Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - PLUTO

#41
Nå er sommeren kommet til sørlandet og et for meg nytt fenomen oppstod. Blokkene kom over 23 grader og da startet den bråkete kjølevifta. Det er på en Think med B111. Jeg haddet tidligere en med B116 og da startet den ikke så tidlig. Er det noen som vet om hvilke verdier som er lagt inn i programmene?
#42
Jeg tenkte over dette med at det ser ut som om Think biler har fler batterihavarier enn PSA. I hvert fall virker det som om det er et intrykk blandt de kyndige her på forumet, selv om noen fakta ikke er presentert. Det har flere steder vært hevdet at den kraftige overladingen til Think kan ha skylden for dette. Med henvisning til hva som ble diskutert på http://elbil.no/forum/index.php?topic=808.0 tenkte jeg på en annen mulig grunn. PSA biler har en energimåler som viser grønnt for 0-100A, gult for 100-170A og rødt for 170- 200A. Denne måler mangler i Think og føreren må bare "føle seg frem" for å ikke bruke for mye i bakkene (dersom man ikke har en amperemåler slik noen har montert nå) Bilen selv har en sperre på ca 250A. Jeg tenkte da at det er lettere å kjøre energi-økonomisk når man har den nåla rett forran seg enn når man ikke har det. Jeg ble i hvertfall veldig opptatt av den nåla når jeg var ute og kjørte Saxo her om dagen. Det kan jo også hende at batterienes livslengde økes når de kjøres energi-økonomisk. i så tilfelle vil det være dobbelt økonomisk (lengre kjørelengde og lengre holdbarhet)  :)
#43
Når speedometeret beveger seg kommer en klikkelyd for hvert "trinn". Ved accelerasjon og brems høres det nesten ut som om jeg har en sekretær som knapper avgårde med skrivemaskinen. Har noen vært borti dette?
#44
Avansert: Avanserte reparasjoner / vil ikke lade
lørdag 29. mars 2008, klokken 13:03
Her er mine foreløpige forslag til det problem dere har med ladingen på Sport's Think som er beskrevet under THINK

Det virker vel som om det er noe galt med signaler til BMS, eller at det er noe galt med selve BMS. Dette siden strømmen er på og vifter og slikt fungerer, men at diagnoseapparatet viser at 220V ikke er tilkoblet. Du kan jo teste å koble ut og inn BMS ved å skru ut de sorte runde kontaktene under setet. Hvis ikke det hjelper kan dere låne en løs BMS av meg og teste med den. Det går fint an å koble den til gjennom luken under setet.  det er bare å løsne den store kontakten bak HV boksen og trekke den ut.
#45
Avansert: Batterier og Lading / 12V i Think
onsdag 19. mars 2008, klokken 11:53
Jeg var en tur innom den lokale verksted for Think og fikk litt "sjokk" da jeg så flere Think med demonterte batteripakker, men fortsatt med 12V koblet til. Når vi skulle flytte på en av dem, måtte vi koble til startkabler. litt unødvendig tenkte nå jeg, siden det er en enkel sak å koble fra 12V, mens bilen venter på deler og annen service.

Det jeg lurte på var om noen vet hvor lenge en Think normalt kan stå slik uten å lades. Hva er normalt?
#46
Kjøp og salg av elbiler/elkjøretøy / defekt elbil kjøpes
lørdag 15. mars 2008, klokken 11:02
Jeg har nå et prosjekt i tankene og trenger delebil. Er det noen som har en elbil som ikke fungerer som den skal og som er interessert i å selge?

Helst Think, men alt er av interesse
#47
Elbiler i media / nrk sørlandet om elbil
torsdag 06. mars 2008, klokken 18:49
i går var det en reportasje om elbil på nrk radio. for den interesserte kan dere laste den ned som mp3 fil på denne side: http://www.elbilagder.org/Nyheter/Nyheter.html
#48
Nrk sørlandet gjorde en radioreportasje i kveld under mekkekvelden og innslaget skal trolig sendes i morgen mellom 11 og 13. vi vil få den som mp3 fil og vil legge den på vår hjemmeside, for dem som ikke får det med seg.
#49
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / stopper ladnig ved 40%
lørdag 23. februar 2008, klokken 10:31
For et par dager siden satte jeg bilen på lading over natten, men når jeg kom ut på morgenen kjørte kjøleviften for fult, men energimåleren viste kun 40% og den ladet ikke mer (kun 0,4A)

Jeg kjørte den en liten tur og ladet den igjen. Samme skjedde; den lader kun til 40%. Jeg kjørte den da helt tom og satte den til lading. De stoppet igjen ved 40% og energimåleren viste at jeg hadde brukt 5,3kWh for å komme dit. jeg kjørte bilen ned til ca 20% og ladet den igjen idag. den stoppet igjen ved 40% og hadde da fylt opp 2,6kWh. batteriet har nå 127V. vannpumpa lager lyd som vanlig.
??? noen med lignende erfaringer?

Jeg har en blokk med lavere kapasitet en de øvrige, men ellers har alt vært fint. Alle blokker ligger nok så jevnt i spenning i følge Pak Trakr.
#50
PSAbiler / REVA / Th!nk / Mekkekveld uke 9
søndag 10. februar 2008, klokken 21:18
Vi har fått flere pakker med PakTrakr og noen i gjengen trenger hjelp til å montere dem. Vi tenkte å gjøre det på Haralds Think en gang uka etter vinterferien. Det blir da i uke 9. Det passer bra med litt sosialt samvær sammen med en slik jobb. Det er så langt vi vet ikke noen blokker som skal skiftes så det er da kun demontering av batteripakke, montering av PakTrakr og montering av batteriet igjen. I tillegg til det kosmetiske med montering i dashbordet.

Fint om flere kommer og ser slik at dere kan gjøre det selv.
#51
Agder elbilforening / Nrk radio reportasjen på webben
onsdag 06. februar 2008, klokken 05:28
Vi har nå lagt ut hele Nrk reportasjen om elbiler i Kristiansand på våre hjemmesider. Ved å gå til denne link kan du laste den ned som en MP3 fil.
http://www.elbilagder.org/Nyheter/Nyheter.html

Det ser for øvrig ut til at det blir en TV reportasje nå i denne uke som en oppfølging fra dette. Det vil si den vil bli spilt inn senere idag eller i morgen, men jeg vet ikke når den blir sendt.
#52
Agder elbilforening / flere headinger til hjemmesiden?
torsdag 24. januar 2008, klokken 21:44
Jeg tenkte litt på hjemmesiden "vår": http://elbilagder.org
Jeg tenkte at vi kanske skulle ha noe enkel info om hva en elbil er.
Hva fordelene med elbil er for den enkelte bruker, samfunnet og for miljøet.
Tekniske og politiske utfordringer for at flere skal bruke elbil (rettet mot politikere og journalister). Jeg tenkte at det er greit å legge kort og lettfattelig informasjon om slike ting på hjemmsiden siden det vil være der folk kikker.

Er det noen som kunne tenke seg å formulere noe vi kunne bruke til det?
#53
Agder elbilforening / hør på nrk sørlandet i morgen kl 07:30
onsdag 23. januar 2008, klokken 22:05
Jeg kjørte med en reporter fra NRK i Thinken idag. Vi var ute å kjente på elbillivet i en halvtime og vi snakket om forholdene for elbilbilister i Agder generelt og Kristiansand spesielt. Noen hint til politikere og ladestasjoner ble gitt. Vi må sammen råde veien for at flere skal begynne å kjøre miljøvennlig og stille i landet vårt. Det er nå en gyllen anledning for å bedre forholdene for elbiler i vår del av landet. med forhyede bomavgifter og rushtidsavgifter vill mange tenke på elbil som et alternativ. Mange vil bli forhindret dersom det ikke vil bli mulig å lade mens de er på jobb eller i byen. behovet for hurtigladestasjoner er også klart. Tenk å kunne svinge innom en hvilken som helst bensinstasjon og lade på 100A i et kvarter eller en halv time. da ville elbil livet blitt noe annet!
#54
Elbilen i Samfunnet / SUV er ut, elbil er inn!?
søndag 20. januar 2008, klokken 20:52
I dagens VG på nett står det at SUV er ut: http://e24.no/eksklusiv/bilogbaat/article2196681.ece#VG

De store og ofte så upraktiske og enda oftere særdeles lite miljøvennlige SUVer daler nå i populæritet. Det kan neppe være noe annet en et godt tegn for miljøet og den sunne fornuft. Noen kan sikkert ha behov for en stor og høy firehjulstrekker, men det er nok de færreste. I hvertfall inne i byen.

Jeg savner salgs statistikk for elbiler, men ville tro at antallet er steget en del både på grunn av populæritet og på grunn av flere produsenter og selgere
#55
Elbilen i Samfunnet / Mer lønnsomt med elbil i storbyene
torsdag 17. januar 2008, klokken 21:14
De sa på dagsrevyen nå i kveld at det er planer om å ha tre bomstasjoner fra Sandvika til Oslo slik at man vil måtte betale 40kr hver vei. Som elbil bilist sparer man da 80 kr/ dag. hvis man kjører fem dage i uken og 48 uker i året er det en besparelse på over 19000 kr dersom der ikke er noen rabatter.

Den samme trend er på vei inn i Kristiansand. Hvis man bor på den ene siden av byen og jobber på den andre vil det koste 40 kr/dag fra juli i år. Her er det satt et tak på ca 7000 kr/år.

jeg vil tro at dette vil føre til at flere vil ha elbil.
#56
PSAbiler / REVA / Th!nk / Enda en batteripakke er tatt ut
onsdag 16. januar 2008, klokken 17:42
Da var Gunnar sin Think uten batteri. Det skal nå til test for å finne feilen (Ford sa han trenge helt nytt batteri til 120 000 kr!).
Vi var inne i en verkstedshall med billøft og jeg må jo bare si at det gikk meget greit. Det ble byggd opp med paller og en halvpall på toppen slik det står i verkstedshåndboken. Vi brukte en vanlig pallejekk som bare kan løfte litt opp. Dette var ikke noe problem siden bilen var på en billøft som kunne løfte bilen istedet for å senke batteriet. En annen ting som var greit var at hans Think hadde lengre kjøleslanger ut fra batteriet enn hva min har. Det var dermed greiere å ta dem av.
#57
Dette har vært diskutert under http://elbil.no/forum/index.php?topic=450.0, men jeg starter det som et eget emne her hvor jeg tenker at det hører til.

Her er ferskt svar fra Statens Vegvesen på spørsmål om vi kan få godkjennt en konvertert bil:

Ombygging av biler fra bensin/diesel til elektrisk drift
Vi viser til deres mail med generelle spørsmål vedrørende ombygging av personbil med bensin/diesel motor til elektrisk drift.
Etter vår generelle vurdering vil ombygging av en personbil fra bensin/diesel til elektrisk drift innebære omfattende endringer i bilens konstruksjon. Det vil bli store inngrep i karosseriet for å plassere og feste batterier. Stabiliteten til kjøretøyet vil endres som følge av endret vektfordeling. Bremse- og styresystemene vil bli påvirket fordi totalvekten og vektfordelingen vil bli endret og fordi servopumpen og vakumpumpen drives av motoren. Alt dette er vesentlige konstruktive endringer som kan påvirke bilens kjøreegenskaper og sikkerhet negativt.
Det er etter vår vurdering bare den opprinnelige konstruktøren av bilen som vil være kompetent til å bedømme de fulle konsekvensene av disse endringene. Det vil derfor ikke bli mulig å få en slik bil registrert uten at bilfabrikanten har godkjent ombygningen.
Dersom det er mulig å fa en godkjenning fra bilfabrikanten vil det også bli krav til at spesifikke tester av bilen må gjennomføres. Herunder blant annet bremsetest, EMC-test, støytest, effektmaling med mer. Videre vil bilen måtte fremstilles for enkeltgodkjenning ved en trafikkstasjon. Vegvesenet vil da foreta en evaluering av ombygningen og dokumentasjonen som medfølger og fatte en beslutning om kjøretøyet kan registreres eller ikke.

Kjøretøy - Vest-Agder distrikt
Med hilsen ...
#58
Det er nå lagd biler som drives av luft :) Synd at nok så mye energi må til for å få denne luft presset inn i tanken på bilen :( om den dermed er miljøvennlig kan man jo lure på ???, men helt stille skal den være og den skal gå (maks 110 km/h) hele 15-20 mil på en luftfylling. :)

se: http://www.bilnorge.no/vis_artikkel.php3?aid=19329&tid
#59
Humor og kanari / Snøen og gleden ved elbil er ankommet sørlandet
onsdag 02. januar 2008, klokken 21:34
Idag kom snøen til den sørlige del av vårt langstrakte land og jeg som ellers synes sommeren er best fikk meg en herlig følelse av ungdom og frihet når jeg kunne kjøre med firehjuls sladd i svingene og gøre håndbrekk svinger. ;D ;D Det trekker en del strøm å leke seg i snøen men jeg bare måtte svinge innom en parkeringsplass og leke meg litt på vei hjem. Det er jo slik morro man ellers forbinder med litt mer motorsterke biler, men med litt snø kan man altså gjenopleve å være 18 selv med elbil. Thinken har jo en meget kort hjulavstand så den er egentlig temmelig leken. :D
#60
Avansert: Avanserte reparasjoner / temperaturfølere
mandag 31. desember 2007, klokken 16:27
Jeg jobber litt med temperaturfølerne som er montert i batteriet. Der er to følere og de viser nå når batteriene er kalde en motstand på 5,8 og 6,01kohm. I følge diagoseinstrumentet mener BMS at dette skal tilsvare 21 og 32 grader celsius. Jeg målte på en annen Think og fant at den viste 8 grader når tampfølerne var på 6,2Kohm,. De var nede i 1,6 kohm når apparatet viste 39 grader. Kan noen måle hordan det skal være eller er det noen som har noen datablad for disse?
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA