Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - cra

Sider: [1] 2 3 ... 475
1
Det er tydeleg vis mange nå om slit med å forstå bakgrunnen for effekttariffen. Det er på langt nær pengeinnkreving, derimot avspeglar den kostnaden nettselskapet har med å dimensjonere og bygge nettet for å kunne få fram dei effekttoppane

Inntrykket er at det er mer for å skremme/presse forbrukerne til å flytte forbruket sitt for å slippe å dimmensjonere etter toppene.

På fergestrekninga Brekstad-Valsneset (hybridferge) er det installert batteri i ein av ladestasjonane for å redusere edderkoppene og dermed unngå å måtte forsterke nettet.

HAHAHAH! Nydelig autokorrektur med innebygd ordspill?  :laugh:

2
TMS 75D, juni 2017.   -1oC i dag, og ingen regenerering whatsoever.  >:( Aldri opplevd det før 36.1. Noen har føkka opp noe i softwaren, det er det ingen tvil om. TM3-innstillinger for TMS og TMX høres veldig plausibelt ut. Håper det ikke blir slik permanent; vi er jo stuck med GUI på storskjermen som er laga for TM3. :(

Edit: Hadde på max defrost en stund før jeg skulle ut, men ikke noe batterisymbol i appen.

3
Zoe / Sv: Tesla UMC for lading av Zoe
« på: I dag kl. 08:53 »
Er ikk eZoe super-sær på ladinga da? Det er vel en grunn til at den selges med installasjon av hjemmelader inkludert. Folk hadde nok blitt forbanna om de ikke fikk lada med dyrt utstyr kjøpt av seriøse forhandlere.

4
Kjøpe elbil? / Sv: Fjernvarming av elbil uten tilkoblet strøm - hvem kan?
« på: tirsdag 19. november 2019, klokken 17:47 »
Tesla kan forvarmes fra app og fra forhåndsprogramering, samt sette på setevarme (Model 3). Blir veldig raskt varm i forhold til Ampera-E

Setevarme (og defrost-mode) kan settes fra app på TMS også, og formodentlig også på TMX.

5
Kjøpe elbil? / Sv: Fjernvarming av elbil uten tilkoblet strøm - hvem kan?
« på: tirsdag 19. november 2019, klokken 16:15 »
Supert, takk for mye info. Vet du om dette gjelder 30 kwh Leaf, altså ca 2016-2017-modell?
Og vet du tilfeldigvis noe om Ioniq? (Forhåndsprogrammering i bilen) :-)

Jeg vet ikke omd et gjelder nye Leaf, men det skulle forbause meg om det er noe dårligere. Ioniq vet jeg desverre ikke noe om.

6
Kjøpe elbil? / Sv: Fjernvarming av elbil uten tilkoblet strøm - hvem kan?
« på: tirsdag 19. november 2019, klokken 14:23 »
Gammel leaf kan forvarme uten å være tilkoblet. Krever at det er minst XX% (husker ikke tallet) igjen på batteriet for å starte, av åpenbare årsaker. Lite vits med varm bil om du ikke kan kjøre noe sted. Du kan sette timer fra appen, eller du kan gå inn og slå av/på direkte.

Tesla kan også varme bil uavhengig av tilkobling, startet manuelt fra app. Ny funksjon (som etter sigende fungere heller merkelig/dårlig foreløpig?) skal la deg sette timere i bilen. Har i tillegg "Smart preconditioning" som skal lære seg kjøremønsteret ditt. Sikkert fint for de som har faste tider for avreise. For oss andre, ikke så veldig nyttig.

Vet at Hyundai Kona teknisk sett har funksjonaliteten innebygget, men det er ikke mobil-modem i bilen så i praksis er det ingen fjernstyring med app utenfor Korea (De har et eget nasjonalt "wifi" som brukes til slikt). En kompis og jeg har såvidt startet å sysle med tanken om å finne ut om det kan lages en boks man plugger inn som kan styre dette. Burde være mulig hvis det går over CAN-bussen?

Som en kuriositet: Think Classic har to timere man kan stille inn og enkelt slå av/på hver sin knapp når man forlater bilen.

7
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Hvorfor er offentlig lading så dyrt?
« på: tirsdag 19. november 2019, klokken 13:12 »
Hvis dette er tilfelle må myndighetene snarest gjøre noe med effekttariffer

Utvilsomt!

Allerede nå er det billigere å dra på tur med en dieselbil og man hører alt oftere folk som snakker om å gå tilbake til bensin eller dieselbil.

Men da må folk stikke fingeren i jorda og regne litt på hva de gjør mest; langkjøring eller hverdagskjøring? Kostnadene over et helt år vil nok for de aller fleste komme gunstig ut med elbil selv om det koster litt ekstra på en og annen langtur. Du kan jo bare drømme om samme dieselforbruk på småkjøringa hjemme som du har på lengre turer.

8
Model S / Sv: Horn virker ikke - Tesla mener det er betalbart
« på: lørdag 16. november 2019, klokken 00:30 »
Hvis de har fikset det en gang før er det garanti på reparasjonen også, 2 år om jeg ikke husker aldeles feil. Fikk en del "gratis" bærekuler eller hva det nå var på Caravella pga det. Den spiste slike, og de var gjerne gåen igjen før det var gått to år siden sist de var skiftet.

9
Elbilen i Samfunnet / Sv: Okkupering av ladeplasser. Fra elbil24.no
« på: onsdag 13. november 2019, klokken 14:10 »
Diverse apper er vel og bra det, men lokal skilting er uansett et must spør du meg.

10
Model S / Sv: Konkurrentene sover ikke
« på: onsdag 13. november 2019, klokken 13:08 »
Å bli kvitt kobolt i seg selv er jo ikke det viktigste, det som må gjøres er jo å stille krav til leverandørene.

Nettopp. Det er ingenting galt i å la fattige land i Afrika tjene penger på de naturressursene de har (Norge gjør jo nøyaktig det samme, bare med andre ressurser), men det må gjøres på en måte som ikke går på bekostning av menneskene som gjør jobben.

11
Tesla SW og AP / Sv: 2019.36
« på: tirsdag 12. november 2019, klokken 14:24 »
I morges startet jeg oppvarming for å få fjernet is og snø fra vinduene. Etter ca 1 time hadde innetemperaturen steget til 36 grader (!), mens utetemperaturen var -1. Tilkoblet strøm. Er ikke det litt i overkant?
Så det samme for et par dager siden, temp på 40 grader etter ca en halvtime. Jeg gikk ut i fra at det var fordi jeg hadde trykket inn defrost-knappen (inne i Climate-menyen i appen).
PS. Jeg er på v2019.32.12.2

Mitt generelle inntrykk så langt er at temperaturinnstilling ignoreres, eller i beste fall tolkes feil. Har klimaanlegget stilt på 20o, og etter en stund blir det uansett for varmt i bilen. Sjekk på app viser at registrert temperatur er vesentlig høyere inn det jeg har stilt den inn på på skjermen.  ???

12
Lading av Tesla / Sv: Lading med vanlig stikk kontakt
« på: mandag 11. november 2019, klokken 14:37 »
Schuko-en kunne kanskje vært gjort litt større bare.

Det fantes før. I huset jeg bor i var der et par Shucko-kontakter som var litt større enn de vanlige, men så ellers helt like ut (uten jording). Til denne var det koblet en kort ledning med et firedobbelt uttak i andre enden. Helt klart ment for formålet å trekke litt mer strøm enn i en enkel kontakt på veggen. :)

Større og kraftigere kontakter ser jeg ikke behovet for; det er ikek mye som trekker høy strøm over lang tid i et moderne hus. I alle fall ikke som man kan finne på å flytte rundt på. Varmtvannsbereder og elbil er nevnt. Varmeovner er kanskje neste på lista, men de er i praksis ikke på så lenge i slengen om man da ikke setter dem på et rom de ikke klarer å varme opp så de går kontinuerlig.

For annet teknisk utstyr (vedkapper/kløyver, kraftig høytrykkvasker, sveiseapparat osv) kan man fint bruke de store stygge CEE-kontaktene. Slik utstyr trenger man uansett ikke på stua.  :laugh:

13
Model S / Sv: Konkurrentene sover ikke
« på: mandag 11. november 2019, klokken 12:29 »
I forurensede byer som New Deli er dieselbiler mer miljøvennlige enn el-biler. Dette fordi de nyeste dieselmotorene har så effektiv eksosrensing at det som slippes ut, er renere enn luften som suges inn.

Det sier vel mer om lufta som suges inn enn om selve motoren. Så kan man jo spørre hvor den forurensinga kommer fra i utgangspunktet.

14
Tesla SW og AP / Sv: 2019.32.12.2
« på: fredag 08. november 2019, klokken 10:15 »
Eneste jeg har problem med er at automatiske fjernlys ikke skrur seg på under 40km/t..
Har 32.12.7 og det problemet er der fortsatt

Akkurat dette er nok "by design". Hvorfor de har bestemt seg for å gjøre det slik skjønner jeg ikke.

15
Lading av Tesla / Sv: Lading med vanlig stikk kontakt
« på: torsdag 07. november 2019, klokken 10:39 »
Har lært at det kan være lurt å sjekke at terminalene er godt tilskrudd på kontaktene i huset av og til, spesielt de som er nærme dører. Ta det f.eks. 1.desember samtidig som man skifter batterier i røykvarslerne. :)

Sider: [1] 2 3 ... 475