Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Vikingmann

Sider: [1]
1
Model 3 / Sv: Hva er den totale kostnaden ved å eie en Tesla?
« på: Tirsdag 14. Januar 2020, klokken 19:44 »
Modell: Litt usikker, men i hvert fall en av Model 3. Sannsynligvis Long Range eller Standard Plus.
Lading: Fellesgarasje i boligområde med ladestasjon. Også ladestasjon på jobb. I tillegg blir det en del lading på langturer med Supercharger / ladestasjoner i Norge og Europa.
Kjøring: Kjører ikke bil i dag, men pendling er ca 45km per dag ti jobb. Lengre turer i inn- og utland i helger og ferier. Vil tippe det blir minimum 15k+ om ikke mer i året i snitt.
Dekk: Regner med at jeg går for Tesla sine originaldekk, men har ikke satt meg inn i det. Om de er gode nok. Kommer ikke til å spare penger på dekk.
Bruksmønster: Mest "vanlig," men også veldig hardt innimellom.
Bompenger: Fra den ene siden av alle bompengene til den andre mtp jobb. Ser det er 8 kr for en vei til jobb.
Verdifall: Jeg kommer til å ta fantastisk vare på bilen mtp vedlikehold, vasking, service osv. Men jeg kommer til å kjøre bilen hardt sporadisk -- men ikke alltid. Den kommer til å stå ute noen vinternetter på fjellet f.eks.
Parkering: Gratis på jobb og hjemme i fellesgarasje.
Forsikringer: Er 28, ingen tidligere ulykker e.l. Har ingen forsikringer i dag.
Betaling: Enten går jeg for 100 % finansiering o/10 år ellers blir det 100 % med egenkapital. Rente er på ca 5 % om jeg ikke husker helt feil.
2
Model 3 / Hva er den totale kostnaden ved å eie en Tesla?
« på: Mandag 13. Januar 2020, klokken 22:18 »
Hei,

Jeg lurer på om dere som har Model 3 kan fortelle meg hva den ekte kostnaden er rundt å eie Tesla? Da tenker jeg på engangs-, faste- og variable kostnader.

Engangskostnader:
- Kjøpe bilen
- Sette opp ladestasjon

Variable kostnader:
- Slitasje på bil som følge av kjøring
- Lading
- Verdifall på bruk av bilen
- Bompenger
- Parkering

Faste kostnader:

- Forsikring
- Lån

Om det er noe vesentlig jeg har glemt i farten er det bare å utdype. Det jeg ser etter er hvor mye koster det å ha en Tesla? Og da tenker jeg ikke på kjøpesum. Jeg har mulighet for lading hjemme. Bor i Oslo-området.

Sider: [1]