Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Hrklev

Sider: [1] 2 3
1
Skoda ENYAQ / Sv: Mer informasjon og litt testing av noen journalister.
« på: Mandag 11. November 2019, klokken 17:29 »
Ser ut som om mange her drar med seg logikk fra fosilverden inn i diskusjon angående rekkevidde.min påstand er som følgende;

-4wd betyr i utgangspunktet ingenting. Ikke noe ekstra drivverk som skal dras rundt.På TMS så man at forbruket gikk noe ned med dual motor da de to motorene kunne optimaliseres for forskjellig steder i turtallsregisteret. En ekstra motor, inverter og kabling til dette veier neppe mer en et par titals kilo.


Det er da fortsatt dobbelt opp med drivaksler, diff og reduksjonsgir som ikke er gratis å holde i gang. At man kan optimalisere motorene for forskjellig fart var genialt på Model S. På 3ern som bruker bakmotoren uansett fram til man trykker hardt på gassen så er jo oppgitt rekkevidde en del høyere på rwd vs awd.

2
Elbiler i media / Sv: Den nye livsfaren i trafikken
« på: Mandag 12. August 2019, klokken 20:29 »
Hva er det egentlig som man må bort på skjermen for å tukle med hele tida? Man styrer jo omtrent alt fra spakene og hjula på rattet på TM3 også. Eneste er vindusviskerne, men hvis man trykker på venstrespaken for et swipe så kommer det fram svære ikoner på skjermen for å styre viskerne som er vanskelige å bomme på. Hvis man ikke ser det som står på skjermen ser man vel neppe ikoner på vanlige knapper heller?

3
Model 3 / Sv: Aktivere p-sensor med hengerfeste montert?
« på: Mandag 05. August 2019, klokken 19:38 »
Må skru av trailermode manuelt etter å ha kjørt med henger. Jeg må ihvertfall det på min. Den lille tegninga av ei campingvogn går fra blå til rød idet du kobler fra hengeren. Bare å trykke på den, så kan du slå av trailermode, da funker det som før.

4
Model 3 / Sv: Forlate bil ulåst med klima på?
« på: ſøndag 04. August 2019, klokken 20:07 »
Takker for gode tips! Får sjekke ut dette når jeg kommer hjem, så finner jeg ut hva som funker best for meg :)

5
Model 3 / Sv: Forlate bil ulåst med klima på?
« på: ſøndag 04. August 2019, klokken 09:47 »
Googla litt og ser jo at det ikke eksisterer nødåpning av bakdører, kun fremdører.... Får man da låst opp bakdører innenfra? Isåfall så er jo det en finfin løsning :)

6
Model 3 / Sv: Forlate bil ulåst med klima på?
« på: ſøndag 04. August 2019, klokken 09:36 »
Takker, det var jeg ikke klar over. Kan man låse opp med de vanlige knappene med dog mode, eller er det nødutløserne som gjelder? (Skulle gjerne testet selv, men er bortreist ei ukes tid til)

7
Model 3 / Forlate bil ulåst med klima på?
« på: ſøndag 04. August 2019, klokken 08:52 »
Heisann

Har en sak jeg har grublet litt på som jeg håper dere har et svar på... Problemstillingen er som følger:
Unge nr 1 er henta på SFO, og vil sitte i bilen når jeg går inn og henter unge nr 2 i barnehage (forsåvidt ute for samme problemstilling når jeg etterlot bestefaren i bilen når jeg var en snartur innom butikken).

Jeg ønsker jo da å la bilen stå ulåst, med klima igang, men helst uten mulighet for å bare sette seg bak rattet for å kjøre avgårde. Kommer fra i3, og der var det jo bare å aktivere parkeringsklimatisering og ta med seg nøklene, så stod bilen ulåst med klimaet igang i minst 30 min. Men hvis jeg tar med meg mobilen ut av teslaen, så låser jo bilen seg. Det er jo litt ugreit når alarmen går og unge nr 2 eller bestefar ikke kommer seg ut av bilen uten å bruke "nødåpner" innenfra. Både "dog mode" og "keep climate running" låser vel fortsatt bilen? Hva er enkleste løsning?

8
Model 3 / Sv: Spotify
« på: Onsdag 26. Juni 2019, klokken 17:04 »
Vi har familieabonnement, så jeg kunne jo gitt bilen en egen bruker, ja.... Syns bare det var så rart at jeg ikke fant listene som kona og barn har delt med meg når jeg logga på med min egen bruker i bilen. Fant kun mine egne... Skal prøve å gi bilen egen bruker og dele listene med denne og se hva som skjer da. Er borte ei ukes tid, så skal teste litt mer når jeg kommer hjem. Takker for tips så langt :)

9
BMW i3 / Sv: GPS Sporing skrur seg av...
« på: Onsdag 26. Juni 2019, klokken 13:30 »
Min skrur seg av såpass ofte at jeg har slått av hele smartladi ga og heller satt på ladetider i bilen. Begynte å bli et irritasjonsmoment, så ga opp hele greia...  har forøvrig en 2017 modell som var inne for softwareoppgradering i våres. Skrur av GPS av seg selv både før og etter dette.

10
Model 3 / Spotify
« på: Onsdag 26. Juni 2019, klokken 12:43 »
Nytt spørsmål fra Tesla-noob: Hvordan løser man det mest mulig praktisk med å få spillelistene sine inn fra sotify inn på bilen?
Hvis jeg logger inn på min egen konto finner den kun mine egne spillelister, og ikke lister som jeg deler med kona og barn sine kontoer (altså ikke public). I tillegg så får jeg jo ikke brukt spotify på telefonen min hvis kona har bilen og bruker min konto, noe som er ganske upraktisk.
Bruker jeg bilen sin konto finner jeg naturlig nok ikke mine egne. Har prøvd å gjøre de public, men ser fortsatt ikke ut til å finne dem.

Hverdagstips fra mer drevne Tesla-eiere mottas med takk! :)

11
Model 3 / Sv: Har medfølgende type2 kabel knapp?
« på: Onsdag 26. Juni 2019, klokken 12:40 »
Nice. Får se hva jeg gjør når jeg har hatt bilen i noen uker. Blir det et irritasjonsmoment å måtte åpne appen hele tiden så blir det nok en sånn kabel, selv om jeg allerede har nok type 2 kabler...

Ser at det muligens går an å lage en snarvei på telefonen med tasker e.l., så slipper man ihvertfall å åpne appen, finne riktig meny, og riktig knapp å trykke på...? Tips og triks mottas :) Må lese meg litt opp, er mye nytt å lære for en som er helt ny på Tesla :)

12
Model 3 / Sv: Har medfølgende type2 kabel knapp?
« på: Onsdag 26. Juni 2019, klokken 12:04 »
Ok, takker for svar. Får handle inn en annen kabel, da.

13
Model 3 / Har medfølgende type2 kabel knapp?
« på: Onsdag 26. Juni 2019, klokken 11:15 »
Heisann. De var tomme for type2 kabler da jeg hentet bilen min, men sa de skulle ettersende denne. Har en ecolite stasjon hjemme, og lurer altså på om det er sånn knapp som man kan åpne luka og låse opp med på den kabelen? Vil jo gjerne ha det for enkelthetens skyld på kabelen jeg kommer til å bruke hver dag. Litt tungvint å logge inn i appen hver gang jeg skal ut og kjøre og den er plugga i.

14
Model 3 / Sv: Egnede hengere?
« på: ſøndag 12. Mai 2019, klokken 09:02 »
Med førerkort B er det tillatt totalvekt som gjelder. Har du BE er det aktuell totalvekt som gjelder, så da kan du kjøre en svær henger som er lastet lite. Er uansett ikke lov å henge mer enn 910 kg bak bilen. Men det må da være mye bedre å bare ta BE enn å drove og klasse ned hengeren, er ikke mye greier. Da får man lastsikringskurs også, som mange kunne ha godt av.

15
Nei, BMW sin modell heter M3, det er det som står på bilen. Å omtale Tesla som en M3 SVIR i øya HVER gang for oss som har hatt noe som helst interesse for tøffe BMW'er og er en unødvendig provokasjon!

Sider: [1] 2 3