Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Cato76

#1
Model 3 / Sv: Sensor for utetemp går helt bananas i minusgrader
tirsdag 24. januar 2023, klokken 14:38
Jeg forsøkte meg på en klage tidligere i høst, men fikk melding om at sånn er det bare (...)
Har ikke så store avvik som deg, men det kan ta veldig lang tid fra jeg kjører ut fra en lang tunell som typisk ligger på noen pluss grader til reell temperatur viser, og ofte ligger den "reelle" måleren en del grader over hva som er riktig. For min del ser jeg på dette som en sikkerhetsrisiko, når man skal "kjøre etter forholdene", så viser bilen +4 men egentlig er det -1...
#2
Tesla SW og AP / Sv: 2022.28.x
onsdag 12. oktober 2022, klokken 14:45
Sitat fra: jlan på mandag 10. oktober 2022, klokken 16:35
Avstand 1 er borte nå når de kuttet ut radaren ja. Auto lys og viskere er vel for at kamera skal se bedre, nå som ikker radaren er i bruk. Kan slåes av etter at Autopilot er aktivert.

Jeg får ikke til å slå av auto lys og auto viskere så lenge AP er aktivert..
#3
Tesla SW og AP / Sv: 2022.28.x
mandag 10. oktober 2022, klokken 15:25
Har også oppdatert til 28.2 Eneste positive jeg har merket meg er at dødvinkel-bildet er flyttet på toppen av skjemen.

Det som er et stort minus for min del er at auto-fjernlys og auto-viskere aktiveres samtidig som en setter på autopilot. Tanken er sikkert god, men jæ... irriterende når viskerne går løpsk dersom det er litt mørkt og så vidt noen dråper på vinduet. Det med fjernlysene gjør at jeg vegrer meg mot å aktivere autopilot, for av og til kommer det et lite blink med fjernlysene når AP aktiveres, og de i bilen foran meg tror at jeg blinker på dem.. Samt at fjernlysene aktiveres på steder der jeg ikke har behov for dette.

En helt annen ting som har kommet i det siste er at jeg får ikke justert avstand på cruisekontroll ned til 1 lengre. Denne skal jo kunne justeres fra 1 til 7, men nå går min kun fra 2 til 7. Noen andre som har dette?
#4
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
mandag 23. mai 2022, klokken 11:53
Sitat fra: Handyman på tirsdag 26. april 2022, klokken 15:48
Sitat fra: Cato76 på tirsdag 26. april 2022, klokken 15:25
Opplever ofte at ryggekameraet lægger (som ungdommen sier). Bildet har også fryst et par ganger. F.eks etter å ha vært på butikken og kommer hjem, setter bilen i R og ser parkeringsplassen utenfor butikken på skjermen... (må si at jeg skvetter litt  :o) Både læggingen og frysingen av bildet er jo direkte farlig, for plutselig kan det komme folk bak bilen som jeg ikke får med meg.. Må si at jeg rygger mer og mer på gamlemåten, altså med speil. 

Skal inn med bilen for noen andre ting, men ønsker å høre om det er andre som har opplevd dette og fått det fikset?
Jeg har opplevd at slike problemer har vært knyttet til spesifikke SW-versjoner.

Da leverte jeg akkurat bilen på serviceverksted i Porsgrunn. Blir ganske frustrert over hva som er "Tesla-standard".. Han som tok inn bilen sier at ryggekamera-bilde som fryser er helt normalt på denne bilen. Jeg nevnte at jeg har hatt Tesla siden 2013 og det har ikke vært tilsvarende problemer på de tre forrige bilene, men han påpekte igjen at dette var normalt på Model 3 (skulle tro at utviklingen gikk fremover på 9 år..). Jeg har forresten oppdatert flere SW versjoner, men feilen er der fortsatt.

Jeg nevnte også at utvendig temperaturmåler viser feil på vinteren. Her kan for eksempel bilen vise 10 pluss grader imens det er noen minusgrader ute. Dette var visst også en vanlig feil på TM3 med varmepumpe. Grunnen var at temperatursensoren var satt bak spjeldene som åpner og lukker seg fremme. Dersom det la seg snø eller is på disse så kunne spjeldene stå fast og temperatursensoren fikk ikke riktig avlesning.

Begge disse feilene kan utgjøre en viss risiko. Bruker man ryggekamera og bildet fryser så kan det jo komme noen bak bilen uten at en ser dette, ja jeg kan bruke speil også men hensikten med et ryggekamera er jo at en skal kunne rygge etter dette.
Angående feil måling av utetemperatur, så gir jo dette en indikasjon av kjøreforhold. Feil avlesning slik som mitt tilfelle kan gjøre at en kjører etter forholdene som en får opp på skjermen, men nå kan jeg ikke stoler på dette heller....

Er det noen andre med samme erfaringer og eventuelt har fått andre svar fra Tesla? 
#5
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
tirsdag 26. april 2022, klokken 15:25
Opplever ofte at ryggekameraet lægger (som ungdommen sier). Bildet har også fryst et par ganger. F.eks etter å ha vært på butikken og kommer hjem, setter bilen i R og ser parkeringsplassen utenfor butikken på skjermen... (må si at jeg skvetter litt  :o) Både læggingen og frysingen av bildet er jo direkte farlig, for plutselig kan det komme folk bak bilen som jeg ikke får med meg.. Må si at jeg rygger mer og mer på gamlemåten, altså med speil. 

Skal inn med bilen for noen andre ting, men ønsker å høre om det er andre som har opplevd dette og fått det fikset?
#6
Model 3 / Ute-temperatur-måler viser feil
mandag 13. desember 2021, klokken 10:22
I min TM3P viser display for ute-temperatur feil. Har kjørt i +1 grad hvor bilen viser minus 11.. Dette er kanskje mest ekstreme jeg har sett, men oftest viser den 3-4 grader feil. Måler både for varmt o for kaldt.

Noen andre med samme problem, og hva har fixen vært?
#7
Model 3 / Sv: Problemer med tunein etter oppdatering
mandag 13. desember 2021, klokken 10:17
Har vært slik lenge på min bil. Klagde på det, men Tesla kunne ikke finne noen feil...
#8
Model 3 / Sv: Pipelyd fra bremser
torsdag 28. oktober 2021, klokken 11:18
Hentet ut bilen min (M3P) i slutten av desember i 2020. Pipelyden var der fra deg en, men kommer kun når det er vått ute og når jeg rygger.

Klaget på dette i januar og fikk beskjed om at dette var normalt på Model 3, men at det ville gå seg til. Nå er det slik at når jeg parkerer i parkeringshus så holder folk seg for ørene når jeg rygger  :o Bestemte meg for å sjekke med Tesla om hvor lang tid dette ville ta for bremsene å "gå seg til". Det var nå en ny mann bak skranken i Porsgrunn, og han kunne ikke finne bekymringen som jeg meldte i januar og sier at det ikke var vanlig med hylende bremser. Uansett så setter de opp time hvor de vil se på dette, og mest sannsynlig må jeg betale ett par tusen for å smøre opp bremsene.  Burde ikke dette kunne tas på garantien..?   ??? 
Noen andre med samme issue?
#9
Model 3 / Sv: Premium Connectivity, gratis, ubegrenset
tirsdag 09. mars 2021, klokken 11:44
Du har jo fått ubegrenset Premium Connectivity! Hentet selv bil 28. desember, og har fått ett år.
#10
Model 3 / Sv: Lånebil av tesla / Lånebil gjennom forsikring
fredag 22. januar 2021, klokken 13:15
Hadde bilen inne på service i 6 dager for å fikse varmepumpe (TM3P). Bilen ble hentet hjemme hos meg med redningsbil hvor de leverte leiebil fra Hertz samtidig. Alt var ordnet via Tesla support.
I dag fikk jeg regning på bompasseringer og diesel. Har flere ganger i løpet av 7 år som Tesla-eier hatt leiebil, og da her Tesla tatt kosten for drivstoff.

Hva er erfaringen til dere andre, når det kommer til leiebil? Skal jeg gidde å ta det opp med Tesla, eller bare betale regningen på 800,-
#11
Selv min snart 6 år gamle Model S varmer raskere enn M3P -21... Får til og med full effekt med fulladet (90%) batteri, kun regenerering som tar litt tid før den er optimal ved -10 grader.

Trodde jeg kjøpte en bil som var betydelig bedre enn en 6 år gammel Tesla....

I morres hadde jeg ca 30% kapasitet igjen på 3P'en. 10 minus ute. Forvarmet i ca 15 min. Da jeg kom ut hadde såvidt isen smeltet på frontvindu (ja, hadde på "varme" mot vindu). Bilen var iskald i kupeen i ca 15 av den 20 minutter lange turen, kun varme fra setet.. Er dette en bil som kun har performance effekter og "varme anlegg" som kun virker på sommerhalvåret, så kan Tesla få bilen tilbake, og jeg beholder min gode gamle!
#12
Model 3 / Sv: Kjekt å ha utstyr å kjøpe til en ny M3
onsdag 06. januar 2021, klokken 13:41
Vurderer å kjøpe en koppholder til min -21 modell. Noen som vet om disse som er beregnet til 17-20 modell passer til den nye konsollen? 
#13
Model 3 / Sv: Ett år gratis lading?
mandag 28. desember 2020, klokken 13:23
Fikk akkurat beskjed på chat om at jeg får dette på min.
Bestilte 23. oktober og henter i dag.
#14
Model 3 / Sv: Levering fra Lillestrøm
mandag 28. desember 2020, klokken 12:42
Sitter på tog fra Porsgrunn til Lillestrøm for å hente bil i ettermiddag. I løpet av denne korona-tiden har jeg ikke satt meg i så stor smittefare som i dag! Toget innover er ganske fullt og det er også noen som ikke bruker munnbind..
Togstasjonen ligger ett par hundre meter fra Tesla senteret i Porsgrunn. Tror det hadde vært mye mer effektivt og smittevennlig å levert ut lokalt!!
Ser ikke frem til å sitte, om mulig, flere timer i Lillestrøm blant flere titalls personer som er i samme situasjon.
#15
Model 3 / Sv: Ett år gratis lading?
lørdag 26. desember 2020, klokken 02:13
Henter mandag 28. og skulle gjerne hatt noe skriftlig om dette.. Kjører 25-30.000 i året, så det får en bitte-liten inpact på økonomien  ;)

Er dette noe dere får opplyst om ved overtakelse, eller må man be om dette?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA