Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - KenKen

#1
Sitat fra: RJK på torsdag 18. april 2024, klokken 11:03Nå har Tesla oppdatert prisene. 115,- per måned, og om du har versjon 4.32 eller nyere

Hva mener du med versjon? Er dette Tesla versjon?

Vi har bare behov for hurtiglading 3-4 perioder i året, når vi reiser på besøk, ferie osv. Så om et abbonnement skal lønne seg for oss, må avtalen kunne startes og avsluttes samme måned. Om man kan det, vil jeg tro det lønner seg å betale månedsavgiften for å få 2-3 kroner billigere kWh pris
#2
Takker! Den listen du linker til fant jeg ikke selv, av en eller annen grunn.

Synd Uno-X ikke har bygd ut ladenettverket sitt mer. Er langt mellom hver stasjon som tilbyr lading utenfor Oslogryta ser jeg.

Da blir det nok å se etter Teslamerket i horisonten!
#3
Skal på vår første langtur på en stund, og har ikke lenger abbonnement hos Ionity som gjorde valget enkelt før. Sliter med å finne en oversikt over prisene hos de ulike leverandørene for hurtiglading. Noen som vet om en oppdatert liste, eller som vet f.eks hvilke tre leverandører som er billigst? Leste et annet sted her at kanskje Teslastasjonene er det beste valget?
#4
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Trådløs Android Auto og Apple Car-Play
onsdag 08. november 2023, klokken 14:57
Sitat fra: aherbjornsen på onsdag 08. november 2023, klokken 13:21Jeg kjøpte en slik, og den fungerer glimrende med Android Auto:

https://www.aliexpress.com/item/1005005797338636.html

Har ikke merket noen problemer med den, hverken med AutoPass eller annet. Rask levering var det også, tok 9 dager fra bestilling til den lå i postkassen.

Nå snakker vi folkelig pris!  ;D

Hatt den lenge?

Kommer det toll og mva på slike varer i dag?
#5
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Trådløs Android Auto og Apple Car-Play
onsdag 08. november 2023, klokken 08:46
Det hadde vært gull med trådløs carplay!
Men gjelder denne oppdateringen for Ioniq 5? Jeg kjenner ikke igjen brukergrensesnittet på bildene. Mulig de har oppdatert hvordan ting ser ut i tillegg til de nye funksjonene, men da synes jeg det er rart det ikke står noe om det.
#6
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Jekking med garasjejekk
tirsdag 07. november 2023, klokken 21:57
Sitat fra: Haraldm på tirsdag 07. november 2023, klokken 18:07Da fikk du, KenKen, bedre svar enn meg. På spørsmål til forhandler om jekking, fikk jeg som svar at de helst så at deres verksted skiftet hjul for meg. Da jeg ikke var fornøyd med svaret, sa de at jeg fikk lete opp videoer på YouTube for å få mer svar....
Å herre... en gylden mulighet til mersalg for dem, tydeligvis...  ::)
#7
Hei!
For andre gang stod den ett år gamle bilen stille, med tilsynelatende flatt startbatteri. Sukk. Etter et besøk på verkstedet konstanterer de at en del som skal lade 12-voltsbatteriet er defekt, og må derfor bestille ny. "Greit nok, må jo heldigvis være garantisak, så det går bra". Tja, ikke like gøy når delen bruker over en måned på å komme seg til verkstedet.
Vi sitter nå med en lånebil fra forhandleren, og aner ikke hvor lang tid det tar før vi får tilbake ioniqen. Jeg synes det er merkelig at man ikke har krav på en bil med noen lunde like egenskaper (SUV/stasjonsvogn elbil). Forhandler sier man har krav på lånebil, men ikke noe om hvilken.

I praksis betyr det at vi betaler et alt for dyrt lån på en bensinbil, med de kostnadene det medfører.

Noen som har lignende erfaringer, evt. som vet hvor vi finner informasjon om garantien som kanskje sier noe om hvilke egenskaper lånebilen skal ha?
#8
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Jekking med garasjejekk
tirsdag 07. november 2023, klokken 14:32
Jeg ringte forhandler med det samme spørsmålet. Jeg nevnte at bilene vanligvis har en liten pil mot de to hakkene du beskriver, og lurte derfor på om disse framdeles kunne brukes ettersom pilene ikke er tilstede. Svaret var "Ja, det går fint". Så det er det jeg har gjort nå i to sesonger. Har ikke opplevd noen problemer, og ser ingen merker der jeg har løftet den.
#9
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Plassering av bombrikke
søndag 26. februar 2023, klokken 22:35
Sitat fra: rdybli på torsdag 20. oktober 2022, klokken 13:07
Inne i plastdeksel ved speilet.
 [ You are not allowed to view this attachment ]
Den var ikke dum. Var den vrien å løsne fra ruta?
#10
Hei!
Etter at murkanten kjørte på bilen vår fant vi en liten knekk nederst på hjulbuen/støtfangeren. Hadde det vært bil nr 2 så hadde det ikke vært et spørsmål i det hele tatt - Bare la det være. Ettersom det er en 2022 modell blir saken noe annerledes.

Skaden er såppass liten at du sannsynligvis ikke klarer å finne den uten å vite om den. Likevel, hva tenker dere om småskader på nyere biler? Synker den mye i verdi ved salg? Har fått tilbud fra verkstedet på 13 000,- for å fikse det. Kjenner at det frister lite å miste bonus pga. en "fillebagatell som ingen ser". Vet noen har gått til spesialverksteder som fikser bulker og riper forholdsvis billig, kan det være alternativ når en del av skjermen har sprukket/knekt? Og is å tilfelle, finnes det noen steder som ikke er i Oslogryta som fikser sånt?

Eller er det bare å bite i det sure eplet og få verkstedet til å fikse det og ta det på forsikringa?
#11
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Takboks Ioniq 5
mandag 29. august 2022, klokken 23:22
Lette ting du ikke får plass til i resten av bilen pga. kofferter, barnevogner osv. I vårt tilfelle kan det være alt fra noen poser med klær til fiskeutstyr.
#12
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Takboks Ioniq 5
tirsdag 23. august 2022, klokken 10:15
Takk for svar og gode tips!

Har kjørt slik en stund nå, og det har gått veldig greit hittil. Har enda ikke hatt behov for å bytte viskere, men skal forsøke med en klut på ruta, så ordner det seg nok! Så tror og håper jeg slipper unna å måtte modifisere denne noe  :laugh:
#13
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Lufttrykk Ioniq 5
lørdag 16. juli 2022, klokken 00:32
Sitat fra: Dieselelbil på fredag 15. juli 2022, klokken 18:51

Har lest andre steder at +10 prosent overtrykk kan være lurt. 3,5 høres litt vel mye-ut. Må passe på at dekkene ikke kun slites på midten.

Ja, har ikke reagert på det tidligere ettersom dekkene står godt i bakken og systemet ikke har varslet noe om dekktrykk. Men jeg får en finger under og kjenner mønster, så spørs om jeg skal slippe ut litt til jeg når 2.8 eller noe slikt. Synes bare det er rart de kom slik fra leverandør  ???
#14
Hyundai Ioniq 5 / Plassering av bombrikke
fredag 15. juli 2022, klokken 12:48
Noen som har testa å feste bombrikken i frunken på Ioniq 5? Fungerer det?
#15
Hyundai Ioniq 5 / Takboks Ioniq 5
fredag 15. juli 2022, klokken 10:55
Hei!
Er det andre som har montert en lengre takboks på Ioniq 5?

Vi satt på den vi hadde liggende fra tidligere bil, men den er nok egentlig for lang for denne bilen. Bildet viser så langt bak vi får montert den før den går nedi haifinnen, samt at bagasjeromsluka nå har typ 5 cm klaring når den er fullt åpen. Vet at høyden til bakluka kan justeres, men greit å ha denne på maks. Samtidig stikker boksen såpass langt frem at bytte av viskere kan bli vanskelig. Så er det naturligvis det at den er noe framtung. Regner med det ikke gjør luftmotstanden noen tjeneste heller, at den vagler noe opp og ned der framme  ::)

Vurderer å bygge den opp noe i bakkant for å kunne flytte den lengre bak, og da justere høyden til bakluka.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA