Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Orbit

Sider: [1] 2 3 ... 164
1
Audi e-tron / Sv: Tapp for låsing av ladekontakt
« på: Mandag 01. Juni 2020, klokken 23:25 »
Det er nødutløser for kabel under panseret, samt også utløser for ladeluken. Lurt å finne ut hvor de er før du trenger det! Men ikke prøv utløser for ladeluke uten at du trenger det, da du må på verksted for å koble den inn etterpå. Vet ikke om det samme gjelder kabelutløseren også.

2
Audi e-tron / Sv: Tips og triks
« på: Mandag 01. Juni 2020, klokken 23:21 »
Jeg må alltid trykke på ladeport knappen for å frigjøre kabel etter opplåsing av bilen. Hører først etter at knappen er trykket at låsepinnen trekkes til side.

Det sa også selger at jeg måtte gjøre. Synes det er noe tåpelige at kontakten (kabel) ikke er automatisk frigjort i 30 sekunder slik som på e-Golf.
Ideelt sett skulle kanskje knappen ved ladekontakten på e-tron vært koblet til keyless sånn at man slapp å låse opp bilen først i det hele tatt.....
..... og det er den også!

3
BMW i3 / Sv: Batteriprosent i infodisplay
« på: ſøndag 31. Mai 2020, klokken 18:41 »
BC («bordcomputer»)-knappen ytterst på blinklyshendel brukes til å velge hva du vil ha vist på skjermen.

4
Audi e-tron / Sv: ABRP (A better route planner) spørsmål og svar
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 08:59 »
Det er flere hindre her:
  • ABRP sender bare første lokasjon til Google Maps. Mulig dette er en begrensning i gratisversjonen av ABRP, eller hva API'et til Google tillater.
  • Google Maps har igjen en begrensning på at det bare sender lokasjoner videre til bil (uansett merke). Vil du ha hele ruten, må du ha Google Map på mobil og sende ruten til den. (se skjermbilde nedenfor)
[ You are not allowed to view attachments ]
Dersom en kan få ABRP (premium??) til å sende hele ruten til Google Maps, kan en bruke Android Auto/Apple CarPlay til å få opp ruten på bilens skjerm (men da egentlig på mobilen). Tipper Google har lagt dette som begrensning for å holde oss på deres platform, og også få mer sanntidsdata under kjøring.

5
Audi e-tron / Sv: Felg- og dekktråden for e-tron
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 08:41 »
Laminafelgene er kanskje litt lettere. I alle fall er komplett hjul med disse rapportert en halvkilo under vekten på standard 20" 5-ekers. Men også her kommer det usikkerhet som nøyaktighet på vekt, og forskjellige dekk og hvor mye disse er brukt ved før veiing. Det er ennå svært tynt datagrunnlag på de vektene som jeg har lagt inn på første posting på trådstarten - kom gjerne med flere!

6
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Bertel O. Steen går foran med godt eksempel
« på: Torsdag 28. Mai 2020, klokken 15:03 »
Jeg håper nå ikke folk kjøper den første du nevnte, for da hadde de fått store problemer på campingturen. Den du nevner er for å montere direkte på kabel, og montere fast på vegg.

Art.nr. 44-389 er nok den du mente. Ja, den hadde jeg ikke sett de hadde i Norge, og den er jo nesten 50,- kroner billigere, så der bommet jeg tydeligvis.
Lenken går til en samleside med diverse CEE-utstyr, fant ikke noen måte å lenke direkte til kun art 44-389.

7
Audi e-tron / Sv: Ny prisliste?
« på: Torsdag 28. Mai 2020, klokken 09:23 »
PX6 er de "gamle" matrix-lyktene. Ingen spor av (eller pris for) de nye så langt.

8
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Bertel O. Steen går foran med godt eksempel
« på: Torsdag 28. Mai 2020, klokken 08:48 »
Biltema har tilsvarende (art nr 44-389), samt en hvor du kan koble til tre Schuko på hver sin fase (som dermed alle kan levere 16A samtidig, art nr 35-0090). Burde egentlig være 2,5 mm2 kabel på den siste...Clas hadde en slik tidligere.

9
Audi e-tron / Sv: Oppdatering av kart
« på: Torsdag 28. Mai 2020, klokken 08:15 »
Har nå fått 2020.4_P0411 for Norge (auto-oppdatering).

10
Audi e-tron / Sv: Aktivisering av Ionitykort ( Audi Charging Service )
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 13:29 »
Du ser på info på nettsidene? Det er flere som har vært i kontakt med kundeservice ang dette, og de sier at den informasjonen er feil (men har ikke kommet med en forklaring på hvorfor nettsidene viser feil, og når dette blir rettet). Dersom en ikke har kontaktet kundeservice, vil en nok komme langt med å vise til hva en finner på nettsidene når fakturaene begynner å komme.

11
BMW i3 / Sv: Nytt kart tilgjengelig
« på: Tirsdag 26. Mai 2020, klokken 13:19 »
Jeg har lastet ned de nye kartene og da dukker INGEN ladestasjoner opp i kartene! Ikke trafikkmeldinger heller. Merkelige greier.
Lastet du ned West- eller East-versjonen (som er default, men innholder minimalt med info utenom hovedveier i vest-Europa).

12
Audi e-tron / Sv: Ny prisliste?
« på: Mandag 25. Mai 2020, klokken 21:41 »
Rabatt på på pakke i forhold til å kjøpe tilleggene enkeltvis.

13
Audi e-tron / Sv: e-tron charging service
« på: Lørdag 23. Mai 2020, klokken 14:14 »
Kan også ha noe med at Fortum har veldig få lynladere så langt, så de tar ikke bryet med prisdifferensiering ennå.

14
Audi e-tron / Sv: e-tron charging service
« på: Lørdag 23. Mai 2020, klokken 08:15 »
Når du trykker på en lokasjon i app, får du opp tilgjengelighet, navigasjon og starting av lading. Øverst i den menyen er det en liten grå strek. Drar du den oppover, ser du alt om antall stolper, priser, operatør etc.

Tipper det er Ionity på de du har sett med 135 kW (som er feil effektangivelse).

15
Audi e-tron / Sv: e-tron charging service
« på: Fredag 22. Mai 2020, klokken 15:43 »
Og i serien med lade-roaming som kommer billigere ut enn å betale direkte til den som eier ladeplassen:

Shell/Newmotion tilbyr lading på de fleste av Fortum sine ladere (merkeligvis ikke alle), og kjører da 3,88 kr/min (mot kr 2/min + 2,50/ kWh på de fleste lynladere hos Fortum selv). Det betyr i praksis at all effekt over 45 kW kommer rimeligere ut med Shell, ned mot litt under halv pris (effektivt kr 1,55/kWh) ved 150 kW ladeeffekt.

Ved bruk Shell sitt kort hos Ionity, er prisene på Ionity-nivå (kr 8,40/kWh).

Sider: [1] 2 3 ... 164