Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Randomrex

#1
Model Y / Sv: Knepping/klikking fra dashbord
søndag 11. desember 2022, klokken 22:49
Har det samme, men fra førersiden.
Vært inne hos Tesla to ganger og begge gangene sier de det er normalt. Jeg skulle gjerne fått bekreftet at de faktisk hadde åpnet og sjekket, men det kan de ikke bekrefte.

Det merkelige er at jeg føler det også skjer over noen dumper i veien, eller om man svinger hardt. I tillegg til at man får dem når man står stille og venter på at bilen skal varme seg opp...

Hadde det vært HVAC hadde det vel også vært på alle biler og samme side?
#2
Model Y / Sv: Dirrelyd i dashbordet rett foran rattet
onsdag 25. mai 2022, klokken 16:12
Har en time en gang i juli selv... Har jo mine tvil på at det blir løst, men jeg kan jo ikke begynne å demontere bilen min selv.  ???
#3
Model Y / Sv: Dirrelyd i dashbordet rett foran rattet
søndag 22. mai 2022, klokken 09:38
Jeg har fått det samme i min Y.
Noen som har vært inne på service og fått det sjekket opp? :)
#4
Model Y / Kneppe/klikkelyder fra dashbordet?
mandag 09. mai 2022, klokken 17:53
Hei alle Y (MIC) eiere! :)

Med 11.000km på baken har jeg ikke angret et sekund på bilen.
Bilen er ikke feilfri, men det er så mye glede som veier opp for det negative.

Jeg skal allikevel ta opp en liten ting som har kommet snikende de siste ukene: Kneppe/klikkelyder fra et sted langt fremme på dashbordet. Først trodde jeg det var noe løst da det kom et klikk/knepp da jeg kjørte over en dump, men i senere tid har jeg jo skjønt at det også skjer når jeg står stille. Mye tyder på at det er noe som varmes/kjøles og som da vokser/krymper (?) og derfor hører man det mest i starten av en biltur. Etter hvert avtar hyppigheten av lyden og kommer kanskje i noen svinger eller dumper.

Fant en video som viser noe av det samme https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/clicking-sound-under-left-side-of-dash-with-air-conditioning-on.130725/ .

Er det noen andre som opplever det samme og noen som har noen erfaring med hva man kan gjøre?
Har vel en lei følelse av at Tesla ikke kommer til å gjøre noe med den lyden?
Allikevel litt små-irriterende lyd å ha, for det høres faktisk over musikken.
#5
Model Y / Sv: Susing i AC kommer og går?
onsdag 13. april 2022, klokken 22:03
Jeg har denne recallen, men ikke utført den ennå.
Ville jo vært gull om man kunne fjernet det, for det var relativt høyt. Og når man har en 50mils biltur går man litt lei av at denne kommer av og på.
Skal sies det ble borte etter ladestopp, kanskje fordi det var kaldere i luften.

Men andre har det også altså?
Noen som har noen gode videoer på det?
#6
Model Y / Susing i AC kommer og går?
onsdag 13. april 2022, klokken 16:04
Hei,

Er det fler som opplever en slags suselyd i ACen nå som varmen har kommet? Lyden, som kanskje kan beskrives som Darth Vader ish, kommer og går hele tiden når ACen står på og den blåser kaldt. Lyden begynner rolig, bygger seg opp over 10-15 sekunder før den stopper i en liten periode. Så er det på'n igjen og igjen og igjen. Siste sekundene er så høye at man hører det gjennom musikken fra anlegget.

Har ikke noe å si om jeg setter den på 1 eller 10, så ikke viftene som blåser luften. Må være noe annet?

Mvh,
Kenneth
#7
Model Y / Sv: Nyttelast Model Y
onsdag 09. mars 2022, klokken 12:44
Må innrømme jeg har ikke lest hele denne tråden, men er det noen som faktisk har spurt Tesla om vi som fikk bilen tidlig kan få juster opp vår nyttelast på noen måte?
#8
Hei, jeg har en servicetime på min Y på grunn av en tilfeldig brummelyd i 1-2 sekund ved oppstart eller tidlig under kjøring. Ganske kraftig og dyp lyd, så bilen vibrerer faktisk litt av det... Har vært inne før for det, men da klarte de ikke reprodusere lyden. Denne gangen har jeg logget det med "bug report".  :+1:

Men poenget med denne tråden er et ekstra punkt som har dukket opp på servicen min:
"Install Supermanifold to Compressor Pipe Insulation Foam and Harness Connector Cover".
Noen som vet hva dette er? Noe i forbindelse med varmepumpen?
#9
Model Y / Sv: Kort brummende lyd når man starter i kulde?
søndag 28. november 2021, klokken 10:49
Mange interessante kommentarer her, er det kun jeg som har dette altså? Jeg og Kim-. :)

Jeg fikk bilen for 3 mnd siden og skal på min første service nå på onsdag - da for å bytte en baklykt som ikke bare hadde dugg men også vanndråper i seg. Fikk en telefon fra en kar i Tesla som sa de skulle legge på noe isolasjon fra "Supermanifold" til kompressor. Hva nå enn det betyr.

Jeg fikk en liten snutt på film her, men den var veldig mye lavere enn før så ble ikke så bra.
Skal fortsette å prøve å fange det opp.

Jeg kan bekrefte at jeg sto helt stille en gang (da satt jeg i garasjen), men de andre gangene har jeg akkurat startet å trille (frem eller bakover).

Jeg kan leve med det, men skulle likt å kunne forklare hva det er om jeg har med noen andre i bilen, for det ganske drøyt og litt skremmende første gangene.
#10
Model Y / Kort brummende lyd når man starter i kulde?
fredag 26. november 2021, klokken 15:56
Hei,

Jeg har merket meg en lyd (og vibrasjon) som kommer ganske raskt etter at jeg har satt meg i bilen.
Har dessverre ikke fanget det på kamera for det skjer ikke alltid, men jeg skal prøve å beskrive:

Jeg setter meg inn og innen kort tid (av og til før jeg kjører eller rett etter jeg har startet)  kommer en dyp og høy buldrende lyd fra midtkonsollen (tror jeg). Den varer i ca 1-2 sekunder før den gir seg. Buldringen er ganske kraftig og man kjenner nesten litt vibrasjon i bilen. Tenkte først det var bremser eller noe som måtte løsne, men litt rart for i går hadde jeg kjørt 2 meter før det skjedde.

Noen som har merket det samme? Skjedd meg 4-5 ganger nå, så fremover må jeg jo filme hver gang jeg skal kjøre i håp om å fange det opp. Alle gangene har det vært kaldt.

#11
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Utlevering av vinterdekk?
søndag 17. oktober 2021, klokken 10:46
Sitat fra: Randomrex på lørdag 16. oktober 2021, klokken 11:05
Noen i Oslo eller omegn som har fått vinterhjul?
...og finnes det noe telefonnummer man kan nå noen i Tesla på? Sitti 65 minutter og ventet, uten noe svar noe sted i dag. :)

Dro innom Tesla Grorud jeg, der fikk jeg en epost med en kalender der jeg fikk beskjed om at jeg kan hente hjul i Drammen... Hadde jo håpet å slippe turen men også litt rart at de tar 825kr for selve skiftet når man ser andre får første hjulskift gratis?  Noen som har hentet hjul i Drammen?
#12
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Utlevering av vinterdekk?
lørdag 16. oktober 2021, klokken 11:05
Noen i Oslo eller omegn som har fått vinterhjul?
...og finnes det noe telefonnummer man kan nå noen i Tesla på? Sitti 65 minutter og ventet, uten noe svar noe sted i dag. :)
#13
Model Y / Sv: Spørsmål om Cruise Control
torsdag 16. september 2021, klokken 20:07
Om jeg ikke husker feil, reduserte ID3en jeg kjørte hastigheten før skiltet. Her kan jeg ta feil, men det virket veldig smooth.

Så da er vi enige - i vanlig CC (ikke autostyr) leser ikke bilen skilt? Eller er det mulig med Enhanched? 🙂 Eventuelt en innstilling jeg ikke finner?

Er litt kjipt om det ikke finnes, for funksjonalitet er jo der, det funker jo med autostyring... Someone please call Elon Musk. 🙃
#14
Model Y / Sv: Spørsmål om Cruise Control
torsdag 16. september 2021, klokken 08:57
Hei,

Jeg skal teste å holde spaken nede! :)

På Autostyring tilpasser min bil seg farten helt fint, og det er derfor jeg er litt mulefunken på at den ikke gjør det under vanlig Cruise Control. Det burde jo være en innstilling for dette, men jeg føler jeg har testet alle knappene som finnes i skjermen, uten at bilen endrer hastiget i forhold til skiltene i vanlig CC.


Sitat fra: alfaalfa på onsdag 15. september 2021, klokken 23:24
1. Jeg mener at hos meg så bremser den ned automatisk. Enten er det en innstilling, eller så er det at jeg har EAP.
Sikker på at du ikke har på autostrying og bare vanlig Cruise Control?
#15
Model Y / Spørsmål om Cruise Control
onsdag 15. september 2021, klokken 23:12
Hei,

Jeg trenger litt hjelp til å forstå noen ting rundt Cruise Control. :)

1. Hvorfor kan ikke bilen bare følge hastigheten på skiltene?
Setter jeg på CC i 80 km/t og kjører inn i 50 sone uten biler foran meg som bremser farten, fortsetter bilen i disse 80 jeg satte den til. Testa en ID3 her om dagen, og den var jo helt overlegen på dette punktet - fulgte skilt til punkt og prikke.
2. Siden dette da ikke er automatisk, fikk jeg vite at det er fire måter å sette ny hastighet manuelt på:
- Trykk på skiltet som viser rett hastighet på skjermen...
- Slå av CC finn rett hastighet (eller lavere) og aktiver CC.
- Snu på høyre hjul på rattet
- Dytt høyre stikke ned en gang.
Siden jeg må gjøre det manuelt likte jeg best den siste metoden, men plutselig vil ikke bilen lenger oppdatere hastigheten på denne måten...Flere som har opplevd dette?   
3. Hvorfor kan ikke vi få valg som bruker at den leser skiltet og setter hastighet? Autopiloten gjør jo dette, så kan da ikke være noe hokus pokus? :) Dette er ikke en funksjon man får i Enhanched eller FSD, sant?© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA