Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Rusalka

Sider: [1] 2 3 ... 12
1
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Torsdag 15. Desember 2022, klokken 15:44 »
Fikk mail fra Skoda nå på mandag om at det nå var vår bil sin tur.  Skulle bli kontaktet av forhandler en de første dagene. Ble opplyst om at nytt 12v ble montert. Så de har fått inn noen batterier iallefall … Regner med at det blir bare 3.0, men håper på siste versjon ! Time will show🎅🏻

2
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
« på: Torsdag 17. November 2022, klokken 12:04 »
80x, motatt mai 2022 kjørt ca 13 000 km.
Stort sett kjempefornøyd.
Oppdaget i dag en litt (ok, kanskje ubetydelig) feil ...
Det "stilige" velkommen lyset som lyser opp bakken ble plutselig ikke så stilig lenger.....
Dette skjedde på begge sider av bilen.
Har ikke vasket bilen i maskin.
Noen andre som har sett noe lignende ?
Burde vel holdt litt lenger ?

3
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Tirsdag 08. November 2022, klokken 17:15 »
Fikk du vite når du kunne få 3.1  OTA ?  Har noen gjort det?

4
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Tirsdag 08. November 2022, klokken 10:11 »
Har fremdeles ikke fått 3.0 ….. fikk ny bil i mai i år. Noen andre som er i samme situasjon?  Noen som har fått oppdatert til 3.0 (evt. rett på 3.1) på "gamle" biler ?  (Når kjøpte de bilen ?) Virker det som innkallingen er tilfeldig eller tar de de eldste først ?  Noen som vet ?

5
Skoda ENYAQ / Sv: Hvem lager batteriene i Enyaq?
« på: Torsdag 20. Oktober 2022, klokken 22:00 »
Sitat: Et litt interessant moment er også at modellene med firehjulstrekk, altså RS og IV 80X, har et batteri fra en annen produsent enn de øvrige. Kapasiteten er like stor, men de har litt ulik kapasitet for lading. RS og iV 80X har litt raskere effekt i starten, og skal kunne lade nok til å kjøre 100 kilometer på seks minutter, ifølge Skoda, mens iV 80 bruker syv minutter på det samme.
https://www.tek.no/nyheter/sniktitt/i/MLkggr/baade-pen-og-praktisk-vi-kjoerte-skoda-enyaq-coupe

6
Skoda ENYAQ / Sv: Enyaq Coupe RS. Ordredato og leveringstid.
« på: Torsdag 06. Oktober 2022, klokken 17:48 »
Skikkelig kjipt, tror ikke mange så den komme. Og jeg tror ikke prisene på nyere brukte elbiler på Finn synker med det første…. ( men budsjettet er i og for seg ikke vedtatt ennå…. 🤔

7
Skoda ENYAQ / Sv: Forbruk sommertid
« på: Søndag 18. September 2022, klokken 18:34 »
Ja. Det er bevegelsesenergien til en gjenstand i fart. Denne energien stammer nå en gang fra en kilde, her er det batteriet. Siden farten er kvadrert øker denne energioverføringen mer enn lineært. I et vakum ville det vært nok å få bilen opp i fart, men som du riktig påpeker vil bilen måtte tilføres mer energi for å opprettholde denne energimengden. I høy hastighet er det vel luftmotstanden som er den dominerende faktor. I de fleste formlene for utregning av luftmotstanden er igjen farten kvadrert, så vi er like langt …. Takk for presiseringen.

8
Skoda ENYAQ / Sv: Forbruk sommertid
« på: Søndag 18. September 2022, klokken 17:00 »
Har nå kjørt ca 10 000 siden jeg fikk 80x i mai. Langkjøring på kuperte vestlandsveier og fjelloverganger ligger den i underkant av 16 kwt/100km, selv med liten tilhenger ikke mye mer. MEN når jeg kjører i «høy» hastighet. F.eks. Kristiansand Oslo (100 km/h +) går forbruket drastisk opp. Det gjorde på en annen side min gamle diesel også …. Så fysikkens lover kommer nok ikke elbilene unna .. (1/2mv^2).

9
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Lørdag 17. September 2022, klokken 23:55 »
Har ennå ikke fått 3.0 ….. fikk ny bil i mai i år. Håper jeg får innkalling og «hopper» over 3.0 direkte til 3.1 om ikke alt for lenge… (selger sa i mai at 3.0 egentlig ikke hadde mye nytt, men gav først og fremst mulighet til OTA senere …)

10
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Fredag 16. September 2022, klokken 12:02 »

11
Skoda ENYAQ / Varmeapparat for dummies ....
« på: Onsdag 14. September 2022, klokken 10:20 »
I sin tid smilte flere av svigerfar som aldri rørte innstillingene på varmeapparatet i sin 240.  Nå er det jeg som ikke forstår .....
Problem: Det er litt kaldt i bilen => jeg trykker temperaturen til 24 grader => tiden går => fremdeles ikke behagelig temperatur, "Kald" luft kommer ut av dysene. ::)
Hva gjør jeg galt ?
Min løsning foreløpig er enten trykke på "rask oppvarming" eller trykke opp temperaturen på 29 grader..... (da blir det varmt !!)
Noen som kan hjelpe ??

12
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Onsdag 14. September 2022, klokken 10:12 »
Er det noen som ha hørt at 3.1 er oppdatert på noen biler ennå?  Evt. fått avtalt tid til å gjøre det ?
(vil nødvendigvis ta noe tid når nesten 10 000 biler må inn for å oppdatere)
Har noen av de som fikk levert med 3.0 fått oppgradert hjemmefra ?
(antar at de som blir levert nå har 3.1 installert ?)

13
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ruller ut ME3
« på: Onsdag 17. August 2022, klokken 15:30 »
Fikk denne mailen i dag:

Kjære kunde

Det er en glede å kunne fortelle deg at det straks kommer nye funksjoner for din ENYAQ iV! Vi oppdaterer programvaren på din bil for å gi deg en enda bedre kjøreopplevelse nå – og muligheten til å få regelmessige oppdateringer «Over-the-Air» i fremtiden.

Programvaren vil inneholde oppdatering av gjeldende funksjoner, ny design og betjeningsfunksjoner for infotainment. I tillegg vil din ENYAQ iV lades raskere og rekkevidden økes!

For å klargjøre bilen din for større oppdateringer «Over-the-Air», må det installeres et kraftigere 12v-batteri enn det du har i dag. Det gjøres selvsagt kostnadsfritt hos din ŠKODA-forhandler, i forbindelse med oppdateringen.

Hva gjør jeg nå?

Forhandleren din tar direkte kontakt med deg for å avtale time, og de første kundene kontaktes i september. Vær oppmerksom på at denne oppgraderingen tilbys alle aktuelle kunder, og at det derfor kan ta noe tid før du hører fra din forhandler.

Takk for oppmerksomheten og ha en fin dag!


Med vennlig hilsen ŠKODA Norge


14
Skoda ENYAQ / Sv: Hvor mange HK har egentlig iv80X?
« på: Onsdag 13. Juli 2022, klokken 21:06 »
Dette er ikke enkelt…. Det er vel det samme med alle elbiler etter det jeg har forstått. Har selv kjørt over 5000 km med min iv80x, med tilhenger, på tøffe vestlandsveier. Har ikke opplevd annet enn å ha plenty krefter i alle situasjoner. 
Har også kjørt iv80, og det er lett å merke at den manger de ekstra hestene, men klarer seg fint uten! (tror jeg hadde vært fornøyd med iv80 også!). Nå skal det sies at jeg ikke har en spesielt  «sporty» kjørestil…

15
Skoda ENYAQ / Minnefunksjon seter
« på: Mandag 27. Juni 2022, klokken 15:31 »
Har hatt 80x nå i noen uker og er kjempefornøyd. MEN: Nå har minne funsjonen på passasjersiden (seteinnstilling) hengt seg opp. Kan ikke forandre innstilling. Får ikke «lyd» når jeg trykker på valgt tall. Fungerer helt ok på førersiden. Noen som har en løsning/erfaring? 

Sider: [1] 2 3 ... 12