Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - krl

Sider: [1] 2 3 ... 63
2
Tesla / Sv: Starlink kan nå bestilles, har du bestilt?
« på: Mandag 29. August 2022, klokken 17:20 »
Ser ut til at de første terminalene ble levert i dag: https://twitter.com/search?q=starlink%20norway

3
Model S 2013 - 2022 / Sv: Vindusvisker skraper i undersiden av panser
« på: Tirsdag 16. August 2022, klokken 14:25 »
Merkelig at de ikke inspiserer dette på service.. Det er en godt kjent feil ja.

4
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største bløff?
« på: Mandag 15. August 2022, klokken 10:08 »
I mine øyne er dette egentlig kjernen i problemet med at Tesla ikke vil bruke en eneste sensor som faktisk ser fysiske hindringer uten objektgjenkjenning. Tesla sitt kamerasystem er 100% avhengig av at objektene faktisk gjenkjennes og dermed detekteres som en hindring, hvis ikke vet ikke bilen at det er en fysisk hindring der og kjører bare på. Lidar eller radar vil vite at det er en fysisk hindring der, og at bilen MÅ stoppe, selv uten at de trenger å forstå hva som er der. De vet bare det er noe fysisk i veien. For AP/FSD så vil det bare ignoreres om man ikke klarer å detektere at det er en fysisk ting.

Tesla må nok bare i gang å lære systemene opp også med dukkene som brukes av testorganene, så vil de ace testene, men ikke nødvendigvis alle real life scenarioer...
Med tanke på radar, så er ikke dette nødvendigvis riktig på systemnivå. Disse radarene som benyttes til ACC og antikollisjon er gjerne doppler-radarer. Og sånn sett vil de være gode på noe som beveger seg relativt omgivelsene. Samtidig som stillestående kjøretøy i kjørebanen knapt nok blir synlige...

Forstår det som om det gjerne er CAN-grensesnitt på disse, som gir ut informasjon på "objekt-nivå", så sånn sett er du avhengig av at ikke-doppler-delen av radaren gjenkjenner det som evt. står stille i kjørefeltet. Og det er ikke trivielt å se om dette er en bro over veien, en skjøt i asfalten, et kjøretøy, en plastpose osv...

5
Bestilling og levering / Sv: Levering Plaid S/x
« på: Torsdag 11. August 2022, klokken 14:22 »
Er det noen tegn på hvilke farger som leveres raskest på Model S?

6
Model S 2013 - 2022 / Sv: TESLA MODEL S - DØRHÅNDTAK
« på: Tirsdag 14. Juni 2022, klokken 12:14 »
Pass på at dette kan være farlig. Har vært borti at dør åpner seg i fart. Med litt uheldig helning på parkeringen, så går døra fort i siden på en annen bil eller murkanter++...

7
Elbiler i media / Dømt til å betale bompenger for elbil -- i periode med fritak
« på: Onsdag 19. Januar 2022, klokken 13:22 »
https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/nWnv1Q/doemt-til-aa-betale-60-000-kroner-etter-bompasseringer-til-tross-for-elbilfritak

Linken er dessverre bak betalingsmur. Oppsummert, så er drosje-selskapet Ridel, som startet opp som ren elbil-drosje, nå dømt til å betale bompenger i perioden før bompenger ble innført for elbil i Kristiansand...

Dette virker som nok et forsøk på å kvele Ridel; både lokalavisen, politikere og andre har forsøkt å presse dem ut av markedet. Mengden artikler med negativt fokus ser ikke ut til å ha noen ende, så her er det tydeligvis noen med makt som føler seg "tråkket på tærne".


8
Model S 2013 - 2022 / Sv: Hengerfeste på Model S refresh?
« på: Torsdag 13. Januar 2022, klokken 19:48 »
Får satse på det.. Hjelper nok godt på salget her i landet alle fall!

9
Tesla / Sv: Giga Berlin med nye farger!
« på: Mandag 10. Januar 2022, klokken 21:08 »
Det er vel forhåpentligvis rendringen. Eller forberedes kundene på dårlig lakk? Sølv flott på Model 3, og ser ganske så ålreit ut på Y også.

10
B-Electric / Sv: dårlig kvalitet på motorer?
« på: Lørdag 27. November 2021, klokken 16:56 »
Tenker det er fornuftig å ha forsikring som dekker motor-havari i så fall. Hvis det finnes. Det er neppe billig å bytte den, men har ikke sett noen pris.

11
Model 3 / Sv: Model 3 i lys metallic
« på: Onsdag 10. November 2021, klokken 13:40 »
Mener de fleste ble registrert som grå, så fargen i registeret stemmer ikke. Jeg vet om tre av disse som kom offisielt fra Tesla til Norge, så da er det mest sannsynlig langt flere totalt.

12
Model 3 / Sv: Model 3 i lys metallic
« på: Onsdag 10. November 2021, klokken 12:56 »
Denne fargen var såpass populær at vår bil med tildelt VIN plutselig ble "omfordelt" og overtatt av noen andre. Så da ble det rett og slett kansellering av bestillingen, da de ikke kunne skaffe ny. Silver var kun tilgjengelig i kort tid ja.

13
Model S 2013 - 2022 / Sv: pris på nytt batteri
« på: Torsdag 02. ſeptember 2021, klokken 09:51 »
Et batteri som er byttet på en bil på garanti senere enn 5 år etter kjøp vil ikke ha noen reklamasjonsrett. Unntaket er om bilen er eldre enn 5 år, men solgt fra profesjonell part til privatkunde for mindre enn 5 år siden.

Fkjl begrenser absolutt reklamasjonsfrist oppad til 5 år etter kjøp. Ytelser ut over det er frivillig fra selgers side. Så her er man prisgitt hvilke betingelser Tesla gir på et batteribytte.

Det stiller seg naturligvis annerledes om man betaler for batteribyttet selv.
Det høres ikke korrekt ut. Har du noen kilde på at lovverket er endret? Tidligere har det alltid vært slik at det påløper ny reklamasjonsrett på deler som er skiftet under reklamasjon. Noe som feiler på nytt, vil være en resultat av en mislykket reparasjon. Ref. https://www.jusstorget.no/reklamasjons-og-foreldelsesreglene-etter-at-selger-har-forsokt-utbedring-2/

Altså, har Tesla reparert bilen med nytt batteri, så har du ny reklamasjonsrett på dette slik jeg forstår dette.

Noe annet vil sparke beina under alt av miljøhensyn gjennom lovverket. Det kan ikke være slik at noe kan repareres med "tape" eller dårlige deler, som akkurat holder frem til opprinnelig reklamasjonsrett er ute. Da vil vi få et enormt søppel-problem og det vil lønne seg å produsere ting som ikke varer. Slik kan vi ikke ha det.

PS, jeg ville sjekket dette med en advokat som kan slikt godt dersom Tesla krangler her...

Og; hvis argumentet her er at dette ble byttet på garanti etter 5 år var gått, så har du vel betalt for garantien? Og sånn sett bør det vel da også være ny reklamasjonsrett her -- selv om det kanskje kan være mer ullent enn hvis bytte var på ordinær reklamasjonsrett.

14
Tesla Owners Club / Sv: Årsmøtet 2021
« på: ſøndag 29. August 2021, klokken 11:32 »
Basert på det som skrives her, så virker det ikke som om styret ønsker åpenhet. Og det er uheldig. Da får man fort en liten klikk som styrer alt uten input fra medlemmene.

15
Kristiansand / Sv: Kristiansand skal bli Norges første helelektriske by
« på: Torsdag 11. Mars 2021, klokken 20:24 »
Ridel er spennende ja. Det ble en vanskelig start med tanke på uklare og ikke-harmoniserte regler rundt taksameter vs. frislipp av løyver. Finnes det statistikk over markedsandelen til de ulike drosjeselskapene?

Sider: [1] 2 3 ... 63