Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - i3/RSiV

#1
Skoda ENYAQ / Sv: Ladekapasitet på batteri på 2021-modell
onsdag 31. mai 2023, klokken 20:32
Rekkevidde du ser oppgitt baserer seg bl.a på tidligere kjøremønster og forbruk. I tillegg så påvirkes rekkevidde oppgitt av bilen MYE av temperatur. Jeg har en Enyaq RS kjøpt i februar, og fra da til nå har jeg hatt oppgitt rekkevidde ved 100% lading på alt fra 350km til 450km. Selv om du starter på f.eks 450km, så kan dette endre seg under turen avhengig av hastighet, temperatur, stigning o.l. Tror nok bilen din er ganske normal. Tut og kjør 🙂 Lad når du kan under turen, ikke når du må.
#2
Skoda ENYAQ / Sv: Komfort Sportline vs Standard
tirsdag 09. mai 2023, klokken 21:20
Sitat fra: eivindb på mandag 08. mai 2023, klokken 21:29
Sitat fra: eivindb på søndag 07. mai 2023, klokken 09:42Kan fjæringer og dempere gjøres tilsvarende komfortable på Sportline med DCC som Standard-utgaven?

Ingen som vet?

Vil vel tro Sportline og RS er ganske likt satt opp med DCC
#3
Skoda ENYAQ / Sv: Komfort Sportline vs Standard
tirsdag 09. mai 2023, klokken 21:17
Sitat fra: daktari på søndag 07. mai 2023, klokken 19:52
Sitat fra: i3/RSiV på søndag 07. mai 2023, klokken 18:40Jeg har Enyaq Coupe RS med DCC, og er det en ting jeg er skikkelig misfornøyd med på bilen så er det DCC. Bilen er etter min mening altfor stiv, og uansett hvordan jeg stiller inn DCC, så oppleves den like stiv.
Har du forsøkt å justere også på "individuell? " Mener å ha lest at man da kan få enda et knepp mykere?

Kjører på mykeste på individuell hver dag, og det «kneppet» er minimalt mykere :)
#4
Skoda ENYAQ / Sv: Komfort Sportline vs Standard
søndag 07. mai 2023, klokken 18:40
Jeg har Enyaq Coupe RS med DCC, og er det en ting jeg er skikkelig misfornøyd med på bilen så er det DCC. Bilen er etter min mening altfor stiv, og uansett hvordan jeg stiller inn DCC, så oppleves den like stiv.
#5
Skoda ENYAQ / Sv: Canton sound
fredag 05. mai 2023, klokken 22:11
Det er også Canton i min RS Coupe, og hadde dette også i min 21-mod Superb. Synes det er mer dybde i lyden på Enyaq enn på Superben. Bass fra Subwoofer var kraftigere i Superb hvor den satt i siden på bagasjerom. I Enyaq er den under bagasjerommet. Jeg kjører derfor Subwoofer på fullt, og skrur jeg opp litt, så ser man vibrasjonen i bakruta, så for min del er jeg godt fornøyd med Canton i Enyaq.
#6
Skoda ENYAQ / Sv: Jekke opp Enyaq
lørdag 29. april 2023, klokken 19:49
Denne fungerer. Brukte den på dekkskifte i dag. Klemmer litt på plasten på sidene, men ikke så noe går i stykker.
https://qwt.no/produkt/foring-jack-pad-adaptor-pf3-1661/jack-pads-jack-pads
#7
Min navigasjonsdatabase er nå på ver 23.3 , og det er vel mars-23. Det kommer ingen varsler på oppdatering av kart. Så det samme på min gamle Superb, versjonene bare endrer seg underveis uten varsel. Min Enyaq er produsert nov 22, og har sw ver 3.1 (0561 under systemversjoner i bilen)
#8
Enyaq har vel kun OTA oppdatering av kart. Ingen mulighet for å gjøre dette selv fra USB. OTA oppdatering av kart har fungert hos meg også i min forrige bil som var en 21 mod Skoda Superb, så tror ikke de har gått tilbake til minnebrikker i Enyaq.
#9
Skoda ENYAQ / Powerpass Map fra 3.0
torsdag 20. april 2023, klokken 20:10
#10
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
fredag 31. mars 2023, klokken 11:39
Sitat fra: Egil S på torsdag 30. mars 2023, klokken 21:54
Sitat fra: daktari på mandag 27. mars 2023, klokken 20:05Det er en fyr på FB som klager på at varmeapparatet blåser kalt. Så har han målt 56 grader temp med car scanner, og 46 C når tempen har steget til 22 C i kupeen.

Men man fryser jo ikke når det blåser 46 C. Vært i Syden noen gang? 46 C er VARMT. Det er 10 grader mer enn kroppstempen.

Fyren må måle med et eget termometer. Enten er det feil på en sensor eller det er en lekkasje fra utsiden.

Fyren er meg :)

Det er mange som klager på det blir kaldt på beina i det samme facebook innlegget, så det er ikke bare "èn fyr", men det er vel ikke så viktig å nevne er det vel.

Siden det facebookinnlegget ble laget har jeg testet mer, det kan se ut som det er "Sync" funksjonen som er årsaken, muligens en konsekvens av software 3.0/3.1 og at kombinasjonen innstilt temperatur på fører og "Eco" på passasjer og baksetet gjør at det etterhvert blåser kaldt på fører fordi styringen ikke takler 2 soner i "eco" og èn på 22c, jeg har ikke endelig konkludert ennå fordi jeg ikke har hatt sammenlignbare værforhold, men har ikke hatt problemet på 3-4 turer etter jeg slo av "sync".

Vindkjølingseffekt er også et kjent fenomen, at luften har 43C ut av varmeveksleren før den akselereres av viften betyr ikke at den har den temperaturen når den treffer kroppen din etter å ha gått gjennom 1m med luftekanaler til dysen og ut i kupèen.
Er bare å blåse på hånda di det, luften har 30+c når den forlater lungene dine, men oppleves fremdeles som kald når den treffet hånda di på 0,5m avstand, akkurat samme effekt.

Hvis jeg har rett i at dette skyldes "sync", så er ikke dette et problem for de med Sw 2.x da "eco" kom med oppdateringen,
Heller ikke om du stort sett alltid har passasjer da bare èn eller ingen soner er i "eco" eller du  ikke har sync på.

Et problem bare for de som kjører alene og med sync på med nyere software.


Dette problemet har også jeg i min RS Coupe (sw 3.1). Har egentlig bare irritert meg over plutselig kald luft uten å finne ut av problemet. Jeg har stilt dysene til å blåse ned og mot kroppen og synes det har blitt noe bedre. Må teste ut dette med sync.
#12
Skoda ENYAQ / Sv: Foliering av crystal face
fredag 24. februar 2023, klokken 15:45
Jeg hadde planlagt Dynoshade,  men gikk for en noe mørkere mer sort variant og ble veldig fornøyd med det  :)
#13
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
lørdag 18. februar 2023, klokken 14:49
Sitat fra: Egil S på lørdag 18. februar 2023, klokken 12:13
Jeg har funnet ut hva som skjer med ambient lysene.

Jeg bruker modus "tilpass" og har alltid rødt lys og slått av lysene i fotbrønnene.

Det som skjer er at bilen ser ut til å resette seg og velger modus "mode", den følger da kjøremodus, standard kjøremodus er "normal" og denne har et grålig lys, velger du "Øko" blir det grønt, "Sport" blir rødt osv.
velger jeg "tilpass" får jeg det røde lyset mitt igjen, men da er lysstyrken satt tilbake og jeg har hvitt lys i fotbrønnene igjen. Så det blir litt fikling for å få det tilbake igjen.

Merker også at kjøremodus "individuell" resetter seg samtidig, jeg liker å ha styringen i "sport", litt komfortabelt understell og gasspedalen i "øko", men alt er satt til "normal" når den resetter ambient lysene.

Der samme var det hos meg, både med lys og kjøremodus, men etter at jeg lagret til en annen "rytme" på de utvendige lysene, så har ambientbelysning og individuelle kjøreinnstiilnger holdt seg lagret. Så dette tipset fra en ID4 bruker at det lønte seg å lagre en siste innstilling man ikke hadde bruk for, da det ofte er siste innstilling som ikke lagres.
#14
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
fredag 17. februar 2023, klokken 22:09
Sitat fra: RsCoupe23 på fredag 17. februar 2023, klokken 21:14
Hei!
Har også den type problemer med DAB på min RS coupe. Har enda ikke fått det fikset med forhandler, men har gitt beskjed.
Har du fått noe tilbakemelding på det?

Har ikke rukket å melde fra om det enda, skal innom forhandler til uka.
#15
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
torsdag 16. februar 2023, klokken 18:41
Har nå kjørt min Enyaq Coupe RS i to uker. Hadde litt problemer med å få innstillinger i infotainment systemet til å lagres, men fant et tips fra en ID eier om å lagre en ting du ikke hadde bruk for til slutt, endret velkomstlys til slutt og etter det har de andre innstillinger holdt seg lagret.

Eneste nåværende problem er av og på hakkete og forvrengt DAB mottak, noen andre som opplever det?
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA