Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - ilmarw

Sider: 1 ... 42 43 [44]
646
Norsk Elbilforenings oppgaver / Sv: Kollektivfelt/bussfelt
« på: Onsdag 08. August 2007, klokken 10:18 »
Har det kommet fram noe nytt i denne saken? Med disse tiders diskusjon om tverrparkering bør vel dette taes opp med myndighetene også?

647
Tidlige: Buddy / Kewet / Sv: Buddy og parkeringsbot
« på: Mandag 06. August 2007, klokken 09:22 »
Da er vi tilbake igjen. Det har jo vært mye mediaoppmerksomhet rundt disse parkeringsbøtene i sommer, se http://elbilnorge.no/index.php?name=Blogs&bakgrunn=forum I innslaget på Østlandssendingen sa Trafikketaten at de skulle ligge lavt i terrenget frem til dom faller i saken som ElbilNorge har tatt ut mot Trafikketaten. Så da er det bare å avvente det, selv om betyr at fristen for at jeg kan klage har gått ut (den er tre uker).

648
Tidlige: Buddy / Kewet / Sv: Buddy og parkeringsbot
« på: Torsdag 28. Juni 2007, klokken 08:49 »
Problemet er at Oslo kommune v/ Trafikketaten ikke er med i parkeringsklagenemda, se http://www.parkeringsklagenemnda.no/medlemmer.htm, ellers hadde jeg gjort det (det koster motparten flere tusen å stille der).

Ellers vet jeg nå at fire helt like tilfeller fra tidligere i år kjøres sammen som en sak i rettssystemet. Litt rart at ikke Trafikketaten venter på en avgjørelse der, og lar oss være i fred i mellomtiden.

649
Tidlige: Buddy / Kewet / Sv: Buddy og parkeringsbot
« på: Onsdag 27. Juni 2007, klokken 09:41 »
Dessuten skjønner jeg ikke at vanlige bilister skal syte, slik det ble nevnt av Øyvind. De må jo tjene på at vi står på tvers i et felt med to stykker, istedenfor at vi bruker et helt felt hver? Det er faktisk overraskende ofte at jeg finner plass ved siden av en annen som står på tvers, enten det er Smart eller Buddy.

650
Tidlige: Buddy / Kewet / Sv: Buddy og parkeringsbot
« på: Onsdag 27. Juni 2007, klokken 09:36 »
Vel, det er mange nok eksempler på biler som har mer enn bare speilet stikkende ut utenfor oppmerkingen, så forleden en Hummer som stakk langt ut, og en parkeringsbetjent som gikk rett forbi.

Det er flere som har hevdet at Trafikketaten visttnok har fått beskjed om å stramme inn når det gjelder elbiler og tverrparkering. De må vel klare bøtekvota si i år. Trafikketaten er vel mer opptatt av å få inn penger enn å få til en mer sosial parkering ved at flere deler et felt.

651
Tidlige: Buddy / Kewet / Sv: Buddy og parkeringsbot
« på: Tirsdag 26. Juni 2007, klokken 17:12 »
Nei, altså, det var på kveldstid, og begrunnelsen på boten var 'Parkering i strid med bestemmelser for oppstilling.'. Men det er uansett helt idiotisk at en Smart skal slippe unna med 300, og så må jeg betale 500, mens vi begge står i det samme feltet.

652
Tidlige: Buddy / Kewet / Sv: Buddy og parkeringsbot
« på: Tirsdag 26. Juni 2007, klokken 12:44 »
OK, takk,

Da blir det vel i praksis slutt på parkering på tvers, med mindre det ikke er oppmerkede felt. Men hvorvidt Smart'en har betalt eller ei (det var uansett etter 17), så skal vel reglene gjelde likt for begge.

Viser til http://www.parkeringsklagenemnda.no/ punkt 5:
5. Skjev parkering / utenfor oppmerket felt
Det nytter heller ikke å klage dersom du har stått parkert utenfor oppmerket felt eller har parkert med ett hjul utenfor feltet/inn i neste felt. Det avgjørende er hvorvidt det aktuelle hjulet berører den oppmerkede stripen eller ikke. Dersom ett hjul var plassert helt utenfor feltet vil du ikke få medhold i klagen din.
Det er her altså snakk om hvorvidt hjulet er utenfor, ikke karosseriet.

Til slutt fra parkeringsbestemmelsene (http://www.lovdata.no/for/sf/sd/xd-19931001-0921.html#13):
Det kommer klart fram her at gebyret skal være 300, ikke 500.

Mvh. ilmar

653
Tidlige: Buddy / Kewet / Buddy og parkeringsbot
« på: Tirsdag 26. Juni 2007, klokken 10:44 »
Hei,

Er det noen som har erfaring med tverrparkering og bøter? Jeg ble bøtelagt i går, men jeg trodde dette var fullstendig lovlig. Hjulene mine er godt innenfor feltet, og jeg er heller ikke over strekene på siden. Jeg parkerte sammen med en Smart som allerede sto der, og det rare var at han også hadde fått bot, men bare 300, selv om han faktisk sto på linja, mens jeg fikk 500! Se bilder på wilbers.no/parkering. Ifølge artikler som http://www.dinside.no/php/art.php?id=373859 er det faktisk lov å parkere på tvers. Jeg synes dette er utrolig firkantet av Trafikketaten, ettersom denne måten å parkere på er mer sosial, fordi vi to sammen brukte en parkeringsplass, istedenfor å bruker hver vår.

Noen kommentarer, idéer om hva jeg kan klage på?

Mvh. ilmar

Sider: 1 ... 42 43 [44]