Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - KenKen

#1
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Plassering av bombrikke
søndag 26. februar 2023, klokken 22:35
Sitat fra: rdybli på torsdag 20. oktober 2022, klokken 13:07
Inne i plastdeksel ved speilet.
 [ You are not allowed to view this attachment ]
Den var ikke dum. Var den vrien å løsne fra ruta?
#2
Hei!
Etter at murkanten kjørte på bilen vår fant vi en liten knekk nederst på hjulbuen/støtfangeren. Hadde det vært bil nr 2 så hadde det ikke vært et spørsmål i det hele tatt - Bare la det være. Ettersom det er en 2022 modell blir saken noe annerledes.

Skaden er såppass liten at du sannsynligvis ikke klarer å finne den uten å vite om den. Likevel, hva tenker dere om småskader på nyere biler? Synker den mye i verdi ved salg? Har fått tilbud fra verkstedet på 13 000,- for å fikse det. Kjenner at det frister lite å miste bonus pga. en "fillebagatell som ingen ser". Vet noen har gått til spesialverksteder som fikser bulker og riper forholdsvis billig, kan det være alternativ når en del av skjermen har sprukket/knekt? Og is å tilfelle, finnes det noen steder som ikke er i Oslogryta som fikser sånt?

Eller er det bare å bite i det sure eplet og få verkstedet til å fikse det og ta det på forsikringa?
#3
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Takboks Ioniq 5
mandag 29. august 2022, klokken 23:22
Lette ting du ikke får plass til i resten av bilen pga. kofferter, barnevogner osv. I vårt tilfelle kan det være alt fra noen poser med klær til fiskeutstyr.
#4
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Takboks Ioniq 5
tirsdag 23. august 2022, klokken 10:15
Takk for svar og gode tips!

Har kjørt slik en stund nå, og det har gått veldig greit hittil. Har enda ikke hatt behov for å bytte viskere, men skal forsøke med en klut på ruta, så ordner det seg nok! Så tror og håper jeg slipper unna å måtte modifisere denne noe  :laugh:
#5
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Lufttrykk Ioniq 5
lørdag 16. juli 2022, klokken 00:32
Sitat fra: Dieselelbil på fredag 15. juli 2022, klokken 18:51

Har lest andre steder at +10 prosent overtrykk kan være lurt. 3,5 høres litt vel mye-ut. Må passe på at dekkene ikke kun slites på midten.

Ja, har ikke reagert på det tidligere ettersom dekkene står godt i bakken og systemet ikke har varslet noe om dekktrykk. Men jeg får en finger under og kjenner mønster, så spørs om jeg skal slippe ut litt til jeg når 2.8 eller noe slikt. Synes bare det er rart de kom slik fra leverandør  ???
#6
Hyundai Ioniq 5 / Plassering av bombrikke
fredag 15. juli 2022, klokken 12:48
Noen som har testa å feste bombrikken i frunken på Ioniq 5? Fungerer det?
#7
Hyundai Ioniq 5 / Takboks Ioniq 5
fredag 15. juli 2022, klokken 10:55
Hei!
Er det andre som har montert en lengre takboks på Ioniq 5?

Vi satt på den vi hadde liggende fra tidligere bil, men den er nok egentlig for lang for denne bilen. Bildet viser så langt bak vi får montert den før den går nedi haifinnen, samt at bagasjeromsluka nå har typ 5 cm klaring når den er fullt åpen. Vet at høyden til bakluka kan justeres, men greit å ha denne på maks. Samtidig stikker boksen såpass langt frem at bytte av viskere kan bli vanskelig. Så er det naturligvis det at den er noe framtung. Regner med det ikke gjør luftmotstanden noen tjeneste heller, at den vagler noe opp og ned der framme  ::)

Vurderer å bygge den opp noe i bakkant for å kunne flytte den lengre bak, og da justere høyden til bakluka.

#8
Hyundai Ioniq 5 / Lufttrykk Ioniq 5
fredag 15. juli 2022, klokken 10:43
Hei!
Hvilket lufttrykk har dere i Ioniq 5'en deres? Dekkene våres kom med 3.5 bar, alle sammen. Men jeg ser i døråpningen at de skal være 2.5-2.8 bar (avhengig av last)?
#9
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Åpne ladeluke uten knapp på nøkkel
fredag 13. mai 2022, klokken 06:52
Jeg må trykke overraskende hardt, og gjerne rett etter at jeg har gått ut fra bilen eller bilen nettopp har blitt låst opp. Forsøk å låse opp bilen, for så å «skyve» bestemt med tommelen på firkantene til ladeluka.
#10
Kjøretips / Elbil på ferje
torsdag 05. mai 2022, klokken 14:15
Slår dere av elbilen på ferja? Retningslinjene til ferja sier alle motorer skal stanses, men noe sier meg at det ikke gjelder elbiler. Man har jo "utility mode"/campingmodus som lar vifte o.l stå på uten at "motoren går", men usikker på om det gjør noe at bilen er på på vanlig måte i overfart.
#11
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Trådløs Android Auto eller Carplay
tirsdag 03. mai 2022, klokken 10:22
Er disse løsningene bare for Android, eller finnes de for IOS også?
#12
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Bluelink og klimakontroll
tirsdag 03. mai 2022, klokken 09:56
Er du koblet til bilen slik at du kan sjekke status og utføre andre ting, eller er det bare klimakontrollen som ikke virker?
#13
Sitat fra: Christian Borchgrevink-Vigeland på onsdag 16. mars 2022, klokken 12:19
Veldig interessert i de dørhåndtakene som popper ut, men må da ha vision roof. Er det spesielt stor risikoe for at taket ødelegges?

Er det sånn det henger sammen? Haha... det forklarer litt.

Da vi bestilte Ioniq 5'en vår sa vi at vi ikke hadde behov for vision roof, ettersom vi mesteparten av tiden skulle ha takbøyler og skiboks montert. Da vi fikk bilen kommenterte jeg at dørhåndtakene ikke virket. Svaret fra forhandler var at Hyundai hadde gått bort fra de elektriske dørhåndtakene av en eller annen grunn, og at de manuelle nå var det som var vanlig.

Kjenner meg litt ført bak lyset av dette. Hadde vi visst at vision roof hadde sammenheng med dørhåndtakene, hadde vi nok valgt det ...  :-\
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA