Jepp, men max lumen måles, idiotisk nok, på fjernlys - som man uansett dimmer når man møter bil.
Diskusjonen her - som er dum nok i seg selv noe jeg tar ansvaret for - handlet om nærlys + tåkelys - og der er man ikke i nærheten av å utfordre grense for lumen i det hele tatt.
Ironisk nok finnes heller ingen forbud mot tåkelys kombinert med fjernlys - selv om det også i de aller fleste tilfeller er utelukkende negativt for deg selv.
Jeg synes i grunnen diskusjonen om tåkelys (/kurvelys) sammen med nærlys er på sin plass, selv om den vel egentlig ikke hører hjemme i denne tråden.
Nærlysene er konstruert med en relativt skarp grense mellom lys og mørke i vertikal retning, nettopp for å hindre blending av motgående trafikk. Denne grensen er (heldigvis) enda skarpere på xenonlys enn på halogen, og derfor gjør det ikke så mye at xenonlysene er kraftigere, bortsett fra på våt, mørk vei. (En annen sak er: Det at grensen ikke er fullt så skarp på halogen gjør at de som setter inn xenonpærer i halogeninnsatser forårsaker kraftig blending av motgående trafikk.)
Problemet med kurvelysene er at de ikke har en slik skarp grense, og derfor gir mer strølys oppover med påfølgende blending av motgående. Mange kurvelys er også feiljustert, slik at de blender enda mer av den grunn. Jeg er helt enig med dem som skriver at dette fenomenet er svært irriterende. Ikke minst fordi så mange kjører med både nærlys og kurvelys på. I de verste tilfellene tar jeg ikke fem øre for å returnere blendingen med fjernlyset mitt...
Men så til saken som denne tråden omhandler: Tåler 12V batteriet og DC-DC konverteren belastningen dersom man setter på f. eks. de LED-plankene som er nevnt? 10A ekstra på toppen av varmeapparat, varmeseter +++ Mener jeg har lest andre steder på forumet at 12V batteriet er i svakeste laget. Oppgradering fra 25W til 35W xenon bør jo være greit strøm-messig, men drøye 10A ekstra...?