Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - alda

Sider: [1] 2 3 ... 52
1
Har vel noen av dere med meg i en annen tråd her, men hva tenker dere om soting på sidevinduene foran hvis man har 20 % på vinduene bak? Blir det ikke rart/veldig stort skille mellom 20 % og ingenting foran? Kan 20 % bak og 50 % foran funke? Men kjip den følelsen hver gang man blir stoppet da. Husker det fra en annen bil jeg hadde med soting foran. Ble til slutt stoppet også og måtte vise bilen på vegetasjon. (Slapp bot da.)

Hvis man skal droppe solfilm foran tenker jeg det blir mindre «hardt» skille mellom sidevindu bak og foran om man bare har 35 % bak? Men mister jo mye skjermingseffekt da...
Ser inte alls rart ut med 20 bak och ingenting foran, och då är du laglig oxå....   [ You are not allowed to view attachments ]  

2
Model S / Sv: Utstyr å anbefale til Model S?
« på: Fredag 29. Mai 2020, klokken 09:22 »
Sotade ruter bakom B-stolpen hela vägen runt? Har själv 20 %, ser bra ut.

3
e-208 / Sv: Erfaringer
« på: Onsdag 27. Mai 2020, klokken 10:23 »
Samme erfaringene som jeg har hatt.... Håpte å klare Risør som er 230km, men kan bare hoppe og drite i det.
Ender opp å lade på Lasses, samme som en bekjente av meg gjorde med e-golf.
Det bør gå sommertid, kjør ju inte 120 km/h i snittfart, snarare ca. 80-90? Men det blir knappt om inte förhållandena är optimala (20 grader utan regn och stark vind).

4
Model S / Sv: Hjulbolt hetter. Hvor får man tak i de originale?
« på: Fredag 22. Mai 2020, klokken 10:21 »
eBay legger til moms før betaling, og betaler den inn til norske myndigheter..
Köper man för under 350 kr. så är det fortfarande moms- og avgiftsfritt. Det är en övergångsordning for att unngå att det hopar sig opp med varor til fortolling.

Det er bare riktig om man kjøper fra en butikk som ikke (enda) er VOEC-registrert. Om man handler på eBay (som er registrert), så betaler man moms fra første krone (men ingen gebyrer).
Ja, ser att du har rätt. Moms blir lagt till, men man slipper fortolling med tillhörande gebyr.

5
Model S / Sv: Hjulbolt hetter. Hvor får man tak i de originale?
« på: Onsdag 20. Mai 2020, klokken 09:23 »
eBay legger til moms før betaling, og betaler den inn til norske myndigheter..
Köper man för under 350 kr. så är det fortfarande moms- og avgiftsfritt. Det är en övergångsordning for att unngå att det hopar sig opp med varor til fortolling.

6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Bompenger på elbil i Oslo.
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 15:52 »
Pga. att Oslopakke trinn 3 blir utsatt så utsetter man oxå den kraftiga takstøkningen i bommen för elbilar, som först var planerad till 1. mars, och senare utsatt till 1. juni, på obestämd tid.

Goda nyheter!

https://www.motor.no/artikler/bompenger-takstokninger-utsettes-i-oslo/

7
Model S / Sv: Hjulbolt hetter. Hvor får man tak i de originale?
« på: Onsdag 13. Mai 2020, klokken 08:58 »
Summert.. Hvordan får du 4x37 til å bli 924kr? Vil være billigere å kjøpe en og en av hver, da. Edit: Jeg er en idiot.  :laugh:

Jeg har nettopp kjøpt nye hjulmuttere og det kostet, for meg, rett under 1000kr, som du sier at "komplett sett" kostet. De måtte ødelegge mutterne for å få de av ettersom dekkhotellet (vianor) hadde rundet av de forrige. De tok ingenting for arbeidet på SC da det var pga ødelagt håndbrekk på garanti.
Du hadde de gamla bultarna, med såna "blikkapper" på? Har de själv, och de är OK så länge man är försiktig och använder bra verktyg  - och drar för hand!
De tåler inte automatiska mutterdragare.... Fick kalipere lackerade i fjol höst och märkte vid första hjulskift att det plötsligt var dålig passform.... Tecken på att det blir byte så småningom...

8
Model S / Sv: Aktivere autopilot borte
« på: Lørdag 09. Mai 2020, klokken 21:51 »
Javel? Så prisen har vært den samme for ap1 i hele tiden? Rart, for jeg mener å huske de satte ned prisen for en stund tilbake siden.
Det var samma pris ända tills möjligheten att uppdatera via appen försvann i fjol, vet ingenting om priset efter det.

9
Model S / Sv: Aktivere autopilot borte
« på: Lørdag 09. Mai 2020, klokken 01:41 »
Nei, du kan ikke få HW3 på en AP1-bil. Vet du hva de eventuelt tar for oppgraderingen?

Var det jeg også mente. Hva de tar for det nå vet jeg ikke, men mener å huske at det kostet ca 10lapper når jeg hadde det tilgjengelig for kjøp på my account tidligere.
Nej, dyrare. Kostade 25100 för att vara exakt.

10
Model S / Sv: Aktivere autopilot borte
« på: Fredag 08. Mai 2020, klokken 19:08 »
Hvis jeg ikke husker feil kunne man en periode aktivere trial på ap i bilene. Når tiden var utløpt ble det deaktivert igjen med mindre man valgte å kjøpe. Skulle ikke være hardwareavhengig dette nei.
Det stänmer, låg som en option på min bil när jag köpte den 09/16. Hann inte testa innan det försvann...

11
Model S / Sv: Feil og mangler (reklamasjoner) - Hva opplever du på din bil?
« på: Fredag 08. Mai 2020, klokken 11:47 »
For noen uker siden ble skarpheten på bildet fra ryggekameraet dårligere. Jeg mistenkte dritt på linsen, men etter å ha vasket av var bildet fremdeles uskarpt. Oppdaget da noe som ser ut som en dråpe på innsiden av linsen i øvre del (på bildet her er det på venstre side). Den flytter seg ikke, så mest sannsynlig er det noe som har sprekt. Bestilt time hos Tesla, og forventer at det dekkes på garanti.
Bilen er en 2017 modell 75D.
Fick detta fixat på garanti utan questions asked tidigare i år på Skøyen, de hadde delen på lager så var gjort på dagen.

12
Model S / Sv: Pris på service
« på: Torsdag 23. April 2020, klokken 11:04 »
Betalte 4100 ink. moms i fjor för samma service - men eksklusive air con-service i augusti 2019.

Bad om att de gjorde det nødvendiga, og det var bremserens, kolla bromsvätska och byte av kupefilter.
Det stod oppført som "service maintenance year 3" på fakturan.

Så ja, verkar dyrt...


13
Model S / Sv: EU-kontroll
« på: Mandag 20. April 2020, klokken 10:42 »
Skal ha första EU-kontroll på bilen. Tips på bra ställe i Oslo-vest/Bærum som någon använt nyligen?

14
Tesla SW og AP / Sv: 2020.12
« på: Fredag 17. April 2020, klokken 12:50 »
Avspelning av musikfiler från USB-minne ska inte fungera längre efter denna uppdatering sägs det, samtidigt har jag upptäckt att USB-kontakt i mittkonsoll ger ström oxå när bilen är avstängd, det gjorde den inte tidigare (TMS 2016)

15
e-208 / Sv: e-208 vs Corsa e ?
« på: Fredag 10. April 2020, klokken 01:05 »
Det spilte en rolle på mitt valg av å velge trådløs lading til denne bilen. Valget var basert på min erfaring.
Om du syns ladingen fungerer dårlig på din e208 kan komme av flere årsaker... Telefonen din, med deksel?, dårlig ladeplate.... For alt man vet, så vil jeg få en god erfaring med plata i min e208, det får tiden vise.

Uansett, det er småpenger.
Jag berättar om min erfarenhet, har trots allt haft bilen i 1,5 månader.

Och ja, vi har givetvist laddat utan deksel, och prøvat tre olika telefoner.
När vi hämtade bilen funkade inte laddaren på min, frugans, eller säljarens mobiler! Var tvungna att restarta bilen för att den skulle funka.
Möjligt att vi har fått ett måndags-ex, men faktum är laddaren suger och inte kan användas. Det verkar som mobilen tappar kontakt med laddaren så fort den flyttas en millimeter, något som händer lätt när man kör eftersom plattan är mycket större än mobilen.
Jag hoppas den funkar bättre för andra ägare, men baserat på mina erfaringer så är det pengar ut av vinduet. Jag har laddplattor från Ebay som kostar en 10-del av priset Peugoet tar som funkar mycket bättre, så kommer att ta upp det med BOS så småningom.

Sider: [1] 2 3 ... 52