Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - lars667

Sider: [1] 2 3 ... 48
1
Tesla SW og AP / Sv: Bilen hyler og piper ved møtende trailere
« på: Torsdag 17. November 2022, klokken 12:02 »
Dette kan jeg også bekrefte på den strekningen med både tidligere TM3 og nå Y. Det hender også hastigheten senkes til 40 eller 50 forbi visse bruer uten at skiltet i displayet skifter fra 110/ikke setter farten tilbake til 110. Bruker bare vanlig cruise, og har fast innstilling på egen fart (ikke følge grenser).

2
Tesla SW og AP / Sv: Bilen hyler og piper ved møtende trailere
« på: Onsdag 16. November 2022, klokken 14:24 »
Det er et plagsomt opplegg alt dette hyleriet og grunnløs (fantom)bremsing på TACC (i tillegg til imaginære fartsgrenser som plutselig dukker opp og setter TACC ned i hastighet, selv om skilt indikert i instrument fortsatt er riktig). Jeg observerer at Tesla får superbra i sikkerhetstester, men lurer litt på hvordan de vurderer falske positive i disse testene. For meg er en sikkerhetsfunksjon ubrukelig når den gir så mange falske positive at fører til slutt skrur av det meste i løpet av hver langtur. Det er lange strekninger hvor cruisekontroll ikke kan brukes, også på motorvei.

Fra folk som har hatt nestenulykker og ulykker med viltpåkjørsel etc så virker det heller ikke som om funksjonene har gjort stort når det virkelig gjelder heller.

3
bZ4 / Sv: Skandaleresultat for Toyota i rekkeviddetest
« på: Fredag 11. November 2022, klokken 15:46 »
Ny test med skuffende tall. Her må det jo være noe feil på software eller et annet sted i bilene?

https://www.motor.no/aktuelt/toyota-bz4x-og-subaru-solterra-motes-i-forbrukstest/236720

4
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Vinterdekk levert fra Tesla
« på: Tirsdag 18. Oktober 2022, klokken 15:31 »
Jeg så en på facebook som hadde fått sin TMY levert på R5, og samtidig klagde på verste støyen han noen gang hadde opplevd. Han var rimelig irritert på vinterdekktest (antar NAF/Motor), som ikke stemte med hans erfaring.

https://www.facebook.com/groups/274528076598523/search/?q=r5

5
Model Y / Sv: Mulig kaputt hovedbatteri til model Y
« på: Fredag 29. Juli 2022, klokken 14:16 »
Hvor gammel er den? Av de første som kom i Norge?

6
Tesla i media / Sv: Tesla i norske medier
« på: ſøndag 26. Juni 2022, klokken 10:57 »
Forventningen min om TACC er også at den ikke skal justere farten selv, men det gjør den rett som det er, spesielt i 110-sona fra Moelv og sørover. Plutselig setter den ned til 40 mens du cruiser i 110. Har prøvd å skru av alt som er av selvkjørende ikkefungerende mikkmakk. Cruisecontrollen er en av de største svakhetene til Tesla, ironisk nok. Men det blir litt offtopic.

7
Model Y / Sv: Hattehylle og lastsikring
« på: Lørdag 11. Juni 2022, klokken 16:35 »
Ja, det bør ikke være noe problem.

8
Model Y / Sv: Hattehylle og lastsikring
« på: Lørdag 11. Juni 2022, klokken 15:12 »
Det varierer, gode produkter og mindre gode finnes der. Kjøp kjente produkter.
Forøvrig ser det ut som at det er ekspanderende sidestøtter som skal gi feste av lastsikringen ved å presse ut mot sidene, og det gir nok så-som-så sikring. Ikke noe jeg ville satset på før jeg hadde sett det montert og kjent godt på det.
Noen få kilo veier MYE ved en bråstopp.

En liten kommentar om dette gitteret. De regulerbare stengene er til for å tette mellom gitter og c-stolpeområdet, og skal ikke være borti. Gitteret ligger oppå setene og er festet nederst på nakkestøttestenger. Etter å ha kjøpt dette, og blitt i tvil etter å ha sett her, er jeg helt overbevist om at dette holder mål. Det eneste er at noen langsnutete får snuta mellom  stengene. Det som er fint med dette gitteret, i motsetning til bilkomponenter sitt, er at det følger fint med hvis du legger ned setene og på forhånd har passet på å ikke skru ut de regulerbare stengene for langt. Veldig praktisk om du skal på camping osv, og må ha oppe setene før det er sengetid.

Ang. hunder bak gitteret, så har begood også fint bagasjeromstrekk. Bur er alltid best, men det er begrenset med plass til høye bur i denne kjerra, da får en med seg større og høyere hund uten bur. Det er uansett ikke vanvittig stor plass til store hunder heller.

9
Model Y / Sv: Dirrelyd i dashbordet rett foran rattet
« på: Torsdag 02. Juni 2022, klokken 14:01 »
Ja, lyden minner om det. Syntes det var merkelig at de stupte seg lenger inn i dashen, siden det høres veldig nært og hardt skramlete ut.

10
Model Y / Sv: Fra Passat GTE til TMY: Erfaringer etter 3/4 år
« på: Torsdag 02. Juni 2022, klokken 12:15 »
CC justerer også farten hvis den plutselig finner ut at det er 40 i 110-sona, selv om jeg har slått av alt som kan minne om justering iht fartsgrenser. Har også opplevd at den gjør det uten at det kommer opp et skilt som signaliserer 40++. Ubrukelig opplegg som får meg til å revurdere hele bilen hver gang jeg er på langtur, særlig forbi Brumunddal, og særlig om jeg kjører med passasjerer eller hengerlass (da er det som kjent ikke mulig å skru på AP, men justere farten det klarer den fint likevel).

11
Model Y / Sv: Dirrelyd i dashbordet rett foran rattet
« på: Torsdag 02. Juni 2022, klokken 12:12 »
Mitt inntrykk var også at det var den lista, noe jeg skrev i saken hos Tesla, men tror ikke de fant noe der. Interessant å høre om det hjelper med limpistol.

12
Model Y / Sv: Skade forskjerm, hvilke valg har jeg?
« på: Fredag 27. Mai 2022, klokken 13:33 »
Fikk en gang tilbud fra MPS på en steinsprutskade på panser. 8k. Tør ikke tenke på hva de skal ha for dette :-O

13
Model Y / Sv: Dirrelyd i dashbordet rett foran rattet
« på: Onsdag 25. Mai 2022, klokken 15:43 »
Jeg har noe skramling venstre side foran, veldig irriterende. Mest på grov asfalt og grusvei/snøvei. Har hatt bilen inne to ganger for dette, uten at de har klart å finne ut av det. Siste gang holdt de på i 1,5 dager sammenhengende. De trodde de hadde løst det ved å stappe inn et eller annet, men det dukket opp igjen rimelig fort.

14
Model Y / Sv: Ladeplate mobil i 2022LR fungerer de for noen i det hele tatt?
« på: Onsdag 25. Mai 2022, klokken 15:42 »
Galaxy s21 fungerer uten deksel. Med er det veldig tvilsomt (originalt lommebokdeksel). iPhone 8-ern til junior er det så som så med, med eller uten deksel.

15
Funker kanskje dårlig med rammeløse vinduer, hvor en ikke har noe gummi som tetter på døra?

Sider: [1] 2 3 ... 48