Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - StigErik

#1
ë-C4 / Sv: Feil på rekkevidde
søndag 11. juni 2023, klokken 05:19
Jeg har hatt eC4. Er det kaldt så er strømforbruket ganske drøyt, og batterikapasiteten tilsvarende dårlig. Har opplevd å bruke 50% av batterikapasiteten på en 4,5 mils tur, med snittfart på 60 km/t. Men da i -24 C. Rekkevidde på vinteren er ikke denne bilens beste egenskap akkurat.
#2
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
onsdag 29. september 2021, klokken 08:39
Dette oppfører seg helt motsatt. Ulyden er kraftigst akkurat i midtpunktet mellom forbruk og regenerering. Det er faktisk minst lyd, eller ingen lyd, når man tråkker hardest på gassen.

Mitt poeng overfor forhandleren min er at bilen var totalt fri for dette når den var ny. Det har kommet gradvis, og blir bare verre og verre.
#3
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
torsdag 16. september 2021, klokken 08:34
Det var godt å høre. Jeg husker med gru den XM'en jeg hadde der man byttet lenkearmer i forstillinga et par ganger mellom hvert service-intervall....

Men tilbake til min eC4 og ulyd. Jeg har forsøkt å finne ut hvordan ulyden kommer inn i kupeen, og det er ikke overraskende gjennom torpedoveggen. Det er områder der som ikke er dekket av noe lydisolasjon, og jeg mistenker at det kommer inn der. Kilden til ulyden mener jeg må være motoren, men dette skal jeg også prøve å finne ut av.
#4
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
torsdag 16. september 2021, klokken 08:07
Sitat fra: Stigb på onsdag 15. september 2021, klokken 16:46
Sitat fra: StigErik på onsdag 15. september 2021, klokken 13:45
Ja det er garanti nå. Men hvis bærekulene holder 13.000 km, så må man jo bytte de for hver 13.000 km  - også etter at garantien har gått ut.

Der er jo heldigvis ikke sånn garanti virker, dersom de ryker så fort også etter at de er byttet/etter at garantien på bilen har gått ut så får du selvfølgelig byttet de på nytt uten å måtte betale noe.
Jeg er litt usikker på det. Har du noe dokumentasjon på at det er sånn?

Min erfaring - i alle fall med Citroen - er at etter garantiperioden så får man dekket deler som ryker igjen hvis de er under 2 år, men arbeidet må man betale for.
#5
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
onsdag 15. september 2021, klokken 13:45
Ja det er garanti nå. Men hvis bærekulene holder 13.000 km, så må man jo bytte de for hver 13.000 km  - også etter at garantien har gått ut.
#6
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
onsdag 15. september 2021, klokken 12:32
Min var helt lydløs fram til den hadde gått ca 1500 km. Nå har den gått 13.000, og det har vært slitsomme kilometer for å si det sånn.

Som om ikke det er nok så var jeg på service som skulle gjøres ved 12.500 km. Da fant de ut av begge bærekulene foran hadde slakk. Etter 13.000 km!! Hadde det stått en ekstra null bak så hadde det vel vært normalt....

Hadde jeg visst det jeg vet nå, så hadde jeg selvsagt aldri i verden kjøpt denne bilen. Ikke er det så sabla lett å få hevet kjøpet heller, for da kreves det nok at ting er verre enn dette.
#7
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
onsdag 15. september 2021, klokken 09:25
Jeg mener det er en ulelyd fra drivverket. Det er en monoton lyd, som ikke er verken vindstøy eller noe elektronisk fra dashbordet. For de teknisk interesserte så er den nesten som en sinustone som varierer med hastigheten. Mest plagsom er den ved eksakt 77km/t, og frekvensen på den ved 77 km/t er 859 Hz. Min forhandler har sett på det (sier de) uten å finne noe galt... Men de anerkjenner at lyden er der. Samtidig sier de også at den er der på alle andre eC4, noe de nok har rett i. Jeg har prøvekjørt to andre biler, og den er der på de også, om enn noe svakere enn på min.

Jeg mener dette er en konstruksjonsfeil ifm lydisoleringen mellom motorrom og kupeen.

Her er et opptak av hvordan det høres ut:

https://youtu.be/yZ6wMeqYb1A

#8
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
mandag 13. september 2021, klokken 09:00
Jeg fikk bilen min i februar, og har kjørt over 13.000 km med den. Tenkte å dele litt erfaringer.

Lavt støynivå i utgangspunktet, helt på høyde med mange dyrere biler. God fjæringskomfort på godt underlag. God på vinterføre. Gode seter. Baksetene er ubrukelige for voksne.

Ikke mer enn helt OK understell, selv om den fjærer komfortabelt på godt underlag. Dyrere biler er bedre, til og med Ioniq 5 er betraktelig bedre her. Kjører man på grov grus eller høvlet is/snøføre så høres det veldig godt. Hører også godt grus som spruter opp under bilen.

Ytelser og forbruk synes jeg er bra!

Lading - den lader veldig kjapt, i praksis 100 kW helt opp til godt over 50% batteri. Har ingen ting å utsette på dette.

Ting som ikke virker:
Å spille musikk fra USB minnepinne fungerer dårlig. Den husker ikke hvilken låt som ble spilt sist, og hopper gjerne en 2-3 låter bakover når bilen startes på nytt. Den husker heller ikke hvorvidt musikk/radio var på eller ikke sist man kjørte, eller om det var radio eller USB man spilte. Dette oppfører seg helt bingo.

MyCitroen appen er totalt rubbish. Hos meg får jeg aldri oppdatert noe som helst i appen før jeg setter meg i bilen og starter den. Appen viser heller ikke forbruk på turer man har hatt. Å starte klima fra appen har aldri fungert.

Alt i alt er jeg ikke særlig imponert, og ville gitt den terningkast fire hvis jeg var bilanmelder.

Men så til det som er virkelig ille. I hastigheter rundt 75-80 km/t avgir den en intens ulelyd - omtrent som noen spiller blokkfløyte inni dashbordet. Dette er virkelig plagsomt! Min forhandler er ikke spesielt villig til å ta problemet seriøst eller gjøre noe med det. Jeg får beskjed om at "dette er normalt"... Men jeg har ikke gitt meg på det, og hvis de ikke begynner å ta det seriøst så blir det advokathjelp fra NAF her snart er jeg redd.

Noen andre som har opplevd en slik ulelyd i sin bil?
#10
ë-C4 / Sv: Er det noen som har fått bilen sin utlevert ?
onsdag 23. juni 2021, klokken 12:52
Jeg fikk min så tidlig som 8 februar. Dette var da ikke en produksjonsbil som jeg opprinnelig hadde bestilt, men det som forhandler kalte "lagerbil" - antagelig ment som demobil? Det er visse detaljer som skiller seg fra produksjonsmodellene, bla setetrekk og et par andre småting jeg ikke husker. Har kjørt ca 6000 km med den så langt!
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA