Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - markusthorsen

#1
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Noen som kjører på 235/60R18?
onsdag 08. februar 2023, klokken 20:55
Med fare for være den typen som svarer med noe annet enn det du spør om, så kjører jeg på 235/55/R18 tenkte det var close enough til å i allefall dele mine erfaringer. Dekkene er riktignok piggfrie. Overgangen til 18 fra 20(standard Tesla dekk og felg) var veldig stor. Veldig myk og "gyngete" i svinger/rundkjøring osv. Men ikke såppas at det var/forble et irritasjonsmoment. Kan helt ærlig si at det ikke streifer meg nå om dagen, annet at jeg vet/husker at til sommeren så blir alt litt tightere. Når det gjelder støy i kabinen så er jeg ikke av den "kresne" typen, så kan ikke si noe annet enn at jeg ikke hører/husker forskjell. Kort fortalt så er jeg veldig fornøyd med valget av vinterdekk, dimensjoner og felg. Syntes personlig at det ikke ser så hakkanes gale ut heller. Trodde det skulle se kjipere ut for å si d sånn :)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

#2
Model Y / Sv: Bil fra Kina
søndag 29. januar 2023, klokken 23:08
Jeg har hatt Kina bil både på min 2021 og 2022 TMY. Har aldri hatt noen problemer og/eller følt at jeg har missa ut på noe "fundamentalt" VS Berlin utgaven. 2022 fra Berlin har vel noen nye seter så vidt jeg vet, men hvorvidt det er en ulempe må bli opp til hver enkelt:)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

#3
Model Y / Sv: Er TMY i ferd med å bli en Pizza Grandiosa for folket?
tirsdag 17. januar 2023, klokken 22:02
https://elbilforum.no/index.php?topic=56945.msg1073145.msg#1073145

Jeg har hatt disse i en "halv" sesong nå og er meget fornøyd med grep, komfort og utseende. Havnet på rundt 22-23 om jeg ikke husker feil:)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

#4
Model Y / Sv: Bilstol anbefaling
tirsdag 17. januar 2023, klokken 21:30
Her ser du forøvrig selve iso-fix basen til nyfødt sete, standard bilpute til eldstemann i midten og den siste modellen helt innerst der. Har har vi da gjort den om til sånn med pute foran.

Teppene var en improvisert løsning inntil jeg fikk setetrekkene mine, ser litt cleanere ut nå

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

#5
Model Y / Sv: Bilstol anbefaling
tirsdag 17. januar 2023, klokken 21:26
Heisann

Til våres nyfødte har vi kjørt disse her, inkludert selve iso-fix basen:
https://shop.cybex-online.com/en/no/car-seats/infant-car-seats/platinum-infant-car-seats/?_gl=1*qvbgo0*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAq5meBhCyARIsAJrtdr5Zo1v7-ZFcMkndE2TUBKKuEmm0jxSt9PyD3ZsPf6jvrAiYcSjdw60aAkuaEALw_wcB

Veldig greit å kunne "klikke" ungen inn og ut av bilen når man skal på butikken osv osv.

Når de har blitt litt større har vi fått over til noe ala denne her:
https://shop.cybex-online.com/en/no/car-seats/toddler-car-seats/platinum-toddler-car-seats/CS_PL_Sirona_Zi_i-Size_EN.html?_gl=1*13p7rby*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAq5meBhCyARIsAJrtdr5Zo1v7-ZFcMkndE2TUBKKuEmm0jxSt9PyD3ZsPf6jvrAiYcSjdw60aAkuaEALw_wcB

Digg å snurre setet mot døråpningen når man skal losse dem inn og ut:)

Men den vi har(fant ikke den nå i farta, mulig det er en utgått modell), kan gjøres om til en slik, når de blir gamle/stor nok til det:

https://shop.cybex-online.com/en/no/car-seats/toddler-car-seats/platinum-toddler-car-seats/CS_PL_Anoris_T_i-Size_EN.html?_gl=1*rs7uvx*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAq5meBhCyARIsAJrtdr5Zo1v7-ZFcMkndE2TUBKKuEmm0jxSt9PyD3ZsPf6jvrAiYcSjdw60aAkuaEALw_wcB

Det forenkler "feste og knote" prosessen, når de begynner å få litt egen vilje hehe!

Men disse koster jo flesk, så vi har kjøpt brukt alle gangene. Funker fint det også, så lenge de ikke har vært i ulykker og er tatt godt vare på selvfølgelig:)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

#6
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: TMY Vinterdekkpakke med felg
torsdag 10. november 2022, klokken 15:18
Sett bort ifra det visuelle, er det noe vesentlig forskjell på disse 3 valgene mtp hvordan bilen leser/analyserer ting? Jeg har satt på 18" vinterdekk nå og foreløpig valgt 19" da det er det nærmeste. Men hva er det "verste" som kan skje om jeg feks velger 21", om så bare for jåleriet sin del?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

#7
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: TMY Vinterdekkpakke med felg
fredag 04. november 2022, klokken 10:17
Bestilt og nettopp fått montert disse: https://www.dekk24.no/Default.asp?CMD=Product&PID=164902

Kan ikke uttale meg så mye om kjøreegenskaper og grep på vinterføre enda, men visuelt sett så er jeg veldig fornøyd

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

#8
Model Y / Sv: Originalt vs pirat takstativ
mandag 19. september 2022, klokken 23:07
Heisann

Jeg kjøpte takstativ fra Begood og opplevde fantastisk kundeservice over 2 lengre tlf.samtaler når det gjaldt selve monteringen. Har ingenting å utsette på byggkvaliteten til stativet og så vidt jeg kan se så det 100% identisk ut som det fra Tesla.

Til tross for kjempegod veiledning og tips og triks fra Begood så var installasjonen noe av det værste jeg har verdt med på! Jeg brukte 2 dager og flere "økter" før jeg hadde fått på plass begge plankene her er det selvfølgelig undertegnede som har skylden og ikke Begood og det uoriginale stativet. Men tanken på å stramme til en mutter der en "metallkrok", potensielt sett kan være på full vei mot glasstaket, ble for meget for min del. Jeg fulgte selvsagt alt av råd og så meg grønn på diverse youtube videoer, men følte aldri jeg med 100% sikkerhet hadde fått hooket den "kroken" riktig. Det sies at man kjenner det når den er riktig, men det er en kjip risiko å ta syntes jeg. Lang historie kort, fikk omsider skrudd på alle, kjørte rundt med det et par dager, men når dagen kom og takboksen skulle på så feiga jeg ut og skrudde av hele greia. Følte ikke de satt godt nok og turte i allefall ikke stramme mer... Heldigvis har bilen stor plass og vi kom oss på ferie uten noe stress mtp plass osv!

Jeg tror jeg kommer til å bite i det sure eplet og kjøpe originalt stativ og få det montert på et servicesenter, hvis behovet for takboks skulle melde seg igjen.

Når det kommer til selve greia med å kjøpe uoriginalt, så står det vel noe i brukermanualen til Tesla at det kun er deres stativ som muliggjør 75kg(?) taklast. Da det ikke står oppført noe i vognkortet, i allefall på min 2021 MIC. Jeg tok en tlf til Vegvesenet og spurte litt rundt dette og første svaret var at da måtte jeg nok kjøre originalt stativ, selv om det var merkelig praksis av Tesla. Men etter litt diskusjon så konkluderte vi med at hvis stativet er tro kopi av Tesla sitt, alt passer og kvaliteten er god, så kunne ikke han se problemet. (Her er det vel da kanskje typ Begood som må gå god for kvaliteten?) Og sjansen for at man blir stoppet i kontroll og noen popper av dekselene på stativet og ser at det ikke er originalt Tesla stativ, er lik 0. Da har man hatt maks uflaks og møtt på en spesielt interessert Tesla fan som jobber hos Vegvesenet

Himmel og hav nå har jeg skrevet mer enn nok her, men mitt korte svar er: er du trygg på å fikse installasjonen selv eller bor nært nok til at Begood kan gjøre det for deg, så ville jeg kjørt på

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#9
Model Y / Garanti og reklamasjoner - Tesla Model Y
onsdag 31. august 2022, klokken 16:39
Sitat
Tråd hvor vi prøver å samle diverse spørsmål rundt hva som har blitt rettet / nektet rettet på garanti og 5-års reklamasjonsrett. Og hva vi kan forvente oss fra Tesla.
Forum admin


Heisann

Mulig denne passer bedre under en annen post, men fant ikke noe i farten. Tenkte bare vise hvordan "huden" på rattet mitt så ut etter ca 12mnd og 25K km og at jeg idag fikk nytt ratt på garantien(invoicen sa "begrenset garanti" hva nå enn det betyr) uten noe dilldall eller kverulering med Tesla.

Fikk mobileservicen utført mens jeg var på jobb, veldig behagelig og kjekk opplevelse!

Tenkte bare dele i tilfelle andre har tendenser til samme problem og/eller bare som en liten gladsak i solskinnet

*Oppdatert: Så nettopp mail fra admin og endringen av emne osv! God ide med en slik samletråd til orientering så gjaldt denne reklamasjonen her min 2021 MIC Model Y!Sent from my BE2029 using Tapatalk
#10
Sitat fra: xerxes på onsdag 10. august 2022, klokken 18:07
Bestilte nå nylig en LR fra Berlin. Estimert levering 20. august-09 sept.

Hvit-hvit med vinterdekk, hengerfeste og FSD.

Må gi en honnør til Tesla for å gi prisen som gjaldt da jeg bestilte, på 580.000 kr (altså 90.000 lavere enn hva samme specs koster å bestille på nytt nå).

Jeg håper på levering ila august og at bilen er montert med Blade batteri fra BYD slik at man kan lade til 100% daglig og utnytte hele batteriet i hverdagen. 4080-batteri hadde selvsagt vært enda bedre, men det er nok en stund til de klarer masseprodusere nok av disse til at Berlin kan forsynes.

Håper i alle fall slippe denne ladegrensen på 80%.

Er det noen her som kjenner til om Performance modellene fra Berlin har Blade-batterier, og hvor stor kapasitet har dette i så fall? Vil det være forskjeller på LR og Performance-batteriene fra Berlin, tro?
Ikke meningen og pirke eller virke dust, men det leveres vel ikke LR fra Berlin enda? Grunnen til jeg spør er at jeg har også en bestilling på LR , med samme estimerte levering. La inn ønske om "Berlin bil" ved bestilling og i dialog med selger, men selgeren hos Tesla sa for et par mnd siden at det ble Kina bil da Berlin kun kjører P enn så lenge.

Men veldig kult, potensielt sett for meg også, hvis du har rett! Jeg har forsovidt en MIC MY fra før og ingenting å utsette på kvaliteten fra Kina

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#11
Tesla SW og AP / Sv: 2022.24
onsdag 10. august 2022, klokken 22:43
Fikk nettopp melding om OTA og gledet meg til å flytte blindsone feeden, men fikk desverre "bare" 2022.20.8. Lite, om ingenting nytt...

Ser ut til at det kun er 5 heldige sjeler som har fått 2022.24.1
https://teslascope.com/teslapedia/software/2022.24.1

4 av disse hoppet rett fra 2022.20.6

Er det et system på disse tingene her eller er det mer eller mindre "random"? Har på sånn "advanced" eller hva det nå heter inne i menyen der, uten at jeg føler det har gitt meg ting vesentlig tidligere enn andre :) jaja, uansett kjekt at det tikker inn OTA i ny og ne

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#12
Model Y / Sv: Baksete model y vs model 3
torsdag 07. juli 2022, klokken 19:52
Har aldri linket til en annen tråd før, så mulig dette bare blir tull, men her har jeg tidligere skrevet litt om mål i baksetet i MY vs M3. Eventuelt om du søker "barnesete 3cm" i forumet her, så finner du sikkert også tråden :)

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Felbilforum%2Eno%2Findex%2Ephp%3Ftopic%3D57517%2Emsg1000722%2Emsg%231000722&share_tid=57517&share_pid=1000722&share_fid=12039&share_type=t&link_source=app

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#13
Model Y / Sv: Tesla model y dørstopper
onsdag 06. juli 2022, klokken 14:45
Edit: de var på tilbud til 150-200kr stk når jeg kjøpte dem. Ser kanskje at 360 er litt stivt om man trenger flere

Jeg kjøpte 3-4 slike, kuttet dem opp i 6 deler og monterte dem liggende langs garasjeveggene. Det er delte meninger innad i husstanden om hvorvidt det ser fint ut, men kidsa har demonstrert ved flere anledninger at det var en god investering

https://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/garasje/garasje-og-verksted/garasjematter/sammenleggbar-arbeidsmatte-014030/

Sent from my BE2029 using Tapatalk
#14
Model Y / Sv: Keramisk coating
torsdag 28. april 2022, klokken 20:15
Sitat fra: Handyman på torsdag 28. april 2022, klokken 17:40
Sitat fra: markusthorsen på torsdag 28. april 2022, klokken 17:17
Sitat fra: ndrsone på torsdag 28. april 2022, klokken 12:27
Sitat fra: markusthorsen på torsdag 28. april 2022, klokken 11:00
Jeg betalte 6-7000 for coating ifjor høst og etter den første vinteren så er jeg veldig i tvil om hvorvidt det var verdt det. Føler det er minimalt med forskjell på coating og vanlig polering + jevnlig vask/spyling av bilen. Har 3 kids så riper har vi også fått, selv om jeg aldri forventet at coatingen skulle beskytte mot dette. Når det er sagt så var bilen sabla shiny i etterkant av coatingen, men det blir den jo av vanlig polering og jevnlig vask også!

Så med mindre dette er et passion prosjekt og du koser deg med å teste ut å legge coating, så tror jeg at jeg ville ha spart meg strevet:)

Sent from my BE2029 using Tapatalk

Ble litt i tvil nå, hehe.
Litt off topic, noen tips ang kids og denne bilen? Har sett anbefalninger om å få matter under barnesetene, og en folie i dørkarmen der de går inn og ut.
Hehe, ja jeg har kjøpt mye snadder til bilen for å barnesikkre den så godt som mulig! Alt er kjøpt fra AliExpress, så om du får bil i juli så ville jeg bestilt nå slik du vet at alt er på plass i forkant

Det meste går igrunn ut på å beskytte utsatte flater slik at man kan selge bilen igjen uten at det ser ut som en krigssone mtp riper og slitasje!

Bare å spørre hvis du har spm:)

Ser at bildene er veldig dårlig oppløsning, så sikkert vanskelig å se, så her er linker:

https://a.aliexpress.com/_mPOh13g

https://a.aliexpress.com/_mNXpCX8

https://a.aliexpress.com/_m073l82

https://a.aliexpress.com/_mL5wazC

https://a.aliexpress.com/_msrD0WE

https://a.aliexpress.com/_mOJHthy

https://a.aliexpress.com/_msTkiSi

Jeg gikk for matt svart på alt slik det ser mer eller mindre OEM ut. Glemmer ofte at jeg har de ulike tingene :)Sent from my BE2029 using Tapatalk
Bilen blir jo sende ut som en taxi i sør-amerika! Hver sin smak.
Hehehe, ja det ser kanskje litt jalla ut basert på bildene på AliExpress. Men med svart interiør og alt av stash i matchende matt svart, så føler jeg det ser meget OK ut! Her ser du 5 av produktene i samme bilde! Ikke så mye som stikker seg ut her vel?

Hver sin smak er helt korrekt og hvert sitt forsøk på å holde bilen "fin" med 3 kids mellom 1 og 4

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#15
Model Y / Sv: Keramisk coating
torsdag 28. april 2022, klokken 17:17
Sitat fra: ndrsone på torsdag 28. april 2022, klokken 12:27
Sitat fra: markusthorsen på torsdag 28. april 2022, klokken 11:00
Jeg betalte 6-7000 for coating ifjor høst og etter den første vinteren så er jeg veldig i tvil om hvorvidt det var verdt det. Føler det er minimalt med forskjell på coating og vanlig polering + jevnlig vask/spyling av bilen. Har 3 kids så riper har vi også fått, selv om jeg aldri forventet at coatingen skulle beskytte mot dette. Når det er sagt så var bilen sabla shiny i etterkant av coatingen, men det blir den jo av vanlig polering og jevnlig vask også!

Så med mindre dette er et passion prosjekt og du koser deg med å teste ut å legge coating, så tror jeg at jeg ville ha spart meg strevet:)

Sent from my BE2029 using Tapatalk

Ble litt i tvil nå, hehe.
Litt off topic, noen tips ang kids og denne bilen? Har sett anbefalninger om å få matter under barnesetene, og en folie i dørkarmen der de går inn og ut.
Hehe, ja jeg har kjøpt mye snadder til bilen for å barnesikkre den så godt som mulig! Alt er kjøpt fra AliExpress, så om du får bil i juli så ville jeg bestilt nå slik du vet at alt er på plass i forkant

Det meste går igrunn ut på å beskytte utsatte flater slik at man kan selge bilen igjen uten at det ser ut som en krigssone mtp riper og slitasje!

Bare å spørre hvis du har spm:)

Ser at bildene er veldig dårlig oppløsning, så sikkert vanskelig å se, så her er linker:

https://a.aliexpress.com/_mPOh13g

https://a.aliexpress.com/_mNXpCX8

https://a.aliexpress.com/_m073l82

https://a.aliexpress.com/_mL5wazC

https://a.aliexpress.com/_msrD0WE

https://a.aliexpress.com/_mOJHthy

https://a.aliexpress.com/_msTkiSi

Jeg gikk for matt svart på alt slik det ser mer eller mindre OEM ut. Glemmer ofte at jeg har de ulike tingene :)Sent from my BE2029 using Tapatalk
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA