Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Nasseliten

#1
Ariya / Apple car play
onsdag 31. januar 2024, klokken 15:33
Plutselig har Apple car play sluttet å koble seg på automatisk. Når jeg prøver manuelt så ser jeg under lydkilder at Carplay er grået ut. Så ingen hjelp der.
Skal ha bilen på service og på den oppdateringen jeg ble innkalt til i slutten av februar, men det er jo en stund til så om noen vet hvordan det kan løses er jeg takknemlig.
 
#2
Ariya / Sv: Skuffet over rekkevidde,
søndag 03. desember 2023, klokken 18:47
Joda, Jeg vet jo det blir redusert i kulden, men så mye? Inntil 30% reduksjon sier de i MOTOR.

Forrige dagen var det minus 10 og nytt lavmål. 100% og 21 mil. Det er jo halvering, men jeg vet ID4 og Skoda sliter også med svært dårlig rekkevidde vinterstid

Noen med 63 kwh som også opplever halvering av kjørelengden?

#3
Ariya / Sv: Har du virkelig ikke lys i logoen?
søndag 19. november 2023, klokken 20:26
Sitat fra: El-inor på søndag 19. november 2023, klokken 20:13Forhandler gjorde det for meg. Nok av oppskrifter på FB som viser hvordan man kan gjøre det selv.

Takk for svar. Da skal jeg spørre Birger
#4
Ariya / Innbyttepris
søndag 19. november 2023, klokken 20:20
Jeg kjøpte Advance 63 kostet 420- med lakk, vinterdekk og tilhengerfeste ble det ca 460. Alternativet var 87 Evolve, men det kostet 90 000 mer den gang.

Ville gjerne bytte inn bilen til 63 Evolve, men alle bilforhandlere vil bare gi ca 320 for min, Det er jo helt uhørt spør man meg. De ligger jo på 420 på Finn? Tjene oppimot 100 000 på en bruktbil er jo litt voldsomt? Hørte på en topputgave nye KONA uten takluke som gikk som demo. Den ville de sette ned med 25000 bare. Er jo biler i samme prisklasse så snodig regnestykke
#5
Ariya / Skuffet over rekkevidde,
søndag 19. november 2023, klokken 19:59
Har Advance 63 og når det er kjølig ute, -1-3 går gjetto-meterert de kaller bare til 249 km. Etter en tur fra Oslo ytre øst til Røyken sentrum i går satt jeg igjen med 69 km da jeg var hjemme igjen.

Er ikke dette dårlig da? Går gjerne 430 på sommeren. Noen som har erfart det samme?
#6
Håper på det samme.

Kommer det noen oppdatering av software snart tro? Håper på en helt nytt utseende og karet er jo helt utdatert. Advarer om bommer i Indre østfold hvor alle bommer ble fjernet for mange år siden
#7
Ariya / Sv: Har du virkelig ikke lys i logoen?
søndag 19. november 2023, klokken 19:50
Kult, jeg vil gjerne ha,så hvordan fikk du til det? Svakt opplyst duger for meg,logo er jo ikke lov opplyst i EU/EØS, men lov i USA.

Litt rart når fete lysstriper er lov som på ID.
Er det fare for bot tro?
#8
Ariya / SMS
mandag 12. juni 2023, klokken 13:12
En nabo ringte på døra og sa Bagasjedøra står åpen på bilen min og har gjort det lenge. Jeg Parkerer ca 6/7 meter fra inngangen og vel inne og skulle legge fra meg nøklene så kom jeg vel borti Åpneknappen.

Er det ikke dumt appen ikke sender en SMS etter noen minutter om at dører eller vinduer er åpne?
Det er sånn på Kona vet jeg.

En annen ting er at den sier fra om Bomstasjoner, som jeg har huket av for, med kraftig røst " Advarsel bomstasjon" som jeg vil huke av for jeg kan jo ikke bare snu som regel. Det jeg savner er at den kan gi samme talebeskjed om fotobokser. Der kommer det bare to raske piip som man lett overhører.

Navigasjonen opplyser også om bomstasjoner for er fjernet for mange år siden som i Indre Østfold. lenge siden kartet er oppgradert tro?
#9
Ariya / Sv: Oppdatering
lørdag 27. mai 2023, klokken 20:13
Dessverre ikke. Det er den første jeg har fått mener jeg. Den gikk veldig fort å laste  og slukket plutselig da den var på 6 prosent. Jeg så i ettertid at jeg fikk trådløs Apple carplay. Det hadde jeg ikke før, så sikkert det da.

#10
Ariya / Oppdatering
lørdag 13. mai 2023, klokken 16:26
Fikk melding om oppdatering i dag. Noen som vet hva som er nytt? Jeg kunne ikke se hva ved første øyekast
#11
Ariya / Sv: Ariya - DAB+ mangler bildeinformasjon
onsdag 10. mai 2023, klokken 13:01
Funnet ut av det? Jeg skummer nett og youtube etter info, men ikke sett/lest noe om det.
Rart ikke de som tester sjekker mer av sånt tenker jeg.  Uansett må Nissan komme med det på oppdatering.

#12
Takker. Ikke verre enn det nei. Det fungerte bra altså? Tror ikke jeg tør rote ned det selv. Risikerer vel å få en karamell så jeg hører med BNH om de kan ordne det kjapt og billig :)
#13
Jeg leste ett sted at opplyst logo på biler nå har blitt lov i EU for noen måneder tilbake.

Vi er jo best i klassen til å følge opp nye regler derfra, så vet noen om alt ligger klart? Bare en liten oppdatering så er lyset klart?

Det er jo lov i USA og jeg synes det ser stilig ut så jeg håper alle Ariyane er klargjort med det.

Noen som vet noe mer?

#14
Min 63 Advance med 19 tommer felg står oppført i 28 mil fulladet. Selv nå når det er 6-10 grader ute så lurer på om det kan være riktig. Den skal gå 40 mil på sommeren, men må det bli godt over 20 grader før den står i førr?

Kan det være noe feil som det var med MG? Da måtte den inn til balansering.

Jeg kjører mest på vanlige veier, ikke motorveier i det daglige.

Noen andre som har erfaring?
#15
ok, T-Max. Det er nok grunnen. Jeg tror 63 kwt kan komme opp i 45 mil vakre sommerdager. Den jeg så på i fjor hadde over førr og var ikke fulladet engang. Jeg så i motor at 87 kwt mistet 25% i vintertesten så kan kan jo stemme noe lignende med 63 kwt.

Jeg leste nå at bruker nr 2 til app må ha nøkkel og sitte i bilen og gjennomføre prosessen slik jeg gjorde. Jeg trodde det var en master som måtte gi andre tillatelse. Det er sånn på KONA.

Jeg har ennå ikke prøvd selvkjøring så håper alt er i orden med min så jeg slipper rattbytte.

Jeg håper også på lys i frontlogo. Det er jo lov i USA og hvis logoen er svakt opplyst kan jeg ikke skjønne hvorfor ikke. Alle ID-bilene med lysstripe mellom frontlyktene er jo ganske voldsomt. Samme med lysgrillen til Skodaen.

Begrunnelsen om at det ikke er lov å lyse opp logo virker jo litt rart da. I allefall når logo er liten og diskret opplyst. Kan jo se for meg ID buzz med opplyst logo kan bli voldsomt

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA