Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Electric cars in Norway

#1
Sitater jeg ikke enig med deg. Disse traderene har handlet på bevegelsene i det FINANSIELLE markedet og har faktisk begrenset for mer ekstreme svingninger av prisen i dette markedet - og på veien dit har de dratt inn nær 11 milliarder kroner til den norske stat. Det er en ekstrem VINN-VINN for europeisk finansiell stabilitet OG for den norske stat.
Det er NULL,ZERO,NADA,0 sammenheng mellom denne aktiviteten og de prisene norske kunder har betalt for strømmen.

Ja ja men det lov å være uenig med meg :+1:

At statlig ansatte som ikke har mer enn sin kompetanse med seg på jobb, skal få helt sinnsyk god lønn for å trade statens penger i et strøm børs system som ikke fungerer til det beste fir de svakest stilte.... Det er uetisk. Strøm er ikke nåe som bør handles på børs. Ferdig snakka. Spark hele ledelsen.

Så på nyhetene i går kveld... tror det var ifm Arbeiderpartiet sitt møte at en skjegget kar fra trønderlag som jeg ikke helt vet om repr ap eller bare seg selv...sa at vi må bort fra dette systemet der vi i Norge betaler det samme for vår strøm som tyskerne gjør! Ja ja han har hvertfall helt rett i det. Han vil også som meg fjerne hele det systemet. Vi i Norge er med på å flå resten av Europa med vår dyre strøm.... Det er bare trist...
#2
SitatVille trodd den var attraktiv siden den var topp utstyrt, 2020 modell, 30mnd nybilgaranti og 17.000km, men men.....

Ja ser den Egil, men nå er det jo så mange brukte gode elbiler liggende på Finn. Dette presser prisene ned, også i3. Men de er lett å selge bare prisene settes rett ift dagens trege elbilsalg marked. Eneste trøsten er at de som sitter med dyre nyere bensin og dieselbiler, de taper myyyye mer når de nå skal selge disse.

Hører flere merkeforhandlere sier rett ut til kunder at de helst ikke vil ta inn biler i innbytte.... Det sier litt om dagens trege marked.
#3
Sitat fra: Svk på I går kl. 11:25
Sitat fra: Stig-Arne på I går kl. 10:10Snittprisen hos Tesla er nå for tiden (kl. 20.00 - 16.00 )3,59 kr og (kl. 16.00 - 20.00) 3,99 kr
Enkelte stasjoner er på godt under 3 kr/kWh

Så ser ikke så mørkt ut egentlig :)

https://www.tocn.no/wp-content/uploads/2023/03/2023-03-24b-Pris-Tesla-Supercharger.pdf

Verre med de andre som skal ha 7-8kr kWh


Jeg mener fortsatt at 3... er for mye. Staten burde subsidiert dette ned til krona blank... det må da være i statens interesse at elbiler bidrar til at Norge klarer klimamålet! Dette har Norge råd til.
#4
SitatUansett - man kan ikke se seg blind på bonuser og koble det opp mot egen kraftpris slik f.eks Moxness og LO representanten gjorde. Moxness må en anta spilte dum og uvitende i et forsøk på å samle stemmer. LO representanten var generelt forferdet over at et selskap kan dele ut slike store bonuser og lot tilsynelatende å glemme at selskapet - selv om det er statseid kraftselskap, også opererer i et internasjonalt finansmarked hvor de må konkurrere med betingelser til tradere i dette markedet. Man kunne sikkert ment at selskapet ikke bør drive med trading og således ikke trenger å ansette folk som krever provisjon av overskuddet de genererer. Men det er litt som Stavrum var inne på - her har traderende til Statkraft faktisk hentet inn milliardbeløp fra utlandet og dyttet pengene rett inn statskassen - de har, sagt på en flåsete måte, "raidet" finansmarkedet på kontinentet. På veien til sluttlinjen på resultatregnskapet har Statkraft måttet gi fra seg en viss andel av inntekten i provisjon. Det er litt som en god eiendomsmegler som klarer å skaffe en fantastisk pris på boligen og krever en viss %-andel i provisjon. Ingen selgere klager om prisen går langt over forventning. I debatten i går så gikk Moxness og LO lederen hardt ut og mente at provisjonen var for høy samt feilaktig koblet det til kraftprisene man må betale i Norge.

Er vel ofte slik det blir i debatter - lite fakta kommer på bordet - og følelser og meninger kastes om hverandre i et forsøk på å male egen kake.

hElgenen... ja jeg ser dine poenger men her har faktisk både foxy moxy (som noen av de mer betatte damene kaller han🤣) og han fra LO på Debatten noe rett i sine vurderinger. Tror mange mener det det samme som de.

Jeg synes derfor ikke du skal fordumme disse to. Det er jo en debatt teknikk som ikke er særlig pent.

Når statlige ansatte tradere skal holdes utenfor alt av innsyn og kontroll eksternt...ut fra et argument om at alt rundt lønn og bonuser er så sensitivt ift headhunting i bransjen....
Det blir for dumt.
Sjefen bør tre av asap... næringsministeren kan kreve dette gjennom styret....
#5
Dette er strategisk riktig... men er det første steg ifm teorien om at Easee er i ferd med å bli kjøpt opp? Zaptec?

https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/XbajG7/naa-frigjoeres-easee-laderne-fra-skyen

Kopi fra den nyheten:

«Veldig mange lurer på hva som blir veien videre for laderen sin. Nå varsler Easee at de jobber med å gjøre lokal styring av laderne mulig.

Dermed frigjøres laderne fra skytjenesten og kan styres direkte fra mobiltelefonen. Det er viktig i tilfelle både selskapet og skytjenesten bak laderen ikke overlever turbulensen de er inne i nå.»
#6
SitatJeg føler meg ganske sikker på at det kunne hatt et helt annet utfall enn i dag dersom de hadde vist de tok dette seriøst, presentert en plan for granskning og eventuelle utbedringer, kunne kjøpt seg masse tid som de kunne brukt smart. Det går an å ha avvik mot myndigheter/forskrifter i mange år om man har en plan for håndteringen, men man må vise velvilje og iallfall late som man tar de på alvor.

geear. Nettopp. Det er hele poenget det de sier. Det ville blitt et helt annet utfall. Det som skjer nå er bare tragisk for selskapet. Må si jeg føler veldig med alle de ansatte. Når det gjelder grunderen og øvrig ledelse... not so much.
#7
He he nå bruker de "Easee-gate" begrepet i Sverige....ja ja sier jeg...blir sikkert flere som klikker på en slik overskrift ...

Her er fra i går i Sverige:

9 svar om Easee-gate: "Åk inte ut och sätt till en extra jordfelsbrytare"

PUBLICERAD
23 MAR 2023, 07:53

Elsäkerhetsexperten Fredrik Byström Sjödin besvarar nio frågor i spåren efter försäljningsförbudet mot Easee.

https://www.elinstallatoren.se/2023/03/9-svar-om-easee-gate-ak-inte-ut-och-satt-till-en-extra-jordfelsbrytare/

Og det kjente nyteknik har en sak om dette i går så dette er nå en svært sak i broderlandet...stakkars Easee...de tror jeg snart er uten nåværende ledelse...og selskapet blir kjøpt opp på rot og så endrer de navn på selskapet....:

Jordfelsbrytare, DC-skydd, IP-klass, överspänningsprov, EMC. Elsäkerhetsverket pekar på en rad brister hos Easees laddboxar. Men vad måste egentligen åtgärdas i de 100 000 boxar som har installerats i Sverige? Och hur?

Charlotta von Schultz
REPORTER
PUBLICERAD 22 MAR 2023 KL 14.29 UPPDATERAD 23 MAR 2023 KL 10.14

https://www.nyteknik.se/elbilar/100-000-laddare-ska-atgardas-ingen-vet-hur/2016236
#8
Sitat fra: daktari på onsdag 22. mars 2023, klokken 23:23Helt utrolig salg av Y i år. Passerer nok 3ern i år, men kan og nærme seg e-golf. Hva skjer med bruktprisene her?
Og nyprisen på Y LR nå er fortsatt over lanseringsprisen i 2021?

Ja det er et helt utrolig salg! Så er det jo Bang for the buck som det heter...

Men mye kan fortsatt skje. Ser TM3 bruktpriser fortsetter å falle de også i likhet med resten av bilmarkedet. Jeg tror faktisk at Elon kommer til holde disse lave prisene fremover også....

Med tanke på at alt har blitt dyrere så er det vel ikke så rart at nyprisen på Y LR nå er fortsatt over lanseringsprisen i 2021, eller? Men kan hende jeg tenker feil her?
#9
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
torsdag 23. mars 2023, klokken 21:53
Sitat fra: Motorwatt på torsdag 23. mars 2023, klokken 21:41Det er milliard bonuser

Ja det har du helt rett i... den teksten kopierte jeg fra NRK TV og den teksten var overskriften på kveldens debattprogram.

Her er saken og jeg synes dette er bare trist å lese om dette:

https://www.dn.no/statkraft-sjefen-far-hoyere-bonus-for-dyr-strom/2-1-1277439
#10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
torsdag 23. mars 2023, klokken 21:40
På Debatten nå: Statkrafts millionbonuser hisser til debatt.

Sjefen må forsvare enorme bonuser. Er detr rart folk med høye strømregninger blir lei!
#11
SitatMen som jeg har nevnt før, det er tette koblinger mellom leverandører, nasjonale godkjenningsmyndigheter og IEC. Og ingen av disse er så veldig interessert i anbefale løsninger som ikke følger standardene.

jlan  :+1: Ja, det kan hende det er for tette koplinger.....
#12
Ja her er det en som kritiserer NAF sin rolle i Easee saken i debattinnlegg fra i dag.

https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/5Bo3EW/hva-er-det-egentlig-naf-driver-paa-med

Kopi:

Hva er det egentlig NAF driver på med?
DEBATT: NAF bør konsentrere seg om trafikksikkerhet i stedet for å stoppe Easee-laderen. Kan dette henge sammen med at Easee-konkurrent Zaptec er laderen NAF reklamerer for?
#13
Viktig melding / Sv: Ny drakt på forumet!
torsdag 23. mars 2023, klokken 18:58
Sitat fra: Elbilforum admin på torsdag 23. mars 2023, klokken 13:24Velkommen til et visuelt oppdatert forum!

Ris og ros mottas med takk!

Dette ble veldig bra  :+1:  Godt jobbet.
#14
Kjøpe elbil? / Sv: Ford Focus 2018 (oppgradert modell)
torsdag 23. mars 2023, klokken 06:59
Supert kjøp og gratulerer  :+1:

Jeg blir så gla hver gang jeg ser disse bilene på veiene. En kongebil.
#15
Sitat
Til trådstarter: aktuelt å boikotte Tesla siden USA har okkupert en tredjedel av Syria, for ikke å snakke om Irak/Libya/Vietnam/Korea og har vært involvert i nær sagt hele sør- og mellomamerika på et eller annet tidspunkt.

He he ja kansje vi skal gå US etter i sømmene også? Men det blir vel en annen tråd? Men siden vi er i NATO og gift med US i tykt og tynt så tenker at jeg er fornøyd med dagens US ekteskap... men men meg om det..

Jeg opprettet vel denne tråden for jeg husker vi hadde en eldre Kina bil tråd som jeg ikke fant igjen. Og når sa Xi så gifter seg med Putin etter Ukraina krigen startet og at Kina et et av svært få land som ikke fordømmer Putins krig i Ukraina.... Da mener jeg vi bilkjøpere kan bruke vår forbrukermakt og hvertfall diskutere om vi skal vurdere å bruke den overfor Kina... ved nettopp å ikke kjøpe kinabiler. Bare diskutere så blir det opp til hver enkelt om hva msn selv gjør.

Diskusjoner er viktig. Så hvis noen vil starte en tråd om US biler ...... så gjerne for meg... men det er ikke mitt bord... for å si det slik.

Tenk om det blir en internasjonal boikott av Kina ...... da har vi med så mange kinabiler i Norge, «et problem. Houston» som de sa den gangen.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA