Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Pingle

Sider: [1] 2 3 ... 27
1
ID. Buzz / Sv: Bilder
« på: Torsdag 19. August 2021, klokken 09:50 »
Spionbilder: https://www.carwow.co.uk/volkswagen/news/5412/2022-volkswagen-id-buzz-price-specs-and-release-date
Bare å håpe at dette er med pålimte paneler foran.

2
Audi e-tron / Sv: Spørsmål og svar om e-Tron 50 og 55
« på: ſøndag 16. Mai 2021, klokken 11:08 »
Vurderer bruktkjøp.
Er det noen av dere som har dårlige erfaringer med panoramatak eller virtuelle speil?
Ser at det er mange edition one på markedet, og kan ikke se mye annet som skiller seg ut.
Selvsitering er noe herk, men siden ingen andre har svart, jeg kjøpte eo for et år siden, og eo er enda rimeligere nå, kan det være greit med et svar likevel:
- soltak: ingen problemer, ungene liker det, når vi kjører uten boks.
- virtuelle speil er noe jeg hadde bestilt om jeg måtte bestilt etron a la carte, uten pakker eller andre ting som påvirker. Vi hadde problemer med film som var plassert feil, møller fikset, og det vi merker nå, er at vi har mindre trøbbel med dem enn med vanlige speil, særlig mtp blending bakfra, noe som sammen med matrix gjør det mer behagelig med mørkekjøring.
Ellers har vi modifisert med lakkbeskyttelse, skvettlapper og 19 tommer sommerdekk påoriginalfelg. Det siste er like sexy som burka, med gir litt ekstra rekkevidde, litt mer komfort, tror jeg, og min ingeniørfar mener bilen holder lenger når det er mer demping i dekkene. Skulle gjerne sagt at tiden vil vise, men akkurat som med skvettlapper og lakkbeskyttelse, ville jeg bare irritert meg grønn om jeg fikk se slitasjeskader.
Øvrig utstyr er ikke spesielt for eo, og er dekket godt i andre tråder,

3
Audi e-tron / Sv: Audi-appen mister kontakt med bilen
« på: ſøndag 07. Mars 2021, klokken 10:36 »
Har første utgave selv, får ikke kontakt med bilen etter oppgradering, fungerte godt før det. Gårsdagens kjøring hjalp ikke. Blir vel en svipptur til møller i morgen.

4
ID. VIZZION / Sv: VW ID Space Vizzion (ID5?) - Her kommer Passat-en, kanskje
« på: Torsdag 14. Januar 2021, klokken 09:17 »
Nå er vel strengt tatt MG først ute stasjonsvogn. Men etter at de presterer å komme med en stv som verken har krok ELLER kan ta last på taket er jo de fullstendig uinteressante. Selv til en meget spiselig pris.

Den er vel ikke offisiell i Norge?
Nei, forsåvidt ikke, men det er i alle fall en eksisterende elektrisk stasjonsvogn. ID.VIZZION er vel dessverre (minst) et par år fram i tid...
Nå husker jeg ikke tiden fra e-tron-lansering til de første ble levert, men produksjonsutgaven skal visstnok lanseres i år:
https://www.volkswagen.no/no/om-oss/pressemeldinger/nye-id-space-vizzion-konsept.html

Så får vi se når man ev kan få en brukbar bil ut. VW har en "en i halvåret"-politikk som er litt etter skjema, men ID3 er levert, ID4 kommer snart i butikkene.

Jeg vet ikke om andre som ligger foran i køen?

5
Audi e-tron / Sv: Felg- og dekktråden for e-tron
« på: Lørdag 31. Oktober 2020, klokken 17:46 »
Litt på siden av felgdiskusjonen:
Jeg vurderer å kjøpe nye sommerdekk (de sier de blir dyrere neste år), og lurer på om det er noen av dere som har erfaring nok til å sammenligne: audis standarddekk: er det stor forskjell i forbruk mellom Bridgestone og goodyear, gitt samme felg, mtp forbruk?
Ser at motor har 2% forskjell i forbruk med forbrenningsmotor, men fossilbiler har jo relativt lite effektivt system i utgangspunktet, så da kan det plutselig være en del å hente for oss med eldrift?
Goodyear er et langt bedre dekk generelt, men jeg har nok ladeangst. Og jeg vurderer også Michelin, med like mye økt forbruk sml Goodyear.

6
Audi e-tron / Sv: Audi-appen mister kontakt med bilen
« på: Mandag 03. August 2020, klokken 19:19 »
Har nå kontakt igjen. Oppdaget plutselig at det stod siste bilkontakt kl. 08:46 i appen, og fikk oppdatert nå kl. 11:25. Har ikke startet bilen siden i går, kun åpnet bakluken.

EDIT: Fikk startet Parkeringsklimatisering nå kl. 14:10. Alles gut. :+1:
Har den kommet seg av seg selv? Da får jeg kanskje hive et par dispril i frunken og prøve igjen imorgen ;)

7
Audi e-tron / Sv: Erfaring med Virtuelle speil?
« på: Mandag 27. Juli 2020, klokken 20:59 »
Takker.

Er det forskjellige generasjoner av speilet, hardwaremessig? Softwarefeil vil jo kunne løses...

Det som trykker mest er om det er blemme å kjøpe den dyreste billigvarianten. Tenker den vil få et større verditap, men erfaringsmessig er velutstyrte biler lettere å få solgt (til riktig pris).

Speilene tok meg noen få timer å venne meg til. Personlig synes jeg rekkevidden er knapp nok med etron, og vurderte ikke e50 seriøst. Utstyr er subjektivt, jeg måtte ha HUD mm til min kone sa at det ikke kom på tale, og nå savner jeg ikke noe ekstrautstyr i min smurfeblå.

8
Audi e-tron / Sv: Splitter ny e-tron brant opp under lading
« på: Mandag 27. Juli 2020, klokken 19:41 »
0750: melding til nødetater, "brant mye i en garasje",
0753 Politi rykker ut.
0807 overtent garasje,
0825 kontroll over brannen

Ut fra vanlig syting om brann i litiumbatteri, vedder jeg all nåværende funksjon i audiappen min på at batteriet ikke tok fyr.

9
Audi e-tron / Sv: Fra Tesla Model 3 til Audi E-tron
« på: Lørdag 16. Mai 2020, klokken 15:38 »
Bilkjøp er kompromisser.
Min drømmebil er like parkeringsvennlig som en småbil, har plass som en kassevogn, 1000 km rekkevidde, lades der du vil stoppe, og lades på en firedel av pausen jeg trenger. Dentar svinger som den beste elbil, er lydløs og utslippsfri innvendig og utvendig, og har krok og tar taklast. Jo, og har samme waf-faktor som ipace (trådstarter ville sagt mer). Komfort er selvsagt, og elektronikken gjør det jeg vil, uten at jeg trenger å tenke på at den er der.

Samtidig er godt godt nok. Så lenge jeg har en bil som fungerer og ikke har så store begrensniger til hverdags og iferier at jeg tenker på det, er bytte bare tull.
Er det slik at plassen begrenser nå, kan du enten vente på y, om du tror den er stor nok, eller kjøpe brukt etron eller ipace i mellomtiden, og vurdere om y er bedre når den kommer.
Bruktprisene for tm3, ipace og etron gjør at du neppe gjør noe dårlig valg om du bytter nå; det er mage etron og ipace som allerede har tapt seg 150k, og etter prisjustering regner jeg med at brukt etron/ipace vil holde seg, mens tm3 får en smalere kundekrets når tmy kommer, og at mange som er glade i sin tm3 vil bytte til tmy.

Om du får utslett av det som ikke er der når du prøvekjører bilen, er valget greit: vent på y.

10
Audi e-tron / Sv: Plass til dette hundeburet i E-tron?
« på: Fredag 15. Mai 2020, klokken 19:48 »
Annet alternativ:
https://www.hundeavdelingen.com/
https://www.hundeavdelingen.com/bilder-fra-audi-e-tron

Har ikke erfaring med det, men 50/50 mellom bagasje og hund frister, også fordi det blir mer plass til hunden i den enn i et bur.

Edit: ser de også har en 60/40-deling for de med mindre hunder, dvs opptil 23 kg.

11
Audi e-tron / Sv: Spørsmål og svar om e-Tron 50 og 55
« på: Fredag 15. Mai 2020, klokken 18:33 »
Vurderer bruktkjøp.
Er det noen av dere som har dårlige erfaringer med panoramatak eller virtuelle speil?
Ser at det er mange edition one på markedet, og kan ikke se mye annet som skiller seg ut.

12
Audi e-tron / Sv: Ny prisliste?
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 20:14 »
Slapp av, tror ikke vi skal være redde for at det ikke kommer noen prisøkning.
Men de fokuserer vel nå på å selge ut lagerbiler. Det går heller ikke å bestille nye fra fabrikk akkurat nå, så skjønner at de beholder "lagerprislistene" så lenge.

A.J.
Var en tur innom i Trondheim. Selger der var veldig klar på 12% på bil og utstyr, og at de hadde plagsomt stort trykk.
Og var også ryddig nok til å angi produksjonsuke (50) på bilen i tilbudet.
Egentlig mer renhårig å selge ut lager til gammel pris og nye til ny, enn å sette opp alt og gi 5% kampanjepris på lager.
Toget er allerede gått for oss som ville hatt god kampanje på pakke og så legge til det vi egentlig vil ha etterpå, men som ventepølse (til drømmebilen kommer) går det alltids an å kjøpe noe de tror er kurant og så skifte når drømmen ikke lenger er et konsept.

13
Audi e-tron / Sv: Ny prisliste?
« på: Mandag 04. Mai 2020, klokken 13:21 »
Når vi ser på euro/dollarkursstigningen gir det dessverre mening at e-tron skal ha 12% påslag, og de med moms og mest avgifter (faste) får 8%.
Vi som fortsatt sitter på gjerdet får vel nyte piggtråden, mens dere som er innenfor bør glede dere sånn noenlunde.
For oss piggtrådsittere kan det jo være en mager trøst at det ikke er gitt at bruktbilprisene stiger, med temmelig usikker økonomi for en del i koronautsatte jobber, men brukt e-tron har ligget temmelig høyt sammenlignet ipace. Demobiler på mine trakter er heller ikke noe unntak der.

Det ville jo vært kjekt om prisstigningen gjelder 21-modellen, og at lagerførte 20-modeller fortsatt selges til "gammel pris". I så fall bør det være vits i å rusle innom Møller likevel.

Alternativet, å løpe og kjøpe '20-modeller, til 100 000 mer (enn vi ikke kjøpte dem til for 10 dager siden), virker lite fristende.

14
i-Pace / Sv: Støv og sand i baksete kjøpt 30.11.19
« på: ſøndag 23. Februar 2020, klokken 16:22 »
Bra:) Var redd for at det virkelig var en god grunn til at ipace var fornuftig priset brukt, i motsetning til de fleste andre elbiler.
Litt støv/sand inn i bilen er helt klart levelig for oss som ikke kjører ofte og langt.
Særlig når ungene drar inn sand helt av seg selv.15
i-Pace / Sv: Støv og sand i baksete kjøpt 30.11.19
« på: ſøndag 23. Februar 2020, klokken 12:11 »
...Min bil får inn litt støv ser jeg, men problemet er relativt marginalt...
Høres ut som min. Samtidig kjører jeg 'aldri' på grusveier så usikker på status...
Marginalt problem for de fleste er til å leve med. Hvor vanlig er det at det ikke er bare marginalt?

Og er det noen som har merket noe til saltlake inn i bilen, slik som noen frykter?
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/Wb10oG/stv-og-sand-sniker-seg-inn-i-jaguars-elbiler-jeg-ma-stvsuge-bilen

Sider: [1] 2 3 ... 27