Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Dieselelbil

#1
Jeg tror Seat, VW og Skoda har to varianter hver, én rimelig utgave og én 'premium'-utg. Billigutgaven til Skoda har ikke varmetråder i vindu som iaf jeg mener er en avgjørende mangel til å ikke velge den, billgste Seat har plastratt og mangler bla senkbart gulv i bagasjerommet og ryggeradar bak, men kun VW har (en knøttliten) ryggekameraskjerm.

Kjøp evt Launch-utgaven fra Seat. Da får du mest for pengene om du klarer deg uten ryggekamera, og rimeligst service hos Møller. Jepp; de priser samme service ut i fra antagelsen om at "De som har kjøpt en dyrere variant av samme bil er også villig til å betale mer for samme service."
#2
Slapp av. Den sittende regjering har 2,5 år igjen, og den følger situasjonen nøye, og vil oppdage at det lett kan koste langt mer å kjøre elbil enn en dugandes fossilbil, og en dag vil de nok si følgende:
"Heisann, folkens. Nå har vi gjort det så kostbart å kjøre elbil og fjernet de fordelene som gjorde det lettere å leve med ulempene ved elbil, at nå velger flere folk nyere fossilbiler i stedet.
-Vi må gjøre det ENDA mer kostbart å kjøre fossilbil."
Da tenker jeg folk vender tilbake til elbil igjen, og dessuten vil lav etterspørsel etter å bytte ut den bilen en har i dag skape et fremtidig vakuum i omsetningen, og en dag tar det seg kraftig opp igjen, akkurat som med boligbyggingen som nå opplever sterk nedgangstid.
#3
Sitat fra: arthur på torsdag 16. mars 2023, klokken 07:02
Sitat fra: Dieselelbil på onsdag 15. mars 2023, klokken 23:40
Jeg er helt enig i at Mii er en superb liten elbil, som gjør akkurat det den skal på en god måte, og milevis over Imiev-trillingene på alt, også holdbarhet.

Hadde en Miev i fem år, helt problemfritt på alle måter.

Jada, om en slipper unne de 'programmerte' feilene som defekt kompressor til AC, som medfører at bilen går i nødmodus, slipper defekt vakuumpumpe til bremsekraftforsterker, slipper at akslingen på utløser-armen til baksetene knekker, -slik at det er umulig å legge ned bakseteryggen, slipper at ombordladerens to små dioder brenner av slik at sakteladingen blir defekt, slipper knoting med allignment av gir-vaieren/gir-arm inn i girkassa der bak, -som gjør at bilen ikke vil kjøre, slipper helvetet med fastrustede bremseskiver foran om en skifter slikt selv, så kan en jo håpe at vinteren er mild slik at en slipper å fryse med et varmeapparat som er komisk dårlig.  :) -også kan en jo håpe at en ikke får rust på bremserørene som går fremover- og skjult over batterikassa, slik at en må demontere kjørebatteriet for å få skiftet dem, en jobb til kr 15k på verksted, så funker i alle fall FM-radioen.
e-UP-trillingene er nok langt mer gjennomtenkt enn Mitsubishi sin.
#4
Fra Smartepenger.no:

"Verdifallet utgjør bilens største kostnad. Verdifallet er i de aller fleste tilfellene størst det første året. For en nybil kan du forvente 20 prosent første året. Deretter om lag 14 prosent av bruktprisen fra det andre året, synkende til 10 prosent det sjette året. Og fra den sjette året 10 prosent årlig."

Jeg er helt enig i at Mii er en superb liten elbil, som gjør akkurat det den skal på en god måte, og milevis over Imiev-trillingene på alt, også holdbarhet. Jeg foretrakk Miiaten fremfor Ionig 5'n, og jeg legger den også ut for salg snart. Mulig jeg får meg en slik igjen, men kjører så lite at en mer-for-pengene bensinbil er bedre økonomi.
#5
Mitt inntrykk er at svært mange bruktbiler er overpriset, og det gjelder 2-4 år gamle biler uansett drivlinje. De følger i alle fall ikke den generelle 'regelen' om verditap på henholdsvis 20/15/15/12-15/10/10/10 osv % tap av fjorårets verdi.
En 3 år gammel Miiat til nypris på 180k skal jf dette ha en verdi på 180'x0,8x0,85x0,85 = 105-ish. Jeg solgte min 2,5 år gamle Miiat i desember for 170k, i grevens tid, virker det som. Nå er de vel salgbare for 130-135, kanskje litt mindre, og fortsatt overpriset.

Er selv på jakt etter 4-5 år gammel enkel bensinbil uten turbo med manuelt gir, men det er ikke helt enkelt å finne fornuftige priser hos forretning der heller.
#6
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Rekkevidde vintertistid
søndag 12. mars 2023, klokken 15:15
Sitat fra: Teekaye på fredag 10. mars 2023, klokken 20:46
Jeg tror jeg har et problem med min AWD, selv om Hyundai har sjekket, da jeg bare har sett over 400km én gang. Ser ca. 270km ved 80% på vinterstid.. Skal sies at jeg kjører mange korte turer, og har en "tung" fot.
Kjører alltid med ECO på og 1 i Regen nivå.

Ta deg en langtur slik at forbruket blir lavere enn det den alltid blir ved småkjøring og oppvarming. GjettO'meteret anslår rekkevidde ut fra kjøremønster.
#7
Skoda Citigo iV / Sv: Citigo style vs ambition
fredag 03. mars 2023, klokken 12:13
Sitat fra: Morten_89 på torsdag 02. mars 2023, klokken 20:15
Hei!

Som tittel sier, er det noen som har konkrete forskjeller i utstyr på disse? Det jeg vet er 16" felger, mørke ruter, seter m grønt og sølv deksel i dashbord på style variant.. andre ting?
Style har varme i frontvinduet, Ambition har det ikke.
#8
Sitat fra: engolf på torsdag 02. mars 2023, klokken 21:35
Jag menar att launch-edition också har dubbelgolv i bagagerummet, eluppvärmd vindruta, ambient-belysning i instrumentpanelen och regnsensor.

Begge utgavene av Mii har eloppvarmet frontvindu. Det er Skoda som ikke har varme i frontvinduet på den simpleste utgaven.
#9
Mii electric / Sv: Forskjeller på standard -og "launch"edition ?
torsdag 02. mars 2023, klokken 09:52
Sitat fra: elbikefun på onsdag 01. mars 2023, klokken 09:51
Etter litt leting; fant jeg en oversikt over hva som er "ekstra" på "Launch-edition".
Refererer den her; i tilfelle flere enn meg undret over dette:

LAUNCH-EDITION:
Oppgradert lydanlegg med seks høyttalere
16-tommers felger i stedet for 14-tommers
Mørke vinduer bak
Ryggesensor
Cruise control
Høydejusterbart passasjersete

Det er forskjeller i innredningen også- Lunsj-utg har sort taktrekk og seter med hvite striper.
#10
Mii electric / Sv: Forskjeller på standard -og "launch"edition ?
torsdag 02. mars 2023, klokken 09:32
Sitat fra: Elmo på onsdag 01. mars 2023, klokken 18:12
Betyr det at de som ikke er Launch Edition ikke har noe av dette ??  Ikke engang ryggesensor ? :o

Nei, ikke-lunsj-utgaven har ikke ryggesensor.
#11
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Ioniq 5
fredag 24. februar 2023, klokken 07:26
Det er enkelt å montere dashcam på I5. Oppunder innespeilet er det et lokk hvor man kan hente ut strøm fra en usb-skjøt, og her kan en koble til en Y-skjøt, og hente 5v til dashcam, og alt blir nærmest usynlig.
The Ionic Guy på jutub viser hvordan.
#12
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Ioniq 5
onsdag 22. februar 2023, klokken 22:31
Du kan få kjøpe min, 2022 premium med 72 kwt, hengerfeste, s/v-hjul, rwd, drop off lakkforsegling og inkl service nov 23. Kjørt 8,5k km.
Har innbyttetilbud på den hos Mobile på 440k. Du kan få den for samme.
#13
Hyundai Ioniq / Sv: Billig Ioniq, hva skal man være obs på?
torsdag 26. januar 2023, klokken 09:53
#1 - Brukte elbiler har vel hatt jo-jo-priser jevnt over hele tiden. Hun som kjøpte min 2017 Ioniq i april 2020 for 165k med 32k på telleren har vel aldri hatt billigere bilhold, mens de som kjøpte elbil sommer-høst 2022 både brukt og ny må regne med stort tap om den skal bli solgt nå.
Den 2020 Seat Mii som jeg kjøpte for 156k i butikk i mai 2021 solgte jeg i desember for 165k, men nå er tilsvarende nede i 145k, men de ble solgt for 180k-ish høsten 2022.

Ioniq er en knakende god bil generelt, men en må være obs på at dyre ting som er forbeholdt elbiler (v.pumpe, ombordlader, elmotor, batteri) utenfor garanti er knalldyrt å fikse her også, men ettersom jeg har registrert så er det ikke samme 'garanti' for at ombordlader ryker slik som på Mitsu Imiev, og andre ting.

Jeg har hatt 2012 Leaf, 2017 Ioniq, 2020 Kona, 2012 Miev, 2015 e-UP!, 2020 Mii, og nå 2022 Ioniq5, og skulle jeg velge kun EN av disse med mest optimal økonomi/kjørekomfort/tilstrekkelig rekkevidde for mitt behov/ladefart, så er i mine øyne en 2019 Ioniq en klar vinner. Om ikke hurtiglading betyr noe ville jeg valgt en 2020-utgave.
Min 2017 Ioniq kunne (som andre) ha programmert ladetid, men den holdt ikke innstillingene, og måtte programmeres hver eneste gang jeg ladet den, og da tilpasset ladetid slik at den skulle avslutte på ca 80 %. Ettersom jeg husker så kan en ikke stille inn ladegrense, men det kan en fom 2020.

Det har vært byttet en del motorer på disse, og ettersom jeg har registrert, så er byttemotorene av samme type som har et lagerproblem(?).

I mine øyne er Ioniq et trygt kjøp, og velger du en utenfor garantitiden (5 år) så ville jeg også valgt forsikring med drivverk-dekning.
#14
Hyundai KONA / Sv: Demontering av sidepanel bak?
mandag 09. januar 2023, klokken 12:24
Sitat fra: Stjerneglis på fredag 30. desember 2022, klokken 21:15
Takker for gode tips! Husker hvor stjerneskruene sitter? Jeg fant en sekskantet bolt nede ved siden av sitteputen.

Er det mulig å komme til bakskjermen over hjulhuset innenfra? Har en liten bulk over skjermbredderen som må masseres ut...

Veldig mulig jeg husker feil mht bolt/skrue, men når en først begynner er det enkelt å demontere all plast innvendig der bak.
Jeg mener du kan komme til på innsiden av skjermen via en åpning der bak, men usikker. 2,5 år siden jeg åpnet der bak.

#15
Hyundai KONA / Sv: Demontering av sidepanel bak?
fredag 30. desember 2022, klokken 18:11
Sitat fra: Stjerneglis på fredag 30. desember 2022, klokken 12:53
Har noen av dere erfaring med demontering av venstre sidepanel/-deksel baki bagasjerommet? Hva er beste fremgangsmåte? Må sitteputen for baksetet ut?

Begynn bakerst ved å demontere plastdekslet nede i åpningen bak. Resten er stort sett bare plasklips og kanskje en stjerneskrue el 2. Mener å huske at sitteputa ikke trengs å demonteres, kun gummilistene i døråpningen.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA