Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - kodax

#1
SitatMen at noe har blitt bedre uten radar har ikke jeg merket meg, opplever i det store og hele forbausende liten forskjell på AP i dag og for fem år siden.
Jeg syns AP fungerte bedre i dårlig vær i vinter etter at Vision kom, og det var det vel flere andre som også kommenterte.
#2
Ja, men samtidig så har de lovet FSD til de som har kjøpt FSD. Hvis HW4 og annen hardware er nødvendig for å levere FSD, så må de altså entenoppgradwre eller tilbakebetale.
Dette forutsetter jo at de klarer å levere FSD, noe jeg ikke er overbevist om, men å bastant si at noe blir slik eller sånn i fremtiden faller på sin egen urimelighet. Det er noen her som opphøyer seg til sannsigersker :)
#3
Jeg syns det er fantastisk at noen forum-medlemmer har evnen til å se inn i framtiden :laugh:
#4
Tesla SW og AP / Sv: Status FSD i Europa
onsdag 31. mai 2023, klokken 16:06
Sitat fra: Hjortefot på onsdag 31. mai 2023, klokken 12:45OK, det er iallfall kjent stoff at HW4 ikke blir etter-installert i biler med HW3 (eller tidligere), så det er ingen grunn til å utsette den skuffelsen.  ;D Jeg ser potensialet for HW3 hos de som kjører rundt i California på Youtube, så det er jo et håp om en nyttig funksjonalitet, og jeg ser ikke for meg at noen andre bilmerker plutselig skal bli så mye bedre (ref Bosch og Volvo sine vyer i Mobileum sin link). Kanskje får vi prøve litt i 2024? Iallfall ikke før, nok en gang er det det eneste vi kan være noenlunde trygge på.  Satser på bilen min også holder noen år til. Jeg kjøpte brukt med alt av FSD-ting betalt for. Han som solgte til meg fikk jo ikke så mye glede av det, så jeg får håpe jeg betalte i overkant mye for bilen til gjengjeld.  :angel:
Selv man nå har sagt at HW4 ikke blir etter-installert, så behøver ikke det være tilfelle senere. De utvikler vel en ny radar, selv om de sa at de ikke skulle bruke radar. HW4 kommer nok hvis det blir nødvendig, tror nå jeg:)
#5
Sitat fra: geear på tirsdag 30. mai 2023, klokken 15:52Ja, men det hjelper jo ikke hvis selv biler MED radar (fra FØR våren 2022), som sjokomelk sier, også har fått fjernet avstand 1 nå, og kun kjører på Tesla vision (+ ultralyd).

Hvorfor har dere i så fall akseptert det, egentlig?  ;D Bilen min ble levert uten radar (MYP juni 2022) og har derfor aldri hatt avstand 1, men dere som har hatt 1 har mistet funksjonalitet. Syns 2 er plagsomt langt i saktegående kø.
Mistet jo ikke UL-funksjonen, og Vision fungerer bedre i dårlig vær, så å miste «1» alt i alt ble det bedre enn før syns jeg:)
#6
Tesla SW og AP / Sv: Status FSD i Europa
tirsdag 30. mai 2023, klokken 09:50
Flere land med 3 som har denne nå iflg. Teslafi, bla Norge. (5 i UK!).
Med framdriftsplanen til ADAS/GRAVA har man vel brukbart håp for at vi kan få FSD Beta neste år.
#7
Tesla SW og AP / Sv: Status FSD i Europa
fredag 26. mai 2023, klokken 16:54
Det er vel ingen som tror at det «rulles ut i Europa»? Det er nok altså kun til noen få for testing.
#8
Tesla SW og AP / Sv: Status FSD i Europa
fredag 26. mai 2023, klokken 10:41
To med FSD-Beta i Norge nå iflg. Teslafi.
Teslafi viser jo bare de som har en Teslafi-konto, og normalt så er det jo mange ganger flere enn det antallet på Teslafi som har en versjon.
Kanskje ikke usansynlig at disse to personene i "FSD-avdelingen" er såpass nerder at de bruker Teslafi, kanskje t.o.m. det er en del av strategien for å få blest om det, men det kan også hende at det er endel flere som har denne.
#9
Tesla SW og AP / Sv: Status FSD i Europa
torsdag 25. mai 2023, klokken 13:47
Iflg. Teslafi har det tidligere bare vært biler i land med FSD Beta som har fått versjonene som har inneholt FSD Beta. (Dvs. jeg har sett ett unntak, og det var i Ukraina!)
#10
Tesla SW og AP / Sv: Status FSD i Europa
torsdag 25. mai 2023, klokken 11:08
Version 2023.12.10
Full Self Driving Beta Version 11.3.6

Teslafi rapporterer én X100D i Norge/Hordaland med denne, samt én i mange andre Europeiske land.
#11
Model Y / Sv: Bytter dere hjul selv? Hvilke utstyr bruker dere?
mandag 01. mai 2023, klokken 08:33
Sitat fra: OlaM på fredag 28. april 2023, klokken 23:19Bruker 2,5t jekk fra Jula og støttebukk fra Biltema hvis jeg skal smøre bremser eller gjøre noe annet innunder. Løfter høyt på det ene punktet, så går støttebukken under det andre
Jeg hadde sikret bilen også bak. Hvis jekken svikter, faller bilen ned bak. I tillegg vil da støttebukken foran få feil vinkel og fort også ikke holde bilen oppe der.
#13
Tesla SW og AP / Sv: 2023.12
onsdag 19. april 2023, klokken 20:58
Pong!
#14
Model X 2014 - 2022 / Sv: Vann som renner inn i bil fra FWD
mandag 17. april 2023, klokken 22:19
Har du hatt mye problemer med din 2019-modell, @K.Fosse? Jeg har hatt inntrykk av at mye problemer gjaldt de eldre modellene som geear og turfsurf har hatt. Jeg har hatt svært lite, og har ikke hørt at andre heller har hatt mye.
Hva har du opplevd?
#15
Takk for svar!
Feilmeldingen var borte da jeg akulle skulle kjøre hjem igjen senere på dagen, og har ikke vært der i dag.
Må jeg regne med at det dukker opp igjen, og burde kreve at Tesla ser på/gjør noe med dette nå? Det er  fortsatt over ett år til garantien får ut.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA