Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - n0rpan

Sider: [1]
1
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Vinterdekkpakke med felg
« på: Søndag 27. Februar 2022, klokken 20:00 »
Jeg har bestilt TMYP og ønsker piggedekk. Tesla selger ikke pigg til performance.

Er det noe jeg må være ekstra obs på mtp at bilen er en performance? Kan man kjøpe de 19’’ felgene på dekk24 som er anbefalt til Tesla Model Y? Får ikke noe valg om performance på noen av de sidene online der man kan kjøpe felgpakke

2
XC40-EV / Sv: Helårsdekk «Recharge dekk» gode nok?
« på: Torsdag 25. Mars 2021, klokken 14:21 »
"Helårsdekk" er dekk som er dårligere enn sommerdekk på sommeren, og dårligere enn vinterdekk på vinteren.  :-1:
Vet ikke hvor mye du verdsetter din og din families sikkerhet, men det er kanskje viktigere å slippe "peset" med å skifte hjul 2 ganger i året?

Veldig enig med det du skriver her - men overrasker meg veldig at Volvo som står frem med mye innenfor sikkerhet og at "ingen skal dø i en ny Volvo" osv - derfor jeg virkelig stusset på at det også er Volvo selv som sier dette er godt nok i sin "Care By Volvo" når de selger biler i Norge, uten noen form av enkel løsning å få en oppmerksom på det, står bare at "alt er inkludert, ingen skjulte kostnader" og så hvis du virkelig ser behovet for vinterdekk så skal du kontakte kundeservice og manuelt legger de til mot kostnad på kr 400,-/mnd.

Hvis det var et amerikansk eller sør-europeisk bilfirma eller i land med "mindre vinter" så skull jeg avfeiet det som at de ikke kjenner til Norden... men Volvo? De må ju vite hva vinter er, og derfor jeg lurer på om det kanskje har blitt så bra at det faktisk gir mening? 

3
XC40-EV / Helårsdekk «Recharge dekk» gode nok?
« på: Tirsdag 23. Mars 2021, klokken 18:41 »
Hei!

Ser at Volvo tenkte endre slik at på Care By Volvo (abonnement hvor «alt inngår») at bilen nå kun skal kjøres på helårsdekk.. meget skeptisk, er disse dekkene gode nok året rundt i Oslo og helgeturer på fjellet i Trysilområdet gjennom vinteren? Ser de blir kritisert samtidig som dekkene enda ikke er testet, noen som har mer informasjon om disse dekkene?

https://motor.no/bil/dekkekspert-kritiserer-volvos-elbil-valg/193389

https://www.media.volvocars.com/se/sv-se/media/pressreleases/278978/alla-helt-elektriska-volvobilar-kommer-att-levereras-med-recharge-dack-som-standard


4
Lading av Tesla / Sv: Tibber og lønnsomhet
« på: Mandag 21. September 2020, klokken 09:52 »
Spurte Tibber om ladetap-problematikken. Og, joda. De var selvsagt klar over dette, men hadde vurdert det slik at det var gunstigere å lade med Tibber kontra ladetapet ved at bilen ikke "sov". De sa også at de jobbet med en løsning, men dette var 3 måneder siden.
Jeg klaget til Tibber pga stort strømforbruk for en tid siden. De spurte om jeg kunne gi dem litt data, så jeg hentet ut all data for ca en uke fra TeslaFi som de fikk. De har så vidt jeg vet ikke funnet noen løsning enda

Bump :) Er det noen som vet hvordan dette er nå?

5
Model 3 / Sv: Headup display
« på: Mandag 06. Januar 2020, klokken 17:10 »
Bump

Er det noen som har funnet et bra alternativ å ettermontert kanskje? Ser at det finnes noen løsninger: https://enrg.io/3-ways-to-easily-add-a-heads-up-display-to-your-tesla/

Noen som monterer noe sømløst i Norge?

6
Tesla Pickup / Sv: Vekt - B-lappen eller C1?
« på: Søndag 24. November 2019, klokken 16:19 »
Satser på at man kan registrere den som vanlig bil med lavere nyttelast - krever bare at bilen i seg selv ikke veier alt for mye :)

7
Tesla Pickup / Vekt - B-lappen eller C1?
« på: Lørdag 23. November 2019, klokken 21:36 »
Hei!

ITavisen med flere har skrevet at man trolig trenger C1 for å kjøre Cybertruck. Med endringene i 2016 høres det ut som man kan skrive ned totalvekten https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/na-blir-det-enklere-a-endre-totalvekt-pa-kjoretoy/id2468929/ - noen som har fått med seg hva vekta blir? Hvor mye utover egenvekt trenger man egentlig for å bruke den som vanlig familiebil?


(B-kort gjelder for kjøretøy med totalvekt opptil 3500kg og C1 «lett lastebil» - maks 9 personer inkl fører, opptil 7500kg)

8
Tesla SW og AP / Sv: Ettermontering av HW3 i USA på gang. Nytt fra Norge også.
« på: Tirsdag 12. November 2019, klokken 19:49 »
Prøvde å booke nå med TM3 som har FSD og AP2.5 og fikk følgende svar:

Sitat
... Hardware oppdateringen til FSD computeren vil bli gjort tilgjenglig så snart funsjonaliteten til FSD har blitt lansert i Norge. Du vil bli varslet når denne oppgraderingen er tilgjenlig. Vi har foreløpig ikke noe estimert tid på når dette vil bli. Timen din er derfor blitt kansellert. ...

Noen som vet hva fra FSD som må lanseres? Vi har en bil med HW3 og den kan nå fint visualisere veiarbeid og koner i veien - noe bilen med AP2.5 ikke kan.

9
Lading av Tesla / Sv: Model 3 lading 3 fas 230V max 19A
« på: Søndag 16. Juni 2019, klokken 15:55 »
 [ You are not allowed to view attachments ] Jeg fikk lade med 28A på 3-fas 230 frem til ca samme tid som jeg fikk siste oppdatering (2019.20.1). Ladeboksen sier at den kan gi 32A men bilen trekker maks 19A nå (ca 7kw).

10
Tesla SW og AP / Sv: Firmware tråden
« på: Torsdag 02. Mai 2019, klokken 13:44 »
Telefon viste ny oppdatering i dag tidlig, gikk inn via Tesla appen, men innen jeg fikk trykket på oppdater var den borte.
Så da er det bare å vente på den igjen vil jeg tro

+1

+1 tror jeg? Fikk startet oppdateringen og det stod "software update in progress" men så hadde jeg fortsatt 2019.8.5 3aaa23d - nøyaktig samme som før jeg trykte oppdater. Fikk ingen feilmelding - har oppdateringen da feilet eller kan an få oppdateringer man må bekrefte som siden ikke endrer versjonsnummer?

11
Model 3 / Sv: Når får vi oppdatering til AP/FSD?
« på: Søndag 31. Mars 2019, klokken 10:15 »
Står "oppgradert autopilot" hos meg også. Har også fått beskjed om FSD.

Er det advancen summon som er første funksjonalitet som er i FSD pakken?

Det er slik jeg også har skjønt det. Hadde likt å ser FSD på Tesla Account og ikke bare en SMS :)

12
Model 3 / Når får vi oppdatering til AP/FSD?
« på: Lørdag 30. Mars 2019, klokken 20:51 »
Hei!

Er det noen som har fått oppdateringen for oss som valgte oppdatering til FSD/AP i istedenfor prisavslag?

Jeg venter på FSD siden 8 mars og ser på min profil inne på tesla at det fortsatt står EAP.


13
Model 3 / Hvordan har du konfigurert din tesla?
« på: Onsdag 06. Mars 2019, klokken 19:48 »
Lurer på hvilke valg som er mest valgt utover LR/P og farge man ser på https://teslastats.no

14
Model 3 / Sv: Tråden for de som har fått svar fra Tesla angående nye priser
« på: Fredag 01. Mars 2019, klokken 09:29 »
Denne tråden oppretter jeg sånn at vi kan samle svarene fra Tesla i èn tråd. Det vil gjøre det enklere å finne fram til sin problemstilling og Tesla sitt svar på det. Ber om at kun de som har snakket med Tesla poster her, og at følgende mal brukes:

1. Konfigurasjon på din bil (EAP/FSD/ingenting)
2. Spørsmål til Tesla
3. Svar fra Tesla

Er dere med på det? Legg gjerne inn om dere har sett noen svar på nettet. Elon Musk har f.eks tweetet at alle med EAP får Navigate on Autopilot, Summon og Parking, mens en kundebehandler i US har sagt at alle med EAP som har levering i 2019 får gratis oppgradering til FSD.

Hva gjelder? Kan man få refusjon eller blir det automatisk oppgradering? Spørsmålene er mange.

1. EAP
2. Gratis oppdatering til FSD evt. avbestill og ny bestilling?
3. De skulle ringe tilbake i løpet av dagen - hadde ikke fått retningslinjer fra Tesla enda. Legger inn svaret jeg får her :)

Sider: [1]