betyr dette at jeg ikke lenger, med god samvittighet, kan hevde  å være den første som har kjørt fra Norge til Spania i en TMS ;)

43
Model S / Sv: Kjendiser som kjør Tesla S
« på: Tirsdag 15. April 2014, klokken 18:00 »
Bunnpris-Lykke

44
Model S / Sv: Rekkevidde Model S - erfaringer fra virkeligheten
« på: ſøndag 13. April 2014, klokken 08:52 »
Kjørte i går 338 km på 52,7 kMh / 156 Wh/km med fullastet bil (cirka 350 kg m/fører). Hvis det er 81 kWh tilgjengelig på batteriet, så tilsvarer dette en rekkevidde på 520 km. Kjørte for det meste i 80 km/t på spanske motorveier og ble forbikjørt av alt og alle, men hadde ingen andre valg. Temmelig dårlig ladeinfrastruktur her, så når 5 timer lading forsvinner pga en røket sikring da blir det sånn.

Om turen: 19-26 grader, AC på 20% av turen, start/stopp ved 0 moh, en del stigninger - maks 500 m, nøytral i nedoverbakker og inn mot kryss, 21" hjul / 45 PSI.

Er nok vanskeligere å få dette til i Norge.

45
Kjøp og salg av deler og utstyr / Sv: Adaptersett til Tesla Model S
« på: Mandag 07. April 2014, klokken 23:42 »
Når jeg skulle lade i Grenoble i dag, fant jeg plutselig ut at schuko-pluggen man må bruke i enden av skjøteledningen i dette settet ikke passer i franske stikkontakter. De har nemlig jord som stikker ut som en pinne i stikkontakten. Tesla-støpselet har et hull for dette, men ikke overgangen. Greit å være klar over om man skal på langtur. I Sveits vil man også behøve et annet støpsel, så det kan kanskje være en ide å kjøpe de aktuelle og heller bytte under veis?

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10