Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - lirekassa

Sider: [1] 2 3 ... 35
1
Skoda ENYAQ / Sv: Nyheter om Enyaq (Vision iV)
« på: fredag 21. februar 2020, klokken 20:43 »
Stasjobsvogn-bildet er nok bare fri fantasi fra det bladet.

Ja, og mer lik konseptet til VW enn noe annet egentlig:


2
Skoda ENYAQ / Sv: Nyheter om Enyaq (Vision iV)
« på: fredag 21. februar 2020, klokken 13:10 »
Media lever av klikk, og bare det å lage en "nå har vi testet bilen"-overskrift med en oppramsing av det alle allerede vet ville de vel vanligvis ha gjort, så nesten så man skulle tro de ikke har fått testet den ennå. Kanskje VAG sa stopp igjen:)

 :+1:

Jepp. En teaserartikkel med noen bilder av bilen i kamuflasje kanskje.

3
Skoda ENYAQ / Sv: Nyheter om Enyaq (Vision iV)
« på: fredag 21. februar 2020, klokken 11:47 »
Testene/prøvekjøring på populære biler har normalt en sperrefrist, dvs at alle inviterte medier skal ha mulighet til å kjøre bilen og lansere saken sin samtidig. Samtidig så tipper jeg at prøvekjøringen som utføres nå, ikke er veldig nøye. De får nok ikke lov til å gjengi forbruk, ytelser, bilder osv pga av at bilen enda ikke er lansert. Kun hovedtrekk hva de synes om ditt og datt, så man må nok vente til etter lansering med faktiske tester.

Joda, man blir bare litt tørst i ørkenen.

Men dette sperrefrist har du nok veldig rett i. Var bare interessert i hva 'følg med de nærmeste dagene' betyr for dinside, da det er ni dager siden de publiserte artikkelen.

https://www.dinside.no/motor/glem-skoda-vision-iv/72131177

4
Kia Niro EV / Sv: HJELP!! Niro eller Kona?
« på: fredag 21. februar 2020, klokken 10:15 »
I motsetning til deg, som sammenligner dyreste mot dyreste, så sammenlignet jeg billigste mot billigste, og ender da med en prisforskjell på ca. 100 lapper.

Fra kr.
309 900,-


https://www.hyundai.no/modeller/kona-electric/

Joda, er klar over startprisen, men det blir helt feil å sammsnligne en ribbet innstegsmodell med en fullspekket topputgave. Da får jo utrolig mye mer utstyr i dette mellomlegget.

Når det er sagt så vil jeg anta at "First Edition" av Niro snart er ferdig. Importør snakket i utgangspunktet om de 1000 første bilene. Vil derfor anta at 2020-modellen kommer i flere utstyrsnivåer med individuell tilpasning, slik som i resten av Europa. Det er derfor ikke utenkelig at startprisen blir under 350.000 for innstegsmodellen.

Og det er jammen meg på tide!

Jeg er spent på om det etter hvert også kommer noen andre forbedringer, f. eks. hurtiglading.

Og istedenfor å sette opp prisen kunne de hatt samme pris til alle og droppet disse 3% til tannleger, bybønder og det som verre er  :laugh:

5
Skoda ENYAQ / Sv: Nyheter om Enyaq (Vision iV)
« på: fredag 21. februar 2020, klokken 10:00 »
Ble stille fra dinside etter at de skulle teste bilen 13. februar. Skulle tro de var ivrige på å få ut litt mer detaljer, men?

6
Kia Niro EV / Sv: Ladefart hurtiglading på vinteren
« på: søndag 16. februar 2020, klokken 22:46 »
Ladet på Cirkle K for to timer siden. Hadde da kjørt en god stund og temperaturen ute var 5 grader. Laderen skulle gi opptil 150 KW, men jeg fikk maks 51 Kw.

Litt skuffende for 4,99 kr minuttet.

Det er vel maks for vinteren, virker det som. Nærme 80kW sommerstid.


7
Skoda ENYAQ / Sv: Skoda ENYAQ! - hva synes du?
« på: onsdag 12. februar 2020, klokken 15:15 »
Ikke så overraskende at de velger noe i tråd med de øvrige SUV-navnene, men dette klinger dårlig hos meg. Bryr meg ikke nevneverdig egentlig, vil bare innrømme at jeg tok feil på navnegjettingen i en annen tråd  :o

8
Skoda ENYAQ / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: onsdag 05. februar 2020, klokken 14:46 »
Selv om produksjonsutgaven er klar (skallet), så er det nok andre ting som mangler. Så lenge de ikke har levert én eneste ID.3, så tror jeg de gjør lurt som konsern å holde seg til teasere.

Med det sagt - jeg tror det for mange står mellom Model Y og denne/ID.4 som neste bil, så da bør det begynne å brenne på dass snart.

9
Skoda ENYAQ / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: onsdag 05. februar 2020, klokken 13:50 »
Ble oppringt av Skodaforhandler i dag. De påstår hardnakket at de har sett endelige versjoner av begge bilene (SUV/coupe). Min tanke er da at det kun er politikk innad i VW konsernet som gjør at Skoda ikke får presentert sin bil. Lurer på om jeg vil ha en bil som spiller tredjefiolin i konsernet...

Sa forhandleren noe mer konkret om når vi kan forvente flere detaljer?

10
Model Y / Sv: 19 tommer TM3 Sport -hjul på TMY
« på: onsdag 05. februar 2020, klokken 10:18 »
Vil tro det går bra. Ser de selger 19" gemini til Model 3, så de burde jo kunne byttes på tvers. Blir sikkert ikke så stor forskjell på rekkevidden på vinterstid uansett - personlig synes jeg også felgene dine ser bedre ut.
11
Model Y / Sv: Prisstigning?
« på: tirsdag 04. februar 2020, klokken 09:28 »
Jeg skjønner lite av betingelsene i forhåndsbestillingen. Jeg ser flere skriver at de har store rabatter på tidlige bestillinger i forhold til å gjøre det nå. Men dette virker helt tilfeldig. Noen beholder opprinnelig pris og andre får ny selv om de ikke gjør endringer i spekk.:o

Jeg bestilte en performance med blå lakk og selvkjøring morgenen 15 mars 2019. Jeg har ikke gjort endringer i  underveis. Jeg skrev ikke opp prisen jeg fikk da (dessverre) men mener det var under 600 000. I dag kan jeg legge inn ny bestilling og få prisen kr 620042,- for samme spekk. (Blå med selvkjøring) Min pris i dag er 619 642,- Jeg har altså "tjent" kr 400 på å bestille tidlig. Har noen med performance bestillinger andre erfaringer, og hva er din pris om du bestilte 15 mars 2019 ?

Jeg husker ikke hva prisen for P var til å begynne med, men for de alle som bestilte LR RWD og LR AWD med AP så lønte det seg å endre bestilling så fort AP ble inkludert. Dette ble skrevet her på forumet, så er ikke helt tilfeldig.

De få som bestilte helt ribbet utgave har kommet best ut av det, og for de lønte det seg å ikke gjøre noen endringer underveis - derav svarte biler i reservasjonsbildene.

Jeg tror ikke noen har fått endret pris uten å ha gjort endringer i 'spekk', som du påstår. Det eneste er at samtlige har fått økt destinasjons- og dokumentavgift fra kr 6 920,- til kr 11 842,-.

12
Skoda ENYAQ / Sv: Nyheter om Vison iV
« på: mandag 03. februar 2020, klokken 23:02 »
Har noen hørt noe mer om når eksakt journalistene skulle få prøvekjøre denne? Håper det drysser noen flere detaljer samtidig, selv om bilen vil være kamuflert.

13
Model Y / Sv: Prisstigning?
« på: mandag 03. februar 2020, klokken 22:59 »
Tror folk kan slappe av ift at Tesla skal sette opp prisen på allerede inngåtte bestillinger før prisøkning. Står ganske klart i kontrakten at avtalt pris på bil ikke kan endres. Det som kan endres er leveringsomkostninger ( som jo ble økt) og selvfølgelig avgifter utenfor Tesla’s kontroll ( mva, lokale avgifter etc)
Det jeg imidlertid syns er rart er at vi som allerede hadde bestilt 19 toms hjul nå får oppgradert til 20 toms sånn uten videre. Er forståelig at de med 18 toms får 19 i og med at 18 toms ikke leveres til bilen, men de hadde ikke trengt å gi alle større hjul gratis. Men men, jeg er superhappy med det, og veldig kjekt å se at det faktisk lønnet seg med tidlig reservasjon denne gangen

Ja, avtalt pris er avtalt pris. Men de kan vel i teorien heve kjøpet til folk som har bestilt en bil som ikke kommer til å bli produsert (?) Altså LR+AWD. Og biler uten AP. Nå ser det jo heller utenom de vil gi disse en veldig gunstig deal. Det er litt Lotto dette her. Noen er heldigere enn andre...

Det er jo ikke sånn at det skiller så veldig store summer uansett her, men at det var lurt å reservere dag 1 er det ingen tvil om.

Det blir spennende å se hva de gjør med LR RWD-reservasjonsholderne. Jeg tror de oppgraderer felger, frister med gratis superlading og et lodd i kassa, eller eventuelt gratis premium connectivity så lenge kjøper eier bilen.


14
Model Y / Sv: Prisstigning?
« på: mandag 03. februar 2020, klokken 19:26 »
:+1:

Og lakk kostet 12 500,- på den tiden også.

Så for de som bestilte uten AP dag 1 så har de fått dette inkludert, og kommer best ut av det.

Ellers er det jo litt dumt mtp. eventuelt hengerfeste og andre justeringer at prisen nå har gått såpass opp. Hvor dynamiske er de når det kommer til justering mot gjeldende kronekurs? Den er jo ikke akkurat fordelaktig for oss for tiden.
Jeg tror heller ikke vi får bilen til redusert pris. Det er kommer nok flere endringer som gjør at vi må oppdatere konfigurasjon. Det er for mye penger for tesla å bare dele ut 30-50k pr bil. På en bil de kommer til å selge mer enn nok av uansett. Men lov å håpe :)

Hva tenker du at Tesla kan gjøre for å "tvinge" oss til å oppdatere konfigurasjonen? Annet enn å gjøre hengerfeste tilgjengelig altså.
Låner jo ikke bort 15.000 til Tesla for å være grei.

Bilen er jo produksjonsklar, så det er begrenset med antall overraskelser som kan komme, ja. Jeg venter spent på battery day, men håper at eventuelle nyvinninger blir standard og ikke medfører noe tillegg.

15
Model Y / Sv: Prisstigning?
« på: mandag 03. februar 2020, klokken 09:59 »
 :+1:

Og lakk kostet 12 500,- på den tiden også.

Så for de som bestilte uten AP dag 1 så har de fått dette inkludert, og kommer best ut av det.

Ellers er det jo litt dumt mtp. eventuelt hengerfeste og andre justeringer at prisen nå har gått såpass opp. Hvor dynamiske er de når det kommer til justering mot gjeldende kronekurs? Den er jo ikke akkurat fordelaktig for oss for tiden.

Sider: [1] 2 3 ... 35