Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - espenri

Sider: [1] 2 3 ... 19
1
Kjøpe elbil? / Sv: Elsykkel - til bruk med sykkelvogn 70Nm vs 85Nm
« på: Tirsdag 23. November 2021, klokken 07:31 »
Jeg tror ikke det vil være noe problem uansett. Spørs jo litt hvor mange kilo du har å dra på selv, men samboer har sykla rundt på en White SC-E Ane Comp med Shimano Steps (50nm?) system og sykkelvogn i noen år. Det meste den har vært lastet med er to barn (3 og 5år) + to barnesykler og annet pikkpakk. Det er godt skyv i disse motorene.

Det eneste du _må_ ha når du skal ha en sykkel for dette bruket er momentsensor, hvis ikke blir det fort masete å sykle inn og ut av kryss og andre situasjoner med start og stopp i byen.

2
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Priser på hurtiglading
« på: Mandag 01. November 2021, klokken 21:09 »
Gikk opp fra 4.49 for 50kw og 4.99 for lynlader, så ganske stor oppgang i pris. I tillegg synes jeg godt de kunne hatt større differanse på 50kw og lynlading.

3
Skoda ENYAQ / Sv: Ikke fått bil? Du har loven på din side!
« på: Fredag 22. Oktober 2021, klokken 10:27 »
Ser ingen grunn til å være snill mot Møller i dette tilfellet. Det var en fryktelig tung dialog med Møller for å få de til å garantere at ordlyden i kontrakten betydde at jeg kunne gå fra kontrakten dersom levering ble utsatt utover 2021. Med en slik kundefiendtlig innstilling hadde jeg heller ikke hatt dårlig samvittighet for å faktisk stå på min rett i dette tilfellet.

Nå førte blant annet den nevnte vrange holdningen fra forhandler til at jeg valgte en annen bil, og det ser ut som var tryggere enn å spille bingo med levering av bil fra Møller...

4
i-Pace / Sv: Kartoppdateringer
« på: Fredag 15. Oktober 2021, klokken 13:05 »
Jeg kan jo oppdatere her; hvis det er noen som lurer så hjelper det altså ikke med 64gb minnepinne. Da sitter jeg nok igjen med at dette er et problem med software til Jaguar på macOS.
Nei, det funker fint. Men du må ha en MBR partisjonstabell med extFAT filsystem.

Kan du utdype dette? Nå har jeg forsøkt en 64GB minnepinne, formattert både som exFAT og FAT32 på windows og Mac, fungerer fortsatt ikke, samme feil som tidligere.

5
i-Pace / Sv: I-Pace : Feil, mangler og workarounds
« på: ſøndag 03. Oktober 2021, klokken 22:39 »
Leverte min til viking uten å tenke på dette en gang, da ringte de meg rimelig ofte før jeg fikk somla meg til å sette den i service mode via nettsiden til jaguar...

Har også skjedd ved verkstedbesøk senere, de ringer alltid med en gang det er utløst alarm.

6
i-Pace / Sv: Kartoppdateringer
« på: Fredag 01. Oktober 2021, klokken 10:27 »
Jeg kan jo oppdatere her; hvis det er noen som lurer så hjelper det altså ikke med 64gb minnepinne. Da sitter jeg nok igjen med at dette er et problem med software til Jaguar på macOS.

7
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken bil skal jeg velge?
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 09:07 »
Nå er jeg usikker på om du er ironisk? Måtte google datoparkering, og lærte da at man gikk bort fra det i Oslo det herrens år 1989...

Men ja, brøyting er mer eller mindre fraværende, parkeringsområdet i gata tømmes for biler og brøytes maks to ganger i løpet av vinteren. Ofte bygger det seg opp bra med is i smågatene rundt i Oslo.

8
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken bil skal jeg velge?
« på: Onsdag 29. ſeptember 2021, klokken 16:28 »
Med 4wd i Oslo åpner det seg jo opp mye muligheter for parkering vinterstid som ikke er tilgjengelig hvis du har 2wd, med så elendig brøyting vi ser her er det veldig deilig å heve bilen i maks posisjon og smyge inn på plasser der mange andre kan drømme om komme inn :)

9
Kjøpe elbil? / Sv: Det "rasjonelle" valget - familieelbil
« på: Torsdag 16. ſeptember 2021, klokken 20:23 »
Nå skal ikke jeg være slik at jeg forsvarer eget bilkjøp, men vil nyansere litt ift I-pace. Den er ikke så liten som man skal ha det til. Vi er en aktiv familie på fire, og har den som hyttebil / helgebil. Vi gikk fra Outlander. Vi måtte ha skiboks og sykkelstativ på Outlander, og vi må ha skiboks og sykkelstativ på Jaguaren når vi skal ha med "alt".

Angående lading så er vår lengste tur med bilen 35-40 mil hvorav mer enn halvparten i 120kmt. Lading blir unnagjort under do / kaffe / pølse / handlepausen(e). Har ikke ventet på bilen enda. Det handler alltid om hvilket behov du har. WLTP på 420km klarer jaguaren kanskje på sommeren.

Og den har hvertfall ikke guffen kjørefølelse  8)

10
i-Pace / Sv: Utestående kampanjer ved utlevering
« på: Mandag 06. ſeptember 2021, klokken 10:39 »
Det var ikke en veldig behagelig opplevelsen.

- Startet da jeg dro fra fjellet, fikk melding om feil på bremsekraftforsterker, kjente at bremsepedal var hard, men vurderte at det var greit å kjøre videre. Merket ikke mye mer pga kjøring med regen.
- Måtte bremse for en plutselig kø etter ca 16 mil, da merket jeg igjen at bremsepedalen var veldig hard, men bremsene tok som de skulle når man først fikk kraft i pedalen. Skiftet til kraftig regen og kjørte videre.
- Etter 1-2 mil til begynte bilen å vise alle mulige feilmeldinger, var nå 3-4 mil hjemmefra og ville prøve å komme hjem. Tross alt midt på natta med bilen full av bagasje og familie.
- Etter 1-2 mil til mistet jeg mesteparten av motorkraften, og det kom endel rare lyder, fikk snirklet meg inn på YX Høvik og ringt etter JLR assistanse.
- Mens jeg sto parkert prøvde jeg å flytte bilen for å se om den hadde kommet seg, men det resulterte i noen ubehagelige lyder og tilfeldig rykking i motor, så lot den stå.
- Viking hentet bilen etter under en time, midt på natta og hadde med lånebil.

TL:DR; Ville gjort denne utbedringen preventivt hvis jeg hadde hatt mulighet.

11
i-Pace / Sv: Utestående kampanjer ved utlevering
« på: Mandag 06. ſeptember 2021, klokken 09:53 »
Min hadde også gått rundt 30-35k da jeg fikk feilen.

12
i-Pace / Sv: Utestående kampanjer ved utlevering
« på: Fredag 03. ſeptember 2021, klokken 14:14 »
Pluggen står på fremre driveunit såvidt jeg forstår, kabelen er for kort så når man "bruker" bilen og driveunit vris litt dras pluggen til slutt ut og og begynner å miste kontakt. Standard oppførsel er da stygge lyder/brems når man manøvrerer i lav hastighet, og "Feil på girkasse registrert"-meldinger i display.
Jeg fikk det på langtur Trondheim-Grimstad, men rakk hjem før skiten låste seg helt.

Viking hentet bilen 20.04.2020, pga covid-stopp i produksjon av kabelmatte fikk jeg den tilbake 24.07.2020 - altså gode 3 måneder på verksted. Jobben er heltforinnigranskauen jævlig, tror det er 11 timer spesifisert.

Aldri hørt noen som har fått dette utført uten at bilen sto fast, men bra om det omsider blir gjort - for mitt inntrykk er at de fleste som er berørt får feilen til slutt.

Jeg tror feilen ble endret fra å fikses hvis nødvendig til at det ble en obligatorisk feilretting. De så vel at det var såpass mange i påvirket VIN-range som fikk denne feilen at de like gjerne kan fikse alle fremfor å kjøre rundt i hele landet med masse I-pace på planet av en Vikingbil. Er vel hverken gratis eller spesielt god reklame det heller.

13
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Kempower Hurtigladere
« på: Torsdag 02. ſeptember 2021, klokken 21:36 »
På Shell Tvedestrand er det vel to forskjellige fysiske plasseringer av laderne. Det er X antall som står i rekke langs grøfta, også er det 4-6 ladere som står midt på plassen bak stasjonen. Kanskje det er derfor de er delt inn i to grupper?

14
i-Pace / Sv: Kartoppdateringer
« på: Torsdag 02. ſeptember 2021, klokken 08:04 »
Mulig det er størrelsen på USB-lagring som gjør at det er problemer for meg da.

Fikk samme feilmelding i Windows via virtualbox.

15
i-Pace / Kartoppdateringer
« på: Onsdag 01. ſeptember 2021, klokken 10:25 »
Hei kloke forumhoder.

Jeg prøver å oppdatere kartunderlaget på min 2019 I-Pace. Dette har jeg gjort:

  • Formatert en 32GB minnepinne til fat32
  • Plassert minnepinnen i bilen (USB-port i midtarmlenet) og startet bilen
  • Lastet ned "Jaguar InControl Touch Map Updater"

Når jeg starter opp appen, med minnebrikken koblet til mac'en får jeg bare feilmelding om "PLEASE INSERT SD CARD"

Alle guider jeg finner på nett forutsetter at kartdata ligger på et minnekort som var inkludert i bilen ved kjøp. Dette er ikke tilfelle på I-pace. Det er derfor vanskelig å vite hvorfor det feiler.

Er det noen som har gjort dette på sin bil og kan gi meg et hint om hvorfor programvaren ikke finner minnepinnen min? Må minnepinnen ha stått i bilen på forhånd? I så tilfelle, hvilken USB-port skal den stå i? Hvor lenge må den ha stått? Og må man gjøre noe spesielt i bilen?

Sider: [1] 2 3 ... 19