Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Line K

Sider: [1] 2 3 ... 9
1
Til dere i borettslag/sameie og gjerne med Zaptec, og som selv sørger for faktuering. Hvordan gjør dere dette?

Ser for oss omtrent noe sånt:
  • Eksportere forbruk for gitt periode ut av Zaptec Portal til Excel
  • Matche ladestasjon med beboer
  • Slå opp strømpris for gitt periode
  • Beregne kostnad
  • Sende tallene til forretningsfører?

Hører gjerne hvordan dere gjør dette, og om det er verdt bryderiet.
Alternativet er å benytte et firma som ordner dette for oss. Charge365, Fortum, m.f.

Det ble veldig dyrt for et lite sameie å koble seg til Forum o.l. med vårt Zaptec-anlegg, så vi gjør det i Google spreadsheet. 

Vi fakturerer kvartalsvis, og bruker SSB sin strømpris for det kvartalet. Men vi har faste plasser, så en boks = en seksjon.

SSB tilgjengeliggjør gj.snitt pris ca. tre uker etter kvartalsslutt. Da kjører man ut en Excelrapport i Zaptec-portalen med dato start- og sluttkvartal. Så er det bare å gange forbruk per seksjon med SSB sin kraftpris for "Husholdninger. Total pris for kraft, nettleie og avgifter".  https://www.ssb.no/elkraftpris

Beboere informers deretter om hva det koster, og bruker SMS-betaling. Forretningsfører får kopi av forbruk også. https://bank.obos.no/styre/betalingstjenester/viaobos/

Men håper jo at det på sikt blir rimligere å bruke tidsbasert strømprising og automatisk fakturering uten at styret må være involvert!


2
Vi installerte Zaptec-infrastrukturen før sommerferien, så i dag er jeg mutters alene på anlegget siden de andre hadde elbiler og ladepunkt fra før av. Beboere kjøper egne bokser etterhvert som behovet oppstår. Når de kobler seg til betaler de inn en tilknytningsavgift (kost for Zaptec/antall seksjoner = tilknytningsavgift på rundt 2000).

De eldre ladepunktene må avleses manuelt i sikringsskapet, og plottes i et regneark for å regne ut forbruk i en periode.

Men alle nye ladepunkter blir Zaptec-bokser, og på sikt må alle som har industristikk over på Zaptec. I Zaptec tar man ut en Excel-rapport for et datointervall, og får ut forbruk per ladepunkt (=seksjon) for det intervallet.

Skal sies at vi er et lite sameie på 22 seksjoner med faste parkeringsplasser.

3
Vi leser av målerne kvartalsvis, og bruker SSB sin strømpris for å regne ut hva forbruket har kostet det kvartalet. Strømprisen for forrige kvartal er tilgjengelig ca. tre uker etter kvartalsslutt på https://www.ssb.no/elkraftpris Jeg har laget et regneark for formålet som gjør jobben ganske enkel i et mindre borettslag/sameie.

Som pris bruker vi SSB sin strømpris "Husholdninger. Total pris for kraft, nettleie og avgifter".

Ved å fakturere kvartalsvis og bruk av SSB sin gj.snittpris slipper de som kjører mye om vinteren eller sommeren å betale "vinterstrømpris" de kvartalene de kjører mye/lite.

Ved å gjøre det på denne måten blir fakturaene gjerne små, men da har vi kvartalsbeløpet, og hiver det på neste faktura heller.

Vi hadde krav til minusmåler per ladepunkt (=industristikk). Vi har nylig installert Zaptec i sameiet, så når alle går over til dette på sikt blir fakturering ganske lett i forhold. Hadde håpet på automatisk betalingsløsning via Zaptec men for et lite sameie som oss blir det alt for dyrt i dag. I framtiden håper og tror jeg at vi kan bruke mer data fra Zaptec til riktig prising og fakturering. 

4
Model 3 / Sv: Utsatt levering tesla, hva dekker tesla?
« på: Tirsdag 27. August 2019, klokken 22:45 »
Visst du har bestilt flybilletter og må booke om disse, så hadde jeg prøvd meg på å få dekket ombookingsavgiften i det minste/nytt billettkjøp. Forklar dem situasjonen, og spør konkret om dette siden du hadde en utleveringsdato. (Da antar jeg at den var bekreftet, og ikke bare estimert).

5
Model 3 / Sv: Hardware AP vs FSD?
« på: Tirsdag 20. August 2019, klokken 00:32 »
Jeg har sett det, men åpenbart stemmer det ikke. Er på 2019.24.4 selv om det er lenge siden 28.x kom ut.

Så gammel er vel ikke den versjonen? (Jeg har vært på ferie og kjørt en fæl Buick lånebil i en måned så er ikke helt oppdatert).

Jeg har hatt 2019.28.3 i en uke nå, så du er kanskje bare i en senere bølge av oppdateringer.

6
Model 3 / Sv: Hardware AP vs FSD?
« på: Mandag 19. August 2019, klokken 00:17 »
Får heller ikke software oppdateringer tidligere, så det er jo foreløpig ingen grunn til å bruke penger på det.


Se https://twitter.com/elonmusk/status/1159880891881013248?s=20

7
Model 3 / Sv: Foliering midtkonsoll
« på: Mandag 05. August 2019, klokken 05:23 »
Fornøyd med både utseendet, kvalitet og service på denne som jeg bestilte via Amazon. Løftet virkelig utseendet å ha matt hvit midtkonsoll sammen med hvite seter. Og man slipper fingeravtrykk! 

Vi har denne https://www.amazon.com/Kenriko-Tesla-Model-Matte-Console/dp/B07F2Q2PP8/ref=sr_1_3_sspa?crid=M0E6ZHXHBZQ7&keywords=kenriko+model+3+console+wrap&qid=1564975182&s=gateway&sprefix=kenriko+%2Caps%2C134&sr=8-3-spons&psc=1

Finnes en ekstremt detaljert YouTube video hvordan man tar den på. Man får dobbel opp av koppholderfolien, da den er vanskeligst å få til.

8
Model 3 / Sv: Bombrikke i Model 3
« på: Mandag 22. Juli 2019, klokken 15:40 »
Ja, og under panser av aluminium går normalt ikke, under frontruta går, og kanskje i hanskerom eller midtkonsoll. Men jeg ser ikke problemet med å følge rådet i brukermanualen side 163 og feste den på høyre side av bakspeilfestet. Er en litt nøye på det er det jo mulig å lakkere den sort.

Ferde sa at frontruten var vanskelig plassering på Tesla, så da unngår jeg det.

Ha bombrikken ligge deløst i hanskerommet fungerer utmerket med en nyere brikke ref. bilde av passeringene våre.


Sent from my iPhone using Tapatalk

9
Model 3 / Sv: Sentry mode går tunge dager i møte i Norge?
« på: Fredag 19. Juli 2019, klokken 15:24 »
Ser at diskusjonen tar av litt her, så OK.

Jeg fjerner Tesla fra innlegget mitt og tar en annen vilkårlig bil i stedet. Monterer masse overvåkningskameraer med bevegelsessensorer som aktiveres når noe passerer innenfor, tja si 150cm og lagrer all filming inkludert 10 minutter tidligere, parkerer den på et offentlig sted og forsvarer filmingen med at det kun skal brukes privat og i tilfelle skade på bilen. Høres det greit ut?

Nei. Selvfølgelig ikke. Hvorfor skulle det være det?

Det er jo nettopp det Tesla i Sentry mode gjør, og det er visst flere her som mener at det er helt innafor. Var usikker på hva Sentry mode egentlig innebar, så jeg måtte søke det opp, og det med 10 minutters opptak er det faktisk Tesla selv som opplyser om: https://www.tesla.com/no_NO/blog/sentry-mode-guarding-your-tesla.

Ingen av videosnuttene fra Sentry-mode har vært i nærheten av å være 10-minutter lange i vår bil. (Heller ingen hendelser). Kun når jeg manuelt trykker på dashcam-ikonet på skjermen så lagrer den de siste 10 minuttene med filming.

Sistnevnte er jo tenkt brukt for å fange ulykker/hendelser under kjøring ikke når bilen står parkert. Krever også at jeg aktivt gjør noe.

Antar at sentry-mode blir smartere etterhvert, for det er mye de kan gjøre med programvaren og regler rundt opptak. Husk at det var en ransbølge mot parkerte Tesla i USA, og Sentry-mode løste jo det problemet ganske effektivt. Så hvor mye detaljer de la inn utover å skremme og filme tyvene mistenker jeg var minimalt.

10
Model 3 / Sv: Hvitt premiuminteriør - holdtbart?
« på: Fredag 19. Juli 2019, klokken 15:00 »
Nå har vi ikke hatt bilen veldig lenge (starten av mai), men vi har to småbarn, jeg går «alltid» med jeans og har ikke sett antydning til «sitteflekker». De få flekkene som har kommet har lett latt seg fjerne. (Skitne sandkassehender, føtter etc).

Bilstolene står på beskyttelsestrekk, ellers har vi ikke gjort noen tiltak utover dette.

Nå skal det sies at jeg vasker nye jeans før jeg tar dem på, da jeg har ødelagt trekket på en lysegrå sofa og en hvit plaststol for flere år siden ved å sitte i den èn gang med nye bukser. (Avfarging varierer fra bukse til bukse). Husk at det også står en advarsellapp på nye jeans (i hvert fall de jeg kjøper) at avfarging vil forekomme uten vask, så skyld heller på jeansprodusenter enn Tesla.

Ellers er vi strålende fornøyd med hvor utrolig lekkert det er med hvite seter. Kjøpte hvit, matt  folie til midtkonsollen i tillegg, da ble det rene romskipet.

11
Lading av Tesla / Batterihelse og gode ladevaner for hverdag og ferie
« på: Mandag 08. Juli 2019, klokken 10:23 »
Fikk omsider summet meg til å se over brukermanuelen for TM3 en gang til. På side 143 kom jeg over:

Sitat
FORSIKTIG: Tesla anbefaler på det
sterkeste å la Model 3 være tilkoblet når
den ikke er i bruk. Da holdes batteriet på
optimalt ladenivå.

Tror jeg tolker det som at jeg har ikke-optimale ladevaner i dag, og disse har jeg lest/fått anbefalt et eller annet sted vil jeg tro. Nå lader jeg en gang i uken til 80% om ikke det er noe spesielt. Bruker maks 5-10% til dagen. Har Zaptec Pro ladestasjon tilgjengelig på fast plass.

1. Hva er "Optimalt ladenivå" om man bruker 5-10% hver dag. Ferietid: 0% til kjøring over flere uker?

2. Daglig lading trumfer ukentlig lading?

Hverdagsbruk: Antar at det betyr at selv med lite kjøring bør jeg plugge den i og lade hver dag, fremfor en gang i uken +/-? Hvilken % bør jeg da lade den opp til? Ser alt fra 40-90%...

Ferielading: Bilen forblir ubrukt over mange uker. Har mulighet for å ha bilen plugget i, men har alternativt mulighet for at noen kobler den til underveis i ferien. Ref. brukermanualen så tolker jeg det også som at jeg bør la den være tilkoblet hele tiden? Hva er "Optimalt ladenivå" i et slik tilfelle?

12
Model 3 / Sv: Bombrikke i Model 3
« på: Fredag 05. Juli 2019, klokken 22:26 »
Har montert min brikke (nyeste fra Fjellinjen) i midterste hexagon i panseret, ser i loggen på Fjellinjen.no at alle passeringer har blitt registrert hittil.
Er det brikken som ble registrert eller er det skiltnummeret? Du ser det på symbolet til venstre for passeringen. Det er enten kamera (skiltregistrering) eller et plusstegn. Jeg fikk bare skiltregistrering når jeg hadde brikken i frunken.


Snodig visst det fungerer hos enkelte med samme brikke ja :-/ Sånn ser det ut hos meg


Sent from my iPhone using Tapatalk

13
Model 3 / Sv: Bombrikke i Model 3
« på: Fredag 05. Juli 2019, klokken 09:25 »
Fikk endelig tatt noen bilder av min bombrikkeplassering. Det er altså Fjellinjens brikke av årets modell og som man ser på bildet så sitter den i sin holder, slik at den blir aktivert.

Det fine er at hvis man bruker riktig hexagon så sitter brikken helt perfekt av seg selv uten bruk av dobbeltsidig teip. Og den sitter så løst at man ikke trenger å tvinge den på plass og likevel så stødig at den ikke skrangler eller løsner.

Snodig, jeg har helt ny brikke, samme som deg tror jeg, men fra Ferde, men den ble ikke plukket opp slik. Mulig jeg har min i hexagon +1 til høyre. Uansett, endte opp i hanskerommet i etterkant, og der virker det.

14
Model 3 / Sv: Kvalitet 2014 vs 2019
« på: Torsdag 04. Juli 2019, klokken 16:19 »
Vil tro at dersom man er fornøyd, så går man ikke inn på et forum for å fortelle verden om det, derfor blir det veldig ensidig negativ fokus her. Jeg vil anta at de aller fleste er godt til meget godt fornøyd med produktet i hvert fall.

Det er litt som når man har en dårlig opplevelse på en resturant, så forteller man "alle" om det. Men går alt knirkefritt/som forventet sprer man det ikke til naboene om ikke de leverte over forventning.

Vi har ikke hatt Tesla tidligere, men vi er strålende fornøyd med bilen *bank i bordet*. Det som jeg klaget på ved overlevering var pirk til de grader, og strengt tatt sikkert riper som jeg laget tilsvarende av bare minutter etter jeg kjørte ut av Tesla-garasjen.

Kommunikasjonen før overlevering var det verre med, men det er organisasjonen, ikke produktet.

15
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Hvor mye betaler du for lading i fellesgarasje?
« på: Fredag 28. Juni 2019, klokken 15:14 »
Spørs jo hvor stort borettslag/sameiet er og hvor mange som har elbil. Men med litt over gjennomsnittet regnearkkunnskaper, import fra CSV, og tilgang til SSB sin prisstatistikk kan jeg anbefale avregning 2-4 ganger i året mot SSB sin gj.snittspris. Styret kan evt. kreve inn en liten prosent på toppen i "drift og vedlikehold".

https://www.ssb.no/energi-og-industri/statistikker/elkraftpris

Vi bruker den prisen som heter "Husholdninger. Total pris for kraft, nettleie og avgifter". Avregning to ganger i året så tar vi gj.snittspris for kvartal 1+2, plusser dem sammen og deler på 2. Ganger deretter med forbruket til hver enkelt ladeplass. (Vi har faste plasser).

Skulle fakturaen til en seksjon være ganske lav, slår vi sammen to halvår. Men OBOS har endelig gjort det enklere å betale inn småbeløp, så da er det ikke en sak lenger når ikke det er 120 kroner per faktura (!!)

Sider: [1] 2 3 ... 9