Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Ketill Jacobsen

Sider: [1] 2 3 ... 43
1
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Onsdag 13. Juli 2022, klokken 23:57 »
Dere har gode poenger, men statsapparatet er nå rigget slik at default praksis = det som står i EU direktivene. Hvis en skal avvike fra det, blir det omtrent som å opponere, selv om det finnes gode argumenter. Svært få politikere gjør det, og ihvertfall ingen i regjeringsposisjon. Og selv om folket krever det, tar de heller på seg oppgaven med å "oppdra" velgerne, og kanskje i kombinasjon med å "unndra" sannheten.
Beslutningsvegring og handlingslammelse har plaget spesielt AP siden 90'tallet og kommer ikke som noen bombe, hvilket jeg påpekte i forumet forut for valget. De er vel i god gang med å fylle ut på lista sitert nedenfor allerede.

En annen ting er at det ikke rammer økonomisk i dag, men når man ser litt lenger fremover er det ikke sikkert at arbeidsplassen din er like konkurransedyktig i dag som den har vært de siste 40 år pga strømprisene.


Nedstemmende fra Ap. Kanskje noen har sett nøye på hva som skjedde på landsmøtet?

Fritt frem for distriktene ønsker, drit i lokalmiljøet til bybefolkningen. Solidaritet kalles visst det...
https://www.nrk.no/ytring/fem-punkter-om-aps-landsmote-1.15460451

Håper Elbilforeningen lager en valg-oversikt for oss etterhvert.
AP utviser maktarroganse FØR de har vunnet valget :laugh: Det ser vi jo bla. med rusreformen.
Jeg er ikke direkte motstander av grunnsteinene i politikken, men herregud så morsomt det hadde vært om Støre og co. gikk på en nesestyver og tapte.

Etter AP-valget får vi:

- Løftebrudd i kjent stil, med bortforklaringer og svadaprat innlært av medierådgivere
- Maktarroganse
- Ansvarsfraskrivelse kombinert med beslutningsvegring og tidvis handlingslammelse
- Nepotisme
- Fremdeles overdreven EU servilitet, glem at SP får gjort særlig annet enn litt__mer_penger_til_bøndene tiltak.
- Intern krangel mellom partiene og hestehandel med ineffektiv symbolpolitikk som resultat
- Mer skatt både på arbeid og arbeidende kapital
- Kapitalflukt, få har forståelse for internasjonal finans, spesielt på det som nå kommer
- "Regjeringsstørrelse" på elbilbatteri, på samme måte som regjeringsmotoren 1,9 TDi var i sin tid
- Strupning av tilførsel av elbiler på influencer-nivå. Vi risikerer å få en elite som skal vise sin rikdom med en siste runde med fossilbiler istedet.
- Problemer med å få bygd ut tiltrengte transportkorridorer og utbedret dårlige veier, grunnet nevnt hestehandel med MDG+SV. Dette vil føre til forsinkelser på veiprosjekt.
- Lavere hastighet på, eller "reversering" av reformer som skal tøyle offentlige utgifter

Tenker også at etter valget vil rett og slett hele den politiske arenaen bli mer fortusigbar og lite interessant.

Om det var Høyre og co som hadde vunnet valget, så ville mange av punktene passe på dem også. Horoskop pleier ofte å stemme veldig bra (det er ofte noen sannhet i det meste). Å gjette riktig på at  at typiske saker for Ap, Sp og venstresiden blir fulgt opp og gjennomført er vel heller ingen overraskelse. Skjønt det overasker meg litt at regjeringen er så klar i sin dreining i mange saker til tross for på "den en siden og på den andre siden" Jonas Gahr Støre. At regjeringen har sting var en positiv overraskelse!

Men det står stadig igjen å komme med kraftige tiltak mot det stadige økede forskjellen det er mellom folk. Arveavgift må komme snart som et viktig tiltak. 

Den vanvittige strømpolitikken basert på at strøm er som en vare blant alle andre og forsterket av et kasinobasert markedssystem (representert ved Nord Pool) må snarest kasseres.

2
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Onsdag 13. Juli 2022, klokken 21:13 »
@Ketill Jacobsen - takk for ditt positive innlegg og da håper jeg vi kan legge denne bak oss og gå videre på en konstruktiv måte.  Ha en fin dag! :+1:

Setter stor pris på ditt svar her. Det er realt av deg. God sommer til deg og all andre på forumet!

3
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 12. Juli 2022, klokken 23:27 »


Nei, ingen gunn til å kommunisere videre med deg om dette da du åpenbart taler med to tunger! :-1:

Hvem, eller hva, tror du at du er som nærmest krever at andre skal stå "til rette" for deg?

Det er godt gjort av meg å komme så feil ut to ganger etter hverandre. Jeg må nok en gang gi Arthur rett i at jeg ikke har noe grunnlag for å stille Arthur til rette.

At vi har ulike oppfatninger om ting er noe annet. Det gir meg ikke rett til å tillegge Arthur oppfatninger som han ikke har uttrykt.

4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 12. Juli 2022, klokken 00:07 »
Var det en "u" for mye i "uoverkommelig"? Altså skulle det vært overkommelig?

Det verste var at jeg ikke hadde u'en der først og så la den til. Det skal altså være OVERKOMMELIG!

5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 11. Juli 2022, klokken 13:13 »
Jeg velger å skrive dette innlegget separat og ikke som noe tilsvar til Ketill Jacobsen, men det er direkte relatert til hans ufine og usaklige innlegg;

Noe av forklaringen på den høye forekomsten av lavinntekt blant innvandrere ligger i svakere tilknytning til arbeidslivet, og dermed mindre opptjening av pensjonsrettigheter, enn den øvrige befolkningen. Relativt mange av innvandrerne, en tredjedel av dem over 66 år, har endt opp som minstepensjonister. Men også blant eldre innvandrere som ikke er minstepensjonister, er andelen med lavinntekt relativt stor sammenlignet med befolkningen ellers.

Dette er et faktabasert, faktabasert i den forstand at kilden er SSB som trolig vet hva de snakker om, har tallsmessig grunnlag for dette, i trolig i motsetning til de fleste andre her, meg selv inkludert.

Kilde; https://www.ssb.no/inntekt-og-forbruk/artikler-og-publikasjoner/aleneboende-minstepensjonister-har-lite-a-rutte-med

Dette innlegget fra deg viser hvor lite du skjønner (eller vil ta innover deg). Både for innvandrere
 og nordmenn er det naturligvis en grei forklaring på hvorfor de har endt opp som minstepensjonister. Det som vi må ha fokus på er at et ganske stort antall mennesker i Norge (størrelsesorden 40.000 mennesker) er fattige og mange av dem lever et uverdig liv. Da bli spørsmålet hvordan vi kan hjelpe disse menneskene (vi er ca 5 millioner mennesker utenom disse 40.000 som har litt eller mye til overs) og hvordan vi i fremtiden kan unngå at nye mennesker kommer i deres situasjon. Økonomisk sett er problemet svært uoverkommelig i Norge. Å løse det i praksis krever derimot kløkt og sterk vilje som ikke alle de politiske partiene har.

Det var ufint av meg å antyde at du bryr seg mindre om de fattige fordi mange av dem er innvandrere. Du må gjerne overbevise meg om at jeg tar feil i det.


6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Lørdag 09. Juli 2022, klokken 11:47 »
Sitat
Denne beskrivelsen er laaaangt nærmere sannheten enn denne evindelige klagingen mht hvordan minstepensjonister har det her i landet!

Og her mener du å ha kunnskap nok til å stille deg som dommer i vurdering av sannhetsgehalten i innlegget? Derimot har jeg som pensjonist større innsyn og kjennskap til dette enn deg. Jeg har nesten daglig omgang med minstepensjonister som lever nærmest et uverdig liv, og milevis unna det den spissete artikkelen og du gir uttrykk av. Nyt gjerne livet i din sydenleilighet, men send allikevel en tanke til de som ikke sitter på den samme grønne grenen.

Nå siterte jeg fra et innlegg i en avis og med kilde, men ja, jeg sier meg enig med hovedtrekket i innholdet. Det betyr IKKE at jeg ikke er klar over at en del i Norge sliter, også økonomisk, men dette gjelder få, svært få, og det store flertallet har det meget bra. Et eksempel i så måte er at mens man for femti år siden (som pensjonist husker du sikkert den tiden?) så brukte man 30% av sin inntekt på mat mens tallet i dag er rett over 10%.

Jeg har forøvrig ingen leilighet i "syden".

Ser at statistikk ikke teller mer en dine egne "fakta", men flertallet av minstepensjonistene er enslige, og 40% av disse har inntekt definert som under fattigdomsgrensen (som vist tidligere), selv når en tar hensyn til formue...så da snakker vi om 40.000 personer i Norge. Er ikke det mange?

1. Det finnes ingen definert fattigdomsgrense i Norge. (Seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå (SSB), Tor Morten Normann)

2. Om 40.000 er mange, eller ikke? Tja, målt mot hva? En god del av denne gruppen er våre nye landsmenn og at de ikke har opparbeidet pensjonsrettighter utover hva alle" får er vel ikke helt overraskende?

3. Nei, formue er IKKE tatt med i tallene, vurderingene mht minstepensjonister!

4. Fra 2007 til 2017 hadde personer over 60 år en realvekst i inntekten etter skatt på 23 prosent, ifølge SSB. Norske husholdninger hadde i samme periode en vekst på 12 prosent.

5.  Husholdninger hadde ikke noen realvekst fra 2013 til 2018, faktisk gikk realinntekten litt ned. Hos de eldre gikk realinntekten bittelitt opp i samme periode, men veksten har flatet litt ut for denne gruppen, sier Normann.

Beklager å kjede deg med fakta fra SSB.

Det er jo ganske typisk fra Arthur. Det er flest innvandrere som er minstepensjonister (i følge Arthur) og som har elendig økonomi, så da er det ikke mye å bry seg om. For de fleste av oss er det menneskene vi bryr oss om uavhengig av deres bakgrunn.

7
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Lørdag 09. Juli 2022, klokken 00:38 »
Har hatt hytte ved sjøen, fire meter fra vannet, i drøyt førti år, dårlig isolert, enkle vinduer, peis med åpent spjel, ventiler i veggene, og derfor godt ventilert og aldri hatt på noe varme om vinteren. Aldri hatt noe problemer med fukt eller råte/råteskader! Strømmen ble slått av i oktober og satt på igjen ved påsketider!

Samme her. Har også hytte ved sjøen med tilsvarende utforming. Aldri opplevd råte/muggproblemer på noen av hyttene (bare lite råte på ytre kledning helt nederst i løpet av ca 30 år.

I Norge bør det utvikles standarder og retningslinjer/anbefalinger/forslag til opplegg som gjør at hytter kan stå uten bruk av strøm/oppvarming når de ikke brukes. Dette bør etter hvert bli et krav for alle nye hytter. Jeg antar det lar seg gjøre uten problemer om riktige ting gjøres.

På fjellet har jeg vann inn til kjeller via ca 30 m oppvarmet rør. På vinteren er det nok å sette på opptining" en halv time og vannet renner helt fint de neste dagene. Strømbruken blir altså minimal og det hele er enkelt å forholde seg til. Om en har varmtvannsbeholder, vanntoalett etc. blir det naturligvis litt mer, men sikkert håndterlig med smarte opplegg.

8
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Torsdag 07. Juli 2022, klokken 00:00 »

Du har ennå ikke fått med deg at mer enn 70 % av strømmen kjøpes og brukes av oss nordmenn, så det er snakk om flytting av midler fra Ola og Kari Nordmann og våre bedrifter, slik at Staten kan finne måter å kaste de bort på noen gode, men og mange dårlige og elendige tiltak?Det er ikke mer enn 7% som er typisk nettoeksport til utlandet (typisk 10 TWh). På den måten er 93% av vår produserte som får en kunstig høy pris som er ca 7 ganger mer enn den burde være (burde være 30 øre per kWh som gir ca 18,5 øre i ren profitt til produsentene. Vi må i stedet betale ca 210 øre per kWh). Takk til våre strømprodusenter (hvis anlegg vi eier, både turbiner og nett) som på denne måten bruker høye priser i utlandet til tilrane seg våre penger! Og våre politikere som lar det skje. La dem få den takken de fortjener, et spark i r...!

9
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 04. Juli 2022, klokken 14:16 »
For all del: La prisen i Nordnorge forbli så lav at produsentene taper penger, ingen ny utbygging/investering blir gjort hverken i produksjon av strøm eller bedrifter som vil kunne nyte godt av energien og resten av landet kan fortsette å blø. Kanskje også fjerne moms på alle varer og tjenester i Nordnorge i tilegg til alle de andre (skatte og avgitsmessige) fordelen man her der nord? Leve Alta (tilfeldig valgt!), og drit i resten av landet og verden forøvrig.

Jeg vet ikke om du har levd lenge nok til å ha observert utbyggingen av vindkraft i Norge? Til tross for at denne kraften var for dyr (i forhold til markedspris) så ble den bygd ut og en endte opp med at denne strømmen ble svært billig og ikke behøvde støtte lengre. Tilsvarende skjedde omtrent i alle europeiske land (Danmark og Tyskland (både sol og vind) er fremragende eksempler, men også UK). Men en slik utbygging av kraft basert på fornuft og ønske om billig og stabil kraft, er naturligvis tungt å fordøye for en markedsfundamentalist? Dette burde vel helst vært forbudt å bruke fornuften (Acer gjør så godt den kan for å hindre fornuften).

10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Fredag 01. Juli 2022, klokken 20:48 »

Da må det ikke komme som noen overraskelse på at vi må slutte å sløse med strøm (sør norge).
Som strømprodusent ville jeg nok sørget for lave magasin, da det er gunstig å produsere mindre til høyere pris.
Markedet er der og strøm er fortsatt en trendy vare som lett kan omsettes internasjonalt.
Hvorfor i alle dager skal strømprodusentene sponse oppvarming av oppkjørsler og boblebad i hytter og heim ?


Det er lett å slenge ut påstander om strømsløsing. Oppvarming av oppkjørsler har jeg aldri sett knyttet til en bolig. I den grad de finnes betyr de ingenting for strømsituasjonen i Norge. Tror heller ikke boblebad stikker av med mye strøm i det store bildet. Men dersom du kan dokumentere dine påstander, skal jeg høre på deg!

Med hensyn til å tjene mest mulig for vannet, er det merkelig at det norske vannkraftsystemet vi sammen eier skal bruke enhver mulighet til å selge oss strømmen dyrest mulig. Men hvis man er markedsfundamentalist så er det en slags logikk i det. Systemet er viktigere enn alt annet.

11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hvorfor må moms sjokkinnføres?
« på: Fredag 17. Juni 2022, klokken 16:18 »

Industriarbeider er benevnelsen på en profesjon. Den anvendes om personer som arbeider i den industritekniske produksjonsprosessens tariffavtale, i motsetning til funksjonærer innenfor samme bransje.


I følge denne definisjonen utgjør arbeidere en veldig liten del av Norges befolkning. Hovedpoenget mitt er at Norge i dag ikke er oppdelt i arbeidere og andre. En slik oppdeling er veldig gammeldags og få vil bruke denne betegnelsen. De fleste er ansatte i den ene eller andre jobben, gjør så godt de kan og noen får godt betalt for jobben de gjør og andre ikke.

At vi bruker ordet arbeider og arbeiderklasse etc. er naturlig da vi hele tiden omtaler både fortid og nåtid. Klassebegrepet er også svært nyttig. Det kan for eksempel brukes for å advare om en utvikling tilbake til et klassesamfunn med arbeidere og borgere. Dette kan skje for nordmenn (løsarbeidersamfunn), men er for tiden en aktuell problemstilling for innvandrere.

Veldig mange har ment at AP's navn (Arbeiderpartiet) er veldig antikvert, men partiet har hatt mot til å beholde sitt gamle navn (på godt og ondt). Selv synes jeg at en skal legge vekt på hva et parti står for og ikke henge seg opp i navnet (i Danmark er partiet Venstre et utpreget høyreparti!).

12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hvorfor må moms sjokkinnføres?
« på: Torsdag 16. Juni 2022, klokken 17:40 »

Ja, en har jo hatt AP i regjering før, og det var jo først da de gikk av at en så satsing på vei. Så det var ikke en veldig stor overraskelse...selv om en kanskje skulle tro at arbeidernes parti ville hjelpe arbeiderne med å sikre arbeidsplasser med kort vei til markedet med varer, samt at arbeiderne som ikke har råd til å bo nært byen skal kunne bo på billigere plasser/bygder....særlig når de i partiprogrammet i 2021 skrev:


Hadde du vært en bedrestilt byborger på attenhundretallet, så hadde jeg kjent igjen denne omtalen av arbeidere! I dag oppfatter de fleste av oss at vi alle er likestilte og likeverdige medlemmer av det norske samfunnet og at de fleste av oss voksne arbeider i større eller mindre grad. Altså er merkelappen arbeider lite relevant. At det er forskjell på folk er derimot en realitet og noen partier er for større forskjeller (ikke i ord men i praksis) og noen er i mot.

Det overrasker meg altså at ToWalkOrDrive har et så distansert forhold til sine medmennesker i 2022. Jeg håper det skyldes kun uheldig formulering av synspunkter!

13
Interresante synspunkt som kommer fram i dette innlegget:

https://www.dn.no/innlegg/elbil/avgift/skatt/innlegg-bomtakstene-ma-okes-og-elbilene-ma-ut-av-kollektivfeltene/2-1-1234828

Selv mener jeg at det bør være mulig å kjøre matpakken i et kjøretøy som veier under 2T og at de som ikke klarer det godt kan betale for fotavtrykket de etterlater seg med sine preferanser

Etter hvert som også elbiler skal beskattes, er det en selvfølge at også elbiler får vektavgift. Avgiftsgrunnlaget kan gjerne reduseres med ca 5 kg per kWh batterikapasitet. Da vektavgiften er en meget stor avgift (for fossilbiler) i dag bør den gjerne fases inn over tid for elbiler, da det ellers vil få en sjokkvirkning (så vidt jeg husker det dreier seg om rundt 800.000 for en 2,6 tonns fossilbil)!

14
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hvorfor må moms sjokkinnføres?
« på: ſøndag 12. Juni 2022, klokken 23:25 »


Trodde du skulle juble når jeg ikke skiller på Tesla mva fritak og andre mva fritak på elbiler

De som har forsynt seg av livets luksusgoder er jo ikke nødvendigvis de som har kjøpt elbiler uten mva,men det er de som har brukt lånte penger med staten i ryggen. Sånn sett er det ikke mva fritaket som er luksus her,det er heller det generelle rentefradraget som bidrar til større forbruk enn strengt tatt nødvendig.

Om det med Tesla er rettet mot meg, så er det helt fjernt da jeg ikke har elbil og jeg bryr meg ikke om den latterlige debatten for og imot Tesla.

Ellers synes jeg det er rart at fradrag for renter koples til momsfrie elbiler! Det er greit i og for seg å stille spørsmålstegn ved å ha fradrag for renter (enten rentene er knyttet til kjøp av luksusbil, til hus eller hva som helst). I forhold til hus/hjem tror jeg allikevel at rentefradraget er en liten oppfordring for folk til å skaffe seg egne hus, noe som en stor andel av befolkningen har og som er til fordel for land og folk i sin helhet.


15
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hvorfor må moms sjokkinnføres?
« på: ſøndag 12. Juni 2022, klokken 10:29 »

Å blande inn rentefradrag i denne diskusjonen føler jeg er et blindspor. Men det er et likhetstrekk, og det er at det er veldig vanskelig å frata folk et gode de har fått. Derfor er det bra at regjeringen endelig tør å gjøre noe med elbil, så får rentefradrag komme en annen gang.

Vel - jeg betaler over 600k i skatt årlig. Jeg har KNAPT benyttet meg av rentefradrag. Sparte ALT, fra krone 1. Aldri ute på byen og spiser, aldri på kino, aldri på teater osv. Jeg sparte ALT til min første bolig og jobbet steinhardt. Når jeg trengte byggelån for en kortere periode mellom 2 boliger gikk banken inn og ville dytte penger på meg - de argumenterte med skattefradrag, at jeg kunne kjøpe hytte, bil osv...Når staten vil DYTTE gjeld på deg og hjelper unge mennesker til å betjene lån synes jeg ikke det er mer galt å gi noe tilbake i form av momsfri elbil. En momsfri elbil BYGGER IKKE NED NATUR slik man gjør med pengene staten ønsker å kaste etter kunder som låner til bolig,hytter..og kanskje til og med sekundærbolig. Og jeg har som sagt knapt benyttet meg av rentefradrag gjennom et helt liv - sånn sett var det på tide at de som ikke har benyttet disse godene faktisk fikk tilgang til et annet økonomisk gode av en viss verdi gitt av staten.

Skatt er bare omfordeling - og sett opp mot disse som får rentefradrag synes jeg, i alle for for egen del, det bare er rettferdig. Jeg betaler over 600k årlig i skatt - hvor en god del er formueskatt på en bolig staten ikke har hjulpet meg med fem øre i rentefradrag å anskaffe. Så jeg mener faktisk det er en viss rettferdighet i dette også.

En skal høre mye før ørene faller av. At fordi en betaler mye skatt så skal en slippe moms når man kjøper en luksusbil, er det drøyeste jeg har hørt så langt. At du hEelgenen har prioritert som du har gjort i livet ditt, er din private sak og har lite med moms på elbiler å gjøre! Men alle kan jo ha synspunkter uansett hvor merkelig de er.

Sider: [1] 2 3 ... 43