Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Saerdna

Sider: [1] 2
1
Model S / Sv: Merkelig lyd i lav hastighet på ujevn vei/små humper
« på: onsdag 14. august 2019, klokken 15:42 »
Hadde bilen inne i går. De bekreftet lydene og har nå skiftet begge fremre støtdempere.
Har ikke enda mottatt service report på mail, så jeg vet ikke om det er snakk om 77-C eller en ny komponent.

Lyden er nå helt vekke. Blir spennende å se om den kommer igjen!

2
Tesla SW og AP / Får ikke oppdateringer
« på: lørdag 29. desember 2018, klokken 11:55 »
Har en ny Model S fra juni-18. Fikk en firmware-oppdatering etter ca. to uker, 2018.28. Siden dette ikke fått en eneste oppdatering. Dette skyldes nok at jeg hovedsaklig står parkert i en garasje uten WiFi eller mobildekning.
Samtidig kjører jeg jo ofte til jobb (LTE) og oppholder meg 1-2 ganger i måneden på et sted med WiFi-tilgang.

Den siste uken har jeg hatt kontinuerlig WiFi. Snakket med Tesla support, og de sa bare at det hadde vært multiple "failures" og at oppdateringen p.t. stod på 50 %. De skulle prøve å force pushe oppdateringen, men dette var 4-5 dager siden og ingenting har skjedd.

Noen med liknende problemer? Jeg begynner å tenke at eneste mulighet her er oppdatering gjennom lokalt service center (Bergen). Noen som vet om Tesla er behjelpelig med slikt?

Kan bilen min ha blitt "svartelistet" på noe måte grunnet flere mislykkede forsøk?

Ganske ille å være stuck på en versjon fra juli i år.

3
Model S / Sv: Parkerlingslapp på avveie
« på: fredag 14. desember 2018, klokken 09:29 »
Jeg hadde noen lapper som forsvant nedi der, etter en stund kom det en irriterende vibrasjons lyd. Jeg brukte lang tid på å lokalisere lyden, men fant ut at den måtte komme fra omtrend der lappene forsvant. Jeg klarte å fiske de opp og lyden forsvant. Utrolig at de kunne lage en slik lyd, men etter en stund var papiret blitt så stivt i varmen foran der at det ble et problem.

Ja, var noe sånt jeg så for meg.
I mitt tilfelle dreier det seg om en parkeringsbillett. Den har jo litt tyngde, og lå helt flatt mot underlaget så lenge jeg så den. Tviler på at den vil gi vibrasjonslyd fra vifter o.l., men var mer opptatt av om den kunne komme i uheldig kontakt med elektronikk/andre ting nedi der.

4
Model S / Parkerlingslapp på avveie
« på: torsdag 13. desember 2018, klokken 20:37 »
Hadde en slik standard parkeringslapp fra automat liggende fremme på dashbordet mot vinduet. Var ute og kjørte, bremset litt hardt og den forsvant inn og frem "under vinduet". Så den så vidt, men spalten der fremme var så smal at jeg klarte ikke å fiske den ut. Nå ser jeg den ikke lenger.

Irriterende, men det jeg egentlig lurer på er om den kan lage noe trøbbel der fremme. Noen som vet? :)

5
Tesla SW og AP / Sv: Noen som har fått versjon 9?
« på: mandag 15. oktober 2018, klokken 23:45 »
Jeg ser på Teslafi.com at omlag halvpartene av bilene registrert der nå har V9. Jeg er ikke helt sikker på hvordan den siden fungerer, men jeg regner med at når over 3000 biler er registrert der, så kan man kanskje se på denne poolen som et representativt utvalg. Hvis 40-50% av teslaer i NA har V9, er det veldig mange biler og mye data som strømmer inn hver dag.
Oppdateringene har kommet ganske raskt, fra 2018.39.5 til 2018.39.7.
Jeg tenker vel at det er nokså rasjonelt å rulle ut en så stor oppdatering i et begrenset området først, rette feil (som ved hyppige oppdateringer), før man så går videre med utrullingen til resten av verden.

Jeg anslår totalt ubegrunnet 2-3 uker fra dags dato!

6
Tesla SW og AP / Sv: Versjon 9 - kommende features
« på: lørdag 06. oktober 2018, klokken 11:05 »
Håper v9 blir rullet ut i Norge snart, noen grunn til at ikke alle kan få den samtidig?

Det var en som spurte om når oppdateringen ville være tilgjengelig i UK og fikk svar fra offisielt hold at de regnet med om ca. 3 uker. Det er vel ikke utenkelig at vi her i Norge må vente noen uker til!

7
Tesla SW og AP / Sv: Versjon 9 - kommende features
« på: lørdag 06. oktober 2018, klokken 09:13 »
Hmm blindsonevarsling / visualisering av biler bak kun for biler med FSD... EAP burde fint fått det med 4 kameraer og 360 sensorer... Sikkert for å endelig ha en feature som for de som har betalt og dermed unngå søksmål etc.

Får kun biler med FSD 360 blindsone-funksjon?

Sitat
Full 360° View

Now, all eight external cameras from our Full Self-Driving hardware in every Model S, Model X and Model 3 are active, enabling better situational awareness on the road with a 360-degree visualization of surrounding vehicles.

Det kan jo hende du har rett, men kan ikke dette også tolkes dithen at dersom du har FSD hardwaren, vil man også få blindsonefunksjonen uavhengig av om du har betalt for FSD?

8
Tesla SW og AP / Sv: Versjon 9 - kommende features
« på: lørdag 06. oktober 2018, klokken 08:54 »
Hmm blindsonevarsling / visualisering av biler bak kun for biler med FSD... EAP burde fint fått det med 4 kameraer og 360 sensorer... Sikkert for å endelig ha en feature som for de som har betalt og dermed unngå søksmål etc.

Hvor står dette?

9
Model S / Sv: Teknisk: Dashcam-snakk.
« på: søndag 30. september 2018, klokken 15:23 »
Har lest igjennom deler av tråden, så beklager hvis dette er besvart tidligere - men jeg prøver meg:

Jeg vurderer BlackVue DR900S-2CH til min TMS. Spesielt er jeg nok interessert i "parking mode" og live tilgang til kamera over cloud.

1. Hvordan fungerer cloud-funksjonen? Krever denne at kameraet har WiFi-tilgang, eller kan den på en eller annen måte koble seg til bilens LTE-forbindelse? Parkerer man på en typisk parkeringsplass, er det jo sjeldent at man har WiFi tilgjengelig.

2. Jeg har forstått det sånn at man kan koble kameraet direkte til bilen via en kontakt i panelet ved bakspeilet. Hvilket batteri vil den da trekke strøm fra? 12V-batteriet eller bilens hovedbatteri? Hvis 12V-batteriet, er det fare for at dette tappes for fort? Jeg har ikke peiling på dette, som dere skjønner, så essensen i det jeg spør om er vel:
Er det noe batteri-issues jeg trenger å tenke på ved "always on og parking mode" med BlackVue annet enn at jeg naturlig nok vil få økt vampire drain.

3. Er det noen i Norge som har erfaring med installasjon av nevnte kamera på TMS? Jeg tenker da på en profesjonell innretning uten synlige kabler, etc. Gjerne i bergensområdet, men kan fint kjøre litt rundt om nødvendig.


10
Model S / Sv: Påkjørt front
« på: onsdag 19. september 2018, klokken 17:10 »
Takk for gode råd :)
Fylte ut skademelding i fellesskap i dag.
Slik jeg forstod det på forsikringsselskapet, brukes denne i all hovedsak i de tilfeller det er tvil om skyldspørsmålet - noe som ikke er tilfelle her. Men er vel uansett greit å ha som dokumentasjon.

Storebrand anbefalte Åsane Autokarosseri (for de av dere som er kjent i Bergen). Hørte litt med Tesla som forteller at de har pleid å utrede skader på Fana karosseri på Kokstad. Får høre om jeg heller kan dra dit, men kan godt hende det er greit med Åsane.
Dersom det kun er snakk om overflatiske skader, kan vel de fleste verksted benyttes. Men man må jo også sjekke for ikke-overflate-skader. Sensorer og liknende. Usikkert om alle verksted gjør dette?

11
Model S / Påkjørt front
« på: mandag 17. september 2018, klokken 19:15 »
Hei, min nye Model S ble dessverre påkjørt i fronten mens den stod parkert i et parkeringshus. Jeg var ikke tilstede. Den skyldige gav heldigvis beskjed!
Så langt hva gjelder skadeomfanget er nummerskiltet falt av, samt det er en del skrapemerker i frontfangeren. Jeg må se nærmere på den i dagslys i morgen.
Er det noen som har vært borti noe tilsvarende? Hva er f.eks. kostnad på ny orginal frontfanger. Det er jo en del sensorer og diverse montert også, så jeg regner med dette kan bli kostbart?

Generelle råd, tips om veien videre mottas med stor takk! Har ikke noe erfaring med dette. Regner med det er mest ryddig å ta det gjennom respektive forsikringsselskap med utfylling av skademelding etc.

12
Tesla / Sv: Feil på luftfjæring
« på: søndag 12. august 2018, klokken 10:07 »
Ny TMS 75D fra i sommer. Merket disse klakkelydene for noen uker siden.
Godt hørbar i lav fart på ujevn vei og kanskje best hørbar når bilen belastes ulikt på høyre og venstre side.
Fikk servicetime i september (Kokstad), så da får vi se. Ikke de største forventningene!

13
Model S / Merkelig lyd i lav hastighet på ujevn vei/små humper
« på: mandag 30. juli 2018, klokken 23:31 »
Hei, 4 uker gammel TMS 75D.
Merket for vel en uke siden en rar lyd fremme i bilen. Høres litt ut som noe er løst og høres nokså godt i lav hastighet på ujevn vei eller over små fartshumper. Forekommer i alle suspension-settings.
Har søkt litt rundt og lyden i denne videoen illustrerer problemet ganske godt:
https://streamable.com/jufka

Ellers fant jeg en tråd ( https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/rattle-noise-coming-from-front-air-suspension.108171/ ) som diskuterer feilen. Virker som en kjent feil som Tesla har visst om lenge, men som det p.t. ikke finnes noe løsning på.

Er det andre som opplever tilsvarende, og ev. har erfaringer med hvordan SC i Norge håndterer (ev. ikke håndterer) dette?

14
Tesla SW og AP / Sv: 2018.26.2
« på: søndag 29. juli 2018, klokken 22:35 »
Snakket litt med support. De kjente til alarm-buggen i 2018.26, men hevdet at dette kun rammer et fåtall biler. Forstod det sånn at 2018.26.2 er en "bugfix", hovedsaklig rettet mot denne feilen.

Jeg fikk melding om oppdatering i går. Installerte den i sted og fikk 2018.26.

Alarmen utløste seg ikke etter 15 min, men det kan sikkert ta lengre tid! Bilen står i et parkeringsanlegg uten wifi/3g etc., så jeg blir vel oppringt av vaktselskapet i natt om alarmen går for fullt!

Forsøkte å sette alarm=off og gå ut/inn av bilen, og alarmen var da på ON.

Uansett om 2018.26.2 fikser at alarmen ikke automatisk slås på igjen, er vel dette bare en midlertidig fix da jeg vil tro at de fleste vil fortsatt ha alarmen påslått?

15
Tesla SW og AP / Sv: 2018.26.2
« på: lørdag 28. juli 2018, klokken 21:56 »
Jeg er litt ny på dette, men fikk i dag melding om at SW-oppdatering var tilgjengelig.
Har ikke installert den. Siden jeg fikk oppdatering i dag, betyr det at jeg får 2018.26.2 og ikke 2018.26? Eller går den "via" 2018.26 og så må jeg vente på ny oppdatering for 2018.26.2.

Er det også bekreftet at alarm-issuesene er fikset med 2018.26.2?

Sider: [1] 2