Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Svein_H

Sider: [1] 2 3 ... 42
2
Kjøpe elbil? / Sv: Tips til god elbil for vinter
« på: Mandag 03. Januar 2022, klokken 18:48 »
Zoe krever en tung, dyr og ukurrant transformatorløsning for å lade på det strømnettet som er vanligst i Norge (IT-nett). (...)

Det der er bare fjas, og det eneste du bidrar med her er å opprettholde gamle myter og motforestillinger, men deg om det. Du har sikkert mye mer erfaring med Zoe enn meg som har hatt en i bare snaut 4 år, på IT-nett, så jeg anser det som bortkastet tid å prøve å diskutere med deg.

3
Kjøpe elbil? / Sv: Tips til god elbil for vinter
« på: Mandag 03. Januar 2022, klokken 16:09 »
Jeg har en Zoe (av forrige generasjon som fikk 5 stjerner i NCAP, fatter ikke hvordan Renault klarte å kuke det til så totalt på den nye modellen), og vurderte å bytte til nye Ioniq i fjor, men hyppige og dyre serviceintervaller samt dårlig fungerende hurtiglading gjorde at jeg slo det fra meg. Sett bort fra manglende hurtiglading har min Zoe fungert utmerket, og praktisk daglig rekkevidde har vært opp mot 200km selv i innlandsklima ned mot 25 blå og kun 16A hjemmelading (IT-nett).

Zoe er veldig romslig foran, men trang i baksetet, så der bør du nok teste ut barnesetene i praksis for å sjekke at det faktisk funker. Bagasjerommet er også lite, men større enn i Kona.

Jeg har aldri hatt et rimeligere bilhold enn med min Zoe, men den er nok ikke for alle, så hver må nok se an sitt eget behov.

4
En livesteeames i alle butikker en er og på utallige offentlige steder. Samt at folk filmer jo det meste med mobil hele tiden.

Storebror ser deg

Live Sentry er ikke ett problem det er ett symptom

Det at "alle andre" gjør det er et heller dårlig og ganske utslitt argument, syns du ikke?
Da misforstår du. Det er ikke rettferdiggjøring men en påpekning at problemet er ekstremt mye større så å fokusere på en funksjon i en bil blir temmelig tynt.

Da har vi nok begge misforstått hverandre. Den funksjonen i den bilen er bare ett av mange eksempler som understreker problemet du snakker om. Det må kunne gå an å kommentere en slik funksjon uten at man blir anklaget for å fokusere på den, problemet er som du selv sier mye større.

5
Andre Elbiler / Taycan Cross Turismo / e-tron GT Avant?
« på: Fredag 31. Desember 2021, klokken 16:43 »
Visste ikke om jeg skulle legge dette innlegget under Porsche eller Audi, så jeg legger det her. Moderator må gjerne flytte tråden.

Jeg har aldri klart å like Taycan-fronten, og må innrømme at den for meg ser ut som en frosk. Der har jeg mer sans for e-tron GT. Bakenden på Taycan Cross Turismo er derimot rålekker, og hvis jeg kan få en Cross Turismo med GT-front og hengerfeste inntil 1500kg (eller Audi lager en tilsvarende Avant-versjon av sin e-tron GT med samme hengerfeste) vil jeg seriøst vurdere å bli gjeldsslave i mange år!

Er det bare meg?

6
En livesteeames i alle butikker en er og på utallige offentlige steder. Samt at folk filmer jo det meste med mobil hele tiden.

Storebror ser deg

Live Sentry er ikke ett problem det er ett symptom

Det at "alle andre" gjør det er et heller dårlig og ganske utslitt argument, syns du ikke?

7
Aversjonen mot Sentry mode er vel ikke akkurat fordi man får mulighet til å dokumentere slike skadetilfeller, men fordi bilen filmer og lagrer dataene selv om man bare passerer forbi og ikke er borti bilen i det hele tatt. Dashcamet i min bil lagrer også slike opptak, men ikke før noen faktisk er borti bilen, og det mener jeg (og antakelig også ganske mange andre) utgjør en stor forskjell.

8
Tesla i media / Sv: Tesla i utenlandske medier
« på: Onsdag 22. Desember 2021, klokken 18:40 »
Ble ikke dette tatt opp i en annen tråd i dette forumet tidligere, og bare avfeid som tull..?
https://finansavisen.no/nyheter/bil/2021/12/22/7793561/myndighetene-sjekker-580.000-teslaer-hensynslost-uaktsomt

9
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 20. Desember 2021, klokken 17:01 »
Ja - det her går ikke lenger. Våre politikere må gjøre grep for å sikre at noe av kraften vi genererer her i landet faktisk blir holdt tilbake i landet til egne innbyggere til en pris som man kan leve av. Industrien sitter på gullkantede avtaler på 20 øre eller noe slikt, mens husholdningene blør.  Det bør kanskje bli slutt på at sluttkunder kan tilbys spot avtaler? Det er på spot vi bør selge/kjøpe overskudd/underskudd, mens vanlige husholdninger bør kanskje tilbys noen lengre avtaler til mer levelige priser. Akkurat nå er det jo ikke et fungerende marked der fast pris avtalene som finnes for øyeblikket er helt ville prismessig historisk sett. Disse merkelige spot ditt og spot datt avtalene med påslag/fradrag og gudene vet hva må bort - det må forenkles slik at vanlige husholdninger kan forholde seg til mer levelige vilkår.

Vi kan ikke ha "krigspriser" på kraften som kan dra familier over ende.
Vi kan heller ikke ha profiler over døgnet som ødelegger en normal døgnrytme mhp. forbruk.

Her må det ryddes opp slik at sluttkundene ikke blir eksponert for ville priser innad i døgnet og over året.
Dersom vi kunne holdt noe kraft tilbake fra omsetning i børs til en fast pris til husholdninger - så kunne vi sitte igjen med resten som kunne omsettes i børs - altså "overskuddet". Så får det bli de profesjonelle aktørene som tar risikoen for disse syke prisene.....

Det hjelper lite å klage sin nød her inne på forumet. Vi har 169 personer som visstnok skal være valgt for å styre landet, men så lenge "Norge AS" håver inn milliarder på å tømme vannmagasiner som allerede er på et alarmerende lavt nivå er det ikke så nøye om befolkningen ellers sliter med en mangedoblet strømregning. Vi er jo et av verdens rikeste land, så hva så om noen går konk eller stryker med i kulda, litt svinn må man regne med i en stor bedrift.

Ola Dunk er veldig flink til å dra nisselua litt ekstra langt ned når ting ikke går helt som forventet, det blir litt "Brød og sirkus" her...

10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 20. Desember 2021, klokken 09:48 »
Poenget mitt er at selv i dag importerer vi strøm og i perioder så har vi billig strøm nettopp på grunn av denne importen, eksempelvis:

https://www.nrk.no/norge/vind-i-tyskland-gir-billigere-strom-i-helgen-1.15674829

Fakta er noe dritt å måtte forholde seg til, ser det!

Tallene i oversikten jeg linket til taler høyt og tydelig for seg selv, så jeg trenger ikke si noe mer.

11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 20. Desember 2021, klokken 08:40 »
I sum er vi nå oppe i vel 5,- kr kw i sør-norge nå. Sykt, men nå lønner det seg sikkert å selge enda mer til våre venner i eu?

https://e24.no/privatoekonomi/i/Qy3jMx/ny-stroemprisrekord-i-soer-norge-mandag

Fortsetter dette kommer vel folk til å få en ekstra strømregning på 10-30.000 pr mnd i vinter. Depresjonen er nok rett rundt hjørnet. Folk må prioritere mat, bolig og strøm.

Vi importerer også strøm fra dette forferdelig EU om dagen!

Ja, det er voldsomt som vi importerer strøm om dagen:
https://www.statnett.no/for-aktorer-i-kraftbransjen/tall-og-data-fra-kraftsystemet/#import-og-eksport

12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: ſøndag 19. Desember 2021, klokken 10:26 »
Lagde et pythonscript for det, kan sikkert deles hvis interesse.
Jeg sier takk for det, men nå er jeg igrunn i mål med regnearket mitt, så jeg klarer meg, men andre har kanskje interesse av det.  :+1:

13
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Lørdag 18. Desember 2021, klokken 15:47 »
Da var omsider de nye prisene fra min netteier klare. Ingen indikasjoner på at de vil utsette overgangen, så her blir det litt tallknusing i helga. Noen her inne som har eller vet om en Excel-mal som kan brukes for å beregne ny nettleie basert på historiske data for sammenligning? Kan selvfølgelig lage den selv, men det er litt bortkastet å måtte finne opp hjulet på nytt. ;)

14
Kjøpe elbil? / Sv: IONIQ Electric kampanje... er det god?
« på: Lørdag 18. Desember 2021, klokken 14:19 »
Jeg tror kona har liten bagasjerom, ikke bra for barnevogn

Kona har faktisk mindre bagasjerom og er trangere innvendig enn Zoe, bare sånn til info. Jeg kunne nesten ikke tro tallene da jeg sjekket det opp, trodde Kona var en god del større enn Zoe som er veldig romslig foran men trang baki. Det er ikke store forskjellene, men de er like fullt der.

15
Alt det andre / Sv: hjelp meg løse en diskusjon med dama...
« på: Torsdag 16. Desember 2021, klokken 15:49 »
Ehh... Mulig du har bomma litt på forum og målgruppe her...

Sider: [1] 2 3 ... 42