Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Lars_F

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Fredag 11. Juni 2021, klokken 11:53 »
Nye BKK ladestasjoner er nå satt i drift i Sykkylven , Sistranda i Frøya kommune og Leirvik i Sogn.

2
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Onsdag 02. Juni 2021, klokken 14:28 »
Kjenner du til hva som skal til for å «Bilkraft» api  integrert med Tesla sitt kart ? Jobbes det med denne type integrasjoner?

Nei vi har ikke noe slikt på planen pr. dags dato.

3
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Tirsdag 01. Juni 2021, klokken 15:17 »
Ny APP-release med Ladekurver (v2.1.0)
Vi har nå releaset versjon 2.1.0 av BILKRAFT-appen for iPhone og Android. Den nye versjonene er tilgjengelig fra Appstore og Google Play nå, og de med automatisk oppdatering har nok allerede fått den installert. 

Siste versjon fikser problemet med registrering av RFID-brikker ("legg-til"-knappen ble borte i appen hvis man allerede hadde 1+ ladebrikke) og litt kosmetiske og tekniske småting. Hovedsaken i denne releasen er at appen nå viser live ladekurver under lading (og på ladehistorikk i ettertid). Vi viser også pris hittil i ladingen.

Dette er de samme dataene som vi bruker til å vise batterinivå, energi og effekt. Hurtigladere sender info til oss hvert 60. sekund, mens AC-ladere normalt bare sender hvert 180. sekund. Kurven (og data) vil da oppdateres omtrent på disse intervaller.

Merk også at det er bruttoeffekt utfra lader som angis, ikke nettoeffekt inn på bilbatteriet. Det er helt normalt å ha en ladekurve som går fort opp og så faller sakte men sikkert ned mot 70-90% SOC. Dette varierer fra bil til bil og ikke minst med SOC og temperaturen på batteriet.

  [ You are not allowed to view attachments ]     [ You are not allowed to view attachments ]  

4
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Onsdag 12. Mai 2021, klokken 10:24 »
Ny ladestasjon er i dag satt i drift ved Tuven Senter i Notodden. Her har vi satt opp 6 lynladere der 4 av dem er 200 kW og 2 er 180 kW. Alle kan lade 2 biler samtidig. Litt profilering gjenstår, men alt er klart til bruk.

5
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Kempower Hurtigladere
« på: Onsdag 14. April 2021, klokken 13:58 »
Det stemmer ikke. Kommer du og får 200 kW når du kobler til så vil du hele tiden få det bilen din ønsker. Det er ikke sosialdemokratisk deling. Det er First Come First Serve.

Det er riktig. Kempower har to ulike måter å fordele effekten på og dette er nok en konfigurasjons sak som settes opp under installasjon. Enten deles effekten via en ''sosialdemokratisk'' modell der alle får lik effekt, eller en FIFO-modell som gjør at første bil tilkoblet har prioritet og alle andre andre må stille seg bak i køen. Ladesyklus eller ladekurve på første tilkoblet bil bestemmer hvor mye som frigjøres fortløpende til de andre.

6
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Kempower Hurtigladere
« på: Mandag 12. April 2021, klokken 12:02 »
Hva tenker dere om lastbalansering slik som Kempower har? Vi i BKK har diskutert dette mye, men har foreløpig holdt oss til at laderen skal kunne levere full effekt uansett om du er alene på stasjonen eller om det er biler på alle ladere. Nå bruker vi ladere som deler effekten og kan lade to biler samtidig, men vi lastbalanserer ikke på noen av våre stasjoner.

Lastbalansering betyr at dersom det f.eks. er 400 kW tilgjengelig fra trafo til hele ladestasjonen, så vil effekten du får tildelt variere utfra hvor mange andre som er på stasjonen og lader samtidig. Dvs. ene dagen kan du få 200 kW og andre dagen 25 kW.

Tenker dere at dette er greit?

7
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Hvilke biler tåler 200 kw lynladere?
« på: Mandag 12. April 2021, klokken 11:51 »
Har Opel Corsa e og har benyttet 175kw lynladere uten problemer. Hvor går egentlig grensa for min bil? Og kan det skje noe galt om man bruker for "kraftig" ladestasjon?

Det skjer absolutt ingenting galt med bilen om du kobler til en 200 kW eller 350 kW lynlader for den saks skyld. Det er nemlig bilen og ikke laderen som bestemmer hvor mye effekt som skal leveres. Du vil også se at effekten endrer seg underveis i ladeforløpet og er kanskje størst til å begynne med for så å dale ned mot f.eks. 10-30 kW når du er over 80% batterikapasitet.

Det varierer litt om det er dyrere å lynlade enn å hurtiglade. Noen operatører har samme pris uansett ladehastighet (f.eks. BKK), mens andre har høyere pris på lynladere enn for hurtigladere.

8
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Mandag 12. April 2021, klokken 11:39 »
På Kokstad utenfor Bergen har vi satt i drift ny ladestasjon hos Bertel O. Steen Kokstad. Her har vi satt opp to 200 kW lynladere som kan lade fire biler samtidig. Ladestasjonen er åpen for alle og tilgjengelig hele døgnet.

9
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Fredag 26. Mars 2021, klokken 16:06 »
Da fikk vi en stasjon til på luften før påsken, nemlig Rema 1000 Ørsta. Ladestasjonen har fått installert to 200 kW lynladere og en en 50kW hurtiglader. Hurtigladeren ble levert med defekt skjerm, så den kommer ikke på luften før rett over påske. Men lynladerne er operative og klar til bruk.

10
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Tirsdag 23. Mars 2021, klokken 12:28 »
Dersom det er noen Taxi sjåfører her så kan vi informere om at BKK nylig satte i drift ny lynladestasjon for drosjer i miljøgaten Olav Vs gate i Oslo. Her tester vi ut to splitters nye Terra 184 ladere fra ABB som kan levere inntil 180 kW. Laderne har både CCS og CHAdeMO, og ladinger startes/stoppes via appen vår BILKRAFT.
Mange Taxi kunder er opptatt av ladebrikker, noe vi selvsagt har støtte for. Via funksjonen "Skanne ladebrikke" i appen kan man legge til alle typer RFID kort (f.eks. adgangskort eller ID kort).

11
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Tirsdag 23. Mars 2021, klokken 11:43 »
BKK åpner nye ladestasjoner denne uken ved Rema 1000 Leira i Valdres og Rema 1000 Lampeland langs Fv40 nord for Kongsberg. På Leira blir det to 200 kW lynladere og en 22 kW normallader med AC Type 2, mens vi på Lampeland smeller opp fire 200 kW lynladere. Alle lynladere kan lade to biler samtidig og gi inntil 200 kW alene eller 100 kW til to biler.

Husk at også eldre elbiler kan lade på lynladere da det er bilen som bestemmer hvilken effekt laderen skal levere. En VW e-Golf kan f.eks. ikke lade med mer enn 40 kW via CCS men vil likevel kunne bruke en av våre lynladere.

12
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Fredag 19. Mars 2021, klokken 22:14 »
@Lars:

Ser at appen til Elbilforeningen fortsatt ikke har fått inn at dere nå har et par lynladere på Sinnes i Øvre Sirdal...

De pleier å oppdatere den appen veldig fort, kan dere ha glemt å melde endringen inn noe sted..?

(Håper også dere ser et marked for en skikkelig lynladestasjon i Setesdal. Stor elbiltrafikk mellom Kristiansand og Hovden. I tillegg til øst-vest trafikken sommerstid når Brokke-Suleskard er åpen)

Mulig de ikke har fått med seg at stasjonen er oppgradert med lynlader. Vi skal informere dem  :)

13
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Fredag 19. Mars 2021, klokken 15:18 »
Ny ladestasjon er satt i drift i dag ved Linderud Senter i Oslo. Her har vi satt opp 4 stk. 150 kW lynladere som hver kan lade 2 biler samtidig + 8 normalladere AC Type 2 nede i garasjeanlegget for de som har behov for å lade litt lengre. Plassene vil bli merket opp neste uke.

14
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Fredag 05. Februar 2021, klokken 10:40 »
Kan du røpe noe mere om utrustning på disse ladestasjonene? Som om hva som er minste utrustning dere går for?

Det blir hurtigladere og lynladere alle steder. Antallet varierer litt etter hva som er tilgjengelig av effekt.

15
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nye BKK ladestasjoner
« på: Fredag 05. Februar 2021, klokken 10:30 »
Hærlig! Da har jeg alternativ rute enten nordover eller sørover fra Finnmarksturen. Men blir det BKK-stasjoner alle sammen, men deler deler kostnad og jobb med Helgeland Kraft Vannkraft?

Nei vi samarbeider ikke med dem. Hvem som blir operatør er litt usikker, men det går rykter om Kople på pakke 1.

Sider: [1] 2 3 ... 10