Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - MrBeery

Sider: [1] 2 3 ... 8
1
Model 3 / Sv: Advarer mot «fantombremsing» på Tesla
« på: mandag 14. oktober 2019, klokken 14:07 »
Dette er faktisk et vanlig problem i bransjen. BMW i3 og Audi Etron lider også av fantombremsing. Har en god del erfaring med i3 og den er svært lite glad i lastebiler, reflekterende skilt og tunneller.

2
Model S / Sv: Musk tvitrer "Model S on Nürburgring next week"
« på: torsdag 19. september 2019, klokken 20:41 »
Tviler på det. Hele yttre skallet på Taycan er aluminium. Det er også brukt mye aluminium på resten av bilen. Kun stål der det kreves...
https://www.businessinsider.com/how-porsche-makes-2020-taycan-first-all-electric-car-2019-9?r=US&IR=T
Det stemmer nok ikke at det er mer alu i Taycan. Model S og X er ganske unike mtp. at det er brukt så mye aluminum, i chassis og paneler. Det er svært unormalt, særlig på høyere volum.

3
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: fredag 31. mai 2019, klokken 13:14 »
Så gikk altså ikke billigere Kina-produksjon til økte marginer likevel, men overføres kundene i form av billigere biler:

https://www.dn.no/utenriks/tesla/kina/elon-musk/kinesisk-tesla-blir-60000-kr-billigere/2-1-613425

Sikkert fordi etterspørselen er umettelig...

Tipper dette er med på å sende aksjen videre nedover.
Hva vet du om det? Dette er vel ikke "enten eller". Hvor mye større marging tror du de har uten importavgifter og lokal produksjon?

4
Tesla SW og AP / Sv: 2019.16
« på: onsdag 29. mai 2019, klokken 17:34 »

Det er ingenting å bli overasket over, da systemet kun er beregnet på motorvei.
Å teste om det fungerer også andre veier er og blir foreløpig eksperimentell bruk. Da bør man være forberedt på å bli overasket ;-)
Vet ikke om det er mitt innlegg du refererte til. Jeg snakket om veiene i Trøndelag generelt. Mangel av merking gjelder også motorvei. Men uansett med god merking funker ikke autopilot når det går fra 1-2/2-1 felt da den bare legger seg midt mellom. Helt kaos.

Har forresten Tesla sagt at autopilot kun skal brukes på motorvei?

5
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: onsdag 29. mai 2019, klokken 15:01 »
Utrolig fascinerende egentlig. Man kan jo lure på hvorfor det er blitt slik at alt negativt om Tesla blåses opp og spres. Er jo åpenbart ikke bare et norsk fenomen heller, så frustrasjon relatert til elbil fordeler i norge kan ikke være hovedårsaken.
Kan vel enkelt og greit forklares med noe Musk har sagt : "Whatever societies incentivize tends to be what happens. It's economics 101"

Media er stort sett optimalisert og får betalt for antall "klikk"/visninger. Negative nyheter, særlig om Tesla, er svært poppis. Dette har nok også en selvforsterkende effekt og utløser reaksjoner fra begge leirer (short/long). Det er interessant å se på for eksempel nyheter på facebook. Når man optimaliserer kun på antall klikk spiller kvalitet og sannhet ingen rolle lenger. Det er sensasjonalisme som selger og det er mye enklere å skape med negative "nyheter".

6
Tesla SW og AP / Sv: 2019.16
« på: onsdag 29. mai 2019, klokken 11:17 »
Opplever at bilen (TM3) prøver å dra meg over i motgåande køyrefelt på Oslovegen i Trondheim (mellom Bøckmansveg og Sluppen for dei lokalkjente). Det pip og blinkar med varsel om at bilen greip inn for å unngå farleg situasjon, men det er no akkurat det motsatte som er tilfelle. Eg hadde stø kurs i mitt køyrefelt, mens bilen prøver å svinge til venstre inn i motgåande felt. Har hendt to ganger på same stad, dei to gangene eg har køyrt der etter siste oppdatering. Så den er konsekvent, det skal den ha.

Får Tesla melding om slike hendingar, som når du avbryt autostyringa, eller kan/bår slikt meldast inn på anna vis. Dersom du ikke er oppmerksom og held godt i rattet kan det potensielt være livsfarleg. Første gangen kom det ein lastebil imot, gang nr to var det ingen møtande trafikk.
Har opplevd liknende i samme område. Mangler det midtstripe? Merking generelt i Trøndelag er en skam, noe som gjør AP ubrukelig i store deler av regionen.

7
Model 3 / Sv: Hva er det med Tesla fans i forhold til å godta alt?
« på: lørdag 25. mai 2019, klokken 11:46 »
Når det gjelder BMW 3 serie vs. Model 3 så ble vel resultatet til både Motortrend og Top Gear seier til Model 3, så de er vel ikke oppegående da.

Man skal så klart ikke finne seg i feil med bilen når man kjøper en ny bil, men standarden på panelgap og lakk etc. vil nok aldri nå opp til de store produsentene.

Jeg synes faktisk at det er mye mer "premium" å få ny funksjonalitet via oppdateringer enn perfeksjonisme når det gjelder panelgap. Skulle så klart hatt begge deler, men det er nå da slik at et firma har begrenset med ressurser, og da ser jeg heller at de bruker disse ressursene på banebrytende funksjonalitet i stedet for å perfeksjonere alt som et urverk.

8
Model 3 / Sv: Long Range AWD gikk fra 386 hk til 417 hk ved siste oppdatering
« på: fredag 24. mai 2019, klokken 10:26 »
8% økning i effekt.
0-100 på 4.0 sek. (ifølge https://www.motortrend.com/cars/tesla/model-3/2018/tesla-model-3-vs-bmw-330i-vs-genesis-g70-comparison-test/)

Ikke for å være pirkete, men det var vel 0-60 mph som gikk på 4.0 sek?

Er det noen som vet de tilsvarende tallene for 0-100 km/t?
Har målt min egen med app til 4,4 sek. Så klart en del feilmargin ved å bruke GPS på mobil, men det er nå iallfall et tall.

9
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: torsdag 23. mai 2019, klokken 12:47 »
Forresten litt morsom denne krisemaksimeringen med cash og burn rate. I media snakker alle om at Tesla er tomme for cash om 10 måneder om de taper like mye som i Q1 2019. Det er derimot ikke det Musk snakket om i email til alle ansatte. Det var kun snakk om cash de hentet inn i emisjonen. Altså har de i overkant av 20 måneder "levetid" om de blør cash som i Q1.

edit: feil antall måneder.

10
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: torsdag 23. mai 2019, klokken 12:41 »
Det blir SVÆRT spennende å se om vi får en "bounce" i 179-185 $ området. Sammenfaller med trendlinje OG ukentlig RSI på 30.

11
Er i samme båt her. Fikk SMS og har nå fått både "Pay Per Use Supercharging" og "Enhanced autopilot". Vi har jo bekreftelse på at vi har fått full self driving, og da kan de jo ikke trekke den tilbake.

Er nesten fristet å kjøre en tur å teste supercharger for å se om jeg nå plutselig må betale eller ikke.

edit: ser også at prisen på FSD har gått opp, skulle ikke dette skje 10 mai?

12
Model 3 / Sv: To P or not to P?
« på: tirsdag 30. april 2019, klokken 22:26 »
Målte LR 0-100 til 4,4 sek denne uka. Standard 18" sommerdekk. Ble målt med app og GPS så det er nok muligheter for feilmålinger. Husker ikke nøyaktig % på batteriet, men sannsynligvis rundt 60.

13
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: fredag 26. april 2019, klokken 19:39 »
Nå begynner det å bli interessant. Minner om første gangen da jeg kjøpte aksjen på 152 $ etter et litt uforståelig ras.
Denne gangen er raset ikke uforståelig. Har i skrivende stund vært helt nede i 233 og går nå som en rollercoaster. Det eneste som er sikkert er at trading-robotene tjener store penger idag :)
Hehe, nei det var en spøk. Årsaken den gangen var at de tapte mer enn ventet i et kvartal, så nøyaktig det samme som nå. Etterspørselen var visst også dalende, oh the irony. Altfor mange som følger kvartal til kvartal, men det gir jo så klart fine kjøpsmuligheter, her må man tenke langsiktig. Det faktum at Tesla har overlevd så lenge i bransjen og nå selger noen hundre tusen biler er intet mindre enn utrolig.

14
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: fredag 26. april 2019, klokken 18:21 »
Nå begynner det å bli interessant. Minner om første gangen da jeg kjøpte aksjen på 152 $ etter et litt uforståelig ras.

15
Model 3 / Sv: Får ikke opp egen spotify musikk.
« på: torsdag 25. april 2019, klokken 21:55 »
Jeg har et par plagsomme Spotify bugs. Hvis jeg bruker min egen Spotify konto så har den en tendens til å henge. Etter en sang eller to så "loader" den hele tiden uten at det klarer å spille av noen sanger. Jeg tror dette kan ha noe med at jeg har amerikansk Spotify abonnement.
 
Løsningen da bør vel være å bruke Tesla konto i stedet, men også her er det problemer. Hvis jeg logger ut av Spotify konto så inn med Tesla så fungerer alt som det skal. Men etter kort stund forsvinner alt untatt "my library" (eller hva den heter). Får ikke opp new music, moods etc., kun spillelister og artister som har blitt lagt til som favoritt. Løsningen på dette er enten å restarte bil eller logge inn med Spotify konto for så å logge ut igjen. Noen som har opplevd det samme og funnet en løsning?

Sider: [1] 2 3 ... 8