Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Merce

#1
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
lørdag 09. september 2023, klokken 21:55
Hav er det med norske politikere og Tyskland? Hadde det ikke vært for Kongen (eller Kronprinsen!) i 1940 så hadde det gått like galt som det er i ferd med å gå nå...

Helt utrolig!
#2
Elbilen i Samfunnet / Sv: Veiprising for elbiler i 2029, tanker?
fredag 08. september 2023, klokken 18:32
^^
Nei, jeg har ikke snakket noe om å hacke seg inn i bilens gps. Dette kan jo gjøres like enkelt som da man betalte km-avgift med dieselbil, man rapporterer inn km-stand og blir fakturert for kjørte km.
#3
Elbilen i Samfunnet / Sv: Veiprising for elbiler i 2029, tanker?
fredag 08. september 2023, klokken 14:38
Sitat fra: hELgenen på mandag 04. september 2023, klokken 14:33Jeg forstår rett og slett ikke at man må ha så mye mer penger inn i offentlige budsjetter.
Staten har blitt for stor allerede og er ekstremt ineffektiv. Derfor håper jeg på regjeringsskifte
ved neste korsvei. Folk mister jo helt evnen til å ta vare på seg selv om dagen. Det er blitt så ille
i samfunnet nå at man ser det helt inn i det private næringslivet der nye ansatte nærmest holdes i hendene og leies rundt.

Nå gikk jo den forrige regjeringen nærmest til valg på at den skulle kutte i byråkratiet foruten at det skjedde. Det er godt mulig det har est ut enda mer og raskere med nåværende regjering.

Det virkelige store faren her er at den offentlige sektoren er godt på vei til å bli en så stor maktfaktor at den ikke lar seg stoppe.. Vi er nok nærmere enn de fleste kanskje tenker over, og da er det ingen vei tilbake før det går utfor stupet.
#4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Veiprising for elbiler i 2029, tanker?
torsdag 07. september 2023, klokken 21:49
Sitat fra: RJK på torsdag 07. september 2023, klokken 10:23Er jo de som har tatt orde for at veiprising ikke skal komme i stedet for, men i tillegg til.

Jeg har absolutt null tiltro til politikere flest, annet enn av avgiftsskruen skal strammes til med jevne mellomrom, og gjerne flere slike skruer på samme tid.

Gjør ikke så vondt med en kvart omdreining her og der, når ikke alt presset kommer samme sted.

Forøvrig har jeg absolutt null tiltro til at dataene som samles inn, ikke kan og ettterhvert vil bli brukt til å overvåke oss, enten det er myndighetene, selskapene som skal brukes til å samle og sortere disse dataene, eller av kriminelle hackere som ikke har skrupler mot å bruke dataene mot deg.

Jeg har derfor ingen ønske om å tillate at slikt blir montert i mitt/mine kjøretøy, selv om jeg innser at ved nybilkjøp vil det komme et punkt der man ikke får valget, om vi ikke "dreper" dette ved rota, før det får feste seg.

Lettere å stoppe noe som ikke er kommet skikkelig i gang, enn å fjerne "kreften" når den allerede har fått tid til å vokse seg stor...

Ingen ting trenger å monteres i bilen din, det kan tas fra rapportert km-stand. Mye lettere å jamme/manipulere en slik gps-dings enn odometeret i bilen din... ???
#5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
lørdag 02. september 2023, klokken 22:32

Vi (Norge) kan gjøre hva vi vil. La det været klart.
Ja, det vil kunne få konsekvenser, men er det værre enn å bryte avtaler? Jeg tror ikke det..!

Man kan gjerne argumentere med at salg av norsk kraft gavner storsamfunnet, men hvis de pengene går til sosialstønad til steinkastende eritreere, gavner det ikke meg (kanskje satt på spissen, men faktisk ikke hårreisende mye..).


#6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Statsbudsjettet 2023
lørdag 12. august 2023, klokken 09:46
Sitat fra: Ketill Jacobsen på fredag 11. august 2023, klokken 11:47Det bildet du tegner av Stortinget og spesielt AP er sykelig forvrengt og sier mer om deg enn det du omtaler!

Haha, det bildet har de på en utmerket måte klart å lage selv, og dessverre er det nok kun øverste laget som har blitt avdekket..  >:(
#7
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
fredag 11. august 2023, klokken 11:43
Sitat fra: Ketill Jacobsen på fredag 11. august 2023, klokken 11:36Sløsing av strøm til hytter i Norge er formidabel. En hytte burde kunne stå ute uten at den fryser om vinteren! I snitt bruker Norges hytter ca 8.000 kWh og det er ca 440.000 av dem.

Ca 70% av hyttene er koblet til strømnettet..
#8
Sitat fra: geear på torsdag 06. juli 2023, klokken 15:18Det er vi i vesten som er nødt til å redusere levestandarden vår først og fremst, slutte å forbruke så mye som vi gjør. Ikke skylde på den jevne inder eller pakistaner eller kineser.

Enn så lenge gamle grå gubber styrer showet så blir det ikke bedre, og ender bare med en ekstrem polarisering som ikke gagner noen. Det kommer til å bli enorme skiller mellom generasjoner her, konflikter som kommer til å oppleves eksistensielle, der den ene generasjonen (med menn) tviholder på det man mener er rett til å forbruke, forurense og ignorere forskermiljøene, og den andre generasjonen desperat prøver å redde sin egen fremtid og barn fra fordervelse og Mad Max-tilstander.

Her komme du med mye oppgulp som minner mest om skremselspropaganda..
#9
Sitat fra: Carboy på torsdag 06. juli 2023, klokken 09:45Det siste du sier er nok rett.

Dersom vi skal redusere utslippene må vi slutte å kjøre og bestille biler. Men slutte med landbruk, slutte med mye av strømpeoduksjonen, slutte med bitcoin og andre energikrevende teknologier. Slutte å være velstående og å ha det bra. Jorden må i tillegg slutte med vulkanutbrudd, skogbranner og slikt. Det bør nok avgiftsbelegges eller forbys.

Men tilbake fra fleip. Jeg ser det ikke som realistisk å klare å kutte klimagassene så voldsomt på verdensbasis. Det er for mange land og folk i verden som ikke bryr seg om det. Det er nesten bare vi i Norge og noen rike land til som har råd til å tenke over sånt noe.

Dra til Teneriffe og du finner ikke en eneste elbillader. Der har de ikke hørt om elbiler.

Og i uland generelt konsentrerer de seg bare om å overleve og å ha nok penger til mat og skole. Klimakrise? Det har de ikke anledning til å tenke på.
(min utheving)

Nettopp, men det kommer ikke til å vare evig med den økonomiske politikken "vesten" fører nå som langt på vei går ut på å ødelegge grunnlaget for det økonomiske fortrinnet vi har hatt.

Når folket sulter, blir det mildt sagt mer problematisk for idealistiske politikere å brenne opp enorme milliardbeløp på totalt meningsløse såkalte klimatiltak.
Oppførselen minner mest om religiøse fanatikere vi helst ikke liker å sammenligne oss med..
#10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
søndag 11. juni 2023, klokken 21:29
Sitat fra: hELgenen på søndag 11. juni 2023, klokken 11:29Elektrifisering av sokkelen er jo et rent papir regnskap - så dette er tull.
Helt enig i at det bare tull å elektrifisere sokkelen, hovedsakelig fordi det er feil å gjøre en selvforsynt sektor avhengig av en ressurs det i utgangspunktet er mangel på.. Men, så lenge man fører CO2 regnskap pr land har elektrifisering av sokkelen en effekt for norske utslipp isolert sett. Det beste med dette er vel at det viser galskapen i hele systemet..

Norge gjorde sitt grønne skifte på 60/70-tallet når vi bygde ut vannkraften, nok natur ble ødelagt den gangen. Vi burde vært spart for denne galskapen vi nå er vitne til, fremtidige generasjoner vil aldri tilgi oss dersom vi fortsetter å ødelegge urørt natur til meningsløse vindkraftutbygginger.

"Ikke bare ødela de klimaet (jeg tror ikke vi gjør det da..), de klarte faen meg å ødelegge naturen også!"
#11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
søndag 11. juni 2023, klokken 09:09
Sitat fra: Electric cars in Norway på lørdag 10. juni 2023, klokken 23:26Derav begrepet "en mong"  :laugh:

Hehe, du får lese deg opp på litt historie, begrepet "en mong" er vesentlig eldre enn du tror  ;)

(En mong = 4mrd kr og kommer som kjent fra overskridelsene ifm byggingen av oljeraffineriet på Mongstad på 80-tallet som førte til Arve Johnsens avgang som sjef for Statoil.)
#12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
tirsdag 06. juni 2023, klokken 08:42
Sitat fra: Electric cars in Norway på mandag 05. juni 2023, klokken 23:41Men var ikke det planlagt shut down da? De hadde trolig blitt for gamle da? Merkelig... ja de tyskerne assa😂

Fra snl.no: "Som følge av en økende motstand mot kjernekraften i den tyske opinionen, ble det til slutt bestemt å foreta en skrittvis nedlegging av alle reaktorene. De tre siste kjernekraftverkene ble stengt ned 15. april 2023"
#13
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
mandag 05. juni 2023, klokken 23:04
Sitat fra: Ketill Jacobsen på mandag 05. juni 2023, klokken 17:47* Tre reaktorer ble nedlagt i slutten av 2021 og de siste 3 nå i april 2023.

Snakk og "grønt skifte", og så legger man ned den mest kosteffektive og mijovennlige kraftproduksjonen de har.
For et sabla skuespill hele greia, og folk går rett på..! Er jo ikke noen annen agenda enn at de "av en eller annen grunn" ønsker høyere energipriser..  ;) (Grunnen er jo ganske innlysende hvis man forstår litt av hva som foregår..)
#14
Sitat fra: turfsurf på mandag 05. juni 2023, klokken 22:36Avgiftsfri diesel er vel farget og man får store bøter for å bli tatt med det på tanken av dieselbilen.

Er vel 10.000 i bot som privat, har kjørt diesel i 35 år og aldri blitt sjekket..
#15
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
søndag 04. juni 2023, klokken 08:52
^^
Ja, men her virker det kanskje som de har gjort noe mangelfulle undersøkelser på forhånd. Litt rart at det skal komme som en "sjokkbeskjed" etter at arbeidete fullført. Tviler på om Glitre ville sagt "kjør på, ingen problem" hvis de hadde spurt først..

Men uansett er jo dette som du påpeker et kart bevis på at infrastrukturen ikke er dimensjonert for storskala privat strømproduksjon med salg til nettet pr i dag.

Personlig tror jeg vi ville vært mer tjent med å bruke alle de 10-talls (om ikke 100-talls) milliarder av kroner landet skal bruke på pengesluket "havvind" på utbygging av nettet og installasjon av solceller på alle nye bygninger samt gunstigere støtte for å installere på eldre bygg.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA