Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Cato76

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 66
31
Model 3 / Sv: Overgang fra Model S til Model 3
« på: Fredag 20. November 2020, klokken 15:51 »
Har prøvekjørt M3 to ganger, og det er jo en strålende bil, men kjenner at jeg kommer til å savne komforten og plassen i S'en.

Dere som har gått fra S til 3, hvordan er opplevelsen? Savner dere S'en? Hvordan er komfort på langkjøring (vet at jeg burde gå for LR for best mulig komfort, men er i 40-års-krisen og 0-100 veier høyere enn dette  8))? 


Hei Cato76.

Kjekt å se deg tilbake på forumet, du har ikke vært så aktiv i det siste som for en del år siden...

Takk for langt og utfyllende svar GOS  :D Har ikke vært så aktiv på en stund nei.. Men er igjen inne og leser daglige oppdateringer angående levering og endringer på M3 :laugh:

Er nok plass, design og komfort jeg kommer til å savne mest. Madammen har en Passat stv med hengerfeste, så jeg skal nok ordne meg når det kommer behov for å laste litt. Designet på S'en har jeg så langt ikke sett noe bedre, men er ikke så aller værst 3'en heller! Har kjørt på stivt + understell og 21" så tenker at det ikke er store endringen her..

Det er flere plusser med M3 da. Lengre rekkevidde, hurtigere lading, garanti, AWD, ++ så jeg får slå meg til ro med at det blir hovedsaklig bedre å skifte ut S'en  8)

32
Model 3 / Sv: Leveringstid på Model 3 om dagen?
« på: Torsdag 19. November 2020, klokken 10:46 »
Hadde ingeting å si for levering , finans,  innbytte og oppgjør må ikke tesla ha godkjent før en uke før levering. 

Men fikk nå vite hvor bilen er, og det ser ut som det blir 4. januar. Performance e blitt lastet på båt i san fransisco nå.   Vurderer faktisk å bare avbestille performancen, er egentlig mere enn fornøyd nok med min lr med boost.

Men har god tenketid

Når bestilte du?

33
Model 3 / Overgang fra Model S til Model 3
« på: Torsdag 19. November 2020, klokken 09:32 »
Jeg har kjørt over 200.000km i Model S siden september 2013 og har vært strålende fornøyd så langt (selvfølgelig noen hick-ups har det vært med bilene..). Uansett, nåværende bil har over 150`på telleren og har passert 5 år, derved uten garanti.
Jeg har en Model 3 Performance i bestilling, men skulle helst byttet ut i nyere Model S, men tar meg ikke råd til en flunkende ny S.. Been there, done that og tapt nok penger  ::)

Har prøvekjørt M3 to ganger, og det er jo en strålende bil, men kjenner at jeg kommer til å savne komforten og plassen i S'en.

Dere som har gått fra S til 3, hvordan er opplevelsen? Savner dere S'en? Hvordan er komfort på langkjøring (vet at jeg burde gå for LR for best mulig komfort, men er i 40-års-krisen og 0-100 veier høyere enn dette  8))? 

Setter pris på at kun de som har erfaringer med S svarer på denne tråden, slik at den ikke blir spammet med alt annet vas.. 

34
Model 3 / Sv: Navn på bilen
« på: Onsdag 18. November 2020, klokken 09:45 »
Blir "Tessa 4" denne gang siden det er fjerde Tesla i hus..  8)

35
Noen som har fått byttet på utvidet garanti uten om å ha blitt varslet på mail om denne garantien?

Var selv innom Tesla Porsgrunn og nevnte at min skjerm er veldig treg + at menyen ofte ikke virker (horisontale striper over hele skjermen..). De sa at kun de som hadde fått mail om denne garantien hadde bil med feil på MCU som fikk dekket dette. Har ikke fått mail, så da betyr det kanskje at feilen på MCU skyldes noe annet (...)?

P85 - 2015 - 155.000km

36
Model S / Sv: Tuten virker ikke..
« på: Tirsdag 03. November 2020, klokken 09:08 »
De er montert fast i en plastboks fremst i bilen. Du ser de lett når du tar ut balja under frunken. Må visst av med støtfanger og masse styr for å få de ut. Men kontaktene er lett tilgjengelig så det er bare å ta av ledningene og plugge de inn i nye horn.

Takk skal du ha Elbil2000  :D Supert med hjelp her på forumet  8)

37
Model S / Sv: Tuten virker ikke..
« på: Mandag 02. November 2020, klokken 08:51 »
Kjøpte nye horn på  biltema og plugget i. Mye styr å ta ut de gamle så jeg festet de oppå "luft-boxen" (Active Louver - Center) i frunken

Hvor ligger de gamle da? Vanskelig å komme til, eller lokalisere dem? 

38
Model S / Tuten virker ikke..
« på: Fredag 30. Oktober 2020, klokken 13:42 »
Tuten (eller hornet) har sluttet å virke på min bil. Ser at i denne tråden kan det være dårlige kontakter:
Hei! Har hatt min model S inne for å reparere horn som ikke virker i sommer (innenfor 5 år), de "smurte kontaktene" og det virka en liten stund og nå har det sluttet å virke igjen.

 ...

Noen som har erfaringer med dette?

Bilen min er utenfor garanti, så jeg forsøker å finne feilen selv før jeg leverer den inn :)

39
Model S / Sv: Feil og mangler (reklamasjoner) - Hva opplever du på din bil?
« på: Mandag 26. Oktober 2020, klokken 10:06 »
Skiftet fra sommer (21") til vinterhjul (19") denne helgen og etter skiftet så har bilen begynt å knirke noe sykt på venstre side fremme!! Jeg kan trykke bilen ned ved hjulet og det høres godt. Knirker også ved rattutslag..

Skal sies at jeg skiftet xenon-pærer samtidig, men kan ikke tro at dette kan ha noe sammenheng, utenom at det var mye dritt over filten i hjulbuen, så det kan ha lagt seg noe søle i foringer eller noe..

Før jeg begynner demonteringen, så må jeg høre om det er noen her som har opplevd lignende?   

Bilen er P85 med luftfjærer (2015)

40
Model S / Sv: 10% reduksjon på 85kWh-batteriet...
« på: Mandag 24. Februar 2020, klokken 11:39 »
Det er jo den samme fyren igjen!

Det er meg ja ;)

41
Model S / Sv: DIY - tråden
« på: Torsdag 13. Februar 2020, klokken 14:23 »
Var ute å testet en tur etter montering, men det var tykk tåke, så jeg fikk ikke noen inntrykk da.. Har så vidt prøvd den etter dette, og det virker ut som den gir ett veldig bra og sentrert lys. Skal på langtur til Golsfjellet i morgen, så da får jeg testet ut bedre :)

Tok et bilde etter montering (skitten bil..). Jeg brukte festene som fulgte med og skrudde dem fast like under skilet, altså opp i nosecone. Måtte fjerne litt av gitter-plasten for å få plass. Ellers så gjorde jeg som Muffinmann foreslo og la opp litt lengre ledninger bak nosecone med en mulighet til å kople ut denne  ;D

42
Model S / Sv: DIY - tråden
« på: Mandag 10. Februar 2020, klokken 14:53 »
Hvis du kan poste et bilde av ledningene i godt lys kan det hende jeg kan hjelpe, sånn i tilfelle hukommelsen svikter. Jeg hentet på venstre side på begge våre biler.

En liten fjelltur her, men sjekker innom via mobilen senere.

Jeg fant ut av det etter litt forum-søking :) Det er grønn/lyse-grønn ledning (1,5mm) på førerside som gir styrestrøm til LED-bar.

Funket på første forsøk hos meg, så får jeg se om det hjalp noe særlig - fikk ikke testet i helgen pga tåkete vær..

43
Model S / Sv: DIY - tråden
« på: Lørdag 08. Februar 2020, klokken 16:10 »
Normalt åpent rele, det blir riktig. Styrestrøm til minus og grønn/sort ledning til hovedlykt. En minus rett til minus på ledbar. Pluss fra batteri til ene siden av bryteren på releet, og videre fra andre siden av bryteren av releet til og pluss på ledbar.

Hvis du vil teste det med en 12v lader, batteri eller lignende kobler du likedan på benken, men simulerer styrestrøm ved å ta ledningen som skulle til grønn/sort i bilen på og av pluss på 12v kilden. Da ser du om det virker. Husk sikring tett på 12v tilkoblingen også her, kan blir litt utrivelig hvis man lager kortslutning og sikringen ligger i lomma :)

Står med frunken demontert og alt av ledninger koplet opp, men sort/grønn ledning (hovedstrøm) finner jeg ikke... Er det ikke på en av sidene hvor det går en bunte på 7-8 ledninger inn til lykten jeg skal finne denne?
Finner bare blå/grønn (1,5mm) og helt grøn (0,75mm).
Dersom noen kan hjelpe med snarest så slipper jeg å montere/demontereX2 igjen 😊

44
Model S / Sv: DIY - tråden
« på: Fredag 07. Februar 2020, klokken 11:38 »
Er jeg inne på noe her?


45
Model S / Sv: DIY - tråden
« på: Fredag 07. Februar 2020, klokken 08:54 »
Da har jeg tatt en kort leksjon om rele, om hvordan det funker på Google-skolen :)
Jeg tror jeg går for en bryter enten inne i bilen eller inne i frunken, slik at jeg kan skru av LED'en dersom jeg ikke har behov for den (kraftig snøvær, sommer, etc..)

Er dette settet en god start?
Ledningsnett med rele og sikring: https://www.biltema.no/bil---mc/bilbelysning/tilbehor-til-bilbelysning/rele--og-kabelsett-for-ekstralys-2000033658

Fancy bryter: https://www.biltema.no/bil---mc/elektrisk-anlegg/strombrytere/strombryter-kvadratisk-2000016436

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 66