Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - bobakka

#526
Mitsubishi jevder at rekkekvidden er 150 km i forhold til en EU norm. Noen som vet hva normen innebærer og om det er andre elbiler -feks. Think - som er testet etter samme normen?
#527
Jeg skal dele mine tanker med forumet.

Rekkevidden er skuffende - ikke tvil om det - men heller ikke avgjørende for meg. Det meste av min kjøring vil være under 6 mil per dag. Med ladekontakt hos arbeidsgiver så regner jeg også å krabbe til Kongsberg (95 km) på gode og varme sommerdager. Vi må også huske at bilen har kommet hit på worst case tidspunkt som er kald vinter. Regner med at de fleste blir mer fornøyd når vårsola titter frem 8). 8)

Når det gjelder restverdi så er det avhengig av om iMiev er priset høyt eller lavt. Dvs. tjener de fett på oss eller holder de prisen lavt for å få opp volum? Det vet jeg ingenting om. Noen som tror de vet noe om det?

IMiev er bil nummer to for meg så lav pris er veldig viktig. En bil med større batteripakke som koster noen titusener mer er ikke økonomisk forsvarlig for meg. Selv om standardrekkevidde går fra 80 til 120 km så betyr det lite. Uansett kommer jeg ikke på fjellet med den!

Jeg tror også at restverdi er avhengig av to ting - når forsvinner fritak fra engangsavgift og moms og hvor rask er teknologiutviklingen på batteri. Alle som kjøpte 40" flatTV for noen år har vel innsett at ikke det var verdens beste investering! Og hvis teknologi og prisutviklingen på batteri går like fort kan vi kanskje bytte ut batteripakke til 50 kWh og tredoble rekkevidden om 10år.. Kvalitet og levetid på batteripakka er en joker.

Uansett - jeg anser i Miev for åvære den beste elbilen på markedet nå - og med best restverdi om noen år. Jeg tjener (dvs. sparer) over 100 kr per dag med elbilen og har ikke tid til å vente på nestemann Leaf som kanskje koster 50.000 mer og er her om et år...
#528

Siden bilen har hurtigladeinntak, vil det sansynligvis være en enkel sak å sette en boosterpack i bagasjerommet for litt lengre turer også. Thunderteam utvikler slike pakker, som enkelt kobles til bilens originale batteri, og som er fullstendig selvstyrt, og selvbeskyttet.


Hei
Jeg har fulgt med på forumet en stund. Jeg kjøpte iMiev i november og skal etter planen få den levert i mars. For rekkevidden er det skuffende lesning det jeg ser i forumet. Jeg hadde regnet med å komme opptil 150 km - ihvertfall om sommeren.
Mitt behov er 30 km til jobb med lademuligheter, så slik sett er det ikke noe problem. Jeg hadde dog håpet å kunne kjøre til Kongsberg 100km eller Hamar 140 km - ihvertfall om sommeren.
I dag kjører jeg en Lancruiser til jobb og har regnet ut at jeg bruker 70-80 kr i diesel og 50 kr i bompenger per dag => 120 kr. Hvis jeg antar at iMiev bruker 10 kWh hver dag og 1 kr per stk er det 10 kr per dag! Jeg sparer altså mellom 25 og 30 000 hvert år på å kjøre elbil!
Det finansierer hele bilen! Det er før bonus som kollektivfelt og gratis parkering i Oslo kommer inn i bildet.
Jeg har lurt på om jeg skal ha et aggregat i bilen for å håndtere stopp. Jeg må si at muligheten for å kjøpe ekstrabatteripakke er vel så interessant. Skulle gjerne hatt mer info om den!
#529
Kjøretips / Ladestasjon på E6 før Hamar
torsdag 11. november 2010, klokken 16:27
Noen som vet om mulighet for å lade elbil på E6 før Hamar?
Har bestilt en iMev som blir levert rundt påsketider :)
De sier opptil 160 km -og det er 140 km til Hamar fra oss...
Farlig nær oppgitt maks.
Sjekket på kartet, men det står ingen ladestasjoer mellom Jessheim og Hamar.
Tenkte kanksje Espa Shell kunne være et alternativ når vi skal innom ha noen boller..
Regner med at 20-30 min med lading skulle være nok for å få oss helt frem - om det er nødvendig.
Noen som har erfaringer eller tips??
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA