Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Supernullet

#1
Skoda ENYAQ / Sv: Tilbakekall av biler
lørdag 25. mars 2023, klokken 16:40
Sitat fra: SolEL på fredag 24. mars 2023, klokken 14:25obs det gjelder vår bil. Men har ikke hørt noe fra selger. Vi har 80X. Sier dette noe om hva slags batteri som er i bilen, om det er CATL eller koreanske (LG Skem)? Det har vært en del problemer med de koreanske batteriene ser jeg.

Når ble din 80x produsert?  Hvilken 80x-variant har du?  Sportline-versjon eller standard SUV-versjon?  Jeg tror det er CATL-batterier og ikke LG Chem-batterier i 80x standard SUV-versjoner som ble produsert rundt uke 25-26/2022 (slik min ble), men jeg er ikke 100% sikker.  Jeg fikk min bil utlevert i uke 33/2022.  Jeg har også hørt at Skoda ikke satte inn samme type batteripakke i 80 (RWD) som i 80x, selv om de har samme batteristørrelser.
#2
Skoda ENYAQ / Sv: Tilbakekall av biler
lørdag 18. mars 2023, klokken 02:07
Sitat fra: Bigdrago på fredag 17. mars 2023, klokken 18:21
Fant en tilbakekallingsside hvor man kan taste inn vin. Min er ikke berørt. Husker ikke hvilken nettside det var.

Ikke min heller  :)

Her er vel siden du mente: https://www.skoda-auto.com/services/recall-campaigns
Gå så inn på Other recall campaigns
#3
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
tirsdag 14. mars 2023, klokken 18:55
Sitat fra: Bigdrago på fredag 10. mars 2023, klokken 22:50
Har bestilt fitcamx pakken med 4k kamera foran og kamera bak :D

Gi et ord når du har installert. Da tenker jeg både på hvordan det gikk med installasjon av front-enheten med strømtilkobling og kabelføring til bak-kameraet, parkeringsmode og strømforbruk når denne står på over tid (hvis parkeringsmode er med?), lagring av bildedata og billedkvalitet, tilkobling til bilens wifi og overføring til app, samt kvalitetsinntrykk generelt. Jeg tenker på å kjøpe det samme...
#4
Skoda ENYAQ / Sv: Lade 12v batteri, tar lang tid
søndag 26. februar 2023, klokken 15:38
Sitat fra: Bigdrago på mandag 20. februar 2023, klokken 14:22
Satte på en batterilader for å lade 12v batteri. Den stod på i ca 10 timer og var fortsatt ikke ferdig. Kanskje noe ekstra trekker strøm når panseret står åpent? Fikk opp i appen at bilen var ulåst.
Fikk nytt batteri ved oppdatering til 3.0.

Flere som har ladet batteriet?

Jeg har nå prøvd å lade batteriet med en "Intelligent" lader som skal takle alle typer 12V bilbatterier. Har nå stått på i 24 timer, uten at det viser at batteriet er ferdigladet. Det høres også ut som noe i bilen kobler inn og ut underveis i fbm. ladingen av 12V-batteriet. Spenningen på laderen har vist mellom 12,4 og 13,2V de gangene jeg har vært ute og sett etter. Spenningen endres i fbm. at jeg hører et rele kobler nær 12V-batteriet (da synker spenningen på laderen først ned til 12,4-12,5V, for så å gå sakte opp igjen til 12,7-12,8V). Det er ikke i laderen jeg hører releet kobler, men i bilen. Panseret står på gløtt pga. at ladekabelen skal komme seg ut. Hovedlading for det store batteriet har ikke vært tilkoblet samtidig (kabel ikke satt inn). Bilen er et halvt år gammel med programversjon 3.0 fra starten av, og står utendørs hele året. Det har vært pluss/minus 0 grader gjennom døgnet nå i helgen (pluss 3 til minus 2). Det har heller ikke vært veldig mange minusgrader ute her jeg bor siden før jul (Vestlandet nær Bergen).

Gjorde det samme før jul - med samme ladeprogram ("Slow" med inntil 2A/14.4V) - og da tok det 2-3 timer før batteriladeren viste at batteriet var fulladet.

Jeg kjører ofte korte strekk på 3-9 km, gjerne med rattvarme, setevarme førersete og kupevarme på 21 grader (gjerne med forvarming i 5-10 minutter ved minusgrader). 1-2 ganger i uken kjører jeg oftest litt lengre strekk på 10-40 km. Så derfor ville jeg vedlikeholdslade batteriet 2-3 ganger i løpet av vinteren som anbefalt på mange nettsider, uten at jeg har fått noe indikatormelding fra bilen om at 12V-batteriet er dårlig.

Da jeg nettopp prøvde å endre til vinterprogrammet på laderen (inntil 8A/14,7V), etter nærmere et døgn på "Slow" (inntil 2A/14,4V), fikk jeg i løpet første minutt melding på lader-displayet om at batteriet er dårlig og ladingen stanset opp. Tilbake til "Slow" så fortsetter det å lade, men blir aldri fullført...

Hva skjer?
#5
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
fredag 17. februar 2023, klokken 23:47
Sitat fra: Egil S på fredag 17. februar 2023, klokken 22:12
Har ikke hatt DAB problem på min RS, hører for det meste på P5/P6 Rock/NRJ, aldri opplevd noe problem med lyden.
Vet noen har fått nye antenner.
Hvordan er LTE signalet? du kan prøve å resette infotainment med å holde på "På-knappen" i 20 sek, evt prøv å trekk sikring nr 19 og restart kommunikasjonesmodulen.

Eneste jeg har hatt problemer med er at ambient lys resetter seg, går til "mode" og lysinnstillingene blir resatt (jeg slår av belysning av fotbrønnene), kjøremodus individuell resetter seg, dette skjer oftest når jeg får opp at "din profil har nye innstillinger, vil du bruke dem", trykker jeg ja, blir mye resat.
Jeg har hatt problem at fører setet ikke går til rett plass når jeg går inn i bilen.
Bilen var på verksted denne uka.
De kjørte en reset av setemodulen, får se om det hjelper.

Så ba de meg prøve å filme når ambient lys resette seg.

Har også merket litt skrangling i dørene framme når jeg spiller musikk (Canton), har funnet ut at det er i paraplylommen, skal prøve å kile noe (filt e.l.) inn i plast skjøten der for å stoppe det.

Jeg har akkurat samme opplevelse med at ambient lys av og til resetter seg, og førersetet av og til ikke er rett innstilt når jeg setter meg inn i bilen, selv om jeg er eneste bruker av bilen. Men ikke så ofte heldigvis, kanskje 5-6 ganger det halvåret jeg har hatt bilen til nå, som oftest da i sammenheng med at jeg også får opp "din profil har nye innstillinger, vil du bruke dem". Jeg har derfor begynt å trykke "nei" på spørsmålet siste par ganger, og heller satser på en programoppdatering i ny og ne. Gi et ord dersom du finner ut om slik resetting kan forebygges på en eller annen måte...

Jeg har i tillegg noen mobil/iPad-holdere liggende i dørlommene bak, og de har jeg måtte kile fast i dørlommen for å unngå klirring.
#6
Skoda ENYAQ / Sv: Kjipe chips og ventesukk...
tirsdag 10. januar 2023, klokken 00:04
Sitat fra: 1yaQ på mandag 09. januar 2023, klokken 15:26
Nå nærmer det seg snart levering, IV80 Sportline bestilt mai 22 står i Bremerhaven, så får vi se når neste båt til Drammen går. Vurderer understellsbehandling og lakkforsegling (Ditec Ultra), forhandler kan fikse dette før utlevering og sier det ikke går ut over garanti på bilen. Hva har andre blitt fortalt med tanke på garanti og understellsbehandling? greit å være på den sikre..   

Når forhandler ordner både understellsbehandling og lakkforsegling, og du i tillegg får dette priset inn i kjøpekontrakten, så burde det være svært safe.  Jeg fikk min 80X i august inkl. understellsbehandling (Dinitrol), lakkforsegling (Ditec Ultra), og skvettlapper foran og bak gjennom Møller Bil Kokstad (i Bergen) som del av nybilkontrakten.  Da gjelder full Norgesgaranti fra Møller i 5 år, batterigaranti i 8 år (minst 70 % gjenværende batterikapasitet), og 12 års rustgaranti (gjennomrusting).  Ikke noe problem her i hvert fall...

Nesten så jeg savner bilen her jeg sitter på GranCa  :D
#7
Skoda ENYAQ / Sv: 80X i produksjon - når bestilte du?
mandag 12. desember 2022, klokken 17:04
Sitat fra: NorEss på mandag 12. desember 2022, klokken 10:54
Endelig gikk bilen i produksjon, 4 uker etter bekreftet produksjonsuke (Uke 46)!

Bestilt 15. juli 2021, og om alt går på skinner (bil+båt) rekker selger å registrere bilen før nyttår...

Det skal vel holde hardt, med mindre enn 3 uker igjen til nyttår. Men det kan jo kanskje gå hvis produksjonen av din bil ikke stopper opp underveis pga. en eller annen del eller chip som mangler, og du i tillegg treffer med båten fra Bremerhaven ::).  Håper det på dine vegne.  Du får krysse både fingre og tær  :)
#8
Skoda ENYAQ / Sv: Enyaq Coupe RS. Ordredato og leveringstid.
torsdag 08. desember 2022, klokken 23:57
Sitat fra: Egil S på torsdag 08. desember 2022, klokken 19:13
Da fikk jeg ut min bil i dag, den ble registrert på mandag, kunne fått den i går, men selgeren min var ikke jobb og jeg stresset ikke så jeg tok utlevering i dag.
Bilen ble kjørt 500m rett til bilpleie for PPF og Modesta glasscoating samt litt soting.
tror det er mulig jeg får tatt den i bruk fredag 16 desember.

Da var 6mnd venting og noen småspennende uker over.

Grattis med ny bil :+1:.  Deilig følelse, ikke sant?  I hvert fall når du får bilen helt fix ferdig neste fredag.  Min Enyaq er min første helt flunk nye bil, så det er fortsatt temmelig deilig snart 4 måneder senere  :) :D :laugh:
#9
Skoda ENYAQ / Sv: 80X i produksjon - når bestilte du?
torsdag 08. desember 2022, klokken 23:37
Sitat fra: erato på torsdag 08. desember 2022, klokken 15:01
I Nato-landenes felles dokumenter beskrives Russland som en akutt trussel mot fred og sikkerhet i Europa.

Men på lang sikt er det Kina som trer fram som den store utfordringen: Kina beskrives som et autoritært ledet regime, som bygger seg opp både som en av verdens største økonomier, og en enorm militærmakt som truer land som utfordrer Kinas interesser.

– Vi går snart inn i et dystert år med full krig i Europa, og med Kina som utfordrer oss på mange måter. Jeg vil fortelle NHOs årskonferanse hvor viktig det er å ha sterke institusjoner som Nato i urolige tider. Og hvordan vi må stå sammen i Europa og Nord-Amerika for å håndtere de utfordringene og farene vi står overfor, sier Stoltenberg.

Hva har dette å gjøre med bestilling, ventetid og produksjon for ŠKODA Enyaq? Du skulle vel helst vært på et annet forum med dette innlegget, selv om Kina er blitt temmelig store på elbiler etterhvert. Jeg følger ganske mye med på internasjonal geo- og sikkerhetspolitikk meg selv, men denne stien er vel neppe rette forum for slike diskusjoner...

Og jeg ville garantert ikke ha byttet ut min nye ŠKODA Enyaq iV 80X :+1: med noen av Kina-bilene :-1:, selv ikke en Kina-produsert Tesla Model Y :-1:
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA