Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - thbo

Sider: [1] 2 3 ... 7
1
Tesla Pickup / Sv: Har du bestilt cybertruck?
« på: Fredag 20. Desember 2019, klokken 22:24 »
Ikke bestilt eller reservert, men forhåndsbestilt

God jul, fellow truckers!

2
Tesla Pickup / Sv: Avstemning.Tesla cybertruck blir på lett lastebil. Hva gjør du da?
« på: Tirsdag 17. Desember 2019, klokken 09:09 »
Manglet ikke alternativet «Avventer om den lar seg registrere/klasse ned til personbil» ? Mtp at ingen faktisk vet om den er umulig å få typegodkjent som personbil ennå, eller om den får dispensasjon (fordi det er elbil e.l.?).

3
Tesla Pickup / Sv: Har du bestilt cybertruck?
« på: Lørdag 14. Desember 2019, klokken 00:23 »
Kun Tri-motor med dobbelt batteri og svært høy egenvekt vel?

Uansett vet jeg ikke hvor overførbart dette er til norske klasser (og mulighet til nedklassing)?

4
Tesla Pickup / Sv: Har du bestilt cybertruck?
« på: Torsdag 12. Desember 2019, klokken 12:36 »
Er jo bare en god demonstrasjon En «pansret» CT kan jo kjøre over det meste Forresten gjør det også det lettere for FSD på CT enn for lille Model 3 som må passe seg for mye mer

5
Tesla Pickup / Sv: Har du bestilt cybertruck?
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 14:48 »
(min signatur består kun av elbilene (pga forumet), ikke min fossile SUV som vil erstattes av CT)

6
Tesla Pickup / Har du bestilt cybertruck?
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 14:38 »
Skal du ha noen effekt av solcellepanelet kan du uansett ikke lukke den porten

Ville ha bygd på garasjen i front med slikt drivhus ment å sette mot vegg og (ekstra) stor dobbel glassdør

7
Tesla Pickup / Har du bestilt cybertruck?
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 09:40 »
Det er klart den bruker unødvendig mye strøm om alltid kun en person uten lastebehov kjører rundt i den tunge bilen, [...].

Vel, nå ryktes det jo at den skal kunne lage ganske mye av strømmen selv,  nok til 3 mil i snitt per dag, så hvis den stort sett parkeres ute på dagtid, blir det kanskje ikke så ille?

Nok et godt poeng! Om enn sikkert noe mindre i Norge. Throw it on the pile!

8
Tesla Pickup / Har du bestilt cybertruck?
« på: Onsdag 27. November 2019, klokken 08:15 »
Har bestilt Cybertruck med tri-motor, kommer til å bli min første el-bil. Faktisk første nybil også. Kinder-egget bestående av trekkvogn, varebil, sportsbil, bakseter for voksne og økonomisk pendlerbil gjorde at jeg for første gang vurderte nettopp dette.

Forstår ikke kritikken mot utseende. Dette er vel bare svake menneskers ryggmargsrefleks mot endring og annerledeshet? Cybertrucken får jo Forden til å se ut som noe plastskrammel av en jente-lekebil.


Ikke hva jeg hadde forventet fra Tesla, med sin track record full av bestefarbiler. Like fullt klarte Elon Musk med sine tweets å vekke noen forhåpninger, som jeg vel får si ble innfridd i stor grad.

Utseende er en ting - men miljøaspektet forsvinner helt med denne bilen dersom folk skulle begynne å rulle rundt med denne som pendlerbil. Dette er en gigantisk stor bil i norsk målestokk. En bil jeg ikke håper det blir mange av på norske veier nettopp fordi den undergraver mange miljøaspekter.

Det er klart den bruker unødvendig mye strøm om alltid kun en person uten lastebehov kjører rundt i den tunge bilen, men f.eks består bilens høye andel av rustfritt stål (ihvertfall grad 306/316) i stor grad av resirkulert stål. Ikke lakk heller. Og enda bedre hvis det stemmer slik ihvertfall noen påstår at den erstatter 2-3 typer eksisterende biler for dem (eks. Leaf og Ford Excursion/Caravelle/Q7/etc (og evt liten eldre campingbil for å strekke langt)).

Og mer miljø: Hvis du tenker at et slikt gigantisk batteri tilsvarer opptil 15 Tesla Powerwalls, og den allerede har 220V uttak på minst 40A på planet (men dette kan ordnes via ordinært ladeplugg også), hadde den i stor grad kunnet brukes til å jevne ut husforbruket når landsforbruket og prisen er høy(mindre utbygging og mindre import av skitten strøm), og som nødstrøm istedetfor evt dieselaggregat og ved.

Men enig i at det kommer til å bety slutten på elbilinsentivene dersom den i høy grad blir sett med ensomme dresskledde førere i kollektivfeltet (eller på handikapplasser eller fortau!). Den har likevel potensiale for miljøet for en andel av hvermannsen uansett hva folk måtte «synes».

9
Tesla Pickup / Sv: Har du bestilt cybertruck?
« på: Tirsdag 26. November 2019, klokken 15:13 »
Angående vinduene som kan bli enda sterkere pga showet...hvis en krasjer og dunker skallen, sånn at du besvimer, og bilen ruller ut i et vann, men ikke synker med en gang....hvordan skal folk fra utsiden klare å redde en når de ikke klarer å knuse vinduene, og dørene sikkert er låst på utsiden?...eller ved en eventuell brann....

Er selvsagt den feminine halvdel som kommer med sånne absurde problemstillinger...selv om det kan jo skje...selv om faren er vel større for å bli skutt.

Bare å huske å huke av for den «pressurized» versjonen og med den innebygde luftkompressoren så er det bare å ta med niste og vente på krana


Sent from my iPhone using Tapatalk

10
Tesla Pickup / Har du bestilt cybertruck?
« på: Mandag 25. November 2019, klokken 14:42 »
Kjører man ikke helårs dersom standarddekkene forblir så «offroad»...?

Noen som vet om disse kevlar-dekkene på demobilen er testet på vinter?

11
Tesla Pickup / Sv: Har du bestilt cybertruck?
« på: Mandag 25. November 2019, klokken 14:14 »
Bestilte fredag morgen, men ble skremt av denne sammenligningen med Model 3-en vår ...... .


Sent from my iPhone using Tapatalk

12
Tesla SW og AP / App-versjon 3.10.2
« på: ſøndag 24. November 2019, klokken 20:34 »
Oppdaterte nettopp og ser ihvertfall at den nå ble norsk den også. Og at det står km på batteriet når man stiller ladegrense. Og at det faktisk står at ladingen er planlagt til et avreisetidspunkt, men at dette utrolig nok ikke er mulig å justere i app ennå?

13
Tesla Pickup / Dukker reservasjonen opp på kontosiden din?
« på: Lørdag 23. November 2019, klokken 09:00 »
Tidligere har de snudd opp ned på produksjonsrekkefølgen når det nærmet seg fordi de dyreste viste seg å være mer populære. Tror det var Model 3.

Bestilte også Tri Motor i endorfinrusen. Antagelig pga rekkevidden på denne. Men hvilke følger får det for plassene våre og pris dersom vi endrer dette senere da? Om vi gjør det før folk får faktisk bestille Dualene sine da. Skader vel ikke å stå på denne et år til for å få de til å produsere RWD sist ihvertfall

14
Tesla Pickup / Sv: Dukker reservasjonen opp på kontosiden din?
« på: Lørdag 23. November 2019, klokken 01:08 »
Nå har jeg fått den på kontoen. Som sort(?) da, tøffere i rå stålfarge.


Sent from my iPhone using Tapatalk

15
Tesla Pickup / Sv: Dukker reservasjonen opp på kontosiden din?
« på: Fredag 22. November 2019, klokken 14:26 »
Ikke hos meg heller. Så ikke ut til å være samme system som resten av Tesla-sidene eller reserveringssidene tidligere, men det kan bare være opplevelsen min. Husker ikke hvor kjapt konto ble oppdatert tidligere.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sider: [1] 2 3 ... 7