Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Syklist

Sider: [1] 2 3 ... 8
1
Elbiler i media / Sv: Aptera er tilbake.
« på: Torsdag 21. Oktober 2021, klokken 10:41 »
Denne hypereffective doningen er et godt eksempel på hvorfor framtidige avgifter ikke burde legges etter pris, men på energiforbruk.

2
Kjøpe elbil? / Sv: Kia e Niro, citroen e c4 eller tesla?
« på: Onsdag 20. Oktober 2021, klokken 18:34 »
PSA bilene er bra om du ikke kjører mange langturer over 20-25 mil og vil ha en komfortabel elbil. (C4 er nok min favoritt også blant dem, og vi er godt fornøyd med Corsa'en som har samme drivlinje.)

Skal du mye på langtur, er den store fordelen med en Model 3 SR+ effektivitet/rekkevidde og ladenettverket. I tillegg er den suveren med tanke på app/navigasjon o.s.v. Ulempen er relativt mye dekkstøy på grov asfalt og stiv/sportslig fjæring. (Kommer du fra Golf GTi eller liknende er ikke dette noe problem.)

Kia eNiro har jeg ikke erfaringer med, men en kollega er fornøyd med sin.

3
Model 3 / Sv: Dekk uten dekktrykksensor
« på: Mandag 18. Oktober 2021, klokken 19:26 »
Passer 17-toms felger? Det kunne være interessant m.h.p. dekkprofil og komfort på ugjevnt underlag.

(Det er ikke mye marginer rundt bremsekalipere med 16-felger på Corsa'en, så det er neppe mulig med de større bremseskivene på Model-3.)

4
Elbiler i media / Sv: Ionity lanserer Plug & Charge
« på: ſøndag 17. Oktober 2021, klokken 11:24 »
Spørsmålet er om andre biler med CCS ladeport etterhvert kan oppgraderes med programvare som støtter dette?

5
BMW i4 / Sv: Tester av BMW i4
« på: Onsdag 13. Oktober 2021, klokken 17:16 »
Blir interessant å se testresultater av basismodellen med 17-toms felger. Det kan bli interessant både med tanke på støy og komfort.

6
Jeg ser få problemer med dette. Massemarkedet vernes, mens vi som kjøper luksus bidrar til felleskassa selv om vi kjører el.
Enig. Men CO2 avgiftene på fossilbiler burde øke tilsvarende. (Særlig på store pickuper som den påtroppende finansministeren kjører...)

7
Model Y / Sv: Oppstart i Tyskland i oktober....
« på: Fredag 08. Oktober 2021, klokken 11:44 »

8
Kjøpe elbil? / Sv: RWD vs AWD?
« på: Onsdag 22. ſeptember 2021, klokken 19:25 »
Vedlikeholdskostander er neppe et viktig argument. Det er mer et spørsmål om behov for 4WD eller ikke. Kjører du mye under vanskelige vinterforhold, er vel saken grei.

Selv ville jeg valgt Ioniq 5 eller Kia EV6 med RWD dersom jeg var i markedet for en av disse bilene, siden de er litt rimeligere og har lenger rekkevidde. Ville også ha valgt Mode 3 LR RWD om den fremdeles var på menyen.  Jeg har klart meg med trekk på 2 hjul i over 35 år.

Men på sykkel er RWD og trekk på 1 hjul nok. :-)

9
Model Y / Sv: Y på finn
« på: Tirsdag 21. ſeptember 2021, klokken 20:33 »
TMY selges billigere i Tyskland enn i Norge.

Standard hvit LR koster før skatt eller fradrag €51200, eller ca kr 525000 (inkludert levering). Her hos oss koster samme bil kr 549000.

Hvordan er tyske TMY priset i forhold til fossile konkurrenter? Antar det kan være noe i dette at de tilpasser seg markedet også. Elon har jo en misjon om å konkurrere med fossilmerkene. I Norge går det av seg selv, vet ikke hvordan det er med avgiftsnivået på fossilbiler i Tyskland?

Tiguan 1.5 TSi DSG ligger rundt 33000 euro, så der er jo en stor forskjell.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?clim=AUTOMATIC_CLIMATISATION_2_ZONES&con=NEW&dam=0&fe=ALARM_SYSTEM&fr=2021%3A&isSearchRequest=true&ms=25200%3B54%3B%3B%3B&pw=110%3A&s=Car&sfmr=false&tr=AUTOMATIC_GEAR&tr=SEMIAUTOMATIC_GEAR&vc=Car

Men den burde kanskje sammenliknes med SR RWD.

10
Model Y / Sv: Y på finn
« på: Mandag 20. ſeptember 2021, klokken 17:10 »
Lurer på hvor stor etterspørselen er etter TMY i Europa? Virker som Norge har fått en veldig stor andel av bilene som kommer dette kvartalet. Norge er jo relativt sett et veldig lite marked å mette.

Er det fordi det faktisk ikke er så stor etterspørsel andre steder i Europa?

Model Y LR dual motor er for dyr til at den kan få fulle elbilsubsidier på 6000 euro i Tyskland og Frankrike, hvor grensen er på 45000 euro brutto pris.  (Disse landene har ikke momsfritak på elbil, og har lave avgifter på fossilbiler, siden de fremdeles produserer mange av dem og vil støtte egen industri.)

11
Model Y / Sv: Hjulstøy i TMY
« på: Mandag 20. ſeptember 2021, klokken 14:55 »
Doble/tykke sidevinduer hjelper i tunnel, så der har vel Model Y en fordel.

12
Kjøpe elbil? / Sv: RWD vs AWD?
« på: Mandag 20. ſeptember 2021, klokken 14:38 »
Det er vel neppe noe stor forskjell de første årene, men skal du ha bilen lenge, er jo en enklere konstruksjon en fordel. Dersom en overfører erfaringer fra fossilbiler, er jo drivakselmansjetter på biler med forhjulstrekk (og dermed også 4WD) noe som kan ryke. Bytter man dem ikke i tide, må man skifte drivaksler som er dyrt.  Tror dog ikke at bortfallet av noen slike inspeksjonspunkter gjør noe utslag på service pris.

Tror du har summert opp det viktigste, lavere vekt=lavere forbruk. En motor mindre = lavere pris. Dette må selvsagt veies opp mot fordelen med bedre framkommelighet på vinterføre. Spørsmålet er hvor ofte en trenger det.

13
Model 3 / Sv: Kupématter
« på: Lørdag 18. ſeptember 2021, klokken 15:09 »
De orginale Tesla "All weather" gummi mattene fungerte meget bra i SR'en vi hadde i fjor. Dersom de er på lager, kan de anbefales.

14
Kjøpe elbil? / Sv: Det "rasjonelle" valget - familieelbil
« på: Fredag 17. ſeptember 2021, klokken 10:23 »
Syntes mange av bilene du nevner har altfor liten bagasjeplass til en familie på fire, som primærbil. E-Niro, Polestar, XC40, Modell 3 ville jeg si at ikke er store nok.

Både i år og i fjor var vi på sommerferie med Model 3 og full feriebagasje for en familie på 4 med 2 tenåringer. Helt uproblematisk, men frunk og vanlig bagasjerom ble fylt opp på vei mellom overnattingsteder hvor vi måtte ha med alt mulig pikk-pakk.

Husk at før i tiden dro folk på langferie i Europa med VW Boble. :-)

15
Model 3 / Sv: Hva bør en kjøpe
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 12:48 »
Angående bakker, så har SR+ optimal vektfordeling og bra ESP, så den er nok bedre enn både forhjulstrekk og bakhjulstrekk med forbrenningsmotor.

Sider: [1] 2 3 ... 8