Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Ehrnst

Sider: [1] 2 3
1
Model S / Sv: 10% reduksjon på 85kWh-batteriet...
« på: Torsdag 19. Desember 2019, klokken 11:50 »
... sjekke om min bil er degradert?
Bilen din ER degradert i likhet med alle som forlater samlebåndet. Men det du sikkert ønsker å sjekke er om det er lagt inn en softwaresperre for maks batterispenning som medfører at 10-15% av kapasiteten er gjort utilgjengelig. Men du vil kunne få en god indikasjon hvis flere titalls km rekkevidde har forduftet ved 100% i løpet av relativt kort tid. Implementeringen av cappingen er endret siden vi så de første, brå reduksjonene; nå skjer det tydeligvis mer gradvis og er dermed vanskeligere å oppdage om man ikke ser etter det.

Det er ekstremt viktig å holde begrepene riktig her siden vi har sett bevisst bruk av begrepsforrvirring for å tåkelegge problemstillingen. Den gradvise reduksjonen som skjer på rammede biler nå gjør det enda enklere å skylde på "degradering" selv om det absolutt ikke er årsaken.
 
Problemet er altså ikke degradering, som er å forvente, men at de rammede er fratatt muligheten til å bruke  ca 10kWh av batteriet. Degradering er jo ikke dekket av garanti, men om det er noe feil med batteriet som følge av at BMS har tillatt for hard/feil bruk eller på grunn av produksjonsfeil er det garantisak. Det er mange som spekulerer i at man gjør dette for at de aktuelle batteriene skal holde over 8-års grensa uten å havarere, og dermed spare garantikostnader.

Du har helt rett. Jeg vil gjerne få bekreftet at min er cappet

2
Model S / Sv: 10% reduksjon på 85kWh-batteriet...
« på: Tirsdag 17. Desember 2019, klokken 21:53 »
Ser vel ikke for meg dette blir løst før garanti på bil er utløpt. Inntil det så trenerer de vel saken.

Tilfeldigvis, er det noen i Oslo-område som kan sjekke om min bil er degradert?

3
Model S / Sv: Gratis LTE-oppgradering
« på: Tirsdag 17. Desember 2019, klokken 08:48 »
Sjekket litt med juridisk kompetanse mht å få refundert kostnaden når man frivillig oppgraderte til LTE tidligere i år. Det jeg fikk til svar var at hvis Tesla har endret garantiavtaler/betingelser etter du har oppgradert og betalt for det  så har man ikke et lovfestet krav på  å få dette refundert. Men om de ikke har endret tekster i avtaleverket så virker vi  å ha en lovfestet rett på refusjon! Spørsmålet blir jo om en skal bruke tid på det eller la være..

Noen som har forsøkt å få svar fra Tesla på dette spørsmålet?
Det blir jo litt som å kreve å få tilbake pengene du har betalt for bollene til fullpris hos bakeren dagen etter du har kjøpt de, siden bakeren solgte/ga vekk restene på slutten av dagen via TooGoodToGo.
Du var villig til å kjøpe et produkt på det tidspunktet til den prisen. Og da kan du ikke komme en god stund etterpå og kreve å få tilbake penger fordi prisen har forandret seg i mellomtiden.
Jeg vil heller si at det er sammenlignbart med at feks elektrisk justering av setene skal slutte å fungere pga en"tabbe" fra tesla, og tesla mener at du selv må betale for at de skal fortsette å fungere, og så sier de etterpå at de tar det på garantien likevel - men ikke for de som allerede har betalt..

Det er vel ikke tesla som har bygget og levert telenettet. Om bilen er innenfor garanti så får du oppgradert. Det har i utgangspunktet ingenting med alder og km og gjøre, men de må jo sette grensen et sted

4
Model S / Sv: Gratis LTE-oppgradering
« på: Tirsdag 10. Desember 2019, klokken 23:24 »
Man mister kart med satelittvisning også, siden det lastes ned "as you go", men kartbasen ligger i bilen. Syns ikke abonnementsavtalen til Tesla er dårlig på noe som helst vis, inkluderer jo også f.eks. Spotify, og syns man den er det, så er det mulig man kan dele internett fra telefon..?

Du kan jo dele fra telefon idag. Noe jeg har gjort ofte. Slipper sannsynligvis det nå med 4g/lte. Men det er ingen problem

5
Model S / Gratis LTE-oppgradering
« på: Torsdag 05. Desember 2019, klokken 16:44 »
Til  info. Så er det gratis med oppgradering til LTE dersom bilen er innenfor garanti.

Min står på tesla rud for oppgradering nå.

6
Model S / Sv: 10% reduksjon på 85kWh-batteriet...
« på: ſøndag 24. November 2019, klokken 22:43 »
Det er ikke noe nytt fra tesla owners club om dette heller? De skulle jo ha sendt over all dokumentasjon. Kjøpte selv min bil i sommer, brukt av tesla, og føler meg grundig lurt. Første vinter skal bli spennende. Kortere rekkevidde, saktere lading og mere kø

7
Model S / Sv: 10% reduksjon på 85kWh-batteriet...
« på: Mandag 26. August 2019, klokken 09:27 »
Ikke noe utover det som står om ms og x

Alle eiere av Model S og X kan for øyeblikket motta de høyeste laderatene som tilbys av V2 Supercharging i Europa (120 kW). Vi fortsetter å validere denne teknologien som del av V3 Supercharger-lanseringen, og gir ytterligere informasjon om de høyeste laderatene når de blir tilgjengelige.

8
Model S / Sv: 10% reduksjon på 85kWh-batteriet...
« på: Mandag 26. August 2019, klokken 09:19 »
Jeg kjøpte min 85d brukt av tesla i sommer. Aldri fått den effekten man skal ha. Er heving av kjøp et alternativ mon tro?

9
Model S / Sv: Gummimatter til bagasjerom
« på: Fredag 09. August 2019, klokken 13:44 »
synes de billigste hos gytis så litt, ja. Billige ut. De andre er priset omtrent som 3dMax. så hva velger man i coupe?
3dmax sin i bagasjerommet, med en knekk slik at det er letter å åpne rommet under så jo smart ut...

10
Model S / Sv: 10% reduksjon på 85kWh-batteriet...
« på: Lørdag 13. Juli 2019, klokken 20:26 »
Jeg ladet helt som normalt i Lillesand idag. Kom inn med 32% og fikk 116kw. På 56% fikk jeg 70kw. 85D 2015 gått snart 90. Jeg har ikke lastet ned degraderingen og kommer ikke til å gjøre det.

Jeg vet egentlig ikke hva som er normalt, men ladet i Lillesand på torsdag og fikk rundt 100 en stund. Da begynte jeg med kanskje 10%. Vi har aller siste oppdatering. 85d gått 50k. Tror den sier ca 400km på 100%

11
Model S / Autopark AP1 vs 2
« på: Fredag 05. Juli 2019, klokken 10:19 »
Hei.

Jeg hadde en leiebil i går. Denne ville rygge inn på en parkeringsplass på jobben. Idag hadde jeg min bil med AP1. Denne sa ingenting om å kunne rygge inn, men oppdager titt og ofte luker langs veien.
Er det sånn at AP1 kun kan paralell-parkere?

12
Model S / Sv: Mistet internett
« på: Lørdag 22. Juni 2019, klokken 23:40 »
Jeg hadde dekning hjemme i går, men ikke nå. Kanskje jeg får 4g gratis nå da... en liten glede hvertfall

13
Model S / Sv: Mistet internett
« på: Lørdag 22. Juni 2019, klokken 23:24 »
Det er en 2015 jeg hentet hos tesla i går. Den har 3G. Men nå har den ingenting. Bare en strek over søylene. Måtte koble på wifi fra telefonen for å få hørt på musikk på vei hjem.

14
Model S / Sv: Mistet internett
« på: Lørdag 22. Juni 2019, klokken 23:05 »
3G wifi virker

15
Model S / Mistet internett
« på: Lørdag 22. Juni 2019, klokken 22:53 »
Hentet bil i går, og i dag er den ikke lenger på nett. Har prøvd reset uten at det hjalp.
Død modul?

Sider: [1] 2 3